فناوری 6G و شرکتهایی که تکنولوژی شبکه نسل ششم را توسعه میدهند
آیفون 6G چه زمانی وارد بازار میشود
اگرچه شبکههای 5G در سراسر جهان با سرعت بالایی در حال گسترش هستند، اما رقابت برای تکنولوژی 6G آغاز شده است؛ اما این مسابقه یک دو ماراتن است، نه یک دو سرعتی.
به این ترتیب یک دهه تا راهاندازی و عرضهی تکنولوژی 6G باقی مانده است که شرکتهای مختلف از جمله سامسونگ، نوکیا، هواوی، اپل و گوگل تحقیقات خود را آغاز کردهاند.
سامسونگ پیشتر اعلام کرده بود که مراحل اولیهی تجاری سازی شبکهی 6G احتمالا از سال ۲۰۲۸ آغاز میشود و نهتنها انسانها، بلکه ماشین نیز به استفاده از این شبکه روی خواهد آورد تا وظایف خود را مؤثرتر انجام دهد.
سامسونگ که از اوایل تابستان تحقیق و توسعه روی فناوری 6G را آغاز کرده، معتقد است دستیابی به این فناوری نیازمندی مولفههای مهمی چون کارایی و معماری و سازگاری است.
بر اساس گزارش سامسونگ، اگر 6G بدون مشکل راهاندازی شود، میتواند حداکثر نرخ دادهی هزار گیگابیت بر ثانیه را ارائه دهد که ۵۰ برابر سریعتر از شبکهی 5G است. همچنین میزان تأخیر شبکه به کمتر از ۱۰۰ میکروثانیه میرسد که یکدهم تأخیر شبکهی 5G است.
شرکت هواوی نیز به عنوان یکی از پیشروان تکنولوژی 6G قراردادی با دانشگاه پلیتکنیک والنسیا منعقد کرده تا تحقیقات تازهای را روی نسل ششم شبکهی موبایل شروع کنند.
از آنجا که قرار است فناوری 6G جایگزین تکنولوژی نسل پنجم شود، هواوی تلاش دارد تا نخستین گامها را برای توسعهی این فناوری بردارد.
هواوی با دانشگاه پلیتکنیک والنسیا واقع در اسپانیا همکاری کرده که به این ترتیب این نخستین تحقیقات در زمینه اینترنت موبایل نسل 6 در اسپانیا به شمار میرود.
هواوی درصدد است تا موسسات آموزشی و دانشگاههای برتر در سطح دنیا را برای توسعه این فناوری انتخاب کند.
این کمپانی چینی هماکنون نیز در توسعهی فناوری 5G پیشرو است؛ اگرچه مشکلات به وجود آمده از سمت دولت ایالات متحده در راستای تحریمها باعث شد تا این کمپانی از اهداف خود دور بماند.
بودجهی تعیین شده برای تحقیقات در زمینهی تکنولوژی 6G با همکاری دانشگاه پلیتکنیک والنسیا حدود پنج میلیون یورو در نظر گرفته شده و قرار است این پروژه تا پنج سال آینده به نتایجی دست یابد، البته این قرارداد امکان تجدید برای پنج سال دیگر پس از اتمام را نیز دارد و هدف آن ایجاد پروژههای تحقیقاتی روی اینترنت نسل 6 موبایل است.
همکاری هواوی با دانشگاه اسپانیایی از تابستان ۲۰۱۹ آغاز شده است.
اما در همین راستا اپل و گوگل علی رغم اینکه گوشیهای 5G را به تازگی به بازار عرضه کردهاند به اعتلاف 6G پیوستهاند.
شبکه 5G به طور فزایندهای به استاندارد جدیدی در صنعت گوشیهای هوشمند تبدیل شده است و گوگل و اپل اخیرا جدیدترین گوشیهای هوشمند آیفون و پیکسل خود را با پهنای باند جدیدتر و سریعتر راه اندازی کردهاند. اگرچه این کمپانیها تازه گوشیهای مبتنی بر فناوری 5G را به بازار عرضه کردهاند، اما هر دو غول فناوری به اعتلاف نسل بعدی فناوریهای موبایل “Next G Alliance” پیوستهاند.
نسل بعدی شبکهی موبایل هماکنون در دستور کار قرار گرفته و احتمالا یک دهه تا عرضهی رسمی آن زمان باقی است. گفته میشود سرعت تکنولوژی 6G بین ۱۰۰ تا ۵۰۰ برابر فناوری 5G خواهد بود. با پیوستن هر دو شرکت گوگل و اپل به گروه جدید صنعت 6G، احتمالا انتظار داریم آیفونهای 6G و پیکسلهای مبتنی بر این فناوری بعد از سال ۲۰۳۰ راهی بازار شوند.
طبق گزارش فونآرنا، اعتلاف شبکه نسل بعدی (Next G Alliance) قرار است هفته آینده اولین جلسه خود را برگزار کند و توسط اتحادیه راه حلهای صنعت ارتباطات راه دور (ATIS) هدایت خواهد شد.
ATIS یک اتحادیه تجاری در آمریکای شمالی است که قبلا با زنجیرههای تأمین امنیت، و ارتباطات کار کرده است. هدف اصلی این گروه پیشبرد رهبری فناوری تلفن همراه آمریکای شمالی در راستای تکنولوژی 6G و فراتر از آن طی دهه آینده است، در حالی که بر توسعه طولانی مدت 5G کار میکند.
اپل و گوگل همچنین برای توسعه فناوری 6G با شرکتهایی همچون چارتر، سیسکو، هیول پاکارد (HP)، اینتل، کیسایت تکنولوژی، الجی الکترونیکس، Mavenir ، MITER و VMware همکاری خود را آغاز کردهاند.
همانطور که در یادداشتهای رسمی از Next G Alliance آمده است، در حالی که جهان در حال کشف فرصتهایی است که مسیر تکنولوژی 6G را روشن کند، ایالات متحده باید اقدامات به موقع و مناسبی را انجام دهد تا از رهبری بدون چون و چرا در نوآوری و توسعه فناوری 6G اطمینان حاصل کند.
سوزان میلر، مدیرعامل شرکت ATIS همچنین اعلام کرده است که با توجه به فضای ژئوپلیتیک، روشهای قدیمی رهبری در آینده این فناوری جدید کارساز نخواهد بود. اگر ایالات متحده واقعا درصدد است تا رهبری خود را تایید کند، مجبور است به روشی جدید عمل کند.
جالب است بدانید در تاریخ ۶ نوامبر سال ۲۰۲۰ (۲۶ آبان ۹۹)، چین با استفاده از یک موشک پرتاب لانگ، یک ماهواره آزمایشی 6G آزمایشی را به همراه ۱۲ ماهواره دیگر با موفقیت به مدار زمین پرتاب کرد که به این ترتیب به نظر میرسد چین در زمینه توسعه فناوری 6G باز هم قرار است پیشرو باشد؛ با این حال باید منتظر بمانیم و ببینیم که در طول یک دههای که تا راهاندازی فناوری 6G فاصله داریم چه اتفاقی میافتد و کدام کشورها و البته کدام شرکتها در این زمینه پیشرو خواهند بود.
نظرات
دیدگاه خود را اشتراک گذارید