فیلم Ford v Ferrari

۱۰ نکته‌ی جذاب از پشت صحنه‌ی فیلم Ford v Ferrari

اسرار فاتحان «لمانز»

1%
  • 0/10
۱۰ نکته‌ی جذاب از پشت صحنه‌ی فیلم Ford v Ferrari ۱ ۰۲ تیر ۱۳۹۹ مقالات جانبی (سینمایی) کپی لینک

فیلم Ford v Ferrari یا «فورد علیه فراری» از جمله آثار پر سر و صدا و محبوب سینمای هالیوود در سال ۲۰۱۹ بود. حالا با گذشت تقریبا یک سال از اکران این اثر، اطلاعات جذابی از پشت صحنه‌ی فیلم Ford v Ferrari به‌دست آمده که خواندن آن خالی از لطف نیست.

فیلم فورد علیه فراری نه تنها یک روایت تاریخی دقیق و مستندوار از زندگی کن مایلز و کارول شلبی را بر پرده‌ی سینما برد، بلکه در جذب مخاطب و ارائه‌ی یک تجربه‌ی پر هیجان و سرگرم‌کننده هم کاملا موفق ظاهر شد. این اثر از نظر فنی یک دستاورد ارزشمند بود و توانست جوایز متعددی در حوزه‌ی تدوین را برای سازندگان خود به ارمغان بیاورد. تقابل دو غول خودروسازی دهه‌ی ۶۰ میلادی در طول این اثر دو ساعت و نیمه، لحظات جذابی را در برابر چشمان بینندگان قرار می‌دهد؛ هدفی که به لطف زحمات و تلاش تیم فنی و عوامل پشت صحنه‌ی فیلم محقق شده. در این مقاله به ۱۰ نکته‌ی جذاب از پشت صحنه‌ی فیلم فورد علیه فراری می‌پردازیم که شاید بسیاری از سینمادوستان از آن بی‌اطلاع باشند.

۱۰- کاهش وزن ۳۱ کیلوگرمی کریستین بیل

بگذارید در همین ابتدای متن به یکی از جالب‌ترین نکات این فیلم اشاره کنیم: کاهش وزن ۳۱ کیلوگرمی کریستین بیل. نام این بازیگر کارکشته به نوعی با افزایش و کاهش وزن گره خورده. او قبلا هم برای ایفای نقش خود در فیلم «ماشین‌کار» (The Machinist) بیش از ۲۸ گیلوگرم از وزن خود را از دست داده بود و پس از آن هم برای ایفای نقش بتمن دوباره ۳۰ کیلوگرم به وزن خود اضافه کرد. او قبلا گفته بود که دیگر حاضر نیست چنین تغییرات وزنی شدیدی را به‌خاطر نقش‌هایش تحمل کند، اما انگار این بازیگر برای فیلم فورد علیه فراری استثناء قائل شده. تعهد حرفه‌ای و تلاش بِیل در این حوزه حتی همبازی او یعنی مت دیمون را هم متعجب کرد. دیمون اراده‌ و استقامت بِیل در کاهش وزن را به راهبان تشبیه کرده و گفته که تماشای تلاش‌های بِیل برایش واقعا جذاب بوده.

پشت صحنه Ford v Ferrari
حضور کربیستین بیل در موفقیت این فیلم تاثیر زیادی داشته

۹- همکاری فرزند کن مایلز با کریستین بیل

تلاش کریستین بیل برای ایفای هرچه بهتر نقشش، تنها به کاهش وزن و سختی‌های فیزیکی محدود نمی‌شود. او برای این‌که بتواند روحیات و شرایط زندگی کن مایلز را به بهترین شکل ممکن درک کند، مدت زمان زیادی را به همراهی با اعضای خانواده‌ی این مکانیک و راننده‌ی پرآوازه اختصاص داد. او ملاقات‌های متعددی با پیتر مایلز، فرزند کن داشت و تصاویر، ویدئوها و اطلاعات مختلفی از کاراکتر داستان را از این طریق مطالعه و بررسی کرد. به گفته‌ی پیتر، او و کریستین بیل تمام تلاش خود را به کار گرفتند تا تمامی جنبه‌های شخصیتی کن مایلز را به تصویر بکشند.

