1%
  • 0/10

واکنش مایکروسافت به شکایت کمیسیون تجارت فدرال آمریکا علیه معامله اکتیویژن بلیزارد

اکتیویژن بلیزار هم دست به کار شد

واکنش مایکروسافت به شکایت کمیسیون تجارت فدرال آمریکا علیه معامله اکتیویژن بلیزارد ۰ ۰۳ دی ۱۴۰۱ اخبار بازی کپی لینک
واکنش مایکروسافت به شکایت FTC

شرکت مایکروسافت در واکنش به شکایت رسمی کمیسیون تجارت فدرال آمریکا یا همان FTC علیه معامله اکتیویژن بلیزارد، کماکان از خرید خود دفاع می‌کند.

شرکت مایکروسافت در راستای گسترش فعالیت‌های خود در صنعت بازی‌های ویدیویی، چند سالی است که استودیوها و شرکت‌های مختلفی را تصاحب می‌کند. در همین راستا، اوایل سال جاری میلادی بود که این کمپانی با پرداخت چیزی در حدود ۶۹ میلیارد دلار کمپانی اکتیویژن بلیزارد را خریداری کرد. این معامله که به عنوان بزرگ‌ترین خرید تاریخ حوزه ویدیو گیم به شمار می‌رود، تا به امروز با حواشی زیادی روبه‌رو شده است.

مهم‌ترین نگرانی معامله، تصاحب تمام و کمال سری کال آو دیوتی و احتمال عرضه انحصاری آن برای ایکس باکس است. از این رو، ردموندی‌ها بار و بارها اعلام کردند که هدف اصلی از خرید اکتیویژن بلیزارد، ورود به بازار بازی‌های موبایل بوده و برنامه‌ای برای حذف عناوین Call of Duty از سایر پلتفرم‌ها به ویژه پلی استیشن را ندارند. مهم‌تر اینکه حتی مایکروسافت حاضر است به انتشار بازی‌های کال آو دیوتی روی تمام پلتفرم‌ها به مدت ده سال آینده تعهد دهد.

با توجه به اهمیت این معامله و تاثیرگذاری آن در آینده صنعت بازی‌های ویدیویی، چند ماهی است که نهادهای نظارتی کشورهای مختلف با جمع‌آوری مدارک و تحلیل‌های متخصص‌ها، به دقت عواقب معامله را بررسی می‌کنند. در همین راستا، مایکروسافت تمام تلاش خود را به کار گرفته تا اکتیویژن بلیزارد را به ایکس باکس ملحق کند و در طرف مقابل، سونی نیز خواهان عدم تایید آن از سوی نهادهای مربوطه است.

در همین راستا، اگر خاطرتان باشد، چند روز پیش بود که کمیسیون تجارت فدرال آمریکا بعد از ماه‌ها بررسی دقیق پرونده، رسما شکایت خود برای جلوگیری از تکمیل معامله اکتیویژن بلیزارد و مایکروسافت را تنظیم کرد. این سازمان مدعی است که در صورت تایید معامله و ادغام این دو کمپانی با یکدیگر، ردموندی‌ها قدرت زیادی به دست می‌آورند که از این برتری برای پیشتازی در بازار و سرکوب رقبای خود استفاده می‌کنند.

طبق روال همیشه، شرکت مایکروسافت به سرعت نسبت به این اتهام‌ها واکنش نشان داده و در پیامی اعلام کرده که این معامله نه تنها به فضای رقابتی بازار آسیبی وارد نمی‌کند، بلکه در مجموع به نفع تمام بازیکنان خواهد بود و چه بسا از این پس افراد بیشتری به تجربه بازی‌های سری کال آو دیوتی می‌پردازند. ردموندی‌ها معتقد هستند که این معامله منجر به ارائه‌ محتوای با کیفیت با قیمت ارزان‌تر به مصرف‌کنندگان می‌شود و به همین خاطر، کمیسیون تجارت فدرال آمریکا باید از آن حمایت کند.

مایکروسافت در این زمینه توضیح می‌دهد:

تصاحب یک مجموعه توسط سازنده‌ کنسولی که در رده سوم بازار حضور دارد، نمی‌تواند آسیبی به صنعت بازی‌های ویدیویی وارد کند. چه بسا که این سازنده بارها اعلام کرده که هیچ برنامه‌ای برای انتشار انحصاری فرنچایز مزبور ندارد. این حقیقتی که رقیب ایکس باکس پیشنهاد ما را تاکنون نپذیرفته، توجیه مناسبی برای جلوگیری از تکمیل معامله نیست؛ خریدی که به نفع بازیکنان خواهد بود. در واقع، محتوای با کیفیت با قیمت ارزان‌تر به مصرف‌کنندگان چیزی است که باید از آن حمایت شود، نه اینکه جلوی تحقق آن گرفته شود.

