تب و تاب دنیای بازیهای ویدیویی به بیشترین میزان خود رسیده، چرا که روز به روز به عرضهی پلی استیشن 5 و ایکس باکس سری ایکس، کنسولهای نسل جدید کمپانیهای سونی و مایکروسافت، نزدیک میشویم. ایکسباکس سری ایکس رمز و رازهای زیادی دارد که شاید در اولین ساعات تجربهی گیمینگ در آن متوجه نشوید. به همین منظور، همانطور که به بررسی و معرفی ایکسباکس سری ایکس پرداختیم، در آستانهی عرضهی کنسول جدید مایکروسافت، به سراغ نکاتی رفتیم که ممکن است از ایکسباکس سری ایکس ندانید.
ایکس باکس سری ایکس قرار است در تاریخ ۱۰ نوامبر ۲۰۲۰ (۲۰ آبان ۱۳۹۹) به صورت جهانی عرضه شود؛ کنسولی که تفاوتهای زیادی با کنسول نسل هشتی مایکروسافت دارد و به نوعی به تمام ایرادات ایکسباکس وان در ایکسباکس سری ایکس به خوبی توجه شده است. مایکروسافت ادعا دارد که Xbox Series X پرقدرتترین کنسول تاریخ است و هیچ کنسولی از دید سختافزاری قابلیت رقابت با آن را ندارد. چه نکات و ویژگیهای جدیدی در این کنسول وجود دارد که مایکروسافت را تا این حد به ایکس باکس سری ایکس امیدوار کرده و سرمایهگذاری زیادی روی آن انجام داده است؟ در این مقاله با سرگرمی همراه باشید تا به بررسی ۱۰ حقیقت جالبی که از کنسول ایکس باکس سری ایکس میدانیم، بپردازیم. این شما و این هم ۱۰ حقیقت جالب از Xbox Series X!
۱۰. هر بخشی از بازی که میخواهید را در ایکس باکس سری ایکس نصب کنید
تصور کنید در حال نصب یکی از بازیهای مهم و جدید هستید و با اخطاری مبنی بر کمبود حافظهی کنسولتان روبرو میشوید. این صحنه یکی از متداولترین اتفاقاتی است که ممکن است برای هر گیمری که با کنسول به تجربهی بازیهای ویدیویی میپردازد، رخ بدهد. مایکروسافت به کمک قابلیت جدیدی که در ایکسباکس سری ایکس اعمال کرده، کاربران را از این مشکل اذیتکننده نجات داده و به کمکمان آمده است. در Xbox Series X میتوانید هر بخشی از بازی که میخواهید را نصب یا حذف کنید تا هم در وقتتان صرفهجویی شود، هم در ظرفیت حافظهی کنسولتان! با تایید جیسون رونالد (Jason Ronald)، یکی از سران مایکروسافت، شما در ایکس باکس سری ایکس میتوانید حتی بخشهای مولتیپلیر و داستانی بازی را نیز از هم جدا کنید و هر کدام که میخواهید را نگه دارید تا فضای کمتری از کنسولتان گرفته شود. هرچند، این قابلیت برای بازیهایی در دسترس خواهد بود که توسعهدهندگان آن بازی موارد خواسته شدهی مایکروسافت برای اعمال این قابلیت را در جریان توسعهی بازی انجام دهند. در طرف دیگر میدان نبرد نسل نه، پلیاستیشن 5 نیز از چنین قابلیتی پشتیبانی میکند و با یک حساب کوچک، میفهمیم که در نسل آینده با وجود کم بودن حجم حافظهی کنسولهای جدید، قرار نیست با مشکل خاصی از این حیث روبرو شویم.
