۵ قابلیت جذاب اندروید که کاربران آیفون در حسرت آن به سر میبرند
iOS اگرچه قابلیتهای فراوانی دارد اما با این حال اندروید هم امکانات جذاب و انحصاری زیادی دارد که کاربران آیفون از نداشتن آن حسرت میخورند.
iOS سیستمعامل بالغی است که هر نیازی داشته باشید را به سادگی برطرف میکند. اهمیتی ندارد کاربر حرفهای هستید یا یک کاربر معمولی که کارش با گوشی فقط چک کردن شبکههای اجتماعی و گشت و گذار در اینترنت است، این سیستمعامل آنقدر امکانات دارد که شما را راضی نگه دارد.
رقیب اصلی iOS و گوشیهای آیفون هم اندروید است. سیستمعاملی فوقالعاده غنی و یوزرفرندلی که به خاطر وجود شرکتهای مختلف سازندهی گوشی اندرویدی و محدود بودن دسترسی به گوشیهای پیکسل، کمتر کسی از شکل واقعی آن خبر دارد. این سیستمعامل اگرچه بعد از iOS عرضه شده اما توانسته خیلی خوب نظر مثبت کاربران را جلب کند و حالا تبدیل به پراستفادهترین سیستمعامل شده است.
بحث و جدل بین طرفداران آیفون و اندروید همیشه داغ بوده و هنوز هم هست در حالی که هر دو سیستم عامل به بلوغ کامل رسیدهاند. طرفداران از وجود یک سری قابلیتهای انحصاری در اکوسیستم خود میگویند و نبود آنها را در سیستمعامل رقیب به رخ میکشند. اگرچه در این رقابت نه کسی برنده است و نه بازنده، اما تصمیم داریم در این مطلب به بررسی ۵ قابلیتی بپردازیم که کاربران آیفون دوست داشتند در گوشیهای خود داشته باشند.
۱. RCS Messaging
در نگاه نخست شاید اصلا تمایلی به خواندن این یک مورد نداشته باشید چون فکر میکنید iMessage کار خود را به بهترین شکل ممکن انجام میدهد. کاملا هم درست فکر میکنید، اما راجع به مورد دوم یعنی عالی بودن iMessage. اما عالی بودن به معنای بینقص بودن نیست.
اگر شما در حال گفت و گو با یک شخص دارای گوشی آیفون باشید، iMessage تمام آنچه که باید را در اختیار شما قرار میدهد، اما اوضاع زمانی که با یک فرد با گوشی اندروید چت را آغاز کنید متفاوت میشود. در واقع وقتی این کار را انجام دهید، در واقع دیگر خبری از iMessage نیست و دارید از سرویس پیام کوتاه عادی استفاده میکنید.
وقتی این اتفاق رخ میدهد، علاوه بر افزایش هزینه جهت ارسال رسانه و اطلاعات مختلف، مخصوصا پیام طولانی، بماند که برخی از افراد اصلا امکان ارسال فایل از طریق پیامک را هم ندارند، تجربهی کاربری مختل و کاربر هم محدودتر میشود.
استفاده از RCS در آیفون میتواند تجربهی پیامرسانی را به طور کامل بهبود ببخشد چرا که سازگاری آن با گوشیهای اندرویدی بسیار بهتر از iMessage است. اما نقطه اوج ماجرا اینجاست که RCS برای آیفون مثل واتساپ یا هر پیامرسان دیگری عمل میکند؛ یعنی خیلی عادی میتوان از طریق آن به ارسال فایلهای بصری، صوتی و… پرداخت بدون اینکه مشکلی وجود داشته باشد.
اینکه اپل همه چیز را به صورت انحصاری میخواهد، کمی حس رقابتترسی را تداعی میکند گویا این شرکت نگران است که اگر کمی به کاربران اندروید لطف کند، دیگر کسی سراغ گوشیهایش نمیآید. با این حال هرچه که هست، RCS در این زمینه دست کاربران آیفون را برای برقراری ارتباط بدون محدودیت با تمام کاربران اعم از اندروید باز میگذارد در حالی که iMessage فقط با آیفونیها سازگار است.