کمیسیون تجارت فدرال مدعی است که شرکت مایکروسافت با خرید کمپانی زنیمکس مدیا و بتزدا، رویکرد انحصارگرایی را در پیش گرفت و در حال حاضر شماری از عناوین این استودیوها همچون استارفیلد و ردفال به طور انحصاری برای کنسول‌های ایکس باکس و رایانه شخصی عرضه خواهند شد. بر این اساس، این کمپانی در صورت تصاحب شرکت اکتیویژن بلیزارد، به رویکرد خود ادامه داده و تعدادی از عناوین پرطرفدار نظیر سری کال آو دیوتی را به انحصار اکوسیستم ایکس باکس تبدیل خواهد کرد.

شرکت مایکروسافت این ادعاها را به کلی رد می‌کند؛ چرا که آن‌ها در گذشته هیچ تعهدی برای عرضه تمام بازی‌های شرکت بتزدا در سایر پلتفرم‌ها نداده‎‌اند. در همین حین، در حالی که ردموندی‌ها انتشار انحصاری سه بازی استارفیلد، ردفال و The Elder Scrolls 6 برای ایکس باکس را تایید کرده‌اند، اما بر این باورند که این آثار برای تجربه انفرادی یا همراه با گروه‌های کوچک و چندنفره مناسب هستند.

ردموندی‌ها در این زمینه می‌گویند:

هر ادعایی که نشان می‌دهد مایکروسافت در رابطه با خرید شرکت زنیمکس به سازمان‌های نظارتی اتحادیه اروپا دروغ گفته است، کاملا بی‌اساس بوده و صحت ندارد. مایکروسافت در آن زمان به روشنی گفته بود که صرفا به قراردادهای فعلی بتزدا با سونی پایبند خواهد بود و در سال‌های آینده انتشار انحصاری عناوین این کمپانی برای ایکس باکس را بررسی خواهد کرد. البته، سازمان نظارتی اتحادیه اروپا نیز با مایکروسافت هم نظر بوده و یک روز پس از ثبت شکایت کمیسیون تجارت فدرال آمریکا، اعلام کرد که مایکروسافت در آن دوره چنین تعهدی را به آن‌ها نداده بود.

در همین حین، شرکت اکتیویژن بلیزارد نیز سکوت خود را شکست و نسبت به شکایت کمیسیون تجارت فدرال آمریکا اعترض کرد. این کمپانی مدعی است که سازمان FTC از مزایای قابل توجه این معامله صرف نظر می‌کند. از طرفی، آن‌ها حقایق را پنهان کرده و سعی بر این دارند تا از رقبای ایکس باکس و آسیب فرضی به صنعت بازی‌های ویدیویی که هیچ واقعیتی ندارد، دفاع کنند. در ادامه، این شرکت خاطرنشان کرد که انتشار محتوای اکتیویژن بلیزارد در سرویس‌های اشتراکی نه تنها تاثیر منفی بر بازار نمی‌گذارد، بلکه بازی‌ها را در اختیار بازیکنان بیشتری نیز قرار می‌دهد.

شرکت اکتیویژن بلیزارد در این‌باره توضیح می‌دهد:

کمیسیون تجارت فدرال آمریکا از مزایای قابل توجه این معامله صرف نظر می‌کند. آن‌ها به حقایق حاضر توجهی نمی‌کنند و صرفا سعی بر این دارند که از رقبای ایکس باکس در برابر آسیب‌های فرضی که هرگز واقعیت ندارند، دفاع کنند. انتشار محتوای اکتیویژن بلیزارد در سرویس‌های اشتراکی و ابری باعث می‌شود که این عناوین در اختیار بازیکنان بیشتری قرار بگیرند.

این کمپانی در ادامه بیانیه خود به ساخت بازی‌های موبایلی با همکاری مایکروسافت و افزایش فضای رقابتی در این بازار بزرگ اشاره کرد. در آخر، اکتیویژن بلیزارد کمیسیون تجارت فدرال آمریکا را به همکاری با رقبای ایکس باکس و عدم آشنایی با قوانین ضد انحصار ایالت متحده آمریکا متهم کرد؛ چرا که به عقیده مدیران این شرکت، آن‌ها در این پرونده و شکایت، از رقبای ایکس باکس به ویژه سونی محافظت می‌کنند.

شرکت اکتیویژن بلیزارد در این خصوص می‌گوید:

اکتیویژن بلیزارد به ویژه شرکت کینگ به افزایش سرعت تولید بازی‌های موبایلی ایکس باکس کمک خواهند کرد. این موضوع به طور جدی در افزایش رقابت در یکی از بزرگ‌ترین بازارهای بازی یعنی بازار بازی‌های موبایل کمک شایانی می‌کند. در نهایت، این معامله منابع بیشتری را در اختیار استودیوهای زیرمجموعه اکتیویژن بلیزارد قرار می‌دهد که این مورد نیز در نوآوری حوزه ویدیو گیم تاثیرگذار خواهد بود.

