ژانرهای متنوعی از انیمههای سریالی در حال حاضر در حال پخش هستند. انیمهها مانند هر سریال دیگری، فارغ از ژانر، میتوانند به موضوعات و مطالب مورد علاقه عموم بپردازند. انیمه Attack on Titan یکی از انیمههای بسیار موفق دهه گذشته است. با این حال، تعداد انیمه های شبیه حمله به تایتان که توانسته اند نظر مخاطبان را جلب کنند کم نیستند.
انیمه حمله به تایتان بهواسطه واقعبینی و صداقتش با مخاطبان همیشه مورد تحسین قرار گرفته است، بهطوری که حتی در سختترین شرایط نیز حضور مرگ در خلال داستان احساس میشود. اما انیمههای دیگری نیز وجود دارند که میتوانند مخاطبان را به همان اندازه تحت تاثیر قرار دهند.
در ادامه، ده انیمه سریالی که از لحاظ ژانر و بنمایه با انیمه Attack in Titan مشابهت دارند معرفی خواهیم کرد.
۱۰. انیمه Happy Sugar Life : نجاتدهنده یا روانی؟
انیمه Happy Sugar Life جهانی در خطر، مانند جهان حمله به تایتان را بهتصویر نمیکشد؛ اما گاهی اوقات حملهای از سوی یک شخص صمیمی میتواند مهلکتر از تلاشهای متمرکز یک ارتش نظامی باشد. در نگاه اول، انیمه زندگی شاد و شیرین قصهای دوستداشتنی در مورد ساتو (Satou)، نوجوانی که تمام تلاش خود را برای محافظت از شیو (Shio) معصوم انجام میدهد، به چشم میآید.
اما مشکل این است که وسواس ساتو در مورد پاکی شیو به سطوح مرگباری از سرسپردگی منتهی میشود. در واقع، شیو نمیداند تحت مراقبت فردی است که از لحاظ روانی ثبات و پایداری ندارد و آخرین کسی است که باید به او اعتماد و محبت کند.
۹. انیمه Elfen Lied : ترسیمکننده تصویری تلخ از انسانیت
داستانهای علمی تخیلی زیادی وجود دارند که با پیرنگی مشابه انیمه Elfen Lied شروع میشوند؛ انیمه الفن لید (ترانه پریان) سریالی است که در آن دانشجویی باهوش با کاراکتر لوسی، عضو آوارهای از نژادی جهشیافته و قدرتمند از انسانها روبرو میشود. انیمه Elfen Lied نسخهای کابوس برانگیز از جهانی ماورایی را بهتصویر میکشد که بهطور مداوم مخاطب را از هرگونه امید داشتن به وجود درک و همدلی میان انسانها و دیکلونیئوسها دلسرد میکند. با وجود اینکه میتوان پایان خوشبینانهای برای دنیای تاریک انیمه غمبار الفن لید متصور شد، که در آن لوسی و کتا (Kouta) در مقابل وقایع عجیب و غریب ایستادگی کرده و در نهایت با یکدیگر زندگی میکنند، اما داستان با نزدیک شدن به پایان خود مخاطب را از دیدن فردیت و آزادی کاراکترها مایوس میکند.
۸. انیمه Higurashi: When They Cry : حلقهای از بدبختی بیپایان
یکی از مزایای منحصربهفرد انیمهها شاید این است که تمها و موضوعات بسیار تیره را در لباس مبدلی از طراحی شخصیتهای زیبا و رنگهای دلفریب بهتصویر میکشند. حتی اگر به دنیای انیمهها علاقهمند نباشید و نگاهی به انیمه هیگوراشی بیاندازید، ممکن است به اشتباه تصور کنید که برای کودکان بسیار مناسب است.
انیمه هیگوراشی پیش از آغاز روایتی مملو از قتلهای هولناک، که حلقه بیپایان ناامیدی را برای کارکترهایش بهوجود آورده است، مخاطبان را در خوابی از احساس آشنایی و راحتی فرو میبرد. برخی از کاراکترهای این انیمه در خلال داستان بارها کشته میشوند.
