قابلیت های پلی استیشن 5
1%
  • 0/10

چه قابلیت هایی باید به پلی استیشن 5‌ افزوده شوند؟

قابلیت های پلی استیشن 5 که استفاده از آن را به مراتب لذت بخش‌تر می‌کنند!

چه قابلیت هایی باید به پلی استیشن 5‌ افزوده شوند؟ ۱۳ ۰۲ بهمن ۱۴۰۱ مقالات جانبی (گیم) کپی لینک

کنسول جذاب و نسل نهمی پلی استیشن ۵، فروشی فوق العاده را در کارنامه ثبت کرده که بخشی از این فروش را مدیون قابلیت‌های جدید خود است. اما قابلیت های پلی استیشن 5 به نظر ما باید بیش از این‌ها بوده تا کاربران تجربه بهتری از این کنسول داشته باشند! حال در این مطلب قصد داریم نگاهی به این قابلیت‌ها داشته باشیم.

خوشبختانه کمبود کنسول‌های نسل نهمی پلی استیشن ۵ پس از حدود دو سال برطرف شد و این کنسول به طور مداوم در سر تاسر جهان به دست متقاضیان می‌رسد. کنسول پلی استیشن ۵ تا به حال بیش از ۳۰ میلیون نسخه به فروش رسانده و باید شاهد رشد مداوم این عدد باشیم. بدون شک با برطرف شدن مشکل کمبود این کنسول، باید انتظار رشد بیش از پیش این عدد را داشته باشیم.

همانطور که اشاره شد در حدود دو سال از عرضه اولیه کنسول پلی استیشن ۵ گذشته و کاربران به خوبی با کلیات این کنسول آشنا شده و مزایا و معایب آن را پیدا کرده‌اند. در این مطلب قصد داریم به بخش‌هایی از کنسول پلی استیشن ۵ بپدازیم که می‌توان آن‌ها را در دسته معایب جای داد و باور داریم نیازمند پیشرفت هستند بپردازیم و امیدواریم سونی هر چه زودتر این معایب را برطرف کرده و به عنوان قابلیت‌هایی مهم در اختیار کاربران قرار دهد تا ما تجربه‌ای بهتر از پیش نیز دریافت کنیم.

تم‌های متحرک

یکی از ویژگی‌های بسیار دوست داشتنی کنسول‌های پلی استیشن ۳ و پلی استیشن ۴، تم‌های آن‌ها بودند. شما می‌توانستید رنگ‌های ساده یا عکس‌های مختلف را در پس زمینه خود استفاده کنید. علاوه بر آن، این کنسول‌ها به شما اجازه می‌دانند با استفاده از فروشگاه پلی استیشن، بنر تیم ورزشی مورد علاقه خود یا هر چیز دیگری که در آن موجود است را استفاده کنید.

اما این تمام ماجرا نبود! تم‌های دینامیک یا همان تم‌های متحرک بودند که نظر کاربران را جلب می‌کردند. تم‌های متحرک در عوض رنگ‌هایی ساده، پس زمینه شما را با تم‌های سه بعدی و معمولا موسیقی اختصاصی شاد می‌کردند. یکی از محبوب‌ترین تم‌ها در هر در کنسول، تم به روزرسانی شده کنسول محبوب پلی استیشن ۲ بود.

حال پس زمینه کنسول پلی استیشن ۵ از صفحه‌ای سیاه تشکیل شده که بسته به بازی شما تغییر پیدا می‌کند! بدون شک کاربران از عرضه تم‌های متحرک و قابل شخصی سازی به شدت استقبال خواهند کرد!

پیشرفت دادن نحوه به روزرسانی بازی‌ها

قابلیت جذاب Backward Compatibility به عقیده بسیاری از گیمرها، یکی از ملزومات کنسول‌های جدید است. پلی استیشن ۵ خوشبختانه از این قابلیت پشتیبانی کرده و بازی‌های کنسول پلی استیشن ۴ روی آن قابل اجرا هستند و در صورتی که این بازی‌ها دارای نسخه اختصاصی پلی استیشن ۵ باشند، شما می‌توانید از آن نسخه استفاده کنید. با این وجود، نحوه به روزرسانی آن‌ها به باور بسیاری از افراد آزار دهنده بوده و نیازمند به روزرسانی است.