۸- ایده‌ی کریستین بیل یکی از احساسی‌ترین لحظات فیلم را رقم زد

این‌طور که به نظر می‌رسد، تکرار نام کریستین بیل در این مقاله تمامی ندارد! یکی از احساسی‌ترین لحظات فیلم فورد علیه فراری زمانیست که کن مایلز پس از پیروزی در یک مسابقه، پسر خود را سوار ماشین کرده و این دو شخصیت لحظاتی صمیمی و سرشار از احساس را در کنار هم سپری می‌کنند. این صحنه‌ی به یاد ماندنی به کلی توسط کریستین بیل خلق شد و در فیلمنامه‌ی اولیه وجود نداشت. جیمز منگولد در این باره به Yahoo Entertainment می‌گوید:

در ابتدا قرار بود کن مایلز فقط ماشین را کنار پسرش نگه داشته و چند کلام با او صحبت کند، اما کریستین پیشنهاد داد که بهتر است از نوآ، بازیگر جوان فیلم بخواهیم تا سوار ماشین شده و این پیروزی را با پدر خود جشن بگیرد و من هم موافقت کردم. وقتی دو کاراکتر باهم درون ماشین قرار گرفتند، کریستین شروع به خواندن آواز من خوشحالم کرد و نوآ هم با او همراه شد تا لحظه‌ای زیبا و به یاد ماندنی برای این اثر خلق شود.

بنابراین، کریستین بیل نه فقط ایده‌ی خلق این صحنه‌ی عاطفی را به کارگردان داده، بلکه با خواندن یک آواز آشنا و مناسب، تاثیر سکانس یاد شده در عمق بخشیدن به کاراکترهای داستان و روابط آن‌ها را دوچندان کرده است.

پشت صحنه Ford v Ferrari
فیلمبرداری سکانس‌های مربوط به مسابقات واقعا دشوار بود

به دلیل شهرت پیست لمانز، طرفداران پر و پا قرص ماشین‌رانی کوچک‌ترین اشتباهی در بازسازی نقاط مهم این مسیر را متوجه می‌شدند

۷- تلاش فوق‌العاده‌ی تیم فنی برای بازسازی پیست لمانز

رقابت ماشین‌ها در پیست‌های مسابقه، بخش قابل توجهی از فیلم فورد علیه فراری را به خود اختصاص داده و تیم فنی اثر برای خلق این لحظات، سختی‌های زیادی کشیدند. از آنجایی که این اثر در دهه‌ی ۶۰ میلادی روایت می‌شد، سازندگان نمی‌توانستند از پیست‌های ماشین رانی امروزی در آن استفاده کنند و باید پیست لمانز را با خصوصیات آن زمان بازسازی می‌کردند. بازسازی این پیست مشهور آنقدر دشوار بود که به گفته‌ی سرپرست تیم بدلکاری فیلم یعنی رابرت ناگل، آن‌ها مجبور شدند برای انجام این کار برداشت‌های مختلف از چهار یا پنج نقطه‌ی مختلف را با هم ترکیب کنند. به دلیل شهرت پیست لمانز، طرفداران پر و پا قرص ماشین‌رانی کوچک‌ترین اشتباهی در بازسازی نقاط مهم این مسیر را متوجه می‌شدند و همین امر، دقت تاریخی فیلم را زیر سوال می‌برد. طبق گفته‌ی ناگل، او و تیمش برای به تصویر کشیدن مسابقات ۲۴ ساعته‌ی لمانز در آب و هوای مختلف و ساعات مختلف روز، تلاش بسیاری کردند و زمان زیادی از فرآیند تولید را به این بخش اختصاص دادند.

۶- جیمز منگولد و جنون سیری‌ناپذیر سرعت

فورد علیه فراری به زیبایی دو عنصر سرعت و تعلیق را در دل خود جای داده. در طول این اثر، بارها شاهد تلاش کاراکترهای داستان برای مقابله با خطرات مرگبار مسابقات رانندگی هستیم و در برخی سکانس‌های آن، حتی قهرمانان داستان هم از مسیر خطرناکی که پیش رویشان قرار گرفته، نگران هستند. تمام این موارد به لطف کارگردانی خوب جیمز منگولد و میلِ سیری‌ناپذیرش برای به نمایش گذاشتن سرعت محقق شده‌اند. البته اگر پای صحبت این کارگردان بنشینید، او تیم فنی اثر را عامل موفقیت صحنه‌های پرهیجان مسابقات ماشین‌رانی معرفی خواهد کرد. او در این مورد می‌گوید:

از نظر من، بخشی از این کار با تکیه به تیم فنی مجموعه محقق می‌شود. باورتان نمی‌شود که من چندبار کار را متوقف کردم و گفتم که این برداشت به اندازه‌ی کافی سریع به نظر نمی‌آید، دوباره باید این صحنه را بگیریم یا این‌که این زاویه دوربین مناسب نیست. ما از این تکرارها کلی چیز تازه یاد گرفتیم.

