با این 8 ابزار رایگان قابلیت های قدیمی و جذاب را به ویندوز 11 برگردانید
ویندوز 11 یکی از جدیدترین و پیشرفتهترین نسخههای سیستمعامل ویندوز است که بسیاری از ویژگیها و قابلیت های جدیدی را به کاربران ارائه داده است. اما با وجود پیشرفتهایی که در این نسخه صورت گرفته، برخی از کاربران هنوز به ویژگیهای قدیمی و کلاسیک ویندوز علاقه دارند و حس میکنند برخی تغییرات در نسخههای جدید نه تنها مفید نبودهاند بلکه کاربری و راحتی را از میان بردهاند. به همین دلیل، افرادی که به دنبال تجربه دوباره قابلیت های قدیمی ویندوز هستند، میتوانند با استفاده از ابزارهای رایگان شخص ثالث آنها را به سیستمعامل خود بازگردانند. در این مقاله، به بررسی 8 قابلیت کلاسیک ویندوز خواهیم پرداخت که میتوانید با استفاده از ابزارهای رایگان آنها را دوباره فعال کنید.
۱. گجتها؛ قابلیت جذاب یک ویندوز پردردسر
ویندوز ویستا ممکن است برای بسیاری از کاربران یادآور تجربهای ناخوشایند باشد. چون اگر سنتان به آن موقع قد بدهد، قطعا میدانید چقدر مشکل برای کاربران به وجود آورد. اما نمیتوان منکر خاطرات جذاب و شیرینی شد که با آن تجربه کردیم. در این نسخه ویژگیهایی مانند گجتها وجود داشت که بعد از آن در ویندوز ۷ هم حضور پیدا کرد. متاسفانه، ویندوز ۸ این ویژگی را حذف کرد و به همین دلیل بسیاری از کاربران از آن ناراضی بودند. البته ویندوز 8 دلایل زیادی برای ناراضی بودن به کاربران داد. اما حذف این قابلیت واقعا جای تعجب داشت. چون خیلی کمکحال کاربران بود.
خوشبختانه با استفاده از ابزار GadgetPack میتوانید قابلیت گجتها را دوباره به ویندوز 11 و 10 بیاورید. این ابزار نه تنها گجتهای کلاسیک ویندوز ۷ را به سیستم شما باز میگرداند، بلکه آنها را بهروزرسانی کرده و طراحی مدرنتری را ارائه میدهد. بهعنوان مثال، گجت تاریخچه کلیپبورد که به شکل پیشرفتهتری عمل میکند. یا گجتهایی که وضعیت باتری و پردازنده را نمایش میدهند، از جمله امکانات جدیدی هستند که با این ابزار به دست میآید. این ویژگیها باعث میشوند گجتها به تجربهای جالب و کاربردی تبدیل شوند، نه صرفاً چیزهایی تزئینی. حتی میتوانید عملکرد کارت گرافیک را هم مانیتور کنید.
GadgetPack چه گجتهایی دارد؟
در حالی که برخی از گجتها ممکن است برای کاربران مدرن چندان کاربردی نباشند، GadgetPack با اضافه کردن گجتهای جدیدی که بهخوبی با ویندوز ۱۱ سازگار هستند، این ویژگی را برای کسانی که هنوز به آن علاقه دارند، باز میگرداند. با نصب این ابزار میتوانید گجتهایی مانند نوار وضعیت باتری، مانیتورهای پردازنده با پشتیبانی از هستههای متعدد و حتی نوار وضعیت Wi-Fi را نیز در سیستمعامل خود داشته باشید. این گجتها حتی بهطور فعال در حال بهروزرسانی و بهبود هستند. بنابراین ممکن است شاهد افزوده شدن امکانات بیشتری به آنها در آینده نیز باشیم. به علاوه فعال بودن این ابزار در پسزمینه هیچ فشاری را به سیستم تحمیل نمیکند و کمترین استفاده را از منابع سختافزاری خواهد داشت.
