10 حقیقت که از جنگ ستارگان باید بدانید

10 حقیقت که از جنگ ستارگان باید بدانید

از انتقام جدای تا مرگ هان سولو

1%
  • 0/10
10 حقیقت که از جنگ ستارگان باید بدانید ۲ ۱۶ آبان ۱۳۹۹ مقالات جانبی (سینمایی) کپی لینک

جنگ ستارگان (Star Wars) یکی از مهم‌ترین آثار تاریخ سینما محسوب می‌شود که پس از این همه سال، نسل‌های زیادی با این فرنچایز خاطره دارند و اینطور که به نظر می‌آید، قرار است همچنان برای این مجموعه، آثار جدید در عرضه سینما و تلویزیون تولید شود. مهم نیست که یک طرفدار عادی هستید یا طرفداری که شب و روزش را با این فرنچایز سپری می‌کند، همیشه نکاتی وجود دارد که شما را درباره‌ی استار وارز شگفت‌زده کند. به همین منظور، در این مقاله به سراغ حقیقت‌های جالبی رفتیم که حتی ممکن است قدیمی‌ترین طرفداران استار وارز نیز از آنان خبر نداشته باشند. با مروری بر ۱۰ حقیقت و فکت جالب از استار وارز همراه سرگرمی باشید.

۱۰. می‌توانید از تتویین دیدن کنید

علی‌رغم گذشت بیش از چهار دهه از ساخت Star Wars در دهه‌ی هفتاد، هنوز که هنوز است برخی سازه‌های فیلمبرداری سیاره‌ی تتویین (Tatooine) پابرجا هستند و طرفداران می‌توانند از آن دیدن کنند. این سازه‌های خاطره‌انگیز در کشور تونس قرار دارند و به عنوان جاذبه‌های توریستی مورد استفاده قرار گرفتند. یکی از این سازه‌های خاطره‌انگیز خانه‌ی اسکای‌واکرها در تتویین است که در مکانی به نام ماتماتا (Matmata) قرار گرفته و روزانه میزبان تعداد زیادی از طرفداران استار وارز است.

۹. اولین بازی جنگ ستارگان توسط اپل ساخته شد

قبل از آغاز نسل بازی‌های ویدیویی جنگ ستارگان، اولین بازی استار وارزی که ساخته شد، متعلق به کمپانی اپل (Apple) بود که برای کامپیوتر خانگی Apple II عرضه شد. این بازی که Star Wars نام داشت، یک بازی ۸بیتی بود که در سال ۱۹۷۸ پس از اکران اولین فیلم استار وارز، منتشر شد. در این بازی شما در نقش خلبان یک تای فایتر (Tie Fighter) به تجربه‌ی بازی خواهید پرداخت. این بازی هم اکنون به صورت آنلاین و رایگان در این وب‌سایت در دسترس قرار دارد و اگر می‌خواهید اولین بازی استار وارزی تاریخ را نیز به لیست بازی‌های ویدیویی استار وارزی زندگیتان اضافه کنید، می‌توانید آن را تجربه کنید.

۸. قرار بود به جای عروسک از یک میمون برای کاراکتر یودا استفاده شود

قبل از ظهور جلوه‌های ویژه در سینما، جورج لوکاس برای ساخت برخی شخصیت‌های سه‌گانه‌ی اصلی جنگ ستارگان از عروسک استفاده کرد. یکی از این شخصیت‌ها، یودا (Yoda)، استاد جدای، است. اما شاید باورش برایتان سخت باشد که بدانید دو سال قبل از اکران اولین فیلم استار وارز، شخصیت یودا قرار بود توسط یک میمون با لباس سبز رنگ شبیه‌سازی و به نمایش گذاشته شود که خوشبختانه این اتفاق رخ نداد. به این منظور حتی یک میمون نیز تمرین داده شد، اما پس از مدتی به دلیل دشوار بودن کنترل کردن میمون در صحنه‌ی فیلمبرداری، قرار شد که به جای آن از یک عروسک استفاده شود.

