مانگا خواندنی
1%
  • 0/10

۱۰مانگا خواندنی که احتمالاً انیمه آنها ساخته نخواهد نشد

همه چیز ارائه یک داستان جذاب نیست!

۱۰مانگا خواندنی که احتمالاً انیمه آنها ساخته نخواهد نشد ۱۲ ۲۶ تیر ۱۴۰۲ مقالات جانبی انیمه کپی لینک

در این مقاله قصد داریم ۱۰ مانگا خواندنی را معرفی کنیم که با وجود جذابیت بسیار بالا، بنا به دلایل مختلف احتمالاً هرگز یک انیمه اقتباسی دریافت نخواهند کرد.

در صورتی که به خواندن داستان‌های مصور علاقه داشته باشید، احتمالاً نام مانگا (Manga) را شنیده‌اید. این کلمه برای اشاره به کمیک بوک‌هایی استفاده می‌شود که توسط هنرمندان ژاپنی طراحی و چاپ شده‌اند. مانگاها در ابتدا تنها در کشور ژاپن محبوبیت داشتند اما طی دهه‌های گذشته محبوبیتشان به دیگر کشورهای جهان هم راه یافته و حالا در کشورهای غربی هم از طرفداران بسیار زیادی برخوردار هستند. آن‌ها همچنین روی بسیاری از آثار تلویزیونی، سینمایی و حتی کمیک بوک‌های کره‌ای و چینی تاثیر گذاشته‌اند.

برخلاف کمیک بوک‌های آمریکایی که بخش عمده‌شان در ژانر ابرقهرمانی قرار می‌گیرند، مانگاها از تنوع بسیار خوبی برخوردار بوده و می‌توانند نیاز هر فرد با هر نوع سلیقه‌ای را برطرف کنند. تنوع بالا در کنار خلاقیت در ارائه داستان‌های جدید و نوآورانه باعث شده تا مانگا به عنوان یک منبع اقتباس عالی برای تولید انیمه‌های سریالی و اغلب سینمایی تبدیل شود. علی‌رغم بودجه‌های زیادی که برای ساخت اقتباس در نظر گرفته می‌شود، فیلم یا سریال برخی از مانگاها تاکنون ساخته نشده و بعید هم به نظر می‌رسد در آینده ساخته شوند.

در این مقاله قصد داریم به معرفی ۱۰ مانگا خواندنی بپردازیم که علی‌رغم ارائه کیفیتی بالا بعید به نظر می‌رسد اقتباسی دریافت کنند. ریشه این اتفاق را باید در عملکرد تجاری، سبک نوشتاری یا پرداخت صریح به موضوعات حساسیت برانگیز جستوجو کرد.

Psyren

سایرن، یک مانگا ۱۶ جلدی بوده که توسط توشیاکی اواشیرو نوشته شد و بین دسامبر ۲۰۰۷ الی نوامبر ۲۰۱۰ در دسترس علاقه‌مندان قرار گرفت. داستان درباره پسری نوجوان به آگِها یوشینا است که در راه بازگشت از مدرسه، متوجه زنگ خوردن تلفنی عمومی می‌شود. پس از برداشتن گوشی، تنها اکوی صدای خودش را می‌شنود. قبل از اینکه از باجه تلفن خارج شود، توجه‌اش به کارت تلفنی جلب می‌شود که تا چند لحظه پیش وجود خارجی نداشت. آن را برداشته و نگاهی به کلمه روی آن می‌اندازد: سایرن. آگها پس از زنگ زدن به شماره تلفنی که روی کارت حک شده، به جهانی افسانه‌ای انتقال داده می‌شود؛ جهانی که موجودات متخاصم همه جایش هستند. آگها برای رهایی از این کابوس و بازگشت به خانه، باید ماموریت‌هایی را انجام دهد.

