چرا آیفون 9 هیچوقت عرضه نشد؟ بررسی سه دلیل محتمل
دلیل جهش از آیفون ۸ به آیفون X چه بود؟
نیازی نیست آیفونباز باشید یا عاشق اندروید؛ تا زمانی که با گوشیهای هوشمند آشنایی داشته باشید میدانید آیفون 9 هیچوقت عرضه نشد. اما چرا؟
در بین سازندگان گوشیهای هوشمند، یک رسم معروف جا افتاده که در عرضهی محصولاتشان به ترتیب عددی، همیشه یک عدد را جا بیندازند. مثلا سامسونگ هیچوقت گلکسی نوت ۶ را راهی بازار نکرد و مستقیما از ۵ به ۷ رفت؛ مایکروسافت هیچوقت ویندوز ۹ را عرضه نکرد و مستقیما از ۸ به ۸٫۱ و سپس ۱۰ رفت و اپل هم هیچوقت آیفون 9 را راهی بازار نکرد تا از آیفون ۸ مستقیما به آیفون X یا همان آیفون ۱۰ برویم.
هنوز به صورت رسمی متوجه نشدهایم چرا اپل نخواسته آیفون ۹ را به عنوان جانشین آیفون ۸ راهی بازار کند و خود شرکت آمریکایی هم هیچوقت صحبتی در این رابطه منتشر نکرده اما یک سری دلایل محتمل وجود دارد که شاید برای عرضه نشدن آیفون 9 منطقی به نظر برسند. در ادامه با سرگرمی همراه باشید تا به بررسی این دلایل بپردازیم.
همزمان شدن با دهمین سالگرد آیفونها
یکی از دلایلی که میتوانست در حذف آیفون ۹ از برنامههای اپل و جایگزین شدن آن با آیفون X منطقی باشد، همزمان شدن عرضهی آن با دهمین سالگرد آیفونها بود. در سال ۲۰۱۷ اپل از آیفون جدید با نام آیفون X (عدد رومی برای ۱۰) رونمایی کرد تا دهمین سالگرد گوشیهای محبوبش را جشن بگیرد.
اگر اپل از آیفون 9 در آن رویداد رونمایی میکرد، دهمین سالگرد آیفونها هیچوقت با آیفونهای درستی از لحاظ نامگذاری همراه نمیشد و این کار شاید حتی باعث سردرگمی بیشتر کاربران هم میشد. بنابراین اپل تصمیم گرفت آیفون ۹ را از برنامه خارج کند تا کاربران همیشه به خاطر داشته باشند در دهمین سالگرد اپل چه محصولی رونمایی شد و در سالگردهای بعدی قرار است چه گوشیهایی عرضه شوند.
جهش از آیفون ۸ به X برای نشان دادن تغییر انقلابی
همانطور که میدانید، تغییرات انقلابی در شکل ظاهری آیفونها از زمانی آغاز شد که آیفونهای سری X به بازار عرضه شدند. آیفون X اولین گوشی بود که از قابلیت تشخیص چهره به جای تاچآیدی بهره میبرد و نمایشگر آن هم دیگر آن حواشی کذایی را اطراف خود نداشت. در واقع آیفونها با این طراحی، حرکتی سریع به سمت تمامصفحه شدن را طی کردند و بسیار زیباتر هم شدند.
در آن زمان که بسیاری از گوشیها همچنان اب حواشی زیاد اطراف نمایشگر عرضه میشدند و خبری از تشخیص چهره سهبعدی در آنها نبود، آیفون X کاری کرد که همه در اطراف کسی که یکی از این گوشیها را داشت جمع شوند تا زیبایی و قابلیتهای جذابش را نظارهگر باشند. هنوز هم که هنوزه، آیفون X یکی از بهترین و جذابترین گوشیهای تاریخ اپل به حساب میآید.
البته افزایش قیمت شدید آیفونها هم از زمان آیفون X آغاز شد. این اولین بار در تاریخ بود که شرکتی جرئت کرد و گوشی خود را با قیمتی نزدیک به ۱۰۰۰ دلار راهی بازار کرد. طبیعتا برای تمام این تغییرات بزرگ و جذاب، آیفون 9 نمیتوانست نام زیبا و توجیهکنندهای باشد.
حذف آیفون ۹ برای بازاریابی بهتر
اپل چند ماه قبل از عرضهی آیفون X، فروش آیفون ۸ و ۸ پلاس را آغاز کرد. در واقع آیفون ۸ پلاس را میشد همان آیفون 9 در نظر گرفت چون نمایشگر بزرگتر و رم بیشتری داشت. یعنی اگر دوست داشتید یک آیفون دیگر هم در این بین وجود داشته باشد، ۸ پلاس میتوانست همان گزینه باشد.
اما اگر اپل این کار را انجام میداد، ارتقا از آیفون ۸ به ۹ و از ۹ به ۱۰ دیگر اتفاق بزرگی محسوب نمیشد چون ذهنیت کاربر به این صورت بود که ۸ با ۹ و ۹ با ۱۰ تفاوت چشمگیری ندارد.
اما دستهبندی آیفون ۸ و ۸ پلاس در یک سری تصمیم هوشمندانهای از سوی اپل بود تا کاربران دیگر بین خوب، بهتر و بهترین گیر نکنند، بلکه بین خوب و بهترین مجبور به انتخاب شوند. اینجاست که انتخاب آیفون X برای آنها بسیار انتخاب خوشایند و جذابی محسوب میشد چون آنها بهترین را به جای خوب در اختیار داشتند.
کدام دلیل برای کنار گذاشتن آیفون 9 منطقیتر بود؟
اینها سه دلیلی بودند که فکر میکنیم سبب شدند اپل آیفون ۹ را هیچوقت راهی بازار نکند و به جای آن مستقیما از آیفون ۸ به ۹ برود. هر سه دلیل آنقدر منطقی هستند که میتوانند کاملا درست باشند و در عین حال آنقدر با عقل جور در میآیند که نمیتوانیم یکی را حذف کنیم.
افزایش قیمت شدید آیفون X در مقایسه با آیفون ۸ باید به نحوی برای کاربر قابل هضم میبود؛ پس اپل تصمیم گرفت این اختلاف قیمت را با حذف مدل میانی توجیه کند تا به کاربر اینطور القا شود که یک تغییر انقلابی را حس خواهد کرد.
دهمین سالگرد آیفونها منطقا نباید با عرضهی آیفون 9 جشن گرفته میشد. بنابراین اپل با عرضهی آیفون ۱۰ در این روز، کاری کرد که حالا هیچوقت هیچ کس فراموش نمیکند در دهمین سالگرد اپل چه گوشی با چه تغییرات انقلابی راهی بازار شد.
نظرات
دیدگاه خود را اشتراک گذارید