۲. ویندوز مدیا پلیر
یکی از ویژگیهای محبوب در ویندوزهای قدیمی، ویندوز مدیا پلیر کلاسیک بود که در نسخههای مختلف ویندوز، بهویژه ویندوز XP و ۷ حضور داشت. هرچند مایکروسافت در ویندوز 11 این پخشکننده را با اپلیکیشن جدید Media Player جایگزین کرده است، اما هنوز هم نسخه کلاسیک آن با عنوان Windows Media Player Legacy در ویندوز ۱۱ موجود است. البته مطابق انتظار، این قابلیت جذاب ویندوز های قدیمی دیگر بهروزرسانی نمیشود. اگر به دنبال یک پخشکننده ساده و بدون پیچیدگی برای پخش موسیقی و ویدئو هستید، MPC-HC یا همان Media Player Classic – Home Cinema بهترین انتخاب است. این پخشکننده مدیا در عین حال که طراحی ساده و آشنا دارد، از فرمتهای مدرن و قابلیتهای اضافی مانند افزودن زیرنویس برای فیلمها نیز پشتیبانی میکند. اگرچه شاید فرمتهای خاصی را پشتیبانی نکند، اما برای تجدید خاطر با زمان گذشته، نصب آن روی سیستم خالی از لطف نیست. هرچه باشد.
مایکروسافت سودای متوقف کردن توسعه این پلیر را چند سال قبل از 2017 در سر داشت. اما در این سال آن را عملی کرد. البته این پلیر بهدلیل کد متن باز، همچنان توسط جامعه توسعهدهندگان در گیتهاب پشتیبانی و بهروز میشود. MPC-HC بهعنوان یک پخشکننده همهکاره، علاوه بر پشتیبانی از انواع فرمتهای صوتی و تصویری، امکانات پیشرفتهتری مانند تنظیمات شخصیسازی و عملکرد مناسب برای فایلهای ویدیویی با کیفیت بالا را فراهم میکند. اگر از پخشکنندههای جدید مایکروسافت راضی نیستید و به دنبال یک گزینه ساده و قدیمیتر هستید، این پخشکننده میتواند پاسخگوی نیازهای شما باشد. هرچند در مقایسه با پلیرهای شخص ثالث قدرتمند نظیر KM-Player یا Pot Player خیلی قدرتمند نیست و حرفی برای گفتن ندارد.
۳. منوی استارت کلاسیک
منوی استارت اولین چیزی بود که بعد از کوچ کردن از ویندوز دوستداشتنی 7 به 8 کاربران از نبودش شکایت داشتند. ویندوز 8 به خودی خود سیستمعامل بدی نبود. اما حذف منوی استارت آنقدر برای کاربران تلخ بود که مایکروسافت مجبور شد در ویندوز 10 آن را برگرداند. مشخص نیست چرا مایکروسافت علاقه دارد همیشه بهترین قابلیتها را از سیستمعاملهایش حذف کند. اما هرچه که هست، خوشبختانه هم در ویندوز 10 هم ویندوز 11 و هم حتی 8.1 این قابلیت در دسترس قرار دارد.
منوی استارت یکی از مهمترین و بحثبرانگیزترین قابلیت های ویندوز است که در هر نسخه تغییرات زیادی به خود دیده است. از منوی ساده ویندوز 95 تا طراحی پیچیدهتر ویندوز 10 و ویندوز 11. مایکروسافت در هر نسخه تلاش کرده است تا تجربه کاربری بهتری را فراهم کند. اگر شما به منوی استارت کلاسیک علاقه دارید، OpenShell یکی از بهترین ابزارها برای بازگرداندن منوی شروع ویندوز ۷ یا ویندوز XP به سیستمعامل ویندوز ۱۱ است. این ابزار بهراحتی و بهصورت رایگان منوی شروع قدیمی را به ویندوز ۱۱ باز میگرداند و به شما این امکان را میدهد که از طراحیهای سادهتری مانند منوی شروع ویندوز ۹۵ یا ویندوز XP استفاده کنید.
از آنجا که این ابزار کاملاً رایگان است، گزینه مناسبی برای افرادی است که نمیخواهند هزینهای برای قابلیت های کلاسیک ویندوز بپردازند. OpenShell علاوه بر بازگرداندن ظاهر منوی شروع کلاسیک، به شما این امکان را میدهد که شخصیسازیهای متعددی در آن انجام دهید و آن را به دلخواه خود تنظیم کنید. بهعنوان مثال، میتوانید ظاهر منو، نحوه جستجو، و حتی دکمههای منوی شروع را تغییر دهید. این ابزار به کاربران این آزادی را میدهد که تجربهای شبیه به نسخههای قدیمی ویندوز داشته باشند و همزمان از قابلیتهای جدید ویندوز ۱۱ بهرهمند شوند.
