سریال All of Us Are Dead که به تازگی از شبکهی نتفلیکس پخش شده، در ابتدا سعی دارد تا بار دیگر پیشرو بودن سینما و تلویزیون کرهی جنوبی در ژانر وحشت را این بار با سوژهای جدید به رخ بکشد اما خیلی زود گرفتار ضعفهای نویسنده و تکرارهای بی مورد میشود که سریال را از دست یافتن به این مهم باز میدارد. در ادامه به نقد فصل اول سریال All of Us Are Dead میپردازیم و نقاط قوت و ضعف آن را بررسی میکنیم.
سریال ما همه مردهایم اثریست در ژانر وحشت که داستان گروهی از نوجوانان دبیرستانی را در جهانی آخرالزمانی به تصویر کشیده است. سریال با سکانس پلانی تماشایی آغاز میشود که در آن چند نوجوان در شبی بارانی، پسری را مورد آزار و اذیت قرار میدهند تا اینکه در نهایت او تبدیل به یک زامبی میشود اما حتی این موضوع نیز دردی از او دوا نکرده و در نهایت او راهی بیمارستان میشود.
خیلی زود میفهمیم که پدر او دانشمند و معلم مدرسه است و برای کمک به پسرش ویروسی را ساخته که جلوی مرگ او را بگیرد اما در عوض با تکامل پیدا کردن ویروس، او به یک مردهی متحرک تبدیل شده است. یکی از وجوه تمایز سریال All of Us Are Dead با دیگر آثار این ژانر دوری از کلیشههای مرسوم با ارائهی انگیزههای شخصی به هر کاراکتر از جمله سازندهی ویروس و توجیه باورپذیر (هر چند غیر اخلاقی) اعمال این شخصیت است. بر خلاف دیگر آثار زامبی محور که در آن انگشت اتهام به سوی دولت و سیاستمداران گرفته میشود، در سریال All of Us Are Dead با پدری روبه رو هستیم که از ترس از دست دادن فرزندش و به خیال خودش در راه کمک به او، آتشی به پا میکند که شعلههای جنون آن شهری را به زانو در میآورد.
یکی دیگر از وجوه تمایز این سریال در تلاشهای نویسنده برای آگاهی بخشی به جامعه از مشکلات مختلف نوجوانان مانند مورد آزار قرار گرفتن، اضطراب، سردرگمی و انواع فشارهای روانی است. البته این موضوع صرفا در قسمتهای ابتدایی خوب مطرح شده و در ادامه با تمرکز سریال روی موارد غیر ضروری، تلاشهای نویسنده برای نشان دادن این مشکلات کار به جایی نبرده و پتانسیل آن بر باد میرود. هر کدام از نوجوانان این سریال سوژهی خوبی برای نشان دادن گوشهای از مشکلات این دوره هستند اما با ورود شخصیتهای جانبی مانند کارآگاه پلیس و نیروهای ارتش به سریال تمرکز روایت روی چند بخش معطوف میشود و زمانی برای پرداختن به این موضوعات باقی نمیماند.
به جرات میتوان گفت که بزرگترین نقطه ضعف نویسنده در خلق شخصیت منفی سریال است. شخصیتی که تاریخ مصرفش در همان قسمتهای ابتدایی گذشته اما نویسنده همچنان اصرار به حضور او دارد و حلقهی امنی برای او ایجاد میکند تا مثلا دیگر بازماندگان بیشتر از قبل در خطر باشند. این اتفاق از نیمهی داستان به بعد بیننده را خسته کرده و نشان از توانایی و خلاقیت پایین نویسنده در خلق شخصیت منفی دارد. در طول سریال شاهد چندین درگیری بی نتیجه بین او و دیگر دانش آموزان هستیم که به جز سکانس کتابخانه، هیچکدام از آنها پیامد خاصی برای شخصیتهای دیگر نداشته و تغییر چندانی در روند داستان به وجود نمیآورند و از لحاظ اکشن یک سر و گردن از سکانسهای درگیری با زامبیها پایینتر قرار دارند.