۹. بازیهایتان را با کیفیت ۴K و نرخ فریم ۶۰FPS ضبط و استریم کنید
یکی از بزرگترین تفاوتهای نسل جدید با نسل گذشته، قدرت و عملکرد کنسولهای بازی در اجرای بازیهای ویدیویی با کیفیت و نرخ فریم خوب است؛ نرخ فریمی که در نسل هشتم حسابی کاربران کنسولهای بازی را اذیت کرد و رویای تجربهی بازیهای بزرگ با نرخ فریم خوب را در سرشان ایجاد کرد. ایکس باکس سری ایکس که قدرتمندترین کنسول تاریخ است، میتواند بازیهای ویدیویی را با نرخ فریم ۶۰FPS اجرا کند. البته، این مقدار به کیفیت استفاده شده نیز بستگی دارد و در برخی از بازیهای نسل آینده، نرخ فریم بیشتر به معنی اعمال کیفیتی کمتر از ۴K در بازی تفسیر خواهد شد. اما با همهی این تفاسیر، در ایکسباکس سری ایکس قادر خواهید بود گیمپلی خود را با کیفیت ۴K و نرخ فریم ۳۰FPS ضبط کنید و این در حالی است که در ایکسباکس وان، با کیفیت HD و در ایکسباکس وان ایکس با کیفیت ۴K اما با نرخ فریم ۳۰FPS میشد این عمل را انجام داد.
۸. بازیهای نسلهای گذشته را به صورت خودکار در ایکس باکس سری ایکس ریمستر کنید
این قابلیت، یکی از بهترین قابلیتهایی است که در نسل آینده کنسولهای بازی وجود دارد. چنین قابلیتی که قرار است آن را در ادامه توضیح دهیم، در پلی استیشن 5 تحت عنوان قابلیت Game Boost وجود دارد، اما در این زمینه، عملکرد مایکروسافت تا حد زیادی بهتر از سونی بوده و حداقل در این بخش بهتر عمل کرده است. این قابلیت که در ایکس باکس سری ایکس با نام Auto-HDR وجود دارد، قادر است به صورت خودکار بازیهای نسلهای پیشین را برای اجرا در Xbox Series X بهینهسازی کند و بهبود ببخشد تا تجربهی بهتری از بازیهای نسلهای قبل برای طرفداران رقم بزند. قابلیت Game Boost در PS5 تنها قادر به ریمستر کردن بازیهای نسل هشت در این کنسول است، اما Auto-HDR تمامی بازیهای ایکسباکس وان و ایکسباکس 360 را به صورت خودکار ریمستر خواهد کرد و با بهبود رزولوشن، افزایش نرخ فریم، کاهش لودینگ و …، بازیهای ویدیویی نسلهای پیش را برای Xbox Series X آمادهسازی میکند که خبر بسیار خوبی برای آن دسته از بازیکنانی است که در جریان تجربهی بازیهای نسل نه، میخواهند گاهی به گذشته سفر کنند و کمی چاشنی نوستالژی به ماجراجوییهای گیمینگ خود اضافه کنند.
۷. بازیهای محبوبتان را پیش از خرید، در ایکس باکس سری ایکس دانلود کنید
مایکروسافت در کنسول نسل نه خود، ایکس باکس سری ایکس، این امکان را به شما میدهد تا قبل از خرید یک بازی، آن را بر کنسول خود دانلود کنید. هرچند، تا زمانی که هزینهی آن را پرداخت نکنید و بازی را نخرید، از محتوای بازی نمیتوانید استفاده کنید. این قابلیت شاید در ظاهر کمی غیر کاربردی بنظر برسد، اما قابلیتی بسیار خوب برای کسانی است که عادت دارند بازیهای خود را به صورت فیزیکی خریداری کنند. آن دسته از کاربرانی که بازیهای محبوبشان را فیزیکی خریداری میکنند، میتوانند از قبل، بازی را روی ایکس باکس سری ایکس خود دانلود و نصب کنند تا به محض وارد کردن دیسک بازی به دستگاه، بتوانند بدون انتظار کشیدن برای نصب آن، بازی را تجربه کنند. چنین قابلیتی در پلی استیشن 5 وجود ندارد و اگر کنسول سونی را به مایکروسافت ترجیح دهید، چنین قابلیتی را از دست خواهید داد.