وقتی مانگا سایرن در ژاپن منتشر شد، عملکرد قابل قبولی داشت اما در ادامه فروشش افت شدیدی کرد، تا جایی که ادامه آن لغو شد. شرایط در غرب کاملاً متفاوت بود. اثر توشیاکی اواشیرو به واسطه داستان علمی تخیلی جذاب و سبک طراحی‌اش به محبوبیت بالایی در میان مخاطبان غربی دست یافت. با اینحال، بعید به نظر می‌رسد محبوبیت در غرب برای تبدیل سایرن به یک انیمه سینمایی یا سریالی کافی باشد.

All You Need Is Kill

همه کاری که باید بکنی کشتن است، یک رمان ۲ جلدی بوده و توسط هیروشی ساکورازاکا نوشته شد. اتفاقات حول محور فردی به نام کِیجی کیریا می‌چرخد که به نیروی دفاع متحده پیوسته و باید با استفاده از یک لباس نظامی پیشرفته مقابل بیگانه‌های متخاصم بایستد؛ موجوداتی که با نام میمیک شناخته می‌شود. کیجی در اولین ماموریت خود پس از کشتن یک میمیک با ظاهری عجیب خودش هم می‌میرد اما در اتفاقی غیرقابل توضیح، روز قبل از نبرد از خواب بیدار می‌شود. او در ادامه متوجه می‌شود درگیر یک چرخه زمانی شده و هر بار که بمیرد، به روز قبل از نبرد بازمی‌گردد.

پس از اینکه رمان All You Need Is Kill موفق شد تحسین منتقدان را برانگیزد، یک مانگا بر اساس آن نوشته و روانه بازار شد. همچنین در سال ۲۰۱۴ میلادی، فیلم سینمایی آن تحت عنوان Edge of Tomorrow ساخته شد و روی پرده نقره‌ای آمد. اگرچه تام کروز (Tom Cruise) و امیلی بلانت (Emily Blunt) نقش‌های اصلی را بر عهده داشتند، این اثر علمی تخیلی نتوانست رقم بالایی را در باکس آفیس جهانی به ثبت برساند. با در نظر گرفتن این قضیه، بعید به نظر می‌رسد هنرمندان ژاپنی چنین مانگایی را برای ساخت یک انیمه انتخاب کنند.

Boy’s Abyss

پرتگاه پسر، یک مانگا ۸ قسمتی بوده و اثر ریو میننامی به شمار می‌رود. این اثر در برهه زمانی سپتامبر الی اکتبر ۲۰۲۲ میلادی منتشر شد و درباره پسری به نام رِیجی کوروس است. او به همراه برادر، مادر و مادربزرگش در یک منطقه روستایی زندگی کرده و مجبور است با مشکلات زیادی دست و پنجه نرم کند. ریجی یک روز با دختری به نام ناگی آئو مواجه می‌شود که در یک خوار و بار فروشی مشغول به کار است. پروتاگونیست پس از مکالمه با ناگی از وجود مکانی به نام Lover’s Abyss خبردار می‌شود که در شهر واقع شده و افراد عاشق به آنجا رفته و جان خودشان را می‌گیرند. ریجی که دیگر تمایلی به ادامه زندگی ندارد، تصمیم می‌گیرد به آنجا رفته و به همه چیز پایان دهد.

Boy’s Abyss روایتگر یک درام جذاب بوده و از طراحی بسیار خوبی بهره می‌برد اما پرداختن به موضوعات حساسیت برانگیزی مانند افسردگی، خودکشی و مسائل جنسی، احتمال ساخت انیمه بر اساس آن را پایین آورده است. اگرچه موضوعات مزبور قبلاً در مانگاهای زیادی مورد کندوکاش قرار گرفته‌اند، ریو میننامی ترجیح داده پرداختی صریح به آن‌ها داشته باشد. در نتیجه، اگر فردی بخواهد فیلمنامه انیمه را بنویسد، چاره‌ای جز حذف بسیاری از بخش‌ها ندارد؛ اقدامی که قطعاً به قصه آسیب می‌زند.