۴. تسکبار کلاسیک
تسکبار در ویندوز ۱۱ تغییرات زیادی داشته است. این تغییرات، مانند عدم امکان جابجایی تسکبار یا تغییر اندازه آن، برای برخی کاربران ناخوشایند بوده و باعث کاهش انعطافپذیری سیستم شده است. اگر شما به دنبال بازگرداندن تسکبار کلاسیک به ویندوز ۱۱ هستید، ExplreorPatcher یک ابزار کاربردی است که نه تنها این ویژگی را باز میگرداند، بلکه امکان تغییرات دیگری مانند بازگشت به منوی راستکلیک کلاسیک، تغییر ظاهر تسکبار و قابلیت جابجایی آن را نیز به شما میدهد. اگر به خاطر داشته باشید، در ویندوز 7 هر سیستمی که نگاه میکردیم، تسک بار در یک گوشهی خاص قرار داشت. برای یکی در سمت راست، یکی دیگر سمت چپ و یا حتی بالا. در واقع در آن زمان امکانات شخصیسازی ویندوز واقعا دوستداشتنی و دلچسب بود. اما ویندوز 11 اگرچه ویندوز زیبایی است اما از این حیث به نظر میرسد ضعیفتر شده باشد.
ExplorerPatcher اما بهطور خاص برای کسانی است که از تغییرات تسکبار در ویندوز 11 ناراضی هستند. ExplorerPatcher به شما این امکان را میدهد که تسکبار ویندوز ۱۰ را دوباره در ویندوز 11 تجربه کنید که شامل قابلیت هایی مانند تغییر اندازه و جابجایی تسکبار، پشتیبانی از منوی راستکلیک قدیمی و همچنین فعالسازی ویژگیهایی مانند تقویم ویندوز ۱۰ و بخشهای دیگر است که در ویندوز ۱۱ غیرفعال هستند. به صورت کلی پیشنهاد میکنیم آن را نصب و استفاده کنید تا متوجه تغییراتی که میتوانید روی ویندوز خود اعمال کنید بشوید.
۵. اکسپلورر ویندوز
ویندوز ۱۱ تغییرات زیادی در بخش اکسپلورر ویندوز نیز اعمال کرده است. بهویژه، نوار فرمان جدید در اکسپلورر ویندوز 11 به جای منوی نوار ابزار قدیمی، بهطور قابل توجهی کاربری را تحت تاثیر قرار داده است. با استفاده از ExplorerPatcher، میتوانید این تغییرات را به حالتهای قبلی بازگردانید و از نوار ابزار قدیمی ویندوز ۱۰ یا ۷ استفاده کنید. این ابزار به شما این امکان را میدهد که منوی متنی کلاسیک را نیز بازگردانید تا تجربهای مشابه به ویندوز ۱۰ و ۷ داشته باشید. (لینک ورود به گیتهاب برای دریافت ExplorerPatcher در بالا قرار دارد).
این تغییرات ممکن است برای افرادی که از ویژگیهای پیشرفته ویندوز ۱۰ بهره میبردند، مفید باشد. ExplorerPatcher حتی این امکان را فراهم میآورد که به نوار ابزار قدیمی با قابلیتهای بیشتر در ویندوز 11 و 10 دسترسی داشته باشید و تمامی ابزارهایی که در نسخههای قبلی ویندوز وجود داشتند را دوباره فعال کنید. این ویژگی برای افرادی که به قابلیتهای بیشتر در اکسپلورر نیاز دارند و از طراحی جدید ناراضی هستند، میتواند یک راهحل مناسب باشد. البته اکسپلورر جدید واقعا خوب و کاربردی است. اما شاید برخیها بخواهند همان اکسپلورر دوستداشتنی را تجربه کنند. جالب اینجاست که ویندوز یکی از معدود سیستمعاملهایی است که بیشتر دلمان خواهان بازگشت خاطرات گذشته است تا اینکه مشتاق آیندهاش باشیم. به نظر میرسد کلا خاصیت مایکروسافت اینطور باشد.
۶. تسک سوئیچر کلاسیک
یکی دیگر از قابلیت هایی که بسیاری از کاربران ویندوز 10 و 7 به آن عادت کردهاند، سوئیچر تسک یا همان Task Switcher است. در ویندوز 11 تغییراتی را در نحوه نمایش برنامههای باز در زمان فشردن Alt+Tab شاهد هستیم. برای افرادی که به سبک قدیمیتر عادت دارند، ExplorerPatcher این قابلیت را فراهم میکند که سوئیچر تسک ویندوز XP یا ویندوز ۷ را دوباره بازگردانند. این قابلیت در ویندوز 11 میتواند به افرادی که بهتازگی از ویندوز 7 یا 10 به سیستمعامل جدید کوچ کردهاند فرصتی عالی برای تطبیق پیدا کردن با شرایط جدید این سیستمعامل بدهد.