در ادامه، اکتیویژن بلیزارد افزود:

عدم توجه کمیسیون تجارت فدرال به چنین مزایایی و تمرکز روی آسیب فرضی این معامله، تناقض اساس این سازمان با اهداف مبارزه با سیاست‌های ضد انحصارطلبی را نشان می‌دهد. این نهاد از دادگاه آمریکا می‌خواهد تا از رقبای ایکس باکس و بزرگ‌ترین شرکت بازی‌های ویدیویی در جهان محافظت کند. در واقع، هدف آن‌ها محافظت از رقابت در بازار نیست، بلکه محافظت از رقیب اصلی ایکس باکس است. کمیسیون تجارت فدرال نه تنها در جریان حقایق صنعت مملو از رقابت ویدیو گیم نیست، بلکه هدف اصلی قانون ضد انحصار کشور ما را نیز نمی‌داند.

آقای برد اسمیت، از مدیران شرکت مایکروسافت، خاطرنشان کرد که این کمپانی درباره معامله اکتیویژن بلیزارد از اعتماد به نفس کاملی برخودار است، اما برای تکمیل آن، روش‌های مختلفی را جهت جلب اعتماد نهادهای نظارتی در پیش خواهد گرفت. در میان این گفته‌ها، مدتی قبل آقای فیل اسپنسر، رئیس بخش کل گیمینگ مایکروسافت، در پیامی اعلام کرد که تحقیقات در خصوص این معامله از سوی نهادهای نظارتی کاملا قابل پیش‌بینی بوده و با توجه به مبلغ هنگفت این خرید و ادغام آن با مایکروسافت، منطقی است که این سازمان‌ها به دقت قرارداد را بررسی کنند.

جدا از شکایت FTC، نهادهای نظارتی اتحادیه اروپا و بریتانیا اخیرا دور دوم و گسترده تحقیقات خود را درباره خرید اکتیویژن بلیزارد توسط ردموندی‌ها را آغاز کردند. نهادها تاثیر معامله بر رقابت پلتفرم پلی استیشن با ایکس باکس و سایر بازارهای نوظهور از جمله سرویس‌های اشتراکی و بازی‌های کلاود را بررسی می‌کنند. در واقع، جدا از بحث احتمال عرضه انحصاری سری کال آو دیوتی برای ایکس باکس، انتشار این عنوان در سرویس اشتراکی گیم پس نیز از نظر سونی و سازمان‌ها نگران‌کننده است.

البته، ردموندی‌ها در پیشنهاد خود به انتشار بازی‌های Call of Duty در سرویس اشتراکی پلی استیشن پلاس به مدت ده سال اشاره کرده‌اند. هرچند که سونی با هیچ کدام یک از تعهدهای مایکروسافت موافق نیست. ژاپنی‌ها معتقد هستند که این معامله در کوتاه مدت تاثیر چندانی در رقابت بازار نمی‌گذارد، اما این موضوع در زمان عرضه کنسول‌های نسل دهم ایکس باکس و پلی استیشن به ضرر سونی تمام خواهد شد.

علاوه بر این‌ها، شرکت حقوقی جوزف ساوری به همراه شرکت حقوقی آلیوتو به نمایندگی گروهی از بازیکنان یک شکایت خصوصی در دادگاه منطقه‌ آمریکا برای مناطق شمالی ایالت کالیفرنیا تنظیم کرده که در سند این شکایت به تاثیر تکمیل معامله اکتیویژن بلیزارد و مایکروسافت روی فضای رقابتی بازار ویدیو گیم، کاهش حق انتخاب مصرف‌کنندگان و افزایش قیمت‌ها اشاره شده است. لازم به ذکر است که هنوز زمان برگزاری جلسات دادگاه رسیدگی به شکایت FTC و شرکت جوزف ساوری مشخص نشده است.

در هر حال، تایید این معامله از سوی سازمان‌های نظارتی همچنان در هاله‌ای از ابهام قرار دارد و باید منتظر ماند و دید که در آخر مایکروسافت می‌تواند مالکیت اکتیویژن بلیزارد را به دست بگیرد یا به دنبال شکایت کمیسیون تجارت فدرال آمریکا، این معامله لغو خواهد شد؟ ناگفته نماند اگر همه چیز مطابق با برنامه‌ریزی‌های مایکروسافت پیش رود، این خرید احتمالا در تابستان سال ۲۰۲۳ میلادی نهایی می‌شود.

در پایان این خبر، دیدگاه شما در رابطه با واکنش مایکروسافت به شکایت FTC علیه معامله اکتیویژن بلیزارد چیست؟ به نظر شما، آیا ردموندی‌ها در نهایت پیروز این نبرد حقوقی خواهند شد یا سونی به هدف خود می‌رسد؟ فراموش نکنید که نظرات شخصی خود را با ما و دیگر کاربران رسانه سرگرمی به اشتراک بگذارید.




نظرات

دیدگاه خود را اشتراک گذارید
اشتراک
به من اطلاع بده
guest

0 دیدگاه
جدیدترین
قدیمی‌ترین بیشترین رای
Inline Feedbacks
View all comments