شما اگر دیسک اختصاصی پلی استیشن ۴ را در کنسول پلی استیشن ۵ خود قرار دهید، باید به منوی اختصاصی بازی یا صفحه آن در فروشگاه مراجعه کنید تا به روزرسانی در دسترس شما قرار بگیرد. این رویه شما را مجبور کرده بارها و بارها میان صفحاتی چون View Product و Select Version جابجا شوید که به مذاق کاربران خوش نیامده است. به باور ما اگر سونی با ارائه به روزرسانی بتواند این رویه را کوتاه کند، کاربران خوشحال‌تر خواهند شد.

به روزرسانی نسخه دیجیتال بازی‌ها آسان‌تر بوده و فایل‌های دانلود شده برای هر بازی، معمولا به طور پیش فرض فایل‌های نسخه اختصاصی پلی استیشن ۵ خواهند بود. بدون شک این رویه، به مراتب آسان‌تر از رویه به روزرسانی نسخه فیزیکی بازی‌ها است.

جلوگیری از نصب نسخه پلی استیشن ۴ بازی‌ها به طور خودکار

متاسفانه قابلیت Backward Compatibility با مشکلی بزرگ در پلی استیشن ۵ دست و پنجه نرم می‌کند. شما اگر پس از قرار دادن دیسک بازی‌های اختصاصی پلی استیشن ۴، اقدام به نصب نسخه پلی استیشن ۵ آن بکنید، باید تا هر زمانی که قصد دارید بازی را تجربه کنید، دیسک را در کنسول نگه دارید که البته رویه‌ای کاملا عادی بوده و برای جلوگیری از بروز مشکلات امنیتی، الزامی است. مشکل ما چیز دیگری است.

حال تصور کنید در حالی که دیسک در کنسول شما بوده، کنسول را خاموش کرده و پس از مدتی از نو کنسول را روشن کنید. کنسول پلی استیشن ۵ شما در دم اقدام به نصب نسخه پلی استیشن ۴ بازی شما کرده و این در حالی است که شما پیش‌تر نسخه پلی استیشن ۵ آن را دریافت کرده‌اید! این مشکل نه تنها سبب استفاده از ترافیک اینترنت شما می‌شود، بلکه کاملا غیر منطقی و بیهوده است. بدون شک زمانی که شما در حال تجربه نسخه پلی استیشن ۵ بازی هستید، نیازی به نصب نسخه پلی استیشن ۴ بازی خود، آن هم به صورت خودکار ندارید!

قابلیت ساخت پوشه در صفحه اصلی

چند ماه پیش و پس از درخواست پیاپی کاربران، قابلیت پوشه سازی در اختیار کاربران پلی استیشن ۵ قرار گرفت. این قابلیت بسیار کاربردی سبب شده شما از محل قرارگیری بازی‌های خود آگاه بوده و بتوانید منوی مرتب‌تری در اختیار داشته باشید. اما مشکل این است پوشه‌های ما که با نام Gamelist شناخته می‌شوند، تنها در کتابخانه شما بوده که کمتر کاربری به طور مداوم وارد این بخش می‌شود.

به عبارت دیگر، شما برای دسترسی به پوشه‌های خود باید به دورترین نقطه در صفحه اصلی رفته، وارد کتابخانه شوید و پس از آن به پوشه‌های خود دسترسی پیدا می‌کنید. به باور ما تغییر مکان این پوشه‌ها و قرار دادن آن‌ها در صفحه اصلی به شدت این قابلیت را کاربردی‌تر خواهد کرد. اگر چنین قابلیتی در دسترس کاربران قرار بگیرد، می‌توان بازی‌ها را بسته به سبک، حروف الفبا یا هر روش دیگری که کاربر علاقه دارد دسته بندی کرد.

