معرفی ۹ میم مشهوری که الکترونیک آرتز را به باد تمسخر میگیرند
الکترونیک آرتز روزگاری در لیست ناشران محبوب صنعت ویدیو گیم قرار داشت اما امروزه تنها بعنوان یک شرکت پول پرست شناخته میشود.
الکترونیک آرتز یکی از قدیمیترین شرکتهای تولید و نشر در صنعت ویدیو گیم محسوب میشود. ناشر آمریکایی را تریپ هاوکینز (Trip Hawkins) در سال ۱۹۸۲ میلادی تاسیس کرد. او قبل از آن به مدت ۴ سال یکی از کارمندان اپل بود اما رویای ساخت شرکتی را در ذهن میپروراند. به همین دلیل، پس از مشورت با دون ولنتاین (Don Valentine) که یک کارآفرین است، تصمیم گرفت به همکاری با اپل خاتمه داده و تمام تمرکزش را روی شرکت شخصی خود بگذارد. بد نیست بدانید هاوکینز در ابتدا Amazin’ Software را بعنوان نام شرکتش انتخاب کرده بود اما از آنجایی که دیگر کارمندان نظر مثبتی نداشتند، آن را به Electronic Arts تغییر داد.
با گذشت نزدیک به چهار دهه از تاسیس، الکترونیک آرتز حالا یکی از بزرگترین شرکتهای صنعت ویدیو گیم به شمار رفته و فرنچایزهای بزرگی مانند Need For Speed ،FIFA، Battlefield ،Medal of Honor ،Dead Space و Mass Effect را در کاتالوگ خود دارد. البته سیاستهای این شرکت طی سالهای گذشته مورد انتقاد گیمرها و کارشناسان قرار گرفته و باعث شده بخش عمده محبوبیت خود را از دست بدهد. گیمرها معمولاً انتقادهای خود را به روشهای مختلف به اشتراک میگذارند که یکی از خلاقانهترینها، طراحی میم (Meme) است. در ادامه به معرفی تعدادی از میمهای مشهور و مرتبط با این شرکت میپردازیم.
قیمت گذاری فضایی!
بازی Star Wars Battlefront II را نمیتوان در لیست بهترینهای تاریخ صنعت ویدیوی گیم قرار دارد اما پتانسیل بالایی برای تبدیل شدن به یک بازی محبوب داشت. با اینحال، در زمان انتشار نقاط ضعف متعددی داشت که باعث شد نقاط قوتش چندان به چشم نیایند و یکی از آنها، پرداختهای درون برنامهای بود. میمی که قرار داده شده، اشارهای به پرداختهای درون برنامهای Battlefront II است که عملاً سرنوشت آن را به تباهی کشاند. اگرچه در میم مقداری بزرگنمایی چاشنی کار شده، عملاً تمام آیتمهای کاربردیای که در فروشگاه بازی قرار داشتند، با قیمت بالایی بفروش میرسیدند. نکته عجیبتر ماجرا اینجا است که بدانید Battlefront II نه بعنوان یک بازی رایگان، بلکه بعنوان محصولی کامل و با برچسب قیمتی ۶۰ دلار عرضه شد.
مشتری: نسخه جدید بتلفرانت خیلی خوب بنظر میرسه.
الکترونیک آرتز: برای اینکه ۱۲ ثانیه با این سلاح شلیک کنی، باید چهار صد هزار دلار پول بدی.
عشق بی چون و چرا الکترونیک آرتز به بستههای الحاقی
اگر کاتالوگ محصولات الکترونیک آرتز طی سالهای گذشته را مرور کنید، امکان ندارد بازیای را بیابید که برایش محتوای اضافی (Downloadable Content یا DLC) توسعه نداده و عرضه نکرده باشد. این سیاست چندین سال پیش و در دوران ایکس باکس 360 و پلی استیشن 3 آغاز شد و حالا یکی از روشهای اصلی الکترونیک آرتز برای گرفتن پول اضافی از گیمرهاست.
انتشار محتویات جدید در قالب بستههای دانلودی عملاً یعنی بازیای که با قیمت ۶۰ دلار یا حتی بیشتر به فروش رسیده، یک محصول کامل نبوده و برای تجربه کاملش باید پول بیشتری بپردازید. ماجرا زمانی اعصاب خردکنتر میشود که بدانید سیاست الکترونیک آرتز به دیگر استودیوها و ناشران سرایت کرده و آنها هم بستههای الحاقی ولی را برای محصولاتشان منتشر میکنند. این وسط، برخی از بستههای الحاقی از لحاظ محتوا ارزش بالایی دارند و برخی دیگر هم، نه.
الکترونیک آرتز: بچه جون، پول داری؟
گیمر: آره. چطور مگه؟
اگر بهت بگم میتونم یه کاری کنم همش … ناپدید بشه، چی؟ [از دی ال سی رونمایی میکند]
انتظار محصولی کامل را نداشته باشید
همانطور که در پاراگرافهای پیشین اشاره شد، خرید یک محصول از الکترونیک آرتز که ۶۰ یا ۷۰ دلار قیمت دارد، به معنی دسترسی به یک تجربه کامل و تمام عیار نیست؛ زیرا این ناشر آمریکایی عادت دارد بخشی از محتواها را تنها از طریق پرداخت درون برنامهای قابل دسترسی کند و از همه مهمتر، معمولاً شاهد انتشار بستههای الحاقی پولی هستیم.
الکترونیک آرتز: بالاخره بعد از سالها پیداش [طومار حقیقت] کردم.