۲. برگرداندن گوشی برای سایلنت کردن آن
برگرداندن گوشی برای سایلنت کردن تماسها و پیامهای ورودی یکی از جذابترین قابلیتهایی است که در اندروید در دسترس قرار دارد اما آیفونیها از آن بیبهرهاند. البته اپل دکمهی اختصاصی میوت را برای گوشیهای خود در نظر گرفته که بعید است به سادگی برگرداندن گوشی باشد.
این قابلیت سالهاست در گوشیهای اندروید در دسترس قرار دارد اما اپل از اضافه کردن آن یا چیزی شبیه به آن به گوشیهای آیفون خودداری میکند. اضافه شدن چنین قابلیتی به گوشیهای آیفون میتواند تجربهی کاربری را بهبود ببخشد چون روش بسیار سادهای برای میوت کردن تماسها و اعلانات ورودی است.
۳. تاریخچهی اعلانات
قابلیت تاریخچهی اعلانات در اندروید به این صورت عمل میکند که اعلانات شما از ۲۴ ساعت قبل را ثبت کرده و در صورت تمایلتان به شما نشان میدهد. بدین ترتیب شما عملا هیچ اعلانی را از دست نخواهید داد. این قابلیت به خصوص برای زمانی مناسب است که به صورت تصادفی یک اعلان را رد کرده باشید.
از آن جایی که مدیریت اعلانات در آیفون اندکی پیچیده است، وجود چنین قابلیتی میتوانست به شکل قابل توجهی تجربهی کاربری را بهبود ببخشد اما نمیدانیم چرا اپل تاکنون فکری به حال این وضعیت نکرده است.
۴. اسپلیت اسکرین (تقسیم کردن صفحه برای کار با دو اپ به صورت همزمان)
شاید باور نکنید اما اندروید که همیشه به خاطر مدیریت ضعیف رم مورد تمسخر کاربران آیفون قرار میگیرد، در زمینهی مولتی تسکینگ یک سیستمعامل غنی و جذابتر از iOS است. البته اپل تمام آنچه که در این زمینه در چنته داشت را برای آیپدها پیاده کرد ولی آیفونها همچنان بدون یک قابلیت جذاب مثل اسپلیت اسکرین سر میکنند.
اسپلیت اسکرین کمک میکند صفحهی گوشی به دو قسمت تقسیم شود، به گونهای که بتوانید دو برنامه را در طرفین صفحه قرار داده و همزمان با آنها تعامل داشته باشید. باورش سخت است که اپل هنوز این قابلیت را که حتی در آیپدها هم در دسترس قرار دارد را برای آیفونها عرضه نکرده است.
۵. سایدلود اپلیکیشن
شاید بسیاری از کاربران اپل در رابطه با این موضوع ادعای متفاوتی داشته باشند و حفظ حریم خصوصی و امنیت را بهانهای برای این موضوع که سایدلود خوب نیست قرار دهند اما بیایید روراست باشیم، بسیاری از کاربران آیفون در حسرت این ماندهاند که یک اپلیکیشن را بدون دردسر از اینترنت دانلود کرده و روی گوشی خود نصب کنند.
این قابلیت یکی از ابتداییترین ویژگیهای اندروید محسوب میشود که اپل به شدت با آن مخالف است. اتحادیهی اروپا تلاش کرده تا شرکت آمریکایی را متقاعد کند این قابلیت را در دسترس کاربران قرار دهد و اپل هم احتمالا فقط برای کاربران اروپا چنین دسترسی را صادر خواهد کرد اما اینکه چرا اپل خلاف خواستهی میلیونها کاربر میخواهد به زور از آنها مراقبت کند مشخص نیست.
این شرکت میتواند سیستم شناسایی بدافزار را در iOS بهبود ببخشد تا در صورت شناسایی یک اپ مخرب، به هیچ عنوان اجازهی دانلود و نصب آن را ندهد. اما اینکه دانلود یک اپ از منبعی غیر از اپ استور غیر ممکن است، کمی توی ذوق میزند چون اختیار را از کاربر میگیرد.
اگر از گوشی آیفون استفاده میکنید، نبود کدام یک از قابلیتهای بالا برایتان سخت است؟
نظرات
دیدگاه خود را اشتراک گذارید