Windows 11 - ویندوز 11

۱۰ نکته‌ درباره‌ی ویندوز ۱۱ که گیمرها باید بدانند

به نظر می‌آید مایکروسافت بیشتر از همیشه به رایانه‌های خانگی به چشم یک پلتفرم بازی نگاه می‌کند

1%
  • 0/10
۱۰ نکته‌ درباره‌ی ویندوز ۱۱ که گیمرها باید بدانند ۰ ۲۴ تیر ۱۴۰۰ مقالات فناوری کپی لینک

بالاخره پس از گذشت 6 سال شاهد انتشار نسخه بتای ویندوز بعدی هستیم. سیستم‌عاملی که بیشترین تعداد کاربر را در سطح جهان و روی مخاطبان رایانه‌های شخصی دارد، حالا شاهد به روزرسانی نسلی است. ویندوز 11 احتمالا در پاییز امسال شاهد عرضه نهایی باشد و به بستر اصلی فعالیت مایکروسافت و محور توجه این شرکت تبدیل شود.
اما برای مخاطبان گیمر، قابلیت‌های خاص این سیستم‌عامل مورد توجه است. پس با ما همراه باشید که ببینیم تا به این جای کار چه اطلاعات مهمی از ویندوز 11 و مهم‌تر از آن، از قابلیت‌های آن برای گیمرها در اختیارمان قرار دارد.

۱۰. ویندوز 11 به عنوان یک به‌روزرسانی رایگان در اختیار کاربران ویندوز 10 قرار می‌گیرد

یکی از مهم‌ترین شاخصه‌های سیستم‌عامل جدید مایکروسافت، رایگان بودن آن است. اگر در حال حاضر سیستم‌عامل شما ویندوز 10 است، کافی است که به فروشگاه مایکروسافت بروید و نسخه بتای ویندوز 11 را دانلود و استفاده کنید. البته بهره بردن از ویندوز 11 به همین راحتی‌ها هم نیست و موانعی سر راه شما قرار دارد.
اولین و شاید مهم‌ترین نکته‌ای که ممکن است شما را از رسیدن به ویندوز 11 دور کند، نیاز به یک سیستم قدرتمند است که حداقل سخت‌افزارهای سری جدید را یدک بکشد. در ادامه می‌توانید لیست مربوط به نیازمندی‌های ویندوز 11 برای نصب و اجرا را مشاهده کنید.

۹. قابلیت Auto HDR

ویندوز 11 دارای یکی از جذاب‌ترین قابلیت‌های گیمینگ چند وقت اخیر است. اسم این ویژگی، Auto HDR (High Dynamic Range) یا دامنه داینامیک گسترده خودکار است! این اسم‌های عجیب و غریب به کنار، دیگر به نسل 9 رسیده‌ایم و حتی کاربران کنسول‌ها هم از میانه نسل 8 با قابلیت HDR آشنا شده‌اند.
این ویژگی باعث می‌شود تا رنگ‌ها عمق بیشتری داشته باشند و تیرگی و روشنی صفحه هم بسیار بهتر دیده شود. البته که برای استفاده از این قابلیت، بایند نمایشگر شما هم از این قابلیت پشتیبانی کند. اما دیگر این روزها HDR، بخشی از تنظیمات گرافیکی هر بازی جدیدی به شمار می‌رود و این نکته ممکن است باعث شود تا فراموش کنیم که چند نسل قبل از این فن‌آوری بی‌بهره بوده‌اند.
ولی حالا به لطف ویندوز 11 و قابلیت‌هایش، بازی‌های قدیمی‌تر هم با استفاده از هوش‌مصنوعی به این فن‌آوری دست پیدا می‌کنند. البته برای این که یک عنوان بتواند میزبان این قابلیت باشد، باید حداقل از DirectX 11 پشتیبانی کند. در این صورت، ویندوز 11 با استفاده از Auto HDR، بازی مورد نظر شما را به این قابلیت مزین می‌کند.

۸. DirectStorage

بحث از ویژگی‌های مخصوص گیمینگ شد، چه چیز هیجان‌انگیزتر از DirectStorage که با آمدن ویندوز 11 این قابلیت هم پایش به رایانه‌های شخصی باز می‌شود. دیرکت‌استوریج باعث می‌شود که سرعت پردازش بازی‌ها تا چند برابر افزایش پیدا کند. البته باز هم استفاده از این قابلیت نیازمند سخت‌افزارهای خاصی است.
برای این که بتوانید این ویژگی را فعال کنید، باید یک هارد SSD Nvme 2 در اختیار داشته و بازی را روی آن نصب کرده باشید. در این صورت بازی با استفاده از فن‌آوری DirectStorage، به جای پردازش مستقیم از CPU، بازی این کار را از طریق CPU و کارت‌گرافیک انجام می‌دهد و باعث می‌شود سرعت پردازش بسیار بالاتر برود. واقعا که چنین قابلیتی می‌تواند یکی از بهترین خبرها برای کاربران رایانه‌های شخصی باشد.

۷. ویندوز 11 به صورت پیش‌فرض Game Pass را به همراه دارد

درست است که فاصله شما تا نصب برنامه Game Pass روی ویندوز 10 یک سرچ داخل فروشگاه مایکروسافت است، ولی این نگرش مایکروسافت است که در این مورد مورد توجه است. نصب پیش‌فرض این برنامه روی ویندوز 11 مایکروسافت، این پیام را مشخصا می‌رساند که این شرکت کاملا در مورد این سیستم اشتراکی جدی است و برای آن برنامه‌های طولانی مدتی دارد.
گیم‌پس روز به روز در حال گسترش است و نسبت قیمت به خدمات آن واقعا فوق‌العاده است. این سیستم در حال حاضر با دریافت حق اشتراک کمی، دریایی از بازی‌های ویدیویی مختلف را در اختیار شما قرار می‌دهد. امیدواریم که ویندوز 11 بیشتر از هر زمانی به این بستر عالی برای گیمینگ بال و پر بدهد.

