نرم‌افزارهای مورد نیاز برای استریم کردن

بسترهای نرم‌افزاری موردنیاز برای استریم کردن

یک نرم‌افزار استریمینگ چه کاری انجام می‌دهد و تفاوت آن با پلتفرم‌های پخش‌کننده چیست؟

1%
  • 0/10
بسترهای نرم‌افزاری موردنیاز برای استریم کردن ۰ ۲۸ بهمن ۱۳۹۹ راهنما و آموزش کپی لینک

پیش‌تر در مطلبی به طور کامل با دنیای استریم آشنا شدیم و دیدیم که چگونه این حرفه‌ی جوان و پرطرفدار، در طول یک دهه در سرتاسر جهان مطرح شد و رفته رفته به عنوان یک شغل خانگی و گیمینگ مورد استفاده قرار گرفت. در این مطلب می‌خواهیم فصل جدیدی را در دنیای بزرگ استریمینگ باز کنیم و به بررسی بسترهای نرم‌افزاری مورد نیاز جهت استریم کردن بپردازیم. نرم‌افزارهای استریمینگ پل ارتباطی بین استریمر و تماشاگران محسوب می‌شوند. یک بیننده‌ی استریم وقتی به پلتفرم‌های مختلف پخش‌کننده‌ی استریم مراجعه می‌کند و تصمیم می‌گیرد که استریم درحال پخش از کانال شما را تماشا کند، هرآنچه را که از طریق نرم‌افزار استریمینگ شما در این صفحه به نمایش درمی‌آید را مشاهده می‌کند. 

درواقع پروسه‌ی به نمایش درآمدن یک بازی در قالب استریم اینگونه طی می‌شود: بازی روی سخت‌افزار اجرا می‌شود، با کمک نرم‌افزار استریمینگ مورداستفاده، بازی‌ای که روی سخت‌افزار پردازش می‌شود را به سرورهای توییچ – یا هر پلتفرم دیگری که به عنوان پخش‌کننده‌ی استریم فعالیت می‌کند – منتقل می‌کند تا در صفحه‌ی اختصاصی شما به نمایش گذاشته شود. در این مطلب می‌خواهیم به طور کامل چگونگی کار یک نرم‌افزار استریمینگ را شرح داده و بهترین گزینه‌های موجود برای انتخاب را در بازار نرم‌افزارها معرفی کنیم.  

نرم‌افزارهای مورد نیاز برای استریم کردن
تهیه‌ی قطعات سخت‌افزاری تنها نیمی از مسیر را طی می‌کند و برای بهره بردن از حداکثر پتانسیل آن‌ها باید نرم‌افزارهای خوب را بشناسید

بعد از تهیه و راه‌اندازی تجهیزات سخت‌افزاری یک کامپیوتر شخصی کامل و همچنین انتخاب موضوع و برنامه‌ریزی درباره‌ی محتوای در دست تولید، به سراغ دیگر ملازمات نرم‌افزاری آن می‌رویم. مرحله‌ای بعدی در پروسه‌ی استریم کردن بازی، که در عین حال حساس‌ترین و حیاتی‌ترین مسئله‌ی مربوط به آن نیز محسوب می‌شود، این است که از پخش لحظه‌به‌لحظه‌ی بازی درحال اجرای خود با بهترین کیفیت ممکن اطمینان حاصل کنید. کارت گرافیک و پرانده‌ی کامپیوتر شما همه‌ی کارها را انجام می‌دهند و بازی را به طور کامل برای استریم پردازش می‌کنند. تنها کاری که باید انجام دهید این است که بستر نرم‌افزاری و ابزار موردنیاز برای پخش همزمان بازی به صورت زنده و اینترنتی را در دسترس این قطعات سخت‌افزاری قرار دهید. در طول سال‌های اخیر پلتفرم‌های متعددی برای انجام این کار منتشر شده‌اند که بسته به سبک کاری و موضوع استریم خود، می‌توانید از بین آن‌ها بستر موردنظر خود را انتخاب کنید. در ادامه با انواع این پلتفرم‌ها آشنا شده و طریقه‌ی کار با چندتا از بهترین گزینه‌های میان آن‌ها را مرور می‌کنیم.

نرم‌افزارهای مورد نیاز برای استریم کردن
برای شروع کار نرم‌افزارهای رایگان بسیاری وجود دارند که هر یک ویژگی‌های منحصر به فرد خود را دارند

از سال ۲۰۱۱ تا به امروز، بدون شک پلتفرم توییچ بزرگترین سرویس استریمینگ صنعت گیم محسوب می‌شود. پلتفرمی که به طور اختصاصی و با تمرکز روی نیازهای جامعه‌ی گیمرها ساخته شده است و خیلی زود توانست به یکی از پربازدیدترین پلتفرم‌های گیمینگ یک دهه‌ی اخیر تبدیل شود. بعد از گذشت ۹ سال از راه‌اندازی این پلتفرم، خیلی از استریمرهایی که تازه شروع به کار می‌کنند و همچنین آن‌هایی که سال‌ها استریم کرده‌اند و مخاطبین بسیار زیادی دارند، هنوز توییچ را در مقام بهترین پلتفرم استریمینگ برای بازی می‌شناسند. رابط کاربری بسیار ساده‌ی توییچ باعث شده تا همه‌ی علاقمندان به دنیای بازی‌های ویدئویی که استریم کردن را به چشم یک تفریح پرسود می‌بینند، نسبت به تجربه‌ی آن کنجکاو شده و حداقل یک بار هم که شده، استریم کردن با آن را امتحان کنند.  

