افزایش ۳۰ درصدی نرخ موبایل علیرغم وعده کاهش قیمتها
بازاری که با نرخ ارز و سلطه دلالان رهبری میشود
رئیس کمیسیون تنظیم بازار انجمن واردکنندگان موبایل هفتهی پیش تاکید کرد که کاربران گوشی نخرند، موبایل ارزان میشود؛ حالا رییس اتحادیه صوت و تصویر و تلفن همراه اعلام کرده که قیمت گوشی ۳۰ تا ۳۵ درصد گران شده است.
به گفتهی رییس اتحادیهی فروشندگان دستگاههای صوتی و تصویری و تلفن همراه، قیمت کالاهای الکترونیکی یا هر کالایی که وارداتی باشد وابسته به نرخ دلار و ارز است و اکنون قیمت تلفن همراه به طور میانگین ۳۰ تا ۳۵ درصد افزایش یافته است.
این در حالی است که ابراهیم درستی قبلا پیشبینی کرده بود که قیمت گوشی طی هفتههای آتی کاهش خواهد یافت.
همچنین رضا قربانی، رئیس کمیسیون تنظیم بازار انجمن واردکنندگان موبایل چندی پیش اعلام کرده بود که مشکل عدم تامین کالا در بازار موبایل وجود ندارد و گرانیهای فعلی حباب است. وی توصیه کرده بود:
مردم فعلا گوشی نخرند چرا که تلفن همراه در هفتههای آتی ارزانتر خواهد شد و به قیمت واقعی خود خواهد رسید.
البته وی تاکید کرده بود که به هیچوجه به نرخ قبل از عید نخواهد رسید و قیمتها ۱۵ تا ۲۰ درصد نسبت به سال گذشته گرانتر خواهد بود که امری منطقی است چرا که نرخ ارز هم گران شده است.
حالا رییس اتحادیهی فروشندگان دستگاههای صوتی و تصویری و تلفن همراه علت افزایش ۳۰ تا ۳۵ درصدی قیمت گوشی را روند کند واردات موبایل طی دو ماه گذشته اعلام میکند و میگوید: عرضه و تقاضا در بازار باعث نوسانات قیمت موبایل میشود که اکنون تقاضا برای خرید موبایل زیاد است به همین دلیل قیمت تلفن همراه روند صعودی را دارد.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات نیز چندی پیش دربارهی آشفتگی بازار موبایل اعلام کرده بود:
احتمالاً بهدلیل تعطیلی کارخانههای تولیدی در کشورهای تولیدکنندهای مثل کره جنوبی و چین، واردات کاهش دارد.
وی همچنین از واردات ۱.۴ میلیون دستگاه گوشی به کشور خبر داد که روشن نشده بود.
آذری جهرمی در ادامه گفته بود:
شاید کمی هم احتکار باشد، البته اطمینان ندارم.
با همهی این اوصاف به نظر میرسد بازار بیش از آنچه که گفته میشود نابسامان است و مثل همیشه هیچ نظارتی بر آن نیست.
از قبل از نوروز، بازاری که برای فروش شب عید برنامهریزی کرده بود با شیوع ویروس کرونا کساد و سپس تعطیل شد. این تعطیلی تا اواخر فروردین ادامه داشت و اگرچه فروشندگان به فروش اینترنتی روی آوردند اما نتوانستند خسارت ناشی از این تعطیلی را جبران کنند.
بعد هم که تعطیلی مدارس و آموزش مبتنی بر وب، مزید بر علت شد تا میزان تقاضا برای گوشیهای هوشمند افزایش یابد.
اگرچه همیشه و در همهی بازارها افزایش تقاضا موجبات کاهش قیمت را فراهم میکند و به نظر میرسید که این موضوع فرصت خوبی بود تا بازار موبایل رونق بگیرد، اما نبود جنس که شاید ناشی از کاهش میزان واردات یا احتکار عدهای به دلیل بالا بردن قیمت بود، بازار را با مشکل بیشتری و گرانی ۳۰ تا ۳۵ درصدی روبهرو کرد.
اما در این میان به نظر میرسد مشکل بازار موبایل فراتر از نبود جنس و افزایش نرخ ارز باشد؛ مشکل بیشتر از جایی نشات میگیرد که نظارتی در این بازار آشفته نیست و نرخ مصوبی برای هیچ مدلی از هیچ برند وجود ندارد.
نظرات
دیدگاه خود را اشتراک گذارید