منگولد به این نکته هم اشاره می‌کند که محل برگزاری هر یک از مسابقات این فیلم با دیگری متفاوت است؛ به همین دلیل تیم فنی باید محل مناسب برای فیلمبرداری را در هر یک از پیست‌های مسابقه، با تلاش و تکرار فراوان پیدا می‌کرد تا بتواند حس سرعت و هیجان لازم را در برداشت نهایی به کاربر انتقال دهد. ترکیب تلاش‌های تیم فیلم‌برداری در کنار استفاده از صدای موتورها و محیط و همین‌طور قرار دادن موانع محیطی در پیست‌ها توانست حس و حال پرهیجانی که منگولد مد نظر داشت را به فیلم فورد علیه فراری منتقل کند.

پشت صحنه Ford v Ferrari
تصویری از زحمات تیم فنی و تجهیزات به کار رفته برای خلق این اثر

۵- تلاش برای یافتن مرز بین سرگرمی و واقعیت

از دیگر مواردی که وقت و انرژی زیادی از جیمز منگولد گرفت، رسیدن به ترکیب مناسبی از دو عنصر «درام» و «واقعیت» بود. او در طول دوران حرفه‌ای خود به خوبی آموخت که برای رسیدن به تعادل مناسب میان دو عنصر یاد شده، نباید خود را چندان درگیر پرداختن به تمامی حقایق تاریخی کرد. به گفته‌ی او، شما باید برای پرداختن به وقایع تاریخی همواره حوصله‌ی مخاطبان را هم مد نظر داشته باشید و مانع از خسته شدن آن‌ها شوید. از نظر او، اگر اتفاقی در دنیای واقعی سه ساعت زمان برده، شما نباید از مخاطب توقع داشته باشید که سه ساعت از وقت خود را برای دیدن آن در سالن سینما صرف کند. از نظر جیمز منگولد، یک کارگردان باید تجربه‌ی سرگرم‌کننده‌ای را در اختیار بیننده قرار دهد و این مسئولیتی است که فیلمساز در قبال مخاطب خود دارد. به گفته جیمز منگولد»، او در ساخت فیلم فورد علیه فراری علاوه‌بر پرداختن به جزئیات، به پیش زمینه‌ی احساسی قهرمانان داستان هم توجه ویژه‌ای نشان داده و به این وسیله یک داستان سرگرم‌کننده را برای مخاطب روایت می‌کند.

از نظر جیمز منگولد، یک کارگردان باید تجربه‌ی سرگرم‌کننده‌ای را در اختیار بیننده قرار دهد و این مسئولیتی است که فیلمساز در قبال مخاطب خود دارد.

۴– کریستین بیل به ندرت پشت فرمان ماشین‌ها قرار گرفت

بخش زیادی از مدت زمان حضور کریستین بیل جلوی دوربین فورد علیه فراری، پشت فرمان ماشین‌ها، به خصوص Ford GT40 سپری شده. با این حال، تهیه کننده‌ی این فیلم اعتراف کرده که بیشترین میزان رانندگی بِیل برای این فیلم در مسیر آمدن این بازیگر از خانه به سر صحنه‌ی فیلمبرداری بوده! در واقع تقریبا تمام سکانس‌های مربوط به مسابقات رانندگی در این فیلم توسط بدلکاران انجام شده است؛ زیرا استودیوی سازنده اصلا دوست نداشته تا بازیگر اصلی فیلم به هر دلیلی آسیب ببیند و روند ساخت اثر را با مشکل مواجه کند.

