۱۵ حقیقت جالبی که احتمالاً درباره ماینکرافت نمی‌دانستید!

به مناسبت ثبت رکورد جدید

1%
  • 0/10
۱۵ حقیقت جالبی که احتمالاً درباره ماینکرافت نمی‌دانستید! ۶۳ ۲۱ آذر ۱۴۰۱ مقالات جانبی (گیم) کپی لینک

به مناسبت ثبت یک رکورد جدید در یوتیوب، تصمیم گرفتیم به حقایق بازی ماینکرافت بپردازیم که احتمالاً از آن‌ها اطلاع نداشته‌اید.

امکان ندارد گیمر باشید و نام ماینکرافت را نشنیده باشید؛ محصولی که نخستین بار توسط یک برنامه نویس و طراح بازی سوئدی به نام مارکوس پیرسون توسعه یافت. این بازی روی بقا در یک نقشه وسیع تمرکز داشته و کاربر باید با گذشت و گذار در محیط‌های متنوع و جمع آوری آیتم‌های مورد نیاز، خود را از موجودات متخاصم دور نگه دارد.

Minecraft بیش از ۲۳۰ میلیون نسخه در سراسر جهان فروخته و حالا پرفروش‌ترین بازی در تاریخ صنعت ویدیو گیم به شمار می‌رود. اثر مارکوس پیرسون همچنین ۱۴۰ میلیون کاربر فعال ماهانه روی پلتفرم‌های مختلف دارد که یک رکورد به شمار می‌شود. اگرچه از زمان عرضه ماینکرافت، بازی‌های بزرگ و کوچک زیادی به بازارهای جهانی آمده‌اند، عنوان مزبور همچنان محبوبیت بسیار بالایی در میان کاربران و صد البته مخاطبان یوتیوب دارد. همین مسئله هم باعث شد اخیراً رکورد یک تریلیون بازدید در یوتیوب توسط ماینکرافت به ثبت برسد. به همین مناسبت، قصد داریم به حقایق بازی ماینکرافت بپردازیم که احتمالاً از آن‌ها خبر نداشته‌اید.

۱۵. اولین نسخه ماینکرافت در کمتر از یک هفته ساخته شد

مارکوس پیرسون پس از تاسیس استودیوی خود (Mojang Specifications) در سال ۲۰۰۹ میلادی تصمیم گرفت کلون Infiniminer را بسازد. کاربر در Infiniminer در نقش یک معدنچی ظاهر شده و باید با جستجو در معدن، به مواد معدنی دست یابد. پیرسون برای توسعه بازی جدید خود از انجین گرافیکی و فایل‌های قدیمی بازی قبلی خود بهره برد. به همین دلیل، توانست اولین نسخه محصولش را طی شش روز تکمیل کند؛ محصولی که امروزه با نام ماینکرافت شناخته می‌شود.

۱۴. تکمیل ماینکرافت دو سال زمان برد

در پی عرضه نسخه اولیه ماینکرافت در ۱۶ مه، استودیو موجانگ توسعه آپدیت و انتشار آن‌ها را آغاز کرد. این روند به مدت دو سال ادامه داشت تا اینکه تیم توسعه در نوامبر سال ۲۰۱۱ میلادی اعلام کرد ماینکرافت حالا به یک محصول کامل تبدیل شده است.

۱۳. ماینکرافت در ابتدا نام متفاوتی داشت

وقتی مارکوس پیرسون توسعه بازی خود را آغاز کرد، با نام Cave Game شناخته می‌شد. با گذشت مدت کوتاهی، Minecraft: Order of the Stone جای نام قبلی را گرفت. امروزه هم این محصول تنها با نام Minecraft شناخته می‌شود.

۱۲. ماینکرافت با الهام از بازی‌های متعددی توسعه یافت

همان‌طور که در پاراگرافت‌های پیشین اشاره شد، مارکوس پیرسون برای توسعه محصول خود از Infiniminer الهام گرفت اما این بازی تنها محصولی نیست که الهام بخش ماینکرافت بود. پیرسون در یکی از مصاحبه‌های خود صریحاً گفت غیر از Infiniminer، از سه بازی دیگر با نام‌های Dwarf Fortress ،Dungeon Keeper و RollerCoaster Tycoon ایده گرفته است.