۷. انیمه Made In Abyss : برای بازگشتن دیر است!
انیمه Made in Abyss انیمه سریالی فوقالعاده دیگریست که حتی نسبت به سایر انیمهها در ژانر مشابه عملکرد بهتری داشته است، زیرا آهسته و بهتدریج مخاطبان را در همراهی با شخصیتها در سطوح فزایندهای از ترس فرو میبرد. کاراکتر ریکو کودک یتیمیست که شجاعانه در سوراخ غول پیکری به نام Abyss فرو میرود تا در کنار برآورده کردن آرزوی دیرنهاش و تبدیل شدن به غارنورد، مادر گمشدهاش را نیز پیدا کند.
انیمه Made in Abyss روایتی از یک ماجراجویی سرگرمکننده را پیش میبرد، اما در واقعیت داستانی ترسناک و غمانگیز دارد. هرچقدر کاراکتر ریکو در طول سفر به هدف گفتهشدهاش نزدیکتر میشود، داستان در بستر تجربهای هولناکتر فرو میرود. شاید واقعا اسرار غار The Abyss ارزش ماجراجویی نداشته باشد، اما زمانی به خودتان میآیید که دیگر دیر شده است.
۶ . انیمه Texhnolyze : سرشت نومید و پوچ جهان را بهتصویر میکشد
بدون شک انیمه حمله به تایتان نمایشی تاریک و دلسرد و مملو از مرگ و خیانت است، اما لزوماً رد پایی از نهیلیسم و هیچانگاری در این سریال دیده نمیشود. در مقابل، انیمه Texhnolyze با افتخار انگیزههای نیهیلیستی خود را از همان اپیزود اول به مخاطب مینمایاند؛ داستان این سریال، اساساً تفکری در باب ذات پوچ بشریت است. ایچیزه مبارزی است که مجبور به فرار شده است، زیرا آرمانهای او با شرایط زندگی در دیستوپیا در تضاد قرار دارند. در خلال سریال، مبارزه ایچیزه تنها سخت و سختتر میشود و انیمه تکنولایز باعث میشود مخاطبان بیشتر احساس پوچی کنند.
۵. انیمه Neon Genesis Evangelion : نویدنامهای برای قرن جدید
در دنیای انیمهها، کمتر انیمهای مانند Neon Genesis Evangelion داریم که داستان آن از زمان خود جلوتر باشد. سالها پس از ساخت انیمه، هنوز بحثهای بسیاری پیرامون داستان این مجموعه تلویزیونی وجود دارد و راههای مختلفی برای تجزیه و تحلیل داستان به ذهن مخاطبان خطور میکند. انیمه Evangelion بهاصطلاح سریالی در ژانر mecha است و حول نبرد کایجوهای غولپیکر میگردد، اما رویکرد آن نسبت به نجات بشریت بهطور قابل توجهی انتزاعی است.
شخصیتها و موضوعات مورد بحث در انیمه Evangelion همگی بازنمای تصویر افسردگی هستند؛ گاهی اوقات شاید آخرالزمان جایگزینی صلحآمیز برای زندگی این جهان بهنظر میرسد. داستان این مجموعه با ایدههای نویدبخشی به پایان میرسد، اما برای رسیدن به نتیجهاش مسیر سفری تاریک را میپیماید.
۴. انیمه Devilman Crybaby : تصویرگر خشم و انتقام نسبت به جهان
مجموعه مانگای Devilman اثر گو ناگای (Go Nagai) بیش از پنجاه سال است که در فرمهای مختلف وجود داشته و کیفیتی ماندگار را به مخاطبان این مجموعه خوفناک ارائه کرده است. انیمه Devilman Crybaby، به کارگردانی ماساکی یوآسا (Masaaki Yuasa) در واقع، تفسیری از مجموعه اصلی اثر ناگای است و نتیجه این برداشت سریالی از آب درآمده که از نظر موضوعی تاریک و غمانگیز و به لحاظ بصری خیرهکننده و تحسینبرانگیزست.
