سریال آلیس در سرزمین مرزی محصول کشور ژاپن است که از نظر داستانی شباهتهای زیادی با سریال Squid Game که چندی پیش به محبوبیت بالایی رسید، دارد. در این مقاله به نقد سریال Alice in Borderland میپردازیم و نقاط ضعف و قوت آن را مورد بررسی قرار میدهیم.
سریال Alice in Borderland با نمایی از گیمری به نام آریسو شروع میشود که چندی بعد از مرگ مادرش تمام روز مشغول تجربهی بازیهای آنلاین است. او خیلی زود با خانواده درگیر شده و خانه را ترک میکند تا به دوستانش پناه ببرد. سریال خیلی سریع شخصیتهای اصلی خود را معرفی کرده و ویژگیهای شخصیتی هر کدام را به بیننده نشان میدهد تا بدون اتلاف وقت سراغ اصل ماجرا برود.
داستان و ایدهی کلی سریال آلیس در سرزمین مرزی شباهت زیادی به سریال بازی مرکب دارد. جهان اطراف شخصیتها طی اتفاقی ناگهانی تغییر کرده و تقریبا تمام انسانهای شهر ناپدید میشوند. آریسو و دوستانش در آرامش قبل از طوفان سرگردانند و ناگهان خود را در یک بازی مییابند که هدف و قوانین آن مشخص نیست. خیلی زود مشخص میشود که نوع و سختی بازیها با کارتی که اول آنها نشان داده میشود، ارتباط مستقیمی دارد.
هر کدام از بازیکنان یک ویزا دارند که اگر اعتبار آن تمام شود، میمیرند. آنها برای افزایش اعتبار مجبور به شرکت در بازیها هستند و در صورت پیروزی به میزان عدد کارت هر بازی، به تعداد روزهای زندگیشان افزوده میشود. سریال Alice in Borderland ایدهی جالبی دارد که تاکنون فیلم و سریالهای مشابهی با محوریت آن تولید شده است. متاسفانه سریال حرف جدیدی برای گفتن نداشته و فقط پلاتی جالب و چند بازی مهیج برای ارائه دارد.
بیشتر اهداف و درون مایههای سریال تکراری و بی اهمیت هستند؛ با این حال سریال Alice in Borderland در نمایش چگونگی وقف پیدا کردن انسان با شرایط و میل او به زنده بودن در سختترین و بیانگیزهترین حال خیلی خوب عمل کرده است. هر کدام از بازیها چالشهای به خصوصی جلوی شخصیتها گذاشته که سریال را از تکرار و قابل پیشبینی بودن دور کرده و با تمام ضعفها، بیننده را تا انتها با خود همراه میکند.
روایت داستان در قسمتهای میانی ضعیفتر است و برخی اتفاقات منطق درستی ندارند. این موضوع با شروع بازی آخر بهتر شده و شاهد حوادث جذابتر و سکانسهای اکشن هیجان انگیزتری هستیم. شخصیتهای فرعی در ابتدا جذابیت چندانی ندارند. هر کدام از این کاراکترهای فرعی از گذشته، امیدها و آرزوهایشان میگویند اما گذر بسیار سطحی سریال از آنها باعث شده تا بیننده اهمیتی به آن ندهد.
خوشبختانه شخصیتهای اصلی وضعیت بهتری دارند و هر کدام از ابتدا با هدفی مشخص به داستان اضافه شده و به مقدار کافی تا انتها به آنها پرداخته میشود. البته ضعف فیلمنامهی سریال خصوصا در دیالوگها و وجود حفرههای داستانی باعث شده تا برخی اتفاقات و تصمیمات چندان منطقی به نظر نرسند. همچنین توضیح بیش از حد جزئیات باعث شده تا چند حادثهی داستانی قابل پیشبینی شده و وقوع اتفاقات قسمتهای میانی جذابیت چندانی نداشته باشد.
نویسنده در خلق قهرمان داستان یعنی آریسو، جوانب را در نظر داشته و تاثیر اتفاقات روی تصمیمات و وضعیت روانی او به وضوح قابل لمس است. آریسو شخصیتی باهوش، فداکار و پایبند به ارزشهای انسانی است و این ویژگیها در بطن شخصیت او به درستی کاشته شده و در سریال نمود پیدا کرده است. کنتو یامازاکی از پس ایفای این نقش به خوبی بر آمده و انتخاب درستی برای این تیپ نقشهاست. دیگر بازیگران نیز عملکرد خوبی از خود به جا گذاشتهاند و اجرای آنها در سطح قابل قبولی قرار دارد.
اکشن و هیجان سریال در سطح خوبی قرار دارد و بیننده از تماشای بازیها لذت خواهد برد. در سریال آلیس در سرزمین مرزی خبری از امنیت برای شخصیتهای اصلی نیست و جدال بین مرگ و زندگی یکی از ارزشهای داستانی اصلی است. در واقع هیچکدام از شخصیتهای سریال از مرگ در امان نیستند و برای زنده ماندن باید نهایت تلاش خود را کرده و گاهی نیز با عواقب تصمیماتشان زندگی کنند.
سریال Alice in Borderland در نمایش چگونگی وقف پیدا کردن انسان با شرایط و میل او به زنده بودن در سختترین و بیانگیزهترین حال خیلی خوب عمل کرده است.
با توجه به ساخته شدن فصل دوم سریال Alice in Borderland برخی از سوالات اصلی بدون جواب رها میشوند اما سرنخهای کوچکی به بیننده داده میشود تا برای تماشای آن کمی هیجان زده شود. همچنین نحوهی جمعبندی فصل اول نوید اتفاقات هیجان انگیزتری را در فصل دوم میدهد و امیدواریم که شاهد رفع مشکلات مختلف سریال در فصل دوم آن باشیم.
فصل اول سریال Alice in Borderland ایدهی جالب و اتفاقات سرگرم کنندهای دارد اما در مقابل سریالهای مشابه حرف چندانی برای گفتن نداشته و مشکلات مختلفی خصوصا در فیلمنامهی آن وجود دارد که مانع از لذت بردن بیننده از تماشای سریال میشوند. از طرف دیگر سکانسهای اکشن و شخصیت اصلی آن باعث شده تا سریال آلیس در سرزمین مرزی برای طرفداران آثاری با تم بازیهای مرگبار انتخاب مناسبی باشد.
- سکانسهای اکشن هیجان انگیز
- شخصیتپردازی و اجرای شخصیت اصلی
- حفرههای داستانی
- غیر منطقی بودن برخی حوادث
نظرات
دیدگاه خود را اشتراک گذارید