هفت اثری که باید بعد از تماشای Squid Game ببینید
وقتی شخصیتها با مرگ دست به یقه میشوند!
از آنجایی که مدت زیادی از اتمام فصل دوم نمیگذرد، در قالب یک مقاله به معرفی آثاری پرداختیم که میتوانید بعد از تماشای Squid Game به سراغشان بروید.
زمانی که سریال Squid Game برای اولین بار در سرویس استریم نتفلیکس منتشر شد، بینندگان را شگفت زده کرد. این اثر یکی از هیجان انگیزترین سریالهای دلهرهآور تاریخ معاصر بوده، فصل اول آن در سال ۲۰۲۱ پخش شد و فصل دومش هم در سال گذشته میلادی به نمایش درآمد. بازی مرکب داستان صدها شرکت کننده را روایت میکند که حاضر هستند برای پرداخت بدهیهای خود و خروج از بحران مالی، در یک مسابقه مرگبار به سبک برنامههای تلویزیونی واقع نما شرکت کنند.
ایده کلی سریال به همان اندازه که به نظر میرسد در اجرا ترسناک و آزار دهنده است؛ زیرا برای برخی از شرکت کنندگان بدهی به قدری غیرقابل تحمل شده که احتمال مرگ و از دست دادن جانشان دیگر برای آنها ترسناک نبوده و از همه مهمتر، دست به کارهای شرورانه و خودخواهانهای میزنند. البته تلاش برای زنده بیرون آمدن از رقابتهای مرگبار، ایده چندان جدیدی نبوده و مشابهش را در فیلمها و سریالهای زیادی دیدیم. در ادامه قصد داریم به معرفی تعدادی از شاخصترینها بپردازیم که بعد از تماشای Squid Game میتوانند گزینه مناسبی برای وقت گذراندن باشند.
Physical: 100
برنامه Physical: 100 در دسته رقابتهای تلویزیونی قرار گرفته و محصول کشور کره جنوبی است. اگر به دنبال یک برنامه تلویزیونی واقع نما (Reality Show) هستید که شباهتهایی به سریال Squid Game داشته باشد، باید Physical: 100 را در لیست خود قرار دهید. فصل اول این برنامه با موفقیت زیادی روبرو شد و به همین دلیل، سرویس استریم نتفلیکس بدون لحظهای شک و تردید آن را برای فصل دوم تمدید کرد. تماشای Physical: 100 شما را یاد رقابتهای مختلف Squid Game میاندازد، با این تفاوت که در اینجا خبری از مرگهای خونین و وحشتناک نیست.
چالشهای این برنامه، جنبههای مختلف (قدرت، تعادل، چابکی، استقامت، اراده و استراتژی) افرادی مانند نظامیان، بدنسازان، مبارزان MMA و دیگر کسانی که زمان زیادی را در باشگاههای ورزشی سپری میکنند، به نمایش گذاشته و محکشان میزند. برنامه Physical: 100 برخلاف سریال Squid Game، شرکت کنندگانی که به شدت بدهکار هستند را انتخاب نمیکند اما شباهتهای زیادی به آن دارد. بهویژه از نظر رقابتهای سخت و هیجان انگیزی که قطع به یقین مخاطبان را به وجد میآورند.
Kaiji: Ultimate Survivor
اگر از سریال Squid Game لذت بردید و به انیمه هم علاقه زیادی دارید، تماشای Kaiji: Ultimate Survivor میتواند تصمیم بسیار درستی برای شما باشد. با اینکه این گزینه پیشنهادی یک انیمه است، شباهتهای غیرقابل انکاری به سریال Squid Game دارد که تماشاگران را مجذوب خود میکند. داستان این انیمه روی مردی به نام کایجی متمرکز است که یکی از بدشانسترین افراد به شمار میرود.
کایجی که در میان انبوهی از بدهیهای سنگین غرق شده، مجبور میشود برای رهایی از این وضعیت در مجموعهای از بازیها شرکت کند. اگر به دنبال صحنههایی به همان اندازه بیرحمانه و شوکه کننده هستید که در سریال بازی مرکب دیدهاید، Kaiji: Ultimate Survivor قطعاً انتظارات شما را برآورده میکند. در یکی از صحنههای این انیمه، شرکت کنندگان در حالی که روی یک میله تعادل برقدار راه میروند، بازی سنگ-کاغذ-قیچی انجام میدهند.
Alice in Borderland
سریال Alice in Borderland یکی از آن آثاری است که بدترین کابوس هر کسی را پس از تماشای Squid Game به تصویر میکشد. تصور کنید که یک روز از خواب بیدار شده و خود را در میانه هرج و مرجی بیابید که مجبور هستید برای زنده ماندن در بازیهایی شرکت کنید. سریال Alice in Borderland دقیقاً این حس را منتقل میکند؛ زیرا داستان آن درباره یک گیمر و دوستان نزدیکش است که در نسخهای موازی از شهر توکیو گرفتار شدهاند.
برای بقا، شخصیتهای اصلی داستان باید مجموعهای از مسائل را به درستی حل کنند. اگر مهارتهای حل مسئله آنها کافی یا ناکارآمد باشد، با مرگ حتمی روبرو خواهند شد. تفاوت بزرگ بین بازی مرکب و Alice in Borderland این است که در دومی، شرکت کنندگان به جای رقابت فیزیکی با یکدیگر، باید چالشهایی شبیه به معما را حل کنند. این سریال آنقدر عالی عمل کرده و طرفداران زیادی بدست آورده که فصل سومش در سال جاری میلادی منتشر خواهد شد.