Animal Land

سرزمین حیوانات، اثر ماکوتو رایکو بوده و بین اکتبر ۲۰۰۹ الی فوریه ۲۰۱۴ در قالب ۱۴ جلد در دسترس علاقه مندان قرار گرفت. اتفاقات در سرزمینی روایت می‌شود که تنها حیوانات در آن سکونت دارند. شخصیت اصلی هم یک سگ راکون ژاپنی به نام مونوکو است که پس از قتل خانواده‌اش توسط سیاه گوش‌ها، به تنهایی زندگی می‌کند. این شرایط ادامه دارد تا اینکه بطور اتفاقی با یک نوزاد انسان مواجه شده و تصمیم می‌گیرد آن را به عنوان کودک خودش بزرگ کند.

Animal Land یکی از بهترین کارهای ماکوتو رایکو به شمار می‌رود. این مانگا با وجود ظاهر کودکانه خود به موضوعات تاریکی پرداخته و از همه مهمتر، در جلب نظر منتقدان و کارشناسان موفق عمل کرد. تا جایی که در سی و هفتمین جشنواره Kodansha Manga Award جایزه بهترین مانگا کودکان را از آن خود کرد. با وجود این، سرزمین حیوانات هرگز یک موفقیت تجاری نبود و همین مسئله هم باعث شده هیچ استودیویی برای ساخت یک انیمه از روی آن تمایل نداشته باشد.

Pokémon Adventures

ماجراهای پوکیمان یک مانگا ۶۴ جلدی بوده و توسط هیدنوری کوساکا نوشته شد. این اثر به چندی بخش مجزا تقسیم شده که با نام چپتر شناخته می‌شوند. نکته جالب اینجاست که هر کدام از چپترها باز به زیرمجموعه‌های کوچکتری تقسیم شده‌اند. به طور کلی، ۱۵ بخش برای این مانگا در نظر گرفته شده که تا به امروز ۱۲ عدد از آن‌ها به طور کامل منتشر شده است. در ضمن، ماجراهای پویکمان قصه‌های متفاوتی را با تمرکز بر پروتاگونیست‌های مختلف روایت می‌کند.

از آغاز انتشار در سال ۱۹۹۷ میلادی، Pokémon Adventures بخاطر قصه بالغانه و جدی‌‎ترش نسبت به دیگر آثار فرنچایز پوکیمان بازخوردهای بسیار مثبتی را از سوی کارشناسان دریافت کرده است. با این حال، بعید به نظر می‌رسد استودیویی به خودش زحمت داده و آن را به یک انیمه تبدیل کند. ریشه عدم تمایل استودیوها را می‌توان در ساختار روایی جستوجو کرد. این اثر شخصیت‌های اصلی متعددی داشته و بین قصه‌هایش هیچ گونه ارتباطی دیده نمی‌شود. در واقع، نه تنها قصه‌ها به هم مرتبط نیستند، بلکه به خود فرنچایز هم ربط چندانی ندارند. بدین ترتیب، اگر یک استودیو بخواهد انیمه‌اش را بسازد، باید منابع زیادی را برای بازنویسی سنگین قصه‌ها هزینه کند. در ضمن، انیمه اصلی فرنچایز پوکیمان، یعنی Pokémon همچنان در حال پخش بوده و محبوبیت بسیار بالایی دارد. از همین رو، بعید به نظر می‌رسد دست اندرکاران فرنچایز بخواهند یک انیمه دیگر هم بسازند.

Goodnight Punpun

شب بخیر، پون پون حاصل تلاش‌های اینیو آسانو بوده و بین سال‌های ۲۰۰۷ الی ۲۰۱۳ میلادی وارد بازار شد. داستان روی یک پسر ژاپنی به نام پون پون آنودورا متمرکز بوده و چالش‌های او در دوران دبستان، متوسطه، دبیرستان و سال‌های ابتدایی دهه سوم زندگی‌اش را به تصویر می‌کشد؛ چالش‌هایی که زندگی خانوادگی، عاشقانه و روابط دوستانه‌اش را تحت تاثیر قرار می‌دهند.

