دانشمندان در آزمایشگاه هوش مصنوعی DeepMind، متعلق به شرکت گوگل، با همکاری MetOffice موفق به ساخت یک سیستم پیشبینی وضع هوا با استفاده از فناوری AI شدهاند.
پیشتر، در روشهای سنتی پیشبینی آب و هوا از معادلات پیچیده ریاضی استفاده میشد. امکان پیشبینی در این روشها تنها تا شش ساعت یا دو هفته وجود داشت. در حالی که سیستم هوش مصنوعی میتواند پیشبینیهای دقیقتر در بازهی زمانی کوتاهتر را برای شرایط بحرانی مانند بروز سیل و طوفان ارائه کند.
تغییرات اقلیمی پیشبینی شرایط نامساعد آب و هوایی را دشوار میکند، زیرا تداوم و شدت بارشها متعاقباً افزایش مییابد. محققان در اینباره معتقدند که چنین تغییراتی خسارات جانی و مادی قابل توجهی را بهدنبال خواهد داشت.
نیل رابینسون (Niall Robinson)، سرپرست MetOffice اظهار کرد، شرایط جوی نامساعد پیامدهای فاجعهباری بههمراه خواهد داشت. ممکن است افراد زیادی جان خود را از دست بدهند. همچنین، تغییرات اقلیمی نشان میدهد که رویدادهایی از این دست متداولتر خواهند شد. به این ترتیب، پیشبینیهای کوتاهمدت آب و هوا میتواند به افراد در حفظ امنیتشان کمک کند.
نجات جان انسانها با استفاده از هوش مصنوعی
فناوری بهکار رفته در این سیستم، نحوهی تشخیص الگوهای معمول بارندگی را با استفاده از نقشههای رادار انگلستان از سال ۲۰۱۶ تا ۲۰۱۸ شناسایی کرده است. پس از آن، سیستم توسط ۵۰ هواشناس در MetOffice روی نقشههای سال ۲۰۱۹ تا کنون مورد آزمایش قرار گرفت و دقت سیستم ۸۹ درصد ارزیابی شد.
این تحقیق در مجلهی Nature به چاپ رسیده است و نشان میدهد که هواشناسان بهطور قابل توجهی سیستم پیشبینی با استفاده از هوش مصنوعی را به دیگر روشهای سنتی ترجیح میدهند.
شکیر مهامد (Shakir Mohamed) محقق ارشد DeepMind میگوید، زمان زیادی از طراحی این سیستم نگذشته است. با این حال آزمایشها نشان میدهند که هوش مصنوعی میتواند یک ابزار قدرتمند باشد. این سیستم به پیشبینیکنندگان امکان میدهد تا زمان کمتری را برای جستجوی انبوه دادهها صرف کنند. در عوض، متخصصان هواشناسی میتوانند بر درک بهتر پیامدهای ناشی از پیشبینیهای انجام شده تمرکز کنند.
استفاده از هوش مصنوعی در پیشبینیهای هواشناسی برای کاهش اثرات نامطلوب آب و هوایی امروز، ایجاد سازگاری با تغییرات الگوهای اقلیمی و نجات جان بشر امری ضروری خواهد بود.
نظرات
دیدگاه خود را اشتراک گذارید