۳- لئو بیبی در دنیای واقعی اصلا آدم بدجنسی نبود

فیلم فورد علیه فراری همان‌طور که از نامش پیداست، داستان رقابت این دو شرکت خودروسازی بزرگ را برای ما روایت می‌کند، اما با دقت در بطن فیلم متوجه خواهیم شد که شخصیت شرور اصلی این داستان کسی نیست جز لئو بیبی. او به عنوان یکی از اعضای ارشد شرکت فورد، بارها تیم شلبی را به روش‌ها مختلف تحت فشار قرار داده و تمام تلاش خود را برای سنگ‌اندازی در مسیر او و کن مایلز به کار می‌بندد. با این حال، انگار فیلم فورد علیه فراری تصویری اغراق شده از این کاراکتر را به مخاطب ارائه می‌کند. به گفته‌ی یکی از همکاران نزدیک بیبی به نام اد کلاوس، او اصلا چنین آدمی نبود. کلاوس می‌گوید که همکار او انسان سرسختی بوده و از این نظر درست مانند کاراکتر خود در فیلم رفتار می‌کرده، اما به هیچ وجه انسانی بدجنس و نفرت‌انگیز نبود. از نظر کلاوس، لئو بیبی همواره تلاش کرده تا استعدادهای اطرافیان خود را شکوفا کند و آن‌ها را برای منافع شخصی خود قربانی نمی‌کرده.

پشت صحنه Ford v Ferrari
کریستن بیل چندان پشت فرمان ماشین‌های کلاسیک این فیلم ننشسته

۲- جاش برولین و حضور ناپیدایش در فیلم

در انتهای این فهرست، باید به جاش برولین و نقش آفرینی او در فیلم اشاره کنیم. این بازیگر در سال ۲۰۱۹ در صفحه‌ی اینستاگرام اعلام کرد که در فیلم فورد علیه فراری حضور داشته و چند صحنه را در کنار مت دیمون بازی کرده است. با این وجود، صحنه‌های مربوط به حضور برولین هرگز به نسخه‌ی نهایی اثر راه پیدا نکردند و در مرحله‌ی تدوین این فیلم به کلی حذف شدند. هر چند که فورد علیه فراری به خودی خود یک فیلم موفق است، حضور این بازیگر توانمند می‌توانست این موفقیت را بیشتر کند. البته خود برولین امیدوار است که یک روز نسخه‌ی طولانی‌تری از فیلم فورد علیه فراری منتشر شود و هنرنمایی این بازیگر را هم به تصویر بکشد. 

۱- از Go Like Hell تا Ford v Ferrari

در ابتدا قرار بود فیلم فورد علیه‌ فراری با نام دیگری ساخته شود و حتی بازیگران اصلی فیلم هم با آنچه امروز می‌بینیم متفاوت بود. نام Go Like Hell یا «با تمام سرعت برو» از کتابی به همین نام انتخاب شده بود که به ماجرای رقابت دو شرکت فورد و فراری در مسیر ساختن بهترین خودروی مسابقه‌ای زمان خود می‌پرداخت. جالب است بدانید که قرار بود بازیگران اصلی این فیلم هم برد پیت و تام کروز باشند. تام کروز در این فیلم نقش کارل شلبی را ایفا می‌کرد و برد پیت هم درنقش کن مایلز جلوی دوربین قرار می‌گرفت. آخرین حضور این دو بازیگر در کنار هم و در یک اثر سینمایی، به فیلم «مصاحبه با خون‌آشام» (Interview with the Vampire) و سال ۱۹۹۴ میلادی برمی‌گردد. به هر حال، با ورود جیمز منگولد به عنوان کارگردان اثر، نام فیلم و بسیاری از موارد دیگر به کلی تغییر کرد و فیلم به اثری تبدیل شده که امروز آن را با نام فورد علیه فراری می‌شناسیم.

موارد یاد شده، تنها بخش کوچکی از اطلاعات مربوط به فرایند ساخت فیلم Ford v Ferrari بود. پروژه‌های بزرگی مثل این فیلم، اسرار زیادی در دل خود دارند که برخی از آن‌ها در همان ابتدای فرآیند تولید فاش می‌شوند – مثل کنار گذاشتن برت پیت و تام کروز از این پروژه – و برخی هم تا سال‌ها یک راز باقی می‌مانند. دانستن نکات یاد شده و سختی‌های ساخت این اثر، ارزش و جایگاه آن را میان طرفدارانش دوچندان خواهد کرد.



نظرات

دیدگاه خود را اشتراک گذارید
اشتراک
به من اطلاع بده
guest

1 دیدگاه
جدیدترین
قدیمی‌ترین بیشترین رای
Inline Feedbacks
View all comments