در این حالت، بهجای نمایش پنجرههای برنامههای باز بهصورت مستطیلهای بزرگ، تنها آیکنها نمایش داده میشوند که این امر میتواند تجربهای سادهتر و سریعتر را برای کاربران فراهم کند. اگر شما از سبک قدیمیتر سوئیچر تسک استفاده میکنید، این ابزار به شما کمک میکند تا به راحتی به آن بازگردید و از قابلیتهای قدیمیتر استفاده کنید. در واقع هم یک سبک مدرن از سوییچ بین کارها را در خود دارد و هم آن حس و حال قدیمی و کاربردی قبل را.
۷. تم Aero؛ تم شیشهای جذاب ویندوز 7
تم Aero یکی از ویژگیهای جذاب و فوقالعاده دوستداشتنی ویندوز ۷ بود که جلوهای شفاف و زیبا به رابط کاربری ویندوز میبخشید. در ویندوز 11 این تم بهطور پیشفرض غیرفعال است، اما با استفاده از ابزار WinAero Tweaker میتوانید این تم را فعال کنید. این ابزار به شما این امکان را میدهد که ظاهر Aero را به سیستمعامل خود بازگردانید، هرچند که شفافیت واقعی بهطور کامل باز نمیگردد. باز هم نمونهای از تغییرات منفی که مایکروسافت بدون هیچ جایگزین ارزشمندی آن را از کاربران دریغ کرده است.
اگر شما از ظاهر شیشهای و براق تم Aero در ویندوز ۷ لذت میبردید، WinAero Tweaker این امکان را برای شما فراهم میکند که دوباره از این قابلیت جذاب در ویندوز 11 استفاده کنید. این ابزار حتی میتواند تنظیمات جزئیتری را ارائه دهد که تجربه شما را مشابه به ویندوز ۷ کند. پس چه چیزی بهتر از آن میتواند برای زیباتر کردن محیط ویندوز 11 شما وجود داشته باشد؟
۸. نمایشدهنده تصاویر ویندوز
و در نهایت میرسیم به پخشکننده تصاویر سنتی ویندوز یعنی Windows Photo Viewer. این اپ یکی از برنامههای قدیمی و محبوب در ویندوز بود که پس از ویندوز 8 دیگر بهطور پیشفرض در دسترس قرار نگرفت. اگر شما همچنان به دنبال استفاده از این برنامه هستید، Winaero Tweaker میتواند به شما کمک کند تا ویندوز فوتو ویوئر را مجدداً فعال کنید. این برنامه هنوز در ویندوز 11 وجود دارد، ولی بهطور پیشفرض غیرفعال است و تنها با ویرایش رجیستری میتوان آن را فعال کرد.
فعال کردن Windows Photo Viewer میتواند به شما این امکان را بدهد که تصاویر را با سرعت و سادگی بیشتری مشاهده کنید. بدون اینکه نیاز به استفاده از برنامههای دیگر داشته باشید. این ویژگی برای افرادی که به سادگی و راحتی استفاده از ویندوز فوتو ویوئر علاقه دارند، میتواند یک انتخاب عالی باشد. البته اپلیکیشن پخش تصاویر ویندوز 11 فوقالعاده حرفهای و نسبتا بدون نقص است. اما با این حال اگر میخواهید حس و حال قدیمی را هم تجربه کنید، Windows Photo Viewer را از خودتان دریغ نکنید.
جمعبندی
با توجه به تحولات گستردهای که در نسخههای جدید ویندوز رخ داده، ابزارهای شخص ثالث به کاربران این امکان را میدهند که ویژگیهای قدیمی و آشنای ویندوز را دوباره به سیستمعامل خود بازگردانند. این ابزارها نه تنها ظاهر و عملکرد کلاسیک را به ارمغان میآورند، بلکه به بسیاری از کاربران این اجازه را میدهند که تجربهای مشابه نسخههای قدیمیتر ویندوز، مانند ویندوز ۷ یا ویندوز XP، داشته باشند. با استفاده از این ابزارها، میتوانید بدون نیاز به تغییر کل سیستمعامل و با حفظ امنیت و عملکرد مدرن ویندوز، به راحتی قابلیت های کلاسیک ویندوز را به نسخه 10 و 11 آن بازگردانید.
نظرات
دیدگاه خود را اشتراک گذارید