آیا گلکسی S25 باتری قابل تعویض خواهد داشت؟ بررسی یک شایعه محتمل و جذاب
7 سال آپدیت نرمافزاری فقط میتواند همین پیام را برساند
اگر سیاست سامسونگ مبنی بر آپدیت 7 ساله گوشیهای بعدیاش درست باشد، گلکسی S25 باید باتری قابل تعویض داشته باشد.
در اکتبر سال گذشته، گوگل فقط از سری پیکسل 8 رونمایی نکرد؛ بلکه پایهگذار یک سیاست بینظیر و استثنائی شد. 7 سال آپدیت نرمافزاری و امنیتی!
از آن زمان تا ژانویهی امسال منتظر بودیم ببینیم آیا نزدیکترین شریک تجاری گوگل یعنی سامسونگ هم همین سیاست را در پیش میگیرد یا خیر. و رویا تبدیل به حقیقت شد! سامسونگ هم اعلام کرد گلکسی S24 و گوشیهای پرچمدار بعدیاش حداقل 7 سال آپدیت دریافت میکنند.
این سیاست نرمافزاری اولین و بزرگترین قدم سامسونگ برای شکست دادن اپل محسوب میشود و عالی است. اما آیا میدانید قدم منطقی بعدی که در راستای این آپدیت نرمافزاری است، چه باید باشد؟ بازگشت باتریهای قابل تعویض. خیلی زودتر از چیزی که انتظارش را داشتیم، به این صورت که انتظار داریم گلکسی S25 را با باتری قابل تعویض ببینیم.
چرا سامسونگ باید گلکسی S25 را با باتری قابل تعویض عرضه کند؟
بزرگترین دلیل برای اینکه گوگل، سامسونگ و سایر شرکتها سیاست باتری قابل تعویض را دوباره جا بیندازند، مشکل کاهش عمر باتری است. باتریهای گوشیهای هوشمند معمولا ۸۰۰ چرخهی شارژ کامل را تحمل میکنند که میشود حدودا ۲ الی ۳ سال. بعد از این مدت، یک باتری ۵۰۰۰ میلیآمپر ساعتی، گویا ۴۰۰۰ میلیآمپر ساعتی شده است.
به تدریج، این میزان باتری اصلا برای تغذیهی سختافزار قدرتمند یک گوشی کفایت نمیکند. در نتیجه گوشی را باید هر چند ساعت یک بار به شارژ بزنید. البته شرکتهایی مثل اوپو، ریلمی، وانپلاس و… این چرخهی شارژ را از ۸۰۰ به ۱۶۰۰ رساندهاند. یعنی بیش از ۴ سال استفاده قبل از رسیدن عمر باتری به ۸۰٪. اما این برندها استثنا هستند و فراتر از عرف و قانون.
سامسونگ و گوگل باید فناوری بهتری برای ساخت باتری استفاده کنند. اما باز هم صاحبان اس ۲۴ و پیکسل ۸ قبل از اینکه عمر آپدیت نرمافزاریشان تمام شود، 1-2 بار باید باتری آنها را تعویض کنند.
گلکسی S24 و پیکسل 8 به خاطر باتری کمظرفیت خود، در حالت عادی هم وضعیت خوبی ندارند. بنابراین قبل از اتمام مدت زمان پشتیبانی نرمافزاری، خیلی با مشکل باتری مواجه میشوند.
کاهش طول عمر باتری، تنها دلیل خرید یک گوشی جدید نیست!
کاهش طول عمر شدید باتری یکی از اصلیترین و شاید بتوان گفت بزرگترین دلیلی است که کاربران را به خرید یک گوشی جدید سوق میدهد. البته کاهش طول عمر باتری تنها مشکل گوشیها بعد از چند سال نیست. باتریهای متورم هم مشکل جدی هستند. این مشکل میتواند باعث شکسته شدن شیشه پنل پشتی گوشی یا باد کردن آن شود. بدین ترتیب گوشی ضد آب شما کاملا در برابر آب آسیبپذیر میشود.
شما میتوانید باتری گوشی خود را در یک مراکز تعمیراتی و یا نمایندگیها تعویض کنید. اما این موضوع بسته به محل زندگی شما همیشه مطابق میلتان پیش نمیرود. برخی از شرکتها برای این منظور پول زیادی دریافت میکنند. مثلا اپل و سامسونگ تا ۱۰۰ دلار از شما هزینه میگیرند.
در ایران هم که هرچه قیمت گوشی بالاتر میرود، باتری هم هزینهی بیشتری روی دست کاربر میگذارد. اصلا مهم نیست قیمت جهانیاش چقدر است. بنابراین طبیعی است که کاربر به جای تعویض باتری آن هم در شرایطی که از اصل و فرع بودنش خبر ندارد، یک گوشی جدید بخرد.