۶. به راحتی به تصاویر و ویدیوهای گرفته شدهی بازیتان، در گوشی خود دسترسی پیدا کنید
یکی از دغدغههای کاربران کنسولهای بازی در نسل هشت، دشواری انتقال تصاویر و ویدیوهای گرفته شده به گوشی همراه بود. تصور کنید بخواهید بدون درنگ یک تصویر زیبا از گیمپلی خود را با دوستانتان در تلگرام یا واتساپ به اشتراک بگذارید، اینجاست که کنسولهای نسل هشت وقت شما را میگیرند و مجبورید هفت خوان رستم را برای انتقال محتواهای کنسولتان به گوشی همراه طی کنید. در ایکس باکس سری ایکس، این قضیه تا حد زیادی فرق کرده و به کمک اپلیکیشن جدید ایکس باکس سری ایکس برای گوشیهای هوشمند، به راحتی میتوانید تنها با یک کلیک کوچک، تصاویر و ویدیوهای بازیتان را به گوشی همراه منتقل کنید و با دوستانتان به اشتراک بگذارید. به این منظور، باید تصویر یا ویدیوی مورد نظرتان در حافظهی کنسولتان ذخیره شود تا بتوانید آن را به گوشی همراه خود انتقال دهید. تنها کافی است دکمهی Capture کنترلر ایکس باکس سری ایکس را بزنید، گوشیتان را سینک کنید و منتظر انتقال محتواهای گرفته شده از کنسول به گوشی خود باشید.
۵. رابط کاربری ایکس باکس سری ایکس خود را شخصیسازی کنید
قابلیت انتخاب تم پروفایل یکی از چیزهای خوبی است که در ایکس باکس سری ایکس شاهد خواهیم بود. به کمک تم پروفایلهای جدیدی که در کنسول جدید مایکروسافت در اختیاز طرفداران قرار گرفته، میتوانید رابط کاربری ایکس باکس سری ایکس را شخصیسازی کنید و تجربهی منحصربفردتری از آن داشته باشید. نکتهی جالب اینجاست که برخی از این تمهایی که در دسترس است، به صورت مستقیم از بازیهای انحصاری بزرگ مایکروسافت نظیر Sea of Thieves و … الهام گرفته شده و طرفداران میتوانند از تم مربوط به بازی محبوب خود برای رابط کاربری استفاده کنند.
۴. در ایکس باکس سری ایکس بر بازی کردن کودکتان نظارت کنید
هر چقدر زرق و برق دنیای بازیهای ویدیویی بیشتر میشود، بیشتر شاهد همهگیری این سرگرمی بزرگ هستیم و گیم به انتخاب اول بسیاری از قشرهای جامعه برای سرگرم شدن تبدیل شده است. در نتیجه، ممکن است پراکندگی فرهنگی کاربران کنسولهای بازی خیلی هم برای کودکان مناسب نباشد و نظارت خانواده نیاز باشد. مایکروسافت در یکی از بهترین قابلیتهای ایکس باکس سری ایکس، خیال خانوادههای حساس را راحت کرده و تجربهی گیمینگ کودک را به صورت کامل زیر ذرهبین خانواده آورده است. به کمک اپلیکیشن Xbox Family، خانوادهها قادرند تا کودک خود را کنترل کنند و زیر نظر بگیرند. اعمال محدودیت زمانی برای بازی کردن، محدود کردن همتیمیهای بازی، نظارت بر گفتگوهای انجام شده و …، از جمله قابلیتهایی هستند که از طریق این اپلیکیشن کاربردی در دسترس خانوادهها قرار میگیرد. اگر از آن دسته کاربرانی هستید که خانوادشان در دنیای گیم و گیمینگ نیز میخواهند بر آنان نظارت داشته باشند، این اپلیکیشن قرار است حسابی شما را اذیت کند، اما بیایید قبول کنیم که این اقدام، تاثیرات بسیار خوبی بر جامعهی بازیهای ویدیویی و تجربهی آنان خواهد گذاشت، چرا که روابط دوستانه در دنیای گیم روز به روز مسمومتر میشود و ممکن است تاثیرات بسیار مخربی بر کودکان داشته باشد.