اگرچه Goodnight Punpun یکی از مشهورترین آثار اینیو آسانو بوده، بعید به نظر می‌رسد انیمه‌ای بر اساس آن ساخته شده و روی آنتن برود. مانند برخی از مانگاهای این مقاله، این اثر پرداختی صریح به موضوعات مختلفی از جمله مسائل جنسی دارد. همچنین پون پون و اعضای خانواده‌اش اگرچه انسان‌هایی عادی هستند، برای مخاطب در قالب پرنده به تصویر کشیده شده‌اند. این در حالی است که محیط اطراف ظاهری واقع گرایانه دارند. چنین ترکیب متناقضی قطعاً در قامت یک اقتباس چندان جالب از آب درنمی‌آید.

Rosen Garten Saga

حماسه روزن گارتن توسط ساکیموری فوجی نوشته شده و با انتشار ۴ جلد، هنوز به انتها نرسیده است. قصه درباره دختری جوان به نام لین است. پس از اینکه روستایش مورد حمله گروهی از راهزنان بی رحم قرار می‌گیرد، شمشیر جادویی را برداشته و مهمترین ماجراجویی زندگی‌اش را آغاز می‌کند. شمشیر جادویی لین روح یک قهرمان را در خود جای داده است.

Rosen Garten Saga از داستانی جذاب و غنی برخوردار است و ترکیبی از شخصیت‌های تاریخی و اسطوره‌ای به شمار می‌رود. همچنین سبک طراحی و مبارزاتش در میان مانگاهای سال‌های اخیرا بدون شک جزو بهترین‌ها است. با در نظر گرفتن این موارد، می‌توان گفت پتانسیل بالایی برای تبدیل شدن به یک انیمه دارد. به هر حال، مخاطبان نشان داده‌اند این روزها اقبال زیادی به آثار فانتزی دارند. موضوعی که باعث می‌شود که حماسه روزن گارتن را احتمالاً روی آنتن نبینیم، محتوای جنسی زیاد، انحرافات اخلاقی و کمدی سیاه است که اغلب با نبردها در هم تنیده هستند. از همین رو، ساخت انیمه آن نیازمند سانسور بخش‌های زیادی است.

Real

واقعی، توسط تاکهیکو اینوعه نوشته شده و دومین اثر او پیرامون ورزش بسکتبال است. این اثر در دسته سینن (Seinen) قرار گرفته و سه شخصیت اصلی دارد: شخصیت اول، نومیا تومومی است که از دبیرستان اخراج شد و آینده خوبی پیش رویش نیست؛ شخصیت دوم، توگاوا کیوهارو نام دارد که قبلاً یک دونده بود اما حالا در رشته بسکتبال با ویلچر فعالیت دارد؛ شخصیت سوم و پایانی هم تاکاهاشی هیسانبو است که قبلاً رهبر یک تیم بسکتبال بود اما در اثر یک تصادف فلج شده است. این سه شخصیت با وجود همه تفاوت‌ها یک هدف مشترک دارند: می‌خواهند هر طور شده بسکتبال بازی کنند.

Real در مقایسه با اثر ورزشی و پیشین تاکیهیکو اینوعه، یعنی Slam Dunk قصه جدی‌تری را روایت کرده و نشان می‌دهد فعالیت‌های حرفه‌ای ورزشی چه عوارض جسمی و روحی‌ای را می‌تواند برای افراد به همراه داشته باشد. همچنین روی حقارتی که افراد دارای معلولیت از سوی دیگران متحمل می‌شوند را مورد کندوکاش قرار می‌دهد. Real در مقایسه با دیگر آثار موجود در این لیست به سمت موضوعات حساسیت برانگیز نرفته اما برای تبدیل شدن به انیمه یک سد بزرگ پیش روی خود دارد: فرنچایز اسلم دانک. با در نظر گرفتن اینکه اسلم دانک هنوز از محبوبیت بالایی برخوردار است، بعید به نظر می‌رسد استودیویی به سراغ Real بیاید.