آیا گلکسی S25 باید به همین خاطر باتری قابل تعویض داشته باشد؟
چرا میخواهیم گلکسی S25 باتری قابل تعویض داشته باشد؟ چون هر زمان که بخواهیم میتوانیم به راحتی باتری معیوب را تعویض کنیم. اما این دلایل کافی نیستند. اتحادیهی اروپا تمام شرکتهای سازندهی گوشی را مجاب کرده تا گوشیهای خود را از سال ۲۰۲۷ به بعد، با باتری قابل تعویض عرضه کنند. سازندهی کهکشانیهای کرهای میتواند این سیاست را خیلی زودتر از سایر شرکتها آغاز کرده و طرفداران را مجذوب خود کند.
اگر بتوان باتری یک گوشی را خیلی ساده و در منزل تعویض کرد، عالی میشود. دیگر مشکلاتی نظیر اجرت تعویض، امکان آسیب به قطعات داخلی گوشی در نتیجهی باز و بسته کردن پلمپ گوشی و… کاربر را نگران نخواهد کرد.
یک گوشی با باتری قابل تویض یعنی شما میتوانید یک باتری هنگام خرید گوشی خرید کرده و زمانی که نیاز پیدا کردید آن را درون گوشی قرار دهید. دیگر نیازی نیست نگران باشید که آیا شرکت سازنده بعد از گذشت ۵ یا ۶ سال آیا اصلا قطعات گوشی شما را همچنان در فروشگاه خود دارد یا خیر.
شرکتهای سازنده شاید برای اینکه شما را به خرید یک گوشی جدید مجاب کنند، بعد از دو یا سه سال، دیگر قطعات گوشی شما را تولید نکنند. با این کار، فرصتی به سودجویان داده میشود تا با تولید باتری تقلبی، کاربران را عاصی کنند. در نتیجه کاربر خودش به سراغ گوشی جدید میرود.
باتری قابل تعویض مزایای دیگری هم دارد
یک مزیت دیگر باتری قابل تعویض، امکان استفاده همزمان از هر دو باتری است. مثلا شما یک باتری را تا ۹۰٪ شارژ کرده و کنار میگذارید. زمانی که میخواهید از خانه بیرون بروید و میبینید که فراموش کردهاید گوشی خود را شارژ کنید، این باتری نجاتتان میدهد.
البته شارژرهای فوق سریع تا حد زیادی این مشکل را برطرف کردهاند و با فقط ۱۰ الی ۱۵ دقیقه شارژ، تا نصف روز گوشی را آمادهی استفاده میکنند. اما گاهی اوقات فرصت منتظر ماندن تا این میزان هم نیست.
برخی از شرکتها معتقدند قابل تعویض شدن باتری، استاندارد ضد آب را با مشکل مواجه میکند. اپل معمولا در صدر بهانهجوییهاست اما سامسونگ با تولید گوشی جانسخت گلکسی XCover با باتری قابل تعویض و استاندارد ضد آب IP68 نشان داده که این دو موضوع هیچ ربطی به هم ندارند.
مشکلات گوشی با باتری قابل تعویض
دو مشکل بزرگ شاید شرکتها را تا قبل از سال ۲۰۲۷، از قابل تعویض کردن باتری گوشیشان منصرف کند. یک اینکه در این صورت شرکتها شایند نتوانند باتری پرظرفیتی را درون گوشی تعبیه کنند.
دوم اینکه گوشی ممکن است خیلی ضخیمتر از چیزی که الان میبینیم باشد. با این حال باز هم گوشیهایی نظیر FairPhone 5 و XCover 6 پرو سامسونگ نشان دادهاند که میشود گوشی نسبتا باریک با باتری قابل تعویض داشت.
اما قابل تعویض شدن باتری گلکسی S25 یا هر گوشی دیگری، نباید به این معنا باشد که گوشیهای تاشو هم باتری قابل تعویض داشته باشند.
این گوشیها در حالت عادی ضخیم هستند، باتریشان هم دو سلولی است که باعث میشود کار شرکتها واقعا در قابل تعویض کردن باتری آنها سخت شود. خصوصا که این باتریها در حالت عادی هم کمظرفیت هستند.
گلکسی S25 بدون باتری قابل تعویض و آپدیت 7 ساله، بیمعنا خواهد بود
اگر گوشی ۷ سال آپدیت شود اما باتری خوبی نداشته باشد، هیچ ارزشی نخواهد داشت. از طرفی هیچ تضمینی هم نیست شرکت سازنده تا ۷ سال قطعات جانبی را هم تولید کند.
بنابراین بهترین گزینه این است که گوشیهای آینده از جمله گلکسی S25 با باتری قابل تعویض عرضه شوند. نظر شما در این رابطه چیست؟
نظرات
دیدگاه خود را اشتراک گذارید