۳. صدای دوست پرحرفتان را کم کنید
بیایید قبول کنیم که تمامی مایی که روزانه با بازیهای ویدیویی سر و کار داریم، حداقل یک دوست داریم که در جریان بازیها مرتب داد و بیداد میکند و از زمین و زمان مینالد. تصور کنید دارید یک بازی مولتیپلیر با دوستانتان بازی میکنید و یکی از دوستانتان، همان دوست معروفی است که همیشه از صدایش فراری هستید. در کنسولهای نسل هشت، برای رفع چنین مشکلی، باید صدای پارتی (Party) مخصوص به بازی را به صورت کامل کم میکردید تا بتوانید از دست آن دوست پرحرفتان آسایش داشته باشید، اما در ایکس باکس سری ایکس قضیه فرق کرده و خوشبختانه میتوانیم صدای تک تک اعضای پارتی را کم و زیاد کنیم. در نتیجه، در Xbox Series X دیگر نیازی نیست صدای کل پارتی را کم کنید و صدای هر یک از اعضا را که تشخیص دادید، تغییر دهید.
۲. فعالیت دوستانتان را در ایکس باکس سری ایکس زیر نظر بگیرید
تب جدیدی که در ایکس باکس سری ایکس در اختیار طرفداران و کاربران قرار گرفته، Happening Now نام دارد و از طریق بخش Friends در دسترس خواهد بود. کاربران کنسول جدید مایکروسافت به کمک این قابلیت میتوانند فعالیت دوستانشان را زیر نظر بگیرند و بفهمند که دوستانشان چه بازی میکنند. این قابلیت باعث میشود تا بدون نیاز به خارج شدن از بازی، به راحتی به کمک رابط کاربری جدید ایکس باکس سری ایکس به پارتیها و بازیهای در جریان دوستانتان دست پیدا کنید.
۱. ایستراگ مستر چیف را پیدا کنید
مستر چیف (Master Chief) یکی از نمادینترین کاراکترهای تاریخ بازیهای ویدیویی، مخصوصا برای طرفداران مایکروسافت است. مستر چیف که شخصیت اصلی سری بازیهای محبوب Halo است، پس از گذشت چندین دهه از انتشار اولین نسخهی آن، دیگر تبدیل به نمادی از ایکسباکس و بازیهای انحصاری استودیوهای مایکروسافت شده و در تک تک تبلیغات و … مربوط به ایکسباکس، همیشه رد پایی از این شخصیت محبوب دیده میشود. ایکس باکس سری ایکس نیز در این قضیه مستثنا نبوده و مایکروسافت تنها به حضور این شخصیت در تبلیغات مربوط به آن راضی نشده و یک ایستراگ جالب در Xbox Series X از مستر چیف قرار داده است. به منظور پیدا کردن این ایستراگ که یک حکاکی جالب از شخصیت مستر چیف است، باید به صورت کامل کنسول ایکس باکس سری ایکستان را باز کنید و قطعات داخلی را جدا کنید. با انجام این کار که به هیچوجه آن را پیشنهاد نمیکنیم، میتوانید پشت فن خنک کنندهی داخلی کنسول، این ایستراگ جالب را پیدا کنید. هرچند، ممکن است با انجام چنین کاری، دیگر نتوانید از کنسول جدید مایکروسافت استفاده کنید و از ریشه آن را خراب کنید. این نخستین باری نیست که مایکروسافت چنین ادای احترامی به شخصیت نمادین خود میکند و پیشتر نیز در نسل هشتم شاهد چنین ایستراگهایی در کنسولهای ایکسباکس وان اس و ایکسباکس وان ایکس بودیم.
نظرات
دیدگاه خود را اشتراک گذارید