سرشت کاراکتر آکیرا (Akira) با قدرتهای جدید شیطانمنشانهاش منجر به مرگهای متعدد میشود و اپیزودهایی غرق در خون را بهتصویر میکشد. انیمه Devilman: Crybaby رفته رفته به داستانی درباره پیوند آکیرا و ریو تبدیل میشود. این دو شخصیت در کنار هم آنقدر مخرب هستند که دنیا را به هلاکت میرسانند و هیچ چیزی باقی نمیماند.
۳. انیمه Paranoia Agent : راوی وحشتی فلجکننده که در وجود همه ماست
ساتوشی کن (Satoshi Kon) مسئولیت ساخت بسیاری انیمههای پربار تلویزیون را در مدتزمانی کوتاه برعهده داشته است. آثار و فعالیتهای سینمایی کن، از جمله Perfect Blue و Paprika، حاوی مفاهیم بسیار تاریک و غمانگیزی بودند، اما انیمه سریالی Paranoia Agent به کارگردانی ساتوشی کن اثرگذارترین ساخته او بهعنوان تحلیلی از سلامت روان و بیماریهای روانشناختی عمل میکند.
انیمه عامل پارانویا از دیدگاه کاراکترهای مختلفی روایت میشود، که همه آنها مورد آزار مهاجم خلافکاری به نام لیل اسلاگر (Lil Slugger) قرار میگیرند. سریال عامل پارانویا به قدرت ذهنیت اوباش و دستکاری روانی نگاه میکند که هیچ یک از افراد جامعه از آن مصون نیستند. اما شاید در حقیقت یکی از بهترین انیمه های شبیه به حمله به تایتان همین اثر باشد.
۲. انیمه Blue Literature: No Longer Human : نگاهی دلسرد به روحهای گمشده
انیمه Blue Literature: No Longer Human با روایت شش داستان غمانگیز و افسرده در خلال ۱۲ اپیزود رویکردی منحصربهفرد در ژانر آنتولوژي سریالهای تلویزیونی در برگرفته است. داستانهای روایتشده در انیمه Blue Literature با یکدیگر مرتبط نیستند، اما از نظر موضوعی با مضامین تیرهای ارتباط دارند که تمام شخصیتها را در اوج فلاکت به تصویر میکشند.
داستانهای مختلف در سریال Blue literature موضوعاتی مانند اعتیاد، آدمربایی، و روابط سمی مختلف را بررسی میکنند که یا تداعی تباهی بشریت هستند و یا سهولت تسلیم شدن برای افراد را بهتصویر میکشند. علیرغم اینکه انیمه سریالی Blue Literature بسیار ماهرانه ساخته شده است، اما حقیقتا محتوایی دلسردکننده در بر دارد.
۱. انیمه Now and Then, Here and There : آسودگی در ویرانیست
انیمه Now And Then, Here And There سریالی در ژانر ایسکای است که از هرگونه شادی تهی شده و شخصیتهایش را راهی زمینی بایر و افسرده میکند که در آنجا زنده ماندن امری تجملاتی محسوب میشود و آزادی ممنوع است. میل فداکارانه کاراکتر شو (Shu) برای نجات دختری مرموز در خلال سریال، عامل اصلی هبوط او به دیستوپیای داستان است.
داستان انیمه سریالی Now And Then, Here And There از ابتدا در مکانی جانفرسا روایت میشود و مخاطب تقریباً تا پایان انیمه به این ترس مدوام و مکرر عادت میکند و هرگز فرصتی برای تسکین وجود ندارد.
در صورتی که هر یک از انیمههای معرفی شده در این مطلب را دیده اید، میتوانید نظرات خود را درباره سریالها با دیگر مخاطبان به اشتراک بگذارید. همچنین، اگر انیمه های شبیه حمله به تایتان دیگری میشناسید که ارزش دیدن دارند، میتوانید در بخش نظرات آنها را معرفی کنید.
نظرات
دیدگاه خود را اشتراک گذارید