فصل دوم سریال The Boys توانسته نظرات مثبت زیادی را به خود جلب کند. این مجموعه – همانطور که در نقد و بررسی فصل دوم سریال The Boys اشاره کردهایم – در فصل دوم خود ایرادات ریز و درشتی دارد. با این حال در این مقاله قرار است به این مقوله بپردازیم که چرا سریال The Boys یکی از بهترین مجموعههای ابرقهرمانی تا به امروز است.
سریال The Boys برای اولین بار در سال ۲۰۱۹ میلادی از شبکهی آمازون پرایم پخش شد و توانسته به عنوان یک مجموعهی تازهوارد، جای خود را در دل هوادارانش باز کند. سریال پسران ثابت کرده که میتوان با مضمون ابرقهرمانی، یک مجموعهی خوشساخت تولید کرد؛ اثری که میتواند بعد از دو فصل، همچنان طیف وسیعی از مخاطبین را راضی نگه دارد. در ادامهی این مقاله ۱۰ دلیل را برای شما مطرح میکنیم که چرا سریال The Boys اثری است که باید آن را ستایش کرد.
۱۰- جلوههای ویژه
یک سریال ابرقهرمانی طبیعتا اولین چیزی که نیاز دارد جلوههای ویژه است و سریال پسران از این المان به نحو احسن استفاده میکند. البته شما در هر اپیزود حتما با جلوههای ویژه روبهرو نمیشوید و قرار هم نیست مثل فیلمهای مارول، صحنهآراییها به صورت مداوم با جلوههای ویژه و بصری همراه باشد. با این حال هر زمان که جلوههای ویژه به نمایش کشیده میشود، حس رضایتی نیز در دل مخاطب ایجاد میشود؛ برای مثال میتوان به لیزر چشمهای هوملندر یا رعد و برقهای استورم فرانت اشاره کرد. جلوههای ویژه در چنین اثری به شدت جذاب و واقعی از آب در آمده است.
۹- طراحی لباس
در راستای القای حس واقعگرایانه در یک دنیای فانتزی و تخیلی، طراحی لباس شخصیتها نیز به شکلی است که بتوان آنها را به عنوان یک لباس خاص، برای یک ابرقهرمان مناسب دانست. از طرفی دیگر نوع، شکل و حتی رنگ لباس در راستای همان چیزی است که از یک شخصیت ابرقهرمانی انتظار میرود. لباس اعضای گروه هفت به گونهای است که در صورت شنیدن نام یکی از ابرقهرمانها، سریعا بتوان او را در ذهنمان مجسم کنیم.
۸- بهروزسانی مداوم، نه تغییر!
کمیک The Boys نه متعلق به دنیای دیسی است و نه مارول؛ این مجموعه داستانی مصور، متعلق به شرکت ثالثی به اسم داینامیت است که قصه در دنیا و فضایی دیگر رخ میدهد. اِنیس به عنوان خالق این کمیک از آنجایی که قرار بود این کمیک بوک به سریال تبدیل شود، باید بدنهی داستان را تغییر میداد تا با دنیای اجتماعی و سیاسی حال حاضر آمریکا سازگار شود. با این اوصاف خالق سریال به جای تغییر قابل توجه در بدنهی داستان، انجام یک سری بهروزرسانیهایی را در دستور کار خود قرار داد؛ چراکه داستان اصلی کمیک به نوبهی خود، به شدت جذاب و سرگرمکننده است. اِنیس با این تدبیر توانسته هواداران اصلی کمیک بوک را نیز تا به امروز راضی نگه دارد.
۷- سیاست و جریانهای فکری موجود در دنیای سریال
سریال پسران به هیچ وجه از نمایش مفاهیم سیاسی در قالب داستان فانتزیاش پریشان و هراسان نبوده و فارغ از نوع واکنش مخاطب به این نوع زیرمتن، حرفهای سیاسی زیادی میزند. از نحوهی ادارهی سازمان وات گرفته تا نوع برخورد استورم فرانت در فصل دوم با مردم، همگی به صورت مستقیم و غیرمستقیم در راستای چیزی است که از آن به عنوان سیاست یاد میکنند. جالب اینجاست که مفاهیم سیاسی دنیای سریال را میتوان به دنیای واقعی نیز تعمیم داد.
