1%
  • 0/10

رشد ۹۰ درصدی واردات گوشی در سال ۹۸ نسبت به سال قبل

پارسال ۱۵ میلیون دستگاه گوشی وارد کشور شد

رشد ۹۰ درصدی واردات گوشی در سال ۹۸ نسبت به سال قبل ۰ ۲۳ اردیبهشت ۱۳۹۹ موبایل کپی لینک
واردات گوشی

بر اساس گزارش انجمن واردکنندگان موبایل، میزان واردات گوشی در سال ۹۸ نسبت به سال ۹۷ رشد ۹۰ درصدی داشته و بیش از ۱۵ میلیون دستگاه تلفن همراه به کشور وارد شده است.

در مهر ماه سال ۹۸ رییس هیئت مدیره انجمن واردکنندگان موبایل اعلام کرده بود که کشور به ۱۲ تا ۱۴ میلیون دستگاه گوشی در سال نیاز دارد. حالا آمارها نشان داده که طی یک سال گذشته تعداد ۱۵ میلیون و ۳۸۰ هزار دستگاه گوشی موبایل وارد کشور شده است که از این تعداد بیش از ۱۴ میلیون دستگاه توسط مصرف کنندگان در شبکه ارتباطی تلفن همراه کشور فعال شده است.

در این گزارش همچنین آمده است که در اسفند ماه سالی که گذشت، یک میلیون و ۵۰۰ هزار دستگاه گوشی از طریق رویه تجاری و مسافری وارد کشور شد که یک میلیون و ۳۰۰ هزار دستگاه از آن در شبکه فعال شده است؛ این موضوع در واقع بیانگر میزان مصرف کشور در ماه پایانی سال ۹۸ است.

امیر اسحاقی دبیر انجمن واردکنندگان موبایل نیز اعلام کرد که در فروردین ماه سال جاری میزان واردات گوشی به کشور با کاهش ۱۰ برابری نسبت به مدت مشابه سال گذشته روبه‌رو شده است.

به گفته‌ی او از ابتدای فروردین ماه امسال تا ۲۰ اردیبهشت فقط ۷۰۰ هزار دستگاه موبایل وارد کشور شده که دلیل آن نیز محدودیت‌هایی است که شیوع ویروس کرونا ایجاد کرده است. در حالی که میزان مصرف کشور ماهانه حدود یک میلیون و دویست هزار دستگاه است.

اسحاقی همچنین به این موضوع اشاره کرد که تخصیص ارز مورد نیاز شرکت‌ها برای واردات موبایل در اسفندماه سال ۹۸ باطل شده است که یکی از دلایل کاهش شدید واردات در یک ماه اخیر را ‌می‌توان همین موضوع دانست.

او افزود:

واردات مازادی که در سال ۹۸ داشته‌ایم در این برهه حساس به تامین نیاز بازار کمک کرده است. البته از این موضوع نباید غافل شویم که تعطیلی فروشگاه‌های عرضه موبایل به دلیل رعایت پروتکل‌های حفظ فاصله اجتماعی باعث شد که تقاضای بازار به شدت کاهش یابد. به همین خاطر تصور می‌شود عمده‌ی این تعداد موبایل فعال شده در ۲۰ روز نخست فروردین ۹۹ توسط فروشگاه‌های آنلاین عرضه شده است.

به گفته‌ی دبیر انجمن واردکنندگان موبایل بیشترین میزان واردات در سال ۹۸ طی دی ماه صورت گرفته است.

اسحاقی اظهار داشت: در دی ماه سال ۹۸ تعداد یک میلیون و ۸۰۰ هزار دستگاه گوشی موبایل وارد کشور شده است، در حالی که پر مصرف‌ترین ماه سال گذشته، بهمن بوده که در آن ماه بالغ بر یک و نیم میلیون دستگاه موبایل در شبکه ارتباطی کشور فعال شده است.

طبق گزارش‌های دریافتی از سامانه همتا، همچنان سامسونگ با ۵۶ درصد، بیشترین سهم بازار موبایل کشور را در اختیار دارد. پس از سامسونگ محصولات نوکیا با ۱۷ درصد، هواوی با ۹ درصد، شیائومی با ۷ درصد، اپل با ۵ درصد و آنر با ۳ درصد رتبه‌های دوم تا ششم را به لحاظ سهم بازار به خود اختصاص داده‌اند. با بررسی روند مصرف و واردات برندها می‌توان دریافت که شیائومی طی یک سال گذشته رشد قابل توجهی در بازار ایران داشته است.

از سویی گوشی‌های سامسونگ مدل‌‌های Galaxy A10،A10S و A50 و همچنین نوکیا 106ds پر مصرف‌ترین مدل‌های موبایل در بازار ایران طی سال ۹۸ بوده‌اند.

دبیر انجمن واردکنندگان موبایل ضمن اشاره به کاهش چشمگیر واردات موبایل از طریق رویه مسافری طی ۶ ماه پایانی سال ۹۸ گفت:

واردات موبایل از طریق رویه مسافری بعد از اصلاح قوانین و حذف معافیت ۸۰ دلاری واردات مسافری در پاییز سال گذشته برای سودجویان دیگر صرفه‌ی اقتصادی نداشت و در شش ماه پایانی سال شاهد کاهش واردات از طریق این روش بودیم، اما همچنان زور واردات رویه مسافری محصولات اپل به واردات رویه تجاری این برند می‌چربد؛ تا جایی که در اسفند ماه 98 از مجموع ۶۴ هزار و ۹۵۰ دستگاه گوشی موبایل اپل وارد شده به کشور تنها ۱۱ هزار و ۲۰۰ دستگاه از طریق رویه تجاری وارد کشور شده و ۵۳ هزار و ۷۵۰ دستگاه دیگر به صورت مسافری وارد و در سطح بازار توزیع شده است که قاعدتا این تعداد گوشی موبایل فاقد خدمات پشتیبانی هستند.

گفتنی است تعداد یک میلیون و ۳۶۰ هزار دستگاه موبایل وارد شده به کشور در اسفند ماه سال ۹۸ عمدتا مدل‌هایی باقیمت زیر ۳۰۰ دلار بوده‌اند و تنها ۱۴۰ هزار دستگاه موبایل وارد شده در اسفند ماه قیمتی بالاتر از ۳۰۰ دلار داشته‌‌اند.




نظرات

دیدگاه خود را اشتراک گذارید
اشتراک
به من اطلاع بده
guest

0 دیدگاه
جدیدترین
قدیمی‌ترین بیشترین رای
Inline Feedbacks
View all comments