گوشی هوشمند
1%
  • 0/10

بیش از نیمی از مردم جهان صاحب گوشی هوشمند هستند اما ۶۰۰ میلیون نفر اینترنت ندارند!

آمار جالب و خواندنی از وضعیت جهان دیجیتال

بیش از نیمی از مردم جهان صاحب گوشی هوشمند هستند اما ۶۰۰ میلیون نفر اینترنت ندارند! ۰ ۲۴ مهر ۱۴۰۲ علم و فناوری کپی لینک

طبق بررسی‌های صورت گرفته توسط وب‌سایت GSMArena مشخص شده که حالا بیش از نیمی از مردم جهان صاحب یک گوشی هوشمند هستند.

بر کسی پوشیده نیست که گوشی‌های هوشمند تا چه اندازه روی زندگی مردم مختلف جهان تأثیر مثبتی گذاشته‌اند. این محصولات با افزایش توان سخت‌افزاری و گسترش چشمگیر امکانات نرم‌افزاری به اندازه‌ای رشد کرده‌اند که نیاز میلیون‌ها نفر به لپ‌تاپ و حتی کامپیوترهای شخصی را هم محدودتر کرده‌اند. البته این کم شدن نیاز به ابزار یادشده افزایش وابستگی به گوشی‌های هوشمند را هم در پی داشته است تا جایی که اکنون گزارش شده بیش از نیمی از مردم جهان از گوشی هوشمند استفاده می‌کنند.

با توجه به گزارشی که از سوی GSM Association منتشر شده (Mobile Internet Connectivity Report)، متوجه شدیم ۵۵٪ از مردم جهان که معادل ۴٫۳ میلیارد نفر از جمعیت کل مردم را شامل می‌شود، از گوشی هوشمند استفاده می‌کنند. با توجه به اطلاعاتی که در این رابطه منتشر شده، کاربران اینترنت موبایل حالا ۴٫۶ میلیارد نفر شده‌اند که ۴ میلیارد نفر از آن‌ها از طریق گوشی هوشمند به فضای مجازی دسترسی دارند.

در گزارش یادشده همچنین آمده که همه‌ی این افراد هم در استفاده از اینترنت وضعیت مشابهی ندارند. البته این موضوع طبیعی است. اینترنت 4G سالیان درازی در میان کاربران بود و تقریبا می‌توان گفت تمام کشورهای جهان زیرساخت‌های لازم برای بهره‌مندی از این فناوری پرسرعت را دارند. اما در سال ۲۰۱۹، شرکت‌ها به تدریج به تعبیه‌ی مودم 5G روی گوشی‌های خود اقدام کردند که یکی از این شرکت‌ها هم سامسونگ بود.

اگر به خاطر داشته باشید، در آن سال گلکسی اس ۱۰ 5G نخستین محصول سامسونگ با این قابلیت بود که بیش از ۱۳۰۰ دلار هم قیمت‌گذاری شده بود چون در آن زمان فناوری 5G یک فناوری تازه‌وارد و جذاب محسوب می‌شد.

گوشی هوشمند

به تدریج این فناوری از شهری به شهر دیگر و از کشوری به کشور دیگر گسترش پیدا کرد تا اینکه اکنون بسیاری از کشورها زیرساخت لازم برای استفاده از فناوری 5G را فراهم کرده‌اند. با این حال هنوز هم این 4G است که طبق آمار و ارقام، بیشترین سهم را از بازار اینترنت در اختیار دارد. اینطور که از گزارشات پیداست، تقریبا ۶۹٪ از افرادی که به اینترنت دسترسی دارند، از فناوری 4G استفاده می‌کنند و جالب است که این افراد در کشورهای مناطق پیشرفته‌ای نظیر آمریکای شمالی، آسیای شرقی و آسیااقیانوسیه زندگی می‌کنند.

جالب است بدانید حالا که بسیاری از کشورها در حال آماده‌سازی برای فعال شدن اینترنت 5G هستند، هنوز هم کشورهایی وجود دارند که از اینترنت 3G استفاده می‌کنند. این کشورها بیشتر در قاره‌ی آفریقا، خاورمیانه و آفریقای شمالی واقع شده‌اند که به نظر می‌رسد هنوز امکانات لازم جهت بهره‌مندی از فناوری 4G هم در آن‌جا وجود ندارد چه برسد به 5G.