پس از استریمرهایی که به موضوعات روتین و پرداختن به کارهای روزمره می‌پردازند و همچنین آن‌هایی که در استریم‌های خود به طور تخصصی و خلاقانه‌ای به موضوعاتی از قبیل موسیقی و آهنگسازی، سفر و فعالیت‌های بیرون از خانه، ساخت و ساز و ابداعات نوآورانه، آشپزی و غذا و خیلی دیگر از فعالیت‌های جانبی و سرگرم‌کننده‌ای که در قالب استریم بینندگان زیادی به خود جذب می‌کند، به ژانرهای گیمینگ می‌رسیم. وجود سبک‌های متنوعی که با یکدیگر تفاوت‌های بسیار عمیق و اساسی دارند و به طور موازی باعث به وجود آمدن سبک‌های مختلف استریمینگ گیمی شده‌اند. برای مثال برخی از استریمرهای گیمر، علاقه‌ی شدیدی به بازی‌های شوتر اول‌شخص (FPS) دارند و اغلب به استریم کردن بازی‌های شوتر با محوریت بخش چندنفره یا حتی کمپین تک‌نفره‌ی بخش داستانی می‌پردازند. 

به همین منوال، عده‌ای بازی‌های آنلاین و اجتماعی سبک MOBA را ترجیح می‌دهند و از آنجایی که این سبک یکی از ژانرهای بسیار محبوب بین پلیرهای کامپیوترهای شخصی است و با استقبال خوبی از سوی جامعه‌ی مخاطبین روبه‌رو می‌شود، بازی کردن تخصصی بازی‌های MOBA  را یکی از برگ‌های برنده‌ی اصلی در تبدیل شدن به یک استریمر گیمینگ موفق می‌دانند. بازی‌های استراتژی، ریسینگ و مسابقه‌ای، اکشن ماجراجویی، ترسناک و خیلی دیگر از ژانرهای کوچک و بزرگ دیگری هستند که استریمرهای گیمر به طور تخصصی و ثابت یا به صورت دوره‌ای و پراکنده به تجربه‌ و استریم کردن آن‌ها می‌پردازند. 

این روزها که استریم بینندگان زیادی به خود جذب کرده و در هر جامعه‌ای چندین استریمر محبوب و پرطرفدار به چشم می‌خورند، یک دسته‌بندی متفاوت و جالب نیز به وجود آمده که در آن استریمر هیچ بازی‌ای را تجربه نمی‌کند و در عوض به صحبت و چت کردن با بینندگان خود می‌پردازد. این استریم‌ها که معمولا تحت عنوان Just Chatting شناخته می‌شوند، به نوبه‌ی خود به یکی از انواع پرطرفدار استریم تبدیل شده و همزمان به ایجاد یک رابطه‌ی قوی و صمیمی بین استریمر و بیننده‌ها ختم می‌شود.

نرم‌افزارهای مورد نیاز برای استریم کردن
برای استفاده از نرم‌افزارهای استریمینگ همیشه نیازی به خرید آن‌ها نیست و نرم‌افزارهای رایگان زیادی وجود دارند که قابلیت‌های بسیاری را برای استریمر فراهم می‌کنند و استریمرهای حرفه‌ای هم از آن‌ها استفاده می‌کنند

نرم‌افزار استریم‌کننده و سرویس پخش‌کننده‌ی استریم | دو مقوله‌ی کاملا جدا از هم

در هر صورت پس از این که دسته‌بندی موردعلاقه‌ی خود را انتخاب کردید و به نتیجه رسیدید که چه بازی‌هایی را چگونه و برای چه مخاطبی استریم کنید، باید به سراغ پلتفرم‌های استریمینگ جهت انجام این کار بروید. در این مرحله فرض را بر این می‌گیریم که سیستم و تجهیزات مورد نیاز جهت اجرای بازی و نصب و اجرای نرم‌افزارهای مربوطه را مهیا و همچنین یک اینترنت پرسرعت با پایداری مطلوب تهیه کرده‌اید. حالا باید پلتفرم خود را انتخاب کنید. بدون شک وبسایت توییچ می‌تواند انتخاب بسیار خوبی برای ورود به دنیای استریمینگ باشد.

وقتی به جامعه‌ی گیمرهای ایرانی نگاه می‌کنیم، می‌بینیم که توییچ به محبوبیت و شهرت بسیاری بین تمامی گیمرهای ایرانی دست پیدا کرده و ورود به این سرویس استریمینگ به عنوان یک استریمر، می‌تواند شروع بسیار خوبی را برای موقعیت کاری شما رقم بزند. در گذشته و طی سال‌های ابتدایی به کار افتادن سرویس توییچ و معروف شدنش بین گیمرهای ایرانی، انزوای سیستم‌های بانکی ایران نسبت به جریان‌های مالی خارج از کشور باعث می‌شد که در ایران نتوانیم از امکانات حمایت‌های مالی خود توییچ استفاده کنیم. اما درحال حاضر سرویس ریمیت به طور کامل حفره‌ی ایجاد شده در توییچ برای استریمرهای ایرانی را پر کرده و دریافت حمایت‌های مالی را در خود توییچ ممکن ساخته است.

کار با پلتفرم توییچ روند