بهترین فیلم های علمی تخیلی که باید قبل از Dune 2 تماشا کنید
1%
  • 0/10

بهترین فیلم های علمی تخیلی که باید قبل از Dune 2 تماشا کنید

از تلماسه دیوید لینچ تا بلید رانر

بهترین فیلم های علمی تخیلی که باید قبل از Dune 2 تماشا کنید ۴ ۲۴ فروردین ۱۴۰۳ ترین‌ها (سینمایی) کپی لینک

در این مقاله، بهترین فیلم های علمی تخیلی را معرفی می‌کنیم که حال و هوایی مشابه با فیلم Dune 2 دارند و بهتر است که قبل از جدیدترین فیلم دنی ویلنوو، آن‌ها را نیز ببینید.

رمان تلماسه، اثر فرانک هربرت، یکی از محبوب‌ترین رمان‌های علمی تخیلی در تمام دوران است که همواره گمان می‌رفت اقتباس از آن ناممکن باشد. اما دنی ویلنوو، فیلمساز کانادایی، در سال 2020 رمان تلماسه را همان‌طور که باب میل طرفداران بود، زنده کرد. فیلم او بسیار بیشتر از آنچه ما انتظار داشتیم، به منبع اصلی‌اش نزدیک بود. با وجود این، تلماسه 2020 فقط نیمه اول کتاب را پوشش می‌داد و فیلم Dune 2 که اخیرا در سینماها اکران شده، بخش کامل‌تری از داستان را به نمایش می‌گذارد. این فیلم، تا کنون فروش بالایی در سراسر جهان داشته است.

فهرست حاضر، شامل فیلم‌هایی با حال و هوای تلماسه است که همگی در ژانر علمی تخیلی قرار می‌گیرند. فیلم‌هایی که شما را برای ورود به دنیای عجیب و لذت‌بخش این فیلم، آماده خواهند کرد.

Dune

فیلم تلماسه اثر دیوید لینچ (David Lynch) اولین اقتباس سینمایی از داستان فرانک هربرت است که در سال 1984 به اکران رسید. اثری که شاید جزء بهترین فیلم های علمی تخیلی نباشد، اما تماشای آن خالی از لطف نیست. چراکه تخیل دیوید لینچ را در ناب‌ترین شکل آن به تصویر می‌کشد. لینچ بسیار تلاش کرد که رمان تلماسه را به فیلم قابل قبولی تبدیل کند، ولی از فیلم او استقبال چندانی به عمل نیامد. با وجود این، او توانست فیلمی منحصربه‌فرد بسازد که مملو از صحنه‌های اعجاب‌آور بود و مشکلی در زمینه جلوه‌های بصری و طراحی صحنه نداشت.

Under the Skin

فیلم Under the Skin در مورد موجودی بیگانه (با بازی اسکارلت جوهانسون) است که در شهرهای اسکاتلند پرسه می‌زند تا مردان تنهایی را که در حال بازگشت به خانه هستند، شکار کند. او قربانیان خود را به یک مکان جیوه‌مانند می‌برد تا به شکنجه آن‌ها بپردازد. این فیلم درباره تصور یک موجود بیگانه از روابط انسانی و بدن انسان است و اینکه هر دو چقدر عجیب هستند. جاناتان گلیزر، کارگردان فیلم، از ناگفته گذاشتن چیزها نمی‌ترسد و زمانی که تیتراژ پایانی به نمایش درمی‌آید، هنوز سوالات زیادی وجود دارد که باید پاسخ آن‌ها را پیدا کنید.

Annihilation

فیلم نابودی محصول 2018 اثر الکس گارلند و اقتباسی از رمان نابودی، به قلم جف واندرمیر، است که به عنوان یکی از بهترین فیلم های علمی تخیلی در سالیان اخیر شناخته می‌شود. داستان فیلم در مورد دانشمندی به نام لنا (ناتالی پورتمن) و یک گروه تحقیقاتی است. آن‌ها عازم یک منطقه ناشناخته می‌شوند که دچار فاجعه زیست‌محیطی شده است. اما همه‌چیز طبق انتظارات لنا و همراهان او پیش نمی‌رود. چراکه موجودی بیگانه بر همه‌جا تسلط دارد. حالا شخصیت‌ها علاوه بر اینکه باید جان خود را نجات دهند، باید از ورود این موجود مرموز به خاک آمریکا جلوگیری کنند.