۶- ایفای نقشها
قطع به یقین اولین چیزی که توجه هر بینندهی تلویزیونی را به خود جلب کند، ایفای نقش شخصیتهای جلوی دوربین است. سریال پسران نیز توانسته در این زمینه سنگ تمام بگذارد. هر یک از بازیگرها به خوبی با نقش خود ارتباط برقرار کردهاند و اکتهای بسیار خوبی را از آنها شاهد هستیم. برای مثال ارین موریارتی در نقش استارلایت توانسته در دل اکثر بینندهها جا خوش کند. روابط میان شخصیتها در گروه «هفت» و «پسران» نیز به طرز جالبی خوب از آب در آمده و شما میتوانید عواطف و احساسات هر یک از شخصیتهای اصلی را به خوبی درک کنید. شما میتوانید حتی با شخصیت کیمیکو، با اینکه لال به نظر میرسد هم ارتباط برقرار کرده و عواطفش را حس کنید. در مجموع بازیگرها تمامی تلاش خود را به کار گرفتهاند تا شما نسبت به یک شخصیت، حس عشق یا نفرت را به خوبی حس کنید. البته منظور از این حرف، حسی است که در دل شما نسبت به آن شخصیت ایجاد میشود؛ نه نوع بازی کردن هنرمندها جلوی دوربین.
۵- هوملندر
هوملندر، یکی از شخصیتهای منفی سریال تا به این لحظه است که در فصل دوم، بیشتر از گذشته جلوی لنز دوربین خودنمایی میکند. هوملندر در فصل اول به درستی به شما معرفی میشود؛ شخصیت قدرتمندی که هیچکس قدرت «نه» گفتن به درخواستهایش را ندارد؛ فردی که توسط عموم به عنوان یک فرشتهی نجات مورد ستایش قرار میگیرد. با این حال میبینیم که هوملندر در ارتباط برقرار کردن عاطفی با دیگر انسانها تا چه اندازه آماتور و بیدست و پا ظاهر میشود. رابطهی او با «مدلین استیلوِل» نیز گواهی بر این ادعاست.
در فصل دوم شما به مراتب بیشتر از فصل نخست در زندگی هوملندر سرک میکشید. رابطهی هوملندر با یگانه فرزندش نیز یکی از ماجراهای جذاب این مجموعه است. هوملندر در فصل دوم تقریبا به این درجه از خودآگاهی میرسد که واقعا چه مشکلاتی از لحاظ شخصیتی و رفتاری دارد اما در انتهای فصل میبینیم که او چهرهی گذشتهاش را پذیرفته و دیگر سر جنگ با خود و خصیصههای منفیاش را ندارد.
۴- بیلی بوچر
بیلی بوچر از سمتی دیگر، یکی از اعضای دوستداشتنی و بدونِ اعصابِ گروه پسران است که در فصل دوم رابطهاش با مخاطب بهتر از قبل نیز میشود؛ چراکه بوچر بالاخره زندگیاش از حالتِ یکنواخت و غمانگیزِ فصل یک خارج میشود. در فصل دوم با چهرهی مهربانتری از بیلی بوچر روبهرو میشویم که اصلا و ابدا از او انتظار نمیرفت. کارل اوربان در نقش بوچر میتواند در اکثر قابهای سریال، بیشتر تمرکزتان را به خود جلب کرده و شما نیز درد و غمش را به خوبی حس میکنید؛ گویا چند سالی او را از نزدیک میشناسید. توانمندی کارل اوربان در آخرین اپیزود فصل دوم مشخص میشود. زمانی که احساس دوگانهای سر تا پای بیلی بوچر را فرا میگیرد؛ این جنگِ درونیای که بیلی بوچر در آن موقعیت حساس با خود دارد را کارل اوربان به بهترین و زیباترین شیوه به ما نشان میدهد.