جدا سازی کتابخانه بازی‌های پلی استیشن پلاس اکسترا و پرمیوم

پلی استیشن مدتی است که رقیب مستقیم اشتراک ایکس باکس گیم پس را در قالب نسخه‌های اکسترا (Extra) و پرمیوم (Premium) اشتراک پلی استیشن پلاس عرضه کرده است. این دو نسخه از سرویس پلی استیشن پلاس در کنار قابلیت تجربه بازی‌های آنلاین، کتابخانه‌ای عظیم از بازی‌ها را در کنار برخی تخفیفات در اختیار شما قرار می‌دهند. اما مشکل بزرگ این سرویس، نحوه دسترسی به کتابخانه بازی‌ها است.

فارغ از اینکه شما کدام نسخه از سرویس پلی استیشن پلاس را خریداری کنید، به کتابخانه‌ای واحد با نام PS Plus Game Catalog در فروشگاه پلی استیشن دسترسی پیدا می‌کنید. اما زمانی که تلاش می‌کنید برخی بازی‌ها را نصب کنید، با عبارت «این بازی نیازمند نسخه پرمیوم پلی استیشن پلاس است» روبه رو می‌شوید که می‌تواند به آسانی تمام روز شما را خراب کند! به باور ما دو کتابخانه جداگانه برای دو نسخه متفاوت سرویس پلی استیشن پلاس، باید یکی از اولویت‌های تیم پلی استیشن باشد.

پشتیبانی از قابلیت تصویر در تصویر

قابلیت تصویر در تصویر یا همان Picture-in-Picture به شما این قدرت را داده در حالی که یک رسانه را تجربه می‌کنید، صفحه‌ای کوچک‌تر به شکل شناور روی تصویر اصلی شما قرار گرفته و رسانه‌ای دیگر را پخش کند. به باور ما افزودن این قابلیت به کنسول پلی استیشن ۵ می‌تواند به شدت برای گیمرها کارآمد باشد.

برای مثال، شما می‌توانید در حالی که به تجربه یک بازی در سبک نقش آفرینی می‌پردازید، به طور همزمان به تماشای آموزش بخشی سخت از بازی پرداخته و نیازمند جابجایی میان دو برنامه متغیر نباشید. دیگر مثال می‌تواند تماشای مسابقه ورزشی مورد علاقه شما در حالی باشد که به تجربه بازی آنلاین مورد علاقه خود می‌پردازید.

بهبود یا حذف کامل صفحه Explore

صفحه Explore اولین صفحه‌ای است که شما با روشن کردن کنسول پلی استیشن ۵ خود با آن روبه رو می‌شوید. این صفحه تلاش داشته شما را از به روزترین اخبار، به روزرسانی بازی‌ها، دوستان آنلاین شما و البته تروفی‌های نزدیک به تکمیل بازی‌های اخیر شما مطلع سازد. اما متاسفانه این صفحه در عمل بسیار ضعیف است!

کارت‌های حاضر در این صفحه به صورت گروهی در برابر شما قرار گرفته و این موضوع باعث شده این صفحه ظاهری به شدت به هم ریخته به خود بگیرد. علاوه بر آن، پلی استیشن ۵ همیشه تلاش دارد شما را از اخبار بازی‌هایی که به طور مداوم انجام می‌دهید آگاه سازد. حال فرض کنید شما تمام بازی‌های مورد علاقه خود را از لیست خارج کنید. در این صورت تقریبا هیچ کارت جذاب و کاربردی برای شما نمایش داده نمی‌شود. به باور ما حذف کردن این صفحه تا حدی اشتباه بوده، اما باید به روزرسانی فوق العاده عظیمی برای آن ارائه شود. در غیر این صورت، حذف کردن کامل آن به سود کاربران خواهد بود!

قابلیت استفاده از L1، L2، R1 و R2 برای جابجایی در منوی اصلی

باید گفت ما می‌خواهیم شما را با ساده‌ترین درخواست خود از سونی روبه رو کنیم. به باور ما سونی باید به ما اجازه دهد که با استفاده از دکمه‌های L1، L2، R1 و R2 در منوی پلی استیشن جابجا شده و بتوانیم با تنها یک دکمه از ابتدای منو به انتها و بر عکس حرکت کنیم.