بد نیست بدانید گروهی از مخاطبان Alice in Borderland را سریال بهتر و جذابتری نسبت به Squid Game دانسته و مورد دوم را لایق این همه تحسین و توجه نمیدانند.
Panic
سریال تلویزیونی Panic عملکرد مطابق انتظاری نداشت و تنها یک فصل دوام آورد. البته این اتفاق به معنای بیارزش بودنش برای تماشا نیست. سریال مزبور جذابیت خاصی داشته و میتوان آن را با سریال Squid Game مقایسه کرد. البته محصول آمازون بیشتر برای نوجوانان و جوانان طراحی شده تا مخاطبان سایر گروههای سنی. داستانش هم درباره گروهی از افراد ناامید است که در شهری به نام کارپ (Carp) در تگزاس زندگی میکنند.
کارپ به عنوان مکانی کسل کننده، فرسوده و بیحادثه شناخته میشود. زمانی که به گروهی از ساکنان شهر فرصتی داده میشود تا در چالشهایی خطرناک شرکت و برای برنده شدن ۵۰ هزار دلار رقابت کنند، آنها این پیشنهاد را میپذیرند. هر کسی که برنده شود، میتواند از کارپ برای همیشه فرار کند. چالشهای خطرناک این مسابقه، احتمالاً به مرگ منتهی میشوند، مشابه چالشهای هولناکی هستند که در سریال Squid Game دیده میشود.
As the Gods Will
یکی از ترسناکترین بازیهایی که مخاطبان در سریال Squid Game مشاهده کردند، بازی «چراغ قرمز، چراغ سبز» بود. این بازی معمولاً به عنوان یک سرگرمی بیضرر و شاد در زمینهای بازی در سراسر جهان شناخته میشود. اما در محصول کره جنوبی، «چراغ قرمز، چراغ سبز» به قتلهای خونین ختم میشود. فیلم As the Gods Will با Squid Game قابل مقایسه است؛ زیرا این فیلم با یک بازی هیجان انگیز و مرگبار از نوع «چراغ قرمز، چراغ سبز» آغاز میشود.
در فیلم As the Gods Will، مجازات شکست در مسابقات، مرگ است، بدون هیچ ملاحظهای. درست مانند Squid Game، این فیلم هم بازیهای کودکانهای را که یادآوریشان معمولاً با حس نوستالژی همراه است، به لحظاتی وحشتناک و هولناک تبدیل میکند که به نمایش درآمده و مخاطبان را میخکوب میکنند. در ضمن، داستان درباره گروهی از دانش آموزان است که بدون دانستن دلیل، مجبور میشوند در مسابقاتی مرگبار شرکت کنند.
3%
چه کسی میخواهد تا ابد در فقر زندگی کند؟ این پرسش تکان دهندهای است که شخصیتهای سریال 3% در صحنههای ابتدایی از یکدیگر میپرسند. این اثر داستان گروهی از جوانان را روایت میکند که در افسردگی و فقر زندگی میکنند. این افراد فرصتی پیدا میکنند تا به یک جزیره بهشتی برسند؛ جایی که ثروتمندترین اعضای جامعه در آن زندگی میکنند.
بعد از اینکه ۲۰ ساله میشوند، میتوانند در «فرآیند» شرکت کنند که مجموعهای از آزمایشها و چالشهای جسمی وحشتناک است. اگر نتوانند توهماتی که توسط گاز ایجاد شده را به درستی تشخیص دهند یا صحنههای جرم ساختگی را حل کنند، هیچ شانسی برای زنده ماندن و رسیدن به آن جزیره بهشتی نخواهند داشت. تنها ۳٪ از بازیکنان موفق به زنده ماندن میشوند و همین موضوع دلیل نام گذاری سریال است.
The Hunger Games
یکی از نمادینترین مجموعههای سینمایی در دو دهه اخیر، بدون شک The Hunger Games است. در مجموع پنج فیلم بر اساس رمانهایی به همین نام نوشته سوزان کالینز اکران شد و توانست به محوبیت بسیار زیادی در سراسر جهان دست یابد. با این حال، اولین فیلم The Hunger Games نقطه شروع فوق العادهای است که میتوان پس از تماشای سریال Squid Game به سراغ آن رفت.
در فیلم The Hunger Games، یک دختر نوجوان شجاع (با بازی جنیفر لارنس) داوطلب میشود تا به جای خواهر کوچکش به عنوان شرکت کننده در «بازیهای گرسنگی» معرفی شود. او مجبور است در یک میدان نبرد با دیگر کودکان و نوجوانان مبارزه کند تا شانس تبدیل شدن به برنده سال را به دست آورد. برنده این مسابقه برای اولین بار میتواند زندگی در ثروت، تجمل و رفاه را پس از تحمل گرسنگی و فقر تجربه کند.
بنظر شما، چه فیلم یا سریال دیگری لایق قرار گرفتن در این لیست است؟
نظرات
دیدگاه خود را اشتراک گذارید