طومار حقیقت: اگه یه بازی رو با قیمت کامل میفروشی، گیمرا انتظار یه محصول کامل رو دارن.
الکترونیک آرتز: نهههههههههههه …
تلاشهای بی اثر گیمرها
اتکای بیش از حد به پرداختهای درون برنامهای و بستههای دانلودی از سوی الکترونیک آرتز به انتقادهای گیمرها در شبکههای اجتماعی منجر شده است. آنها از هر فرصتی برای برای ابراز نارضایتی خود استفاده میکنند اما هیچ تاثیری نداشته و ناشر آمریکایی به راه خودش ادامه میدهد. دلیل اثر نکردن انتقادها را باید در عملکرد تجاری محصولاتش جستوجو کرد. اگرچه برخی از عناوین مانند Immortals of Aveum فروش خوبی را به ثبت نمیرسانند، شرکت مزبور به لطف محصولات پرطرفدارش سود خوبی را به جیب میزند.
گیمر: اعتراضم رو به جوابیه منفور الکترونیک آرتز درباره غرور و موفقیت اعلام میکنم.
[بازی میلیونها دلار سود میده]
گیمر: بازی رو نمیخرم تا اعتراضم رو به لوت باکسا و بقیه موارد نشون بدم و کاربرای رددیت هم نمیخرن!
[بازی میلیونها دلار سود میده]
آپدیتها کارساز نیستند
بازی Battlefield 5 بخاطر مشکلات فنی متعدد مانند باگ و گلیچ در زمان انتشار شدیداً حشیه ساز شد. نکته عجیب ماجرا اینجا است که بسیاری از مشکلات و کمبودها علیرغم انتشار آپدیتهای بزرگ و کوچک برطرف نشدند. به همین دلیل هم گیمرها به الکترونیک آرتز در بحث رفع نواقص پس از عرضه یک بازی اطمینان چندانی ندارند.
کاملاً رایگان؟! هرگز…
اگر اشتراک سرویسهای EA Play یا گیم پس (Game Pass) را داشته باشید، بدون پرداخت هزینه اضافی میتوانید به تجربه برخی از نسخههای مجموعه فیفا بپردازید. حتی میتوانیم آنها را «در ظاهر» محصولاتی رایگان (Free to Play) در نظر بگیریم. در ظاهر را به این دلیل در گیومه قرار دادم که برای تجربه نسخهای کامل از بازیها، به خصوص در رقابتهای آنلاین مانند آلتیمیت تیم (Ultimate Team) باید واحد پولی داخل بازی را بخرید. در غیر اینصورت پیشرفت بسیار آهستهای خواهید داشت.
بازگشت به دوران اوج؟ رویایی دست نیافتنی!
اگرچه الکترونیک آرتز همیشه مورد انتقاد قرار گرفته، میتوان گفت محبوبیتش در همین چند سال پیش و قبل از شیوع ویروس کرونا ادامه داشت. بعد از آن، ورق برگشت و حالا بعنوان یک شرکت پول پرست شناخته میشود.
میمی که برای اشاره به دوران محبوبیت الکترونیک آرتز ساخته شده، مقداری با چاشنی بزرگنمایی است. در این میم، دو نفر در زمان سفر کرده اما نمیدانند دقیقاً در چه سالی قرار دارند. به همین دلیل، فردی حرف E را مقابل یک گیمر دیگر به زبان میآورد. او هم در پاسخ با گفتن A Sports تکیملش میکند.
بدین ترتیب، فردی که در زمان سفر کرده، نتیجه میگیرد در سال ۲۰۱۹ میلادی بوده و دوران محبوبیت الکترونیک آرتز هنوز به انتها نرسیده است.
فیفا، همه چیز و همه کس بود!
EA Sports یکی از زیرمجموعههای الکترونیک آرتز بوده و وظیفه توسعه و نشر بازیهای ورزشی را بر عهده دارد. به بیان دیگر، نسخههای جدید Madden NFL ،UFC ،NBA Live و FIFA را آن ساخته یا مدیریت میکند.
علیرغم تنوعی که در کاتالوگ EA Sports دیده میشود، فیفا پرطرفدارترین و سودآورترین برند مجموعهاش بوده و حالا که امتیاز آن را از دست داده، باید دید میتواند موفقیتهای گذشته را تکرار کند یا خیر. بواسطه اهمیت بالای مجموعه فیفا برای EA Sports، چنین میمی ساخته شده تا تاکید کند بقیه مجموعهها از جمله UFC اصلاً مهم نیستند.
پشتیبانی نه چندان قابل قبول
شاید برخی از گیمرها بتوانند با سیاستهای پول پرستانه الکترونیک آرتز در حوزه پرداختهای درون برنامهای یا بستههای دانلودی کنار بیایند اما کمتر کسی دل خوشی از تیم پشتیبانی الکترونیک آرتز دارد. موارد زیادی وجود دارد که گیمر هزینه را پرداخت کرده اما به آیتم مورد نظر دسترسی ندارد. نکته عجیبتر ماجرا اینجاست که گیمرها موضوع را با پشتیبانی در میان میگذارند اما هیچ اتفاقی رخ نداده و برطرف نمیشود.
تیم پشتیبانی الکترونیک آرتز: شکایت شما را دریافت کردیم و آن را در سریعترین زمان ممکن حل خواهیم کرد. [میکروفون روی گوشش قرار نداشته که اشارهای به نشنیدن مشکلات است]
نظر شما درباره عملکرد الکترونیک آرتز طی سالهای اخیر چیست؟ آیا روزی سر عقل خواهد آمد؟
نظرات
دیدگاه خود را اشتراک گذارید