خوشبختانه پرداخت ضعیف در نوجوانان داستان به شخصیت منفی محدود شده و باقی شخصیتها از این نظر در وضعیت خوبی قرار دارند. تمرکز اصلی سریال All of Us Are Dead روی کشمکش گروهی از بازماندگان دبیرستان است که برای دوام آوردن از دست زامبیها با چالشهای مختلفی در طول داستان دست و پنجه نرم میکنند. تضاد بین اعضای گروه و اختلافات آنها با یکدیگر و تضاد کلی آنها با زامبیها لحظات دراماتیک خوبی خلق کرده که بیننده را پای سریال نگه میدارد.
تاریخ مصرف شخصیت منفی در همان قسمتهای ابتدایی گذشته اما نویسنده همچنان اصرار به حضور او دارد و حلقهی امنی برای او ایجاد میکند تا مثلا دیگر بازماندگان کمی بیشتر از قبل در خطر باشند.
البته نویسنده میتوانست تا با تمرکز بیشتر روی گروه و چالشهای آنها برای مقابله با زامبیها داستان جذابتری را تحویل بیننده بدهد که لازمهی آن حذف خطهای داستانی موازی مانند ماجرای کارآگاه پلیس و نیروهای نظامی بود. این خطوط داستانی در کنار اخلال ریتم سریال و افزایش بی مورد تعداد قسمتهای آن، به خط داستانی اصلی سریال ضربه زدهاند. سریال ما همه مردهایم حاصل تلاشهای ناموفق سازنده برای ارائهی یک داستان چند وجهی با محوریت موضوعاتی است که همخوانی چندانی با یکدیگر ندارند.
یکی دیگر از مشکلات سریال All of Us Are Dead بی هدف و منطق بودن مرگ شخصیتهای آن است. انگار که هر شخصیت مانند فیلم In Time شمارش معکوسی برای مرگ دارد و تا آن زمان زامبیها تلاش چندانی را برای مزه کردن گوشتش نمیکنند. این مشکل زمانی بیش از پیش به چشم میآید که عملا غیر ممکن بودن یک اتفاق یا غیر منطقی بودن یک تصمیم به وضوح و با چند نما از زوایای مختلف به بیننده نشان داده شده است. در طول سریال چند بار شخصیتها ناگهان تصمیم به فدا کردن جان خود در مواقع غیر ضروری میکنند یا جان یک شخصیت با موکول کردن نمایش پلان بعدی به قسمت بعد به طرز معجزه آسایی نجات پیدا میکند که بار دیگر نشان از ضعف قصه دارد.
سریال ما همه مردهایم حاصل تلاشهای ناموفق سازنده برای ارائهی یک داستان چند وجهی با محوریت موضوعاتی است که همخوانی چندانی با یکدیگر ندارند.
اختلاف سطح کیفی دو قسمت ابتدایی با ادامهی سریال خصوصا در فیلمبرداری به چشم میخورد. در شروع سریال ما همه مردهایم بار زیادی روی دوش دوربین و فیلمبرداری است و شیوع جنون آمیز ویروس در دبیرستان به زیبایی هر چه تمامتر به تصویر کشیده شده اما در قسمتهای بعدی دوربین چندان جلب توجه نمیکند و انگار تیم دیگری مسئولیت این بخش را بر عهده داشتهاند.
فصل اول سریال All of Us Are Dead شروعی طوفانی و دنبالهای خسته کننده و پر ایراد دارد. سریال حرفهای زیادی برای گفتن دارد اما با از این شاخه به آن شاخه پریدن هدف اصلی خود را تا حدودی گم کرده و درگیر موضوعات جانبی میشود. از این رو تماشای سریال ما همه مردهایم را تنها به آن دسته از طرفداران ژانر وحشت پیشنهاد میکنیم که صبر بالایی دارند.
- شروع طوفانی
- شخصیت پردازی خوب شخصیتهای اصلی
- فضاسازی گیرا و جذاب
- شخصیت منفی ضعیف و تک بعدی
- جذابیت پایین روایتهای موازی
- تدوین ضعیف
نظرات
دیدگاه خود را اشتراک گذارید