۱۱. کریپر، نتیجه یک اشتباه در کدنویسی است!

در صورتی که پای تجربه ماینکرافت نشسته باشید، باید بدانید حین گشت و گذار در نقشه وسیعش با انواع مختلف حیوانات و موجوات مواجه می‌شوید. یکی از معروفترین‌ها و صد البته محبوبترین‌ها، کریپر (Creeper) نام دارد. نکته جالب اینجا است که مارکوس پیرسون اصلاً و ابداً قصد نداشت یک هیولا بسازد. او می‌خواست برای یک بازی خود یک خوک بسازد اما اشتباهاً اعداد مربوط به ارتفاع و طول را جابجا نوشت. نتیجه، هیولایی است که طرفداران عاشقش هستند.

۱۰. تئوری عجیب راجع به اندرمن

یکی دیگر از هیولاهای ماینکرافت که به شهرت زیادی در میان کاربران دست یافت، اندرمن است. این هیولا به انسان‌ها شبیه است اما قد بلندتری داشته و دست‌هایش کشیده‌تر است. این هیولا به زبانی صحبت می‌کند که به هیچ وجه قابل فهم نیست. با این حال، برخی از کاربران تصمیم گرفتند به بررسی‌اش بپردازند. آن‌ها نهایتاً یک تئوری عجیب مطرح کردند: زبان اندرمن، کلمات و جملات انگلیسی‌ای است که برعکس پخش می‌شود. البته توسعه دهندگان بازی در یکی از مصاحبه‌های خود این تئوری را رد کردند.

۹. خلاقیت در انتخاب صدا

گست (Ghast)، یکی دیگر از موجودات متخاصمی است که کاربر حین تجربه ماینکرافت با آن روبرو می‌شود؛ موجودی که ناله‌های بلندش را احتمالاً حداقل یکبار شنیده‌اید. نکته جالب اینجا است که صدای ناله از یک گربه گرفته شده است. دنیل روزنفلد، تهیه کننده موسیقی ماینکرافت است. او به طور اتفاقی صدای پریدن گربه‌اش از خواب را ضبط کرد و پس از بررسی، به این نتیجه رسید که می‌تواند از آن استفاده کند.

۸. ماینکرافت نقش مهمی در مدارس سوئد ایفا می‌کند

در استکهلم مدارس متعددی وجود دارد که یکی از آن‌ها تحت عنوان ویکتور رایدبرگ شناخته می‌شود. مسئولین این مدرسه در سال ۲۰۱۳ میلادی تصمیم گرفتند ماینکرافت را به عنوان یک بخش اجباری به برنامه تحصیلی تمامی دانش آموزان ۱۳ ساله اضافه کنند. یکی از معلمان مدرسه دلیل استفاده از ماینکرافت را اینگونه توضیح داد: دانش آموزان درباره برنامه ریزی شهری، مشکلات زیست محیطی، انجام کارهای مختلف و حتی برنامه ریزی برای آینده یاد می‌گیرند.

۷. دانمارک و استفاده از ماینکرافت برای آموزش جغرافیا

دانمارک، یکی از همسایگان سوئد بوده و مانند این کشور، استفاده جالبی از ماینکرافت می‌کند؛ دو نفر ار کارمندان آژانس اطلاعات جغرافیایی دانمارک به نام‌های سایمون کوکندورف و ثوربیورن نیلسن چندین سال پیش تصمیم گرفتند نسخه کامل و کوچک شده کشور خود را در ماینکرافت بازسازی کنند؛ کاری که نهایتاً در سال ۲۰۱۴ میلادی به انتها رسید.

هدف آژانس اطلاعات جغرافیایی از بازسازی دانمارک در ماینکرافت، بهره بردن از محبوبیت بازی‌های ویدیویی برای افزایش آگاهی مردم نسبت به جغرافیای این کشور بوده است. به هر حال، نباید فراموش کرد محصول استودیو موجانگ پرفروشترین بازی ویدیویی تاریخ ویدیو گیم محسوب می‌شود.

۶. ماینکرافت، محبوبیت خود را مدیون تبلیغات دهان به دهان است!