Vagabond

ولگرد، دیگر اثر تاکهیکو اینوعه است که توانسته جایگاهی در لیست ۱۰ مانگا خواندنی که احتمالاً انیمه آن‌ها ساخته نمی‌شود بدست بیاورد. این مانگا ۳۷ جلد داشته و قصه‌ای را پس از نبرد سکیگاهارا روایت می‌کند (نبردی بین خاندان‌های غرب و شرق ژاپن). قصه درباره دو نوجوان ۱۷ ساله به نام‌های تاکِزو شینمِن و ماتاهاچی هون ایدن است که به جبهه‌ای می‌پیوتدند که فاصله‌ای با شکست ندارد. آن‌ها در یک نبرد زخمی شده و تحت تعقیب قرار می‌گیرند اما موفق می‌شوند فرار کنند. در پی این اتفاق، آن دو تصمیم می‌گیرند به افراد قدرتمندی تبدیل شده تا هیچ کس نتواند شکستشان دهد.

Vagabond از چنان طراحی پر زرق و برق و داستانسرایی شگفت انگیزی برخوردار بوده که کمتر مانگای جدیدی می‌تواند به گرد پای آن برسد. یکی از موانع در تبدیل این مانگا به انیمه همین جزئیات بسیار بالا و واقعگرایانه طراحی است. دومین و آخرین مانع، انتشار نامنظم جلدها است. جدیدترین جلد در سال ۲۰۱۵ میلادی منتشر شد و با گذشت نزدیک به یک دهه، هنوز خبری از ادامه نیست. با وجود تنوع بالایی که در میان مانگاها وجود دارد، بعید بنظر می‌رسد یک استودیو خود را به دردسر انداخته و به سراغ مانگایی بیاید که داستانی ناقص را روایت می‌کند.

Yotsuba&!

Yotsuba&! حاصل تلاش‌های کیوهیکو آزوما بوده و در قالب ۱۵ جلد راهی بازار شد. داستان درباره دختر بچه‌ای ۵ ساله به نام یاتسوبا کویی وای بوده که بسیار سرشار از انرژی، بشاش، کنجکاو، عجیب و دمدمی است. او به چیزهایی که معمولاً بچه‌های هم سن و سالش اهمیت می‌دهند، توجهی ندارد. همین موضوع باعث شده تا پدرش هم او را بچه‌ای عجیب بداند. این مانگا اپیزودیک بوده و یک داستان مستمر را روایت نمی‌کند، بلکه ماجراهای متفاوت تاتسوبا را به تصویر می‌کشد که در جریان آن‌ها چیزهای زیادی یاد گرفته و کشف می‌کند.

Yotsuba&! نه تنها در میان مانگاهای معرفی شده در این مقاله، بلکه حتی در میان آثار مشابه خود در ژانر برش زندگی هم کمترین پرداخت یا اشاره را به موضوعات حساسیت برانگیز دارد. از همین رو، می‌توان آن را روایت زندگی روزمره شخصیت اصلی و اطرافیانش دانست. با این حال، کیوهیکو آزوما معتقد است سبک نوشتاری این مانگا کار را برای تبدیلش به یک انیمه سخت کرده و استودیویی به سراغش نمی‌آید.

به نظر شما، چه مانگا یا مانگاهای دیگری باید در لیست قرار بگیرند؟ آن را با ما در میان بگذارید.



مطالب مرتبط

دیگران نیز خوانده‌اند

نظرات

دیدگاه خود را اشتراک گذارید
اشتراک
به من اطلاع بده
guest

12 دیدگاه
جدیدترین
قدیمی‌ترین بیشترین رای
Inline Feedbacks
View all comments