فیلم Tenet

بررسی ۶ مولفه‌ سری فیلم‌های جیمز باند در فیلم Tenet

آیا می‌دانستیدهایی درباره‌ی جیمز باندِ نولان

1%
  • 0/10
بررسی ۶ مولفه‌ سری فیلم‌های جیمز باند در فیلم Tenet ۰ ۰۵ دی ۱۳۹۹ مقالات جانبی (سینمایی) کپی لینک

فیلم تنت (Tenet) با تمام جنجال‌هایش توانسته هواداران خاص خودش را به دست بیاورد اما جدا از این مورد، جدیدترین فیلم کریستوفر نولان مولفه‌های خاصی دارد که از چشم حتی هواداران دو آتشه‌ی نولان نیز غافل مانده.

قرار بود که علاوه بر فیلم تنت، در سال ۲۰۲۰ میلادی جدیدترین فیلم جیمز باند یعنی No Time to Die نیز اکران شود که متاسفانه به علت همه‌گیری ویروس کرونا، انتشار این اثرِ مورد انتظار به سال آینده موکول شد. با این حال جالب است بدانید فیلم تنت رسما یک نوع فیلم جیمز باند است که علاقه‌مندان به سری فیلم‌های جاسوسی شاید بتوانند برخی از خصیصه‌های یک فیلم جیمز باندی خوب را در آن ببینند. در این مقاله قصد نداریم به نقد و بررسی فیلم Tenet بپردازیم؛ چراکه هم به صورت متنی و هم به صورت ویدیویی در برنامه پلان اپیزود ۱ زیر و بم اجزای فیلم را در گذشته در آورده‌ایم. همچنین توضیح داستان فیلم تنت را نیز اخیرا در قالب یک مقاله مفصل به انتشار رسانده‌ایم. از همین بابت در این مقاله صرفا قصد داریم تمامی مولفه‌های سری فیلم‌های جیمز باند در فیلم Tenet را بررسی کرده و با شما به اشتراک بگذاریم.

۶- عنصری به اسم کاریزما

با این‌که جان واشنگتن در فیلم تنت رسما نام و نشان مشخصی ندارد، اما می‌توان او را یک جیمز باند بدانیم. این‌که برخی از شخصیت‌ها در فیلم تنت اسم خاص ندارند، دلیل بر بی‌هویتی آنها نیست؛ به این دلیل که پروتاگونیست در فیلم تنت در نقش یک مامور CIA ظاهر می‌شود و با فردی به اسم لورا مشورت می‌کند؛ شخصیت دیگری که می‌توان نقش مشابهش را در سری فیلم‌های جیمز باند، Q بدانیم. پروتاگونیست در فیلم تنت مثل جیمز باند در نبرد با سلاح گرم همتا ندارد و حتی به صورت تن به تن نیز خیلی کارکشته و کاربلد است. پروتاگونیست در تنت همه‌فن حریف است و انگار ما جیمز باندی را می‌بینیم که هر کاری می‌تواند در راستای اهداف ماموریت‌هایش انجام دهد.

با تمام این تفاسیر، جان واشنگتن مثل یک جیمز باند، روحیه‌ای کاملا سرد با چهره‌ای عبوس ندارد. بارها دیده‌ایم که پروتاگونیست در فیلم تنت با دیگران گرم می‌گیرد و بارها دیده‌ایم که از خودش عواطف مختلفی را به نمایش می‌کشد؛ در صورتی‌که بازیگرهایی که تا الان نقش جیمز باند را بازی کرده‌اند دقیقا رفتاری متضاد با واشنگتن را در اکثر اوقات در پیش گرفتند.

۵- شخصیت منفی روس‌تبار

در حین تماشای فیلم متوجه می‌شویم که شخصیت منفی اصلی فیلم، فردی به اسم اندری سیتور است؛ شخصیتی که زاده‌ی کشور روسیه است و به علت برخی از مسائل مربوط به جنگ، مسیر زندگی‌اش به سمت و سویی می‌رود که در فیلم تنت می‌بینیم. از ظاهر، لحجه و نوع گفتار سیتور گرفته تا انگیزه و اهداف بلندمدتش، همگی در راستای همان چیزی است که در سری فیلم‌های جیمز باند می‌بینیم. با این تفاوت که در انتهای فیلم تنت پی می‌بریم که این شخصیت منفی به جای تصاحب و مدیریت کل دنیا می‌خواهد کل دنیا را نابود کند!