رشد استفاده از اینترنت موبایل اصلا هم جای تعجبی ندارد اما نکته‌ی عجیب و تا حدودی غیر قابل تصور این است که تقریبا ۳٫۴ میلیارد نفر از مردم جهان هنوز امکان دسترسی به اینترنت را ندارد و این باعث می‌شود از خود بپرسیم این افراد دقیقا در چه نقاطی از جهان زندگی می‌کنند؟ طبق بررسی‌های صورت گرفته توسط GSMA، درصد جهانی افرادی که در مناطقی با امکان اتصال به اینترنت حضور دارند اما از آن استفاده نمی‌کنند، ۳۸٪ است. بیشتر این افراد هم در آفریفا و آسیای جنوبی زندگی می‌کنند که به ترتیب در آن‌ها، به ترتیب ۵۹٪ و ۵۲٪ از افراد اصلا از اینترنت بهره نمی‌برند که جای تعجب دارد.

یک نتیجه‌گیری عجیب دیگر در رابطه با تعداد افرادی که از گوشی هوشمند استفاده می‌کنند این است که حدودا ۶۰۰ میلیون نفر که می‌شود تقریبا ۸٪ از جمعیت کل مردم جهان، هنوز هم از طریق گوشی‌های قدیمی به اینترنت متصل می‌شوند. یعنی گوشی‌هایی که هوشمند نیستند اما امکان استفاده از اینترنت در آن‌ها فراهم است. از جمله این گوشی‌ها هم می‌توان به Doro 6880 و نوکیا 2660 فلیپ و نوکیا 8210 4G اشاره کرد که از دکمه بهره می‌برند اما امکان وب‌گردی با آن‌ها با سرعت بسیار بالای 4G هم وجود دارد.

علاوه بر این یک مورد، دلیل دیگری هم وجود دارد که چرا استفاده از اینترنت از طریق گوشی هوشمند محدودتر از چیزی شده که انتظارش را داشتیم. برای مثال، مهارت‌های کم دیجیتال، سواد پایین، مشکلات امنیتی و عدم دسترسی به محتوای مرتبط و مواردی از این دست سبب شده تا کاربران نتوانند یا نخواهند از گوشی‌هایشان به عنوان بستری برای دسترسی به اینترنت و به صورت کلی فضای مجازی استفاده کنند.

به گفتهٔ ماتس گرانرید، مدیرعامل انجمن سیم‌کارت‌های جهانی (GSMA)، به خاطر عدم اتصال به شبکه‌ی اینترنت، میلیاردها نفر از دسترسی به خدمات ضروری و فرصت‌های تولید درآمد محروم شده‌اند چرا که حالا اینترنت بستر کافی برای کسب درآمد برای انواع و اقسام افراد را فراهم کرده است. متأسفانه عدم حضور چند صد میلیون نفر سبب شده آن‌ها فرصت شغلی خوبی نداشته باشند که این مورد اثرات خوبی روی افراد کم‌درآمد یا فقیر، کم‌تحصیل، روستایی و به خصوص زنان ایجاد می‌کند.

این افراد نه تنها به خاطر موارد یادشده بلکه حتی به خاطر بحرانی که هزینه‌ی زیاد زندگی در آینده ایجاد خواهد کرد صدمه خواهند دید. همچنین بحران‌های مربوط به تغییرات آب و هوایی هم روی این افراد تأثیرات منفی به مراتب بیشتری خواهد گذاشت. این بحران آنقدر جدی است که مدیرعامل انجمن سیم‌کارت‌های جهانی خواستار تسریع در فرایند دیجیتالی کردن تمام نقاط جهان شده و خواسته هرچه زودتر موانعی که بر سر این راه وجود دارد برطرف شوند.

باید دید طی چند سال آینده آیا باز هم افرادی باقی می‌مانند که از استفاده از اینترنت محروم باشند یا اینکه بالاخره تمام آن‌ها به هر طریقی که هست به آن مجهز می‌شوند.



مطالب مرتبط

دیگران نیز خوانده‌اند

نظرات

دیدگاه خود را اشتراک گذارید
اشتراک
به من اطلاع بده
guest

0 دیدگاه
جدیدترین
قدیمی‌ترین بیشترین رای
Inline Feedbacks
View all comments