الکس لویت چند سال پیش یکی از دانشجوهای Annenberg School of Communication بود. او حین گذراندن مقتع دکترا مطالعه‌ای با محوریت ماینکرافت انجام داد تا ببیند این بازی سندباکس چگونه به چنین شهرتی دست یافت. در همین راستا، از کاربران پرسید چگونه با آن آشنا شدند. یک سوم کاربران در پاسخ گفتند اسم ماینکرافت را نخستین بار از دوستان خود یا ویدیوهای یوتیوب شنیدند.

۵. برخلاف ادعا، نقشه ماینکرافت به هیچ وجه نامحدود نیست

اگر از کاربران بپرسید نقشه ماینکرافت چه وسعتی دارد، احتمالاً اکثر آن‌ها پاسخ می‌دهند نقشه بازی بی نهایت بوده و همزمان با پیشروی کاربر، محیط‌های جدید ساخته می‌شود اما واقعیت چیز دیگری است. مارکوس پیرسون در سال ۲۰۱۱ در وبلاگ شخصی خود فاش کرد هیچ مانعی وجود ندارد که از پیشروی کاربر در محیط جلوگیری کند اما وقتی کاربر از میزان مشخصی عبور کند، شاهد باگ‌هایی در محیط خواهیم بود. در ضمن، محیط‌هایی که باگ‌های مربوط به پیشروی بیش از حد در آن رخ می‌دهد امروزه با نام Far Lands شناخته می‌شوند.

۴. یک کاربر تا انتهای محیط بازی پیاده روی کرد

تقریبا همزمان با شفاف سازی مارکوس پیرسون درباره نقشه ماینکرافت، یکی از طرفداران پروپاقرص به نام کرت جی. مک تصمیم گرفت تا انتهای نقشه، یعنی Far Lands پیاده برود. با خواندن جمله پیشین احتمالاً با خود می‌گویید کار احمقانه‌ای انجام داد اما واقعیت چیز دیگری است.

کرت جی. مک به واسطه این تصمیم و پخش پیاده روی خود به سمت Far Lands در یوتیوب، توانست به محبوبیت بسیار بالایی دست یابد. او همچنان به استریم مشغول بوده و از این طریق برای خیره پول جمع آوری می‌کند. در ضمن، Far Lands با انتشار یک آپدیت در سال ۲۰۱۱ میلادی حذف شد. اگر می‌خواهید به این محیط بروید، باید نسخه ۱.۷.۳ یا قدیمی‎‌تر را نصب و تجربه کنید.

۳. مارکوس و سیبی که همیشه هست!

مارکوس پیرسون، سازنده اصلی ماینکرافت بوده و طبیعی است که قادر به انجام هر کاری در این بازی باشد یا برخی از ویژگی‌ها را منحصر به خودش کند. اگر ماینکرافت را تجربه کرده باشید، باید بدانید وقتی کشته می‌شوید، تمام آیتم‌های Inventory در محل مرگتان رها می‌شود. پیرسون کاری کرده بود که وقتی می‌میرد، نه تنها تمامی آیتم‌ها بلکه یک دانه «سیب» هم در محل مرگش رها شود!

۲. همه چیز با یک توییت شروع شد!

مارکوس پیرسون در ژوئن ۲۰۱۴ یک توییت نوشت و برای فروش استودیو موجانگ و بازی ماینکرافت اعلام آمادگی کرد. سه ماه بعد، او دارایی‌های مزبور را به مبلغ ۲ میلیارد و ۵ میلیون دلار به مایکروسافت فروخت.

واقعیت این است که مارکوس پیرسون از توییتر به عنوان مکانی برای راه اندازی مناقصه برای فروش موجانگ و ماینکرافت استفاده کرد و از قضا، نتیجه هم گرفت.

۱. ماینکرافت هر چند وقت یکبار نامش را اشتباه می‌نویسد!

هر چند وقت یکبار که پای تجربه ماینکرافت می‌نشیند، این بازی جای حروف E و C را تغییر داده و نامش را به صورت Minceraft در منوی ابتدایی نمایش می‌دهد. البته این اتفاق بسیار کم (شاید یکبار در هر ۱۰ هزار بار اجرای بازی) رخ می‌دهد.



مطالب مرتبط

دیگران نیز خوانده‌اند

نظرات

دیدگاه خود را اشتراک گذارید
اشتراک
به من اطلاع بده
guest

63 دیدگاه
جدیدترین
قدیمی‌ترین بیشترین رای
Inline Feedbacks
View all comments