۴- همیشه پای یک زن در میان است!

در تنت مثل دیگر فیلم‌های جیمز باند می‌بینیم که پای یک زن در میان است. دقیقا مولفه‌ای که بدون استثنا در تمامی فیلم‌های جیمز باند وجود دارد. جدا از بازی بسیار خوب الیزابت دبکی در نقش «کت»، این کاراکتر باعث می‌شود تا اتفاقاتی را ببینیم که قابل پیش‌بینی نبوده و این دقیقا همان چیزی است که از یک شخصیت زن در فیلم‌های جیمز باند انتظار داریم.

۳- یک جیمز باند غیرمستقل

بر اساس فیلم‌نامه‌ی تنت، بدیهی است که پروتاگونیست به تنهایی نمی‌توانسته ماموریتش را با موفقیت به سرانجام برساند. در همین راستا شخصیت نیل با بازی رابرت پتینسون وارد میدان می‌شود. نیل در نقش یک یار کمکی تلاش می‌کند تا پروتاگونیست را از مخمصه نجات دهد. نقش نیل دقیقا مثل افرادی است که به جیمز باند در طول اهدافش کمک می‌کنند. با این تفاوت که جیمز باند معمولا دلش می‌خواهد خودش در مرکز توجه قرار داشته باشد و خودش یک صحنه از درگیری را رهبری کند. در صورتی‌که در فیلم تنت در انتها مشاهده می‌کنیم که نیل در مقام قهرمان اصلی داستان تلاش می‌کند تا واشنگتن را از مرگ حتمی نجات دهد.

۲- سفر قهرمان داستان به نقاط مختلف

نولان بارها اعتراف کرده که عاشق سری فیلم‌های جیمز باند است و برای ساخت تنت نیز از این مجموعه‌ی قدیمی الهام گرفت. یکی از خصیصه‌هایی که در فیلم‌های باند می‌بینیم که البته منحصرا در خدمت این فرنچایز نیست، سفرهای متوالی قهرمان داستان به سایر نقاط در کشورهای مختلف است؛ سفرهایی که برای نجات دنیا از یک اتفاق ناگوار، به شدت الزامیست. در فیلم تنت نیز این خصیصه تا حدی دیده می‌شود. از سمتی دیگر نولان از جلوه‌های ویژه و گروه‌های بدلکار کارکشته نیز کمک می‌گیرد تا صحنه‌های اکشن منحصر به فردی را در لوکیشن‌های مختلف خلق کند.

۱- لباس

مهمترین مولفه‌ی ظاهریِ جاسوسیِ فیلم تنت، لباسی است که پروتاگونیست به تن می‌کند. کت و شلوار واشنگتن به انضمام مدل راه رفتنش باعث می‌شود تا ما احساس کنیم که او یک جاسوس کارکشته مثل جیمز باند است. البته پروتاگونیست تا انتهای فیلم قرار نیست کت و شلوار بر تن داشته باشد ولی لباس و تجهیزاتش کاملا خاص است و این خاص بودن را هر مخاطبی، فارغ از سن و سالش حس می‌کند.

این موارد، تمامی مولفه‌هایی یک فیلم جیمز باندی استاندارد بود که ما در فیلم Tenet می‌بینیم. نظر شما چیست؟ آیا مولفه و خصیصه‌هایی شما به چشم خود دیده‌ یا حس کردید که در این مقاله به آن اشاره نشده؟ نظر و دیدگاهتان را با ما و دیگر خوانندگان این مقاله در وب‌ سایت سرگرمی به اشتراک بگذارید.



مطالب مرتبط

دیگران نیز خوانده‌اند

نظرات

دیدگاه خود را اشتراک گذارید
اشتراک
به من اطلاع بده
guest

0 دیدگاه
جدیدترین
قدیمی‌ترین بیشترین رای
Inline Feedbacks
View all comments