Primer

فیلم آغازگر، اثر شین کاروث، با روایت داستانی مملو از موضوعات علمی و پیچیده می‌تواند مخاطبان خود را وارد یک چالش ذهنی کند. این فیلم، داستان دو مرد باهوش را تعریف می‌کند که یک دستگاه سفر در زمان می‌سازند و در ادامه ماجرا، موفق به یافتن یک خط زمانی جدید می‌شوند که قادر به درک سازوکار آن نیستند. شین کاروث که علاقه زیادی به علم ریاضی و مهندسی دارد، هم فیلمنامه آغازگر را نوشته و هم خودش هم آن را کارگردانی کرده است. او در این فیلم سعی کرده تا همه ایده‌های علمی‌اش را به طور گیج‌کننده و چالش‌برانگیز، وارد داستان کند.

2001: A Space Odyssey

فیلم یک ادیسه فضایی در سال 1968 ساخته شده و روایتگر داستانی در سال 2001 است. داستان فیلم از سه بخش مختلف، تشکیل شده که در امتداد یکدیگر به نمایش درمی‌آیند. بخش اول به موضوع پیدایش انسان می‌پردازد، بخش دوم نیز داستان یک اکتشاف فضایی را روایت می‌کند و بخش سوم درباره سفر گروهی از فضانوردان به سیاره مشتری است. از بین بهترین فیلم های علمی تخیلی تاریخ سینما، فیلم یک ادیسه فضایی هنوز هم جایگاه نخست را در بیشتر رتبه‌بندی‌ها دارد و به عنوان بهترین فیلم استنلی کوبریک (Stanley Kubrick) شناخته می‌شود.

Upstream Color

فیلم رنگ سرچشمه، به کارگردانی شین کاروث، به مباحثی مانند هویت و میزان اختیار انسان در تعیین سرنوشت خود می‌پردازد. این فیلم، داستان بسیار گنگ و عجیبی دارد که ممکن است مخاطبان را در ابتدا کمی سردرگم کند. زنی به نام کریس (امی سایمتز) متوجه وجود کرم‌هایی در بدنش می‌شود که رفتارهای میزبان خود را کنترل می‌کنند. کمی بعد، کریس با مردی به نام جف (شین کاروث) آشنا می‌شود که در وضعیت مشابهی به سر می‌برد. در ادامه داستان، به‌سرعت متوجه می‌شویم که شرایط بغرنج آن‌ها ارتباط مستقیمی با یک مزرعه پرورش خوک دارد.

Blade Runner 2049

بلید رانر 2049 دنباله‌ای بر فیلم بلید رانر (ریدلی اسکات) است که چهار دهه پس از آن فیلم، ساخته شده و جزء بهترین آثار دنی ویلنوو به حساب می‌آید. ویلنوو در فیلم خود، هم برداشت تازه‌ای از بلید رانر را به مخاطبان ارایه می‌کند و هم به داستان اصلی وفادار می‌ماند. همچنین زمانی که افسر کِی به دنبال ریک دکارد و سرنخ‌هایی در مورد هویت خود می‌گردد، ما قسمت‌هایی از جهان بلید رانر را که قبلا دیده نشده بود، مشاهده می‌کنیم. علاوه بر این، فیلم سعی دارد به ما بگوید که هویت و حافظه دقیقا از کجا می‌آیند و خاطرات انسان چگونه ساخته می‌شود.

Blade Runner

بلید رانر، در میان بهترین فیلم های علمی تخیلی سینما جایگاه خاصی دارد. این فیلم، اقتباسی از رمان «آیا آدم مصنوعی‌ها خواب گوسفند برقی می‌بینند؟» (فیلیپ کی دیک) است که هرچند فاصله زیادی از منبع اقتباس خود دارد، اما یک زبان بصری را ایجاد کرد که بر تصورات بسیاری از خوانندگان کتاب تأثیر گذاشت. بلید رانر موجب شد که محبوبیت ژانر سایبرپانک در سینما دوچندان شود و زمینه مساعد را برای ساخت فیلم‌هایی مثل شبح در پوسته (Ghost in the Shell)، جانی نومانیک (Johnny Mnemonic) و بازی‌های Cyberpunk 2077 فراهم کرد.



مطالب مرتبط

دیگران نیز خوانده‌اند

نظرات

دیدگاه خود را اشتراک گذارید
اشتراک
به من اطلاع بده
guest

4 دیدگاه
جدیدترین
قدیمی‌ترین بیشترین رای
Inline Feedbacks
View all comments