در حال حاضر دکمه‌های L1 و R1 برای جابجایی میان صفحات Games و Media تعبیه شده‌اند که بدون شک سرعت جابجایی ما در منو را افزایش می‌دهند. پس چرا ما نباید قدرت استفاده از دو دکمه L2 و R2 را نیز برای جابجایی در منو در اختیار داشته باشیم؟ این دکمه‌ها به نظر ما باید برای جابجایی از ابتدا تا انتهای منوی مورد استفاده در نظر گرفته شوند. ما شاهد چنین قابلیت کاربردی در کنسول محبوب پلی استیشن ۴ بودیم.

بازگرداندن منوی جذاب What’s New

منوی What’s New در کنسول پلی استیشن ۴ شباهت زیادی به منوی Explore کنسول پلی استیشن ۵ داشت. شما می‌توانید با جابجایی در این منو متوجه شوید دوستان شما در حال تجربه چه بازی‌هایی هستند یا به تازگی چه تروفی‌هایی دریافت کرده یا چه عکس و ویدیوهایی به اشتراک گذاشته‌اند. علاوه بر آن شما می‌توانستید رویدادهای درون بازی‌ها را بررسی کنید. نکته بسیار عالی این بخش، فضای بزرگ دریافت اعلان‌ها بود که به شما اجازه می‌داد در تنها یک نگاه هم چیز را ببینید.

منوی What’s New حس و حالی بسیار عالی را در اختیار شما قرار می‌داد و به شما اجازه می‌داد خاطرات خود را با دوستان به اشتراک بگذارید. این منو تلاش بسیاری برای فعال کردن گروه‌های دوستانه بدون وجود جمله‌های اضافه داشت که تا حد قابل توجهی در این امر موفق بود.

افزودن قابلیت Quick Resume

قابلیت Quick Resume به شما اجازه داده یک بازی را متوقف کرده و بدون آنکه مجبور به خروج کامل از آن باشید، به تجربه بازی یا برنامه‌ای دیگر بپردازید. در زمان انتشار این مطلب، پلی استیشن ۵ تنها به شما اجازه توقف یک بازی و تماشای ویدیو یوتیوب یا ویدیوهای دیگر را داده و شما نمی‌توانید یک بازی را متوقف کرده و به تجربه بازی دیگر بپردازید. این قابلیتی بوده که کنسول ایکس باکس سری ایکس و به طور محدودتر کنسول ایکس باکس سری اس در اختیار کاربران قرار داده و کاربران این کنسول‌ها می‌توانند تا سه بازی را به طور همزمان متوقف کرده و پس از بازگشت به بازی پیشرفت خود را از دست نداده باشند.

گرچه ذخیره کردن بازی، خارج شدن از آن و باز کردن دوباره آن در آینده، به خصوص با توجه به سرعت امروزی کنسول‌ها کار دشواری نبوده، اما بدون شک افزودن قابلیت Quick Resume به کنسول پلی استیشن ۵ برای هر کسی کاربردی و بی نظیر خواهد بود.

همانطور که در ابتدا نیز اشاره شد، قابلیت های پلی استیشن 5 بسیار زیاد بوده و می‌توانند عموم کاربران را راضی نگه دارند، با این حال قابلیت‌هایی که ما از آن‌ها با شما سخن گفتیم، می‌توانند تجربه استفاده از این کنسول را چندین برابر لذت بخش‌تر کرده و استفاده از این کنسول دوست داشتنی را به مراتب آسان‌تر کنند. نظر شما درباره قابلیت های پلی استیشن 5 چیست؟ شما منتظر کدام قابلیت های پلی استیشن 5 هستید؟ نظرات و پیشنهادات خود را با ما در میان بگذارید.



مطالب مرتبط

دیگران نیز خوانده‌اند

نظرات

دیدگاه خود را اشتراک گذارید
اشتراک
به من اطلاع بده
guest

13 دیدگاه
جدیدترین
قدیمی‌ترین بیشترین رای
Inline Feedbacks
View all comments