فضانورد سابق پروژهی آپولو 8 : «افکار عمومی علاقهای به فرستادن انسان به مریخ ندارد»
نام بیل اندرز (Bill Anders) نام آشنایی در ماموریتهای آپولو (Apollo) در دههی 60 و 70 میلادی برای افکار عمومی نیست. او از شهرت نامهایی همچون باز آلدرین (Buzz Aldrin) و نیل آرمسترانگ (Neil Armstrong) برخوردار نیست. او خلبان ماه نشین (lunar module) در ماموریت آپولو 8 بوده است، این ماه نشین اولین سفینهی فضایی بود که انسان را از مدار زمین خارج میکرد. حالا در یک اظهار نظر غافلگیرکننده اندرز بیان داشته که مخالف فرستادن انسانها به سیارهی مریخ به هدف کاوش در سطح سیارهی سرخ است.
این فضانورد سابق عنوان کرده است که فرستادن گروهی از انسانها به مریخ «تقریباً مسخره» است. بر خلاف نظر آندرز، سازمان فضایی آمریکا، ناسا (NASA) بر تصمیم خود برای فرستان انسان به سیاره مریخ مصمم است. قبل از اجرای پروژه فرستادن انسان به مریخ، ناسا تصمیم دارد که دوباره انسانها را به ماه بفرستد. در واقع ناسا قصد دارد تا با به کارگیری روشها و شیوههای جدید برای فرستادن انسان به کرهی ماه، فناوریها و مهارتهای لازم برای فرستادن انسان به سیاره مریخ را توسعه دهد.
آندرز اذعان کرده است که از پروژههای بدون سرنشین ناسا برای اکتشافات در سطح مریخ حمایت میکند و جز «حامیان بزرگ» آن محسوب میشود. او دلیل حمایت خود را بیشتر ارزانتر بودن این پروژهها اعلام کرده است. آندرز باور ندارد که حمایت عمومی برای این ماموریتهای دارای سرنشین پرهزینهی ناسا در سیارهی سرخ وجود داشته باشد.
آندرز به همراه فرانک بورمن (Frank Borman) و جیم لاول (Jim Lovell) در ماموریتی فضایی ده بار دور مدار ماه چرخیدهاند و در مجموع 20 ساعت را در فضا به سر بردهاند. ماموریت آنها گامی مهم و تاثیرگذار برای عملی شدن پروژهی آپولو 11 بود که هفت ماه بعد انجام شد و در نتیجه آن اولین انسان بر سطح کرهی ماه فرود آمد. حالا 50 سال از تاریخ بیست و چهارم ماه دسامبر سال 1968 میلادی میگذرد، در این تاریخ ماه نشین آپولو 8 برای اولین بار در روز کریسمس این تصویر جادویی از زمین را از سطح کرهی ماه برای جهانیان ارسال کرد.
آندرز یکی از منتقدین سرسخت ناسا در پروژههای دارای سرزنشین به فضا به شمار میرود و معتقد است که از زمان آخرین ماموریت ماه نشینها به بعد مدیریت خوبی در این زمینه صورت نگرفته است. همچنین آندرز به این مسئله آگاه است که او به دلیل اظهارنظرهایش چندان در نزد ناسا محبوبیت ندارد.
منبع: slashgear
ارائه از بخش خبری سایت سرگرمی