۶. پشتیبانی از سیستم‌عامل اندروید به صورت بومی

باید قبول کنیم که در حال حاضر بخش اعظمی از جامعه مخاطبان را موبایل گیمرها تشکیل می‌دهند. حالا ویندوز 11 این قابلیت را فراهم می‌کند تا خیلی از بازی‌های موبایلی را بتوانید روی رایانه‌های شخصی خودتان بازی کنید. این مهم با پشتیبانی از سیستم‌عاملی اندروید امکان‌پذیر شده است.تا قبل از این مجبور بودید تا از برنامه‌های واسطه‌ای مثل Bluestacks، برای اجرای برنامه‌های اندرویدی روی ویندوز، کمک بگیریم. البته قرارداد مایکروسافت برای تامین برنامه‌های اندروید با شرکت Amazon و فروشگاهش نوشته شده است. البته به دلیل اوپن‌سورس بودن اندروید انتظار این را داریم که به راحتی بتوانیم از راه‌های دیگری به فروشگا‌ه گوگل دسترسی داشته باشیم.

۵. وجود چند دسکتاپ مجازی به صورت هم‌زمان

برای کسانی که کاربری چندگانه‌ای از رایانه‌های شخصی خود در نظر دارند، وجود جند دسکتاپ مختلف، یک پدیده ضروری است. حالا مایکروسافت به شما اجازه می‌دهد چند دسکتاپ را به صورت هم‌زمان شخصی‌سازی کنید و هر زمان که نیاز داشتید بین آن‌ها جرکت کنید.مهم‌ترین نکته در مورد این ویژگی این است که می‌توانید در هنگام تغییر دسکتاپ، تمام اطلاعات خود را با حداقل درگیر کردن سخت‌افزار، در گوشی‌ای از سیستم نگه‌داری کنید.

۴. نیاز به TPM

اما می‌رسیم به نقاط تاریک این سیستم‌عامل؛ ویندوز 11 برای نصب شدن روی سیستم شما، نیاز به چیپی به نام TPM یا Trusted Platform Module دارد که البته روی خیلی از مادربردهای مدرن به صورت پیش‌فرض وجود دارد. اگر سیستم شما به این قطعه مجهز نباشد، باید آن را جداگانه خرید و نصب نمایید. البته این به شرطی است که مادربرد شما جایگاه مخصوص به آن را در اختیار داشته باشد.
مایکروسافت دلیل نیاز به این قطعه را دلایل امنیتی می‌داند و برای جلوگیری از هک شدن و محافظت سیستم شما از عوامل خارجی، وجود آن را ضروری دانسته است. در همین چند وقت اخیر قیمت این قطعه در بازار از ۵ دلار به ۵۰ الی ۱۰۰ دلار افزایش پیدا کرده است.البته به دلیل اعتراض‌های فراوان، ممکن است این پیش‌نیاز در نسخه نهایی ویندوز 11 برداشته شود.

۳. نیاز به دست‌کاری BIOS سیستم توسط کاربر

یکی دیگر از نکات عجیب و خطرناک که پیش‌نیاز ویندوز 11 به شمار می‌رود، نیاز به تغییرات دستی در بایوس سیستم است. خیلی از ما حداکثر تعاملمان با این محیط، در هنگام نصب ویندوز و عوض کردن بوت ورودی سیستم است؛ اما حالا باید به نقاط عمیق‌تری از از این محیط برویم و تغییراتی ایجاد کنیم.
این کار از آن جایی که ممکن است با یک اشتباه کوچک کل سیستم شما را به هم بریزد، عملی خطرناک محسوب می‌شود. بهتر است برای اعمل این تغییرات از کسی که تجربه بیشتری دارد کمک بگیرید.

۲. خداحافظی با برنامه‌های 32 بیتی

با این نیازمندی‌های بالایی که ویندوز 11 دارد، حذف گزینه 32 بیتی از این سیستم‌عامل خیلی غیرقابل پیشبینی نبود. دیگر خبری از این گزینه در نصب برنامه‌ها وجود نخواهد داشت. البته مایکروسافت اعلام کرده است که مشکلی برای سازگاری این نسخه از برنامه‌ها با سیستم‌عامل جدید پیش نخواهد آمد.

۱. کار کردن تمامی برنامه‌های سازگار با ویندوز 10 روی ویندوز 11

چنین گزاره‌ای از سمت مایکروسافت به این معنا است که نباید نگران اجرا شدن برنامه‌ و بازی‌هایی که تا به حال روی ویندوز 10 کار می‌کردند، روی جدیدترین محصول آن‌ها باشید. البته این نکته می‌تواند نقطه مقابل این موضوع را هم مطرح کند؛ یعنی برنامه‌هایی که با ویندوز 10 مشکل داشتند، احتمالا با فرزند جدید خانواده مایکروسافت یعنی ویندوز 11 هم کنار نخواهند آمد.
البته همین حالا هم خیلی از بازی‌های قدیمی‌تر روی گیم‌پس هستند و مشکل خاصی با ویندوز 10 ندارند. در مجموع این نکته می‌تواند گزاره‌ای دل‌گرم‌کننده به شمار رود.



مطالب مرتبط

دیگران نیز خوانده‌اند

نظرات

دیدگاه خود را اشتراک گذارید
اشتراک
به من اطلاع بده
guest

0 دیدگاه
جدیدترین
قدیمی‌ترین بیشترین رای
Inline Feedbacks
View all comments