۳- استورم فرانت
استورم فرانت را میتوان رسما نیرو محرکهی شروع وقایع فصل دوم دانست و «آجا کَش» خیلی مسلط و زیبا توانسته این شخصیت شرور و موذی را جلوی دوربین بازی کند. وقتی هواداران کمیک بوک برای اولین بار این شخصیت را مشاهده کردند، به نظر میرسید که استورم فرانت، شخصیتی بسیار سطحی، لوس و حتی جلف باشد اما هر چه در داستان به جلوتر پیش میرویم، استورم فرانت لایههای تاریک و رازهای تیرهوتاری را از خود به نمایش میکشد؛ تا جاییکه ما متوجه میشویم ماهیت اصلی شرکت «وات» و ماده «وی» چیست و اصلا چرا این تشکیلات در درجهی اول شکل گرفت. اینکه سریال چطور توانسته به آرامی و با حوصله به ما نشان دهد که استورم فرانت دقیقا چه شخصیتی دارد، از دلایل مهمی است که باید سریال را تماشا کنید.
۲- سایر شخصیتها
جدا از اینکه سه شخصیت نامبرده تا به امسال به شدت درخشان ظاهر شدهاند، سریال پسران سایر شخصیتها را به حال خود رها نمیکند. با اینکه شخصیتپردازی سایر کاراکترها در حد بسیار عالی نیست، همچنان میتوان با دیگر شخصیتها ارتباط برقرار کرد. تا پایان فصل دوم با شخصیتهای بیشتری آشنا شده و دربارهی گذشتهی شخصیتهای مهم این مجموعه، اطلاعاتی هر چند کم پیدا کردهایم. به بازیگرها نیز فرصت داده میشود تا در برداشتهای مشخصی، به شما فرصت دهند با سایرین، راحتتر ارتباط برقرار کنید.
۱- سناریو و قصهگویی
اگر قصهگویی سریال خوب نبود، بازیگرها هر اندازه هم محشر بازی میکردند، سریال نمیتوانست موفقیتهای حال حاضر را کسب کند. سریال پسران علاوه بر سرگرم کردنتان، در بطن خود عناصری مثل خشونت بسیار بالا و مولفههایی همچون طنز سیاه را داراست. البته کنش و واکنشهای بین شخصیتها در سریال، گاهی اوقات از حد منطقمان خارج شده و رفتارهای احمقانهای را از شخصیتها، به خصوص گروه پسران شاهد هستیم. با این اوصاف تماشای این سریال همچنان برای هر بینندهای، فارغ از سن و سالش جذاب خواهد بود. پایان اپیزودها نیز تا فصل دوم به شیوهای است که شما برای تماشای اپیزود بعدی، انتظار امانتان را میبرد.
تا به این لحظه، دو فصل از سریال The Boys پخش شده و تولید فصل سوم و حتی چهارم سریال نیز به صورت رسمی تایید شده است. ما در سرگرمی علاوه بر پوشش خبری کامل از این سریال، تلاش میکنیم مقالات و محتواهای متنی و تصویری متنوعی دربارهی این سریال تهیه و با شما به اشتراک بگذاریم. با تمام این تفاسیر، اگر هنوز موفق نشدهاید این سریال را تماشا کنید، همین الان به سراغش بروید. البته اگر بتوانید میزان خشونت بسیار زیاد و افسارگسیختهی بصری سریال را تحمل کنید؛ در غیر این صورت شما هر دلیلی که در سر برای تماشا نکردن چنین سریالی دارید، در واقع ظلم و ستم به خودتان است و رسما خود را از تماشای یک سریال سرگرمکنندهی ابرقهرمانی محروم کردهاید.
نظر شما چیست؟ آیا سریال The Boys بهترین سریال ابرقهرمانی تا به امسال است؟ آیا سریال ابرقهرمانی دیگری را تماشا کردهاید که بهتر از سریال پسران ظاهر شده؟ نظر و دیدگاهتان را با ما به اشتراک بگذارید.
نظرات
دیدگاه خود را اشتراک گذارید