در ابتدا قرار بود نام لوک اسکای‌واکر، لوک استارکیلر باشد

۷. صدای محبوب شمشیرهای نوری (لایت‌سیبر)، تصادفی به وجود آمده است

بدون شک یکی از جذاب‌ترین چیزهایی که در استار وارز می‌شناسیم، لایت‌سیبر (Lightsaber) و صدای جالب آن است. تقریبا هر یک از طرفداران استار وارز، حداقل یک بار این صدا را تقلید کرده و این کار دیگر تبدیل به بخشی از فرهنگ عامه در فیلم و سریال‌های مختلف شده، اما جالب است که بدانید این صدای خاطره‌انگیز برای اولین بار به صورت خیلی تصادفی ایجاد شد و در واقع هیچ برنامه‌ی از پیش تعیین شده‌ی خاصی برای آن وجود نداشت. بن بورت (Ben Burtt)، یکی از سازندگان Star Wars، در یکی از مصاحبه‌های خود اذعان کرد که علی‌رغم آنکه در ذهن ایده‌های مختلفی از صدای لایت‌سیبر داشته، اما صدایی که اکنون با آن خاطره داریم به صورت اتفاقی با نزدیک کردن میکروفون به تلویزیون ساخته شده که عمدی نبوده است.

۶. در ابتدا به جای لوک‌اسکای‌واکر، یک پروتاگونیست زن وجود داشت

سه‌گانه‌ی دنباله‌ی جنگ ستارگان که از سال ۲۰۱۵ اکران شد، دارای یک پروتاگونیست مونث به نام ری (Rey) بود که تا حدودی محبوبیت زیادی نزد طرفداران استار وارز کسب کرد. اما ایده‌ی پروتاگونیست مونث به چند دهه پیش از این اتفاق برمی‌گردد و در سال ۱۹۷۵ و زمانی که اولین پیش‌نویس‌های Star Wars در حال آماده‌سازی بود، جورج لوکاس به دلیل جنبش‌های فمنیستی آن زمان تصمیم گرفته بود تا پروتاگونیست Star Wars را به جای لوک اسکای‌واکر، یک دختر ۱۸ ساله قرار دهد. او پس از مدتی، از این کار صرف نظر کرد. با اضافه شدن شخصیت پرنسس لیا (Princess Leia) به استار وارز، ایده‌‌ی پروتاگونیست اصلی مونث عملی نشد و شاهد لوک اسکای‌واکر در نقش پروتاگونیست اصلی داستان در اولین قسمت استار وارز بودیم.

۵. قد بلند لیام نیسون دردسرساز شده بود

یکی از بازیگران محبوب سه‌گانه‌ی پیش‌درآمد جنگ ستارگان لیام نیسون (Liam Neeson) است که در نقش کوای-گان (Qui-Gon) به ایفای نقش پرداخته بود. اولین حضور این بازیگر در صحنه‌ی فیلمبرداری باعث تعجب سازندگان شده بود و قد بلند ۱۹۳ سانتی متری او باعث شد تا جورج لوکاس ۱۵۰ هزار دلار دیگر برای بازسازی صحنه‌ی فیلمبرداری خرج کند تا این بازیگر قد بلند بتواند به راحتی در صحنه‌ی فیلمبرداری اولین قسمت از سه‌گانه‌ی پیش‌درآمد حاضر شود.

جنگ ستارگان
ری اولین پروتاگونیست اصلی زن در حماسه‌ی اسکای‌واکر بود که در سه‌گانه‌ی دنباله معرفی شد

۴. نام آخرین قسمت از سه‌گانه‌ی اصلی تغییر کرد

زمانی که Star Wars: Return of the Jedi، سومین قسمت سه‌گانه‌ی اصلی استار وارز، برای اولین بار معرفی شد، نام دیگری نسبت به آنچه اکنون می‌شناسیم، داشت. در نخستین معرفی قسمت ششم حماسه‌ی اسکای‌واکر (Skywalker Saga)، نام این فیلم Revenge of the Jedi بود که به معنی انتقام جدای است. این نام جذاب پس از مدتی با مخالفت جورج لوکاس (George Lucas) تغییر کرد و Return of the Jedi به معنی بازگشت جدای، جایگزین آن شد. جورج لوکاس، خالق جنگ ستارگان، دلیل این اقدام را تناقض مفهوم انتقام با رسم و رسوم محفل جدای بیان کرد که بسیار منطقی است. هرچند انتقام جدای نام جذاب‌تری برای آخرین قسمت سه‌گانه‌ی اصلی بود، ممکن بود کمی منطق و ماهیت محافظان کهکشان خیلی، خیلی دور را از بین ببرد.

۳. لوک اسکای‌واکر در ابتدا قرار بود لوک استارکیلر باشد

پیش از اکران اولین قسمت از فیلم‌های جنگ ستارگان در دهه‌ی هفتاد، لوک اسکای‌واکر (Luke Skywalker) محبوب داستان ما نام دیگری داشت. قضیه از آنجایی شروع می‌شود که کاربری در توییتر از مارک همیل (Mark Hamill)، بازیگر نقش لوک، پرسید که چه نکته‌ی غافلگیرکننده‌ی جالبی از استار وارز می‌تواند به ما بگوید که با پاسخ عجیبی از سوی این بازیگر روبرو شد. مارک همیل در توییتی در پاسخ به این طرفدار اذعان کرد که حتی چندین ماه پس از آغاز ساخت اولین قسمت استار وارز، نام لوک اسکای‌واکر در واقع لوک استارکیلر (Luke Starkiller) بوده که پس از مدتی از سوی جورج لوکاس تغییر داده شده است. خالق جنگ ستارگان دلیل این اقدام خود را شباهت نام استارکیلر به لقب چارلز منسون (Charles Manson)، تبهکار معروف آمریکایی بیان کرد.

۲. لوک اسکای‌واکر بیشتر از دارث ویدر مرتکب قتل شده است

شاید فکر کنید مانند بسیاری از داستان‌های کمیک بوکی، شخصیت مثبت داستان در استار وارز نیز قتلی انجام نمی‌دهد و همه را با قدرت کلمات خود به رستگاری می‌رساند، اما باید بگویم که در استار وارز خبری از معصومیت شخصیت‌های داستان نیست و حتی لوک اسکای‌واکر از دارث ویدر (Darth Vader)، شرورترین شخصیت تاریخ سینما نیز بیشتر مرتکب قتل شده است! کاربری در یوتیوب تعداد تمام کسانی که لوک اسکای‌واکر و دارث ویدر در سه‌گانه‌ی اصلی کشتند را شمرده و طبق ویدیویی که این کاربر منتشر کرده، لوک اسکای‌واکر ۳۶۹۴۷۰ نفر را از بین برده است. این در حالی است که دارث ویدر که نماد شرارت در استار وارز است، تنها ۵۹ قتل انجام داده که در نوع خود بسیار جالب و عجیب است. هرچند، عمده‌ی قتل‌هایی که لوک اسکای‌واکر انجام داده، مربوط به نابودی ستاره‌ی مرگ (Death Star) است که در قسمت چهارم توسط این جدای نابود شد.

جنگ ستارگان
با اضافه شدن پرنسس لیا به جنگ ستارگان، ایده‌ی مونث بودن شخصیت لوک اسکای‌واکر تغییر کرد

۱. قرار بود در پایان سه‌گانه‌ی اصلی شاهد مرگ هان سولو باشیم

گری کرتز (Gary Kurtz)، سازنده‌ی آخرین قسمت از سه‌گانه‌ی اصلی، در یکی از مصاحبه‌هایی که پس از ساخت این قسمت داشت اذعان کرد که در ابتدا قرار بود تا هان سولو (Han Solo) در پایان Return of the Jedi، قسمت ششم حماسه‌ی اسکای‌واکر، کشته و سپس لوک اسکای‌واکر ناپدید شود، اما جورج لوکاس با این ایده مخالفت کرده و به دلیل دردناک بودن این پایان‌بندی برای مخاطبین آن زمان، خوشبختانه ایده‌ی کشته شدن یکی از کلیدی‌ترین شخصیت‌های استار وارز تغییر کرد تا پس از چندین دهه، شاهد حضور او در سه‌گانه‌ی دنباله باشیم.



مطالب مرتبط

دیگران نیز خوانده‌اند

نظرات

دیدگاه خود را اشتراک گذارید
اشتراک
به من اطلاع بده
guest

2 دیدگاه
جدیدترین
قدیمی‌ترین بیشترین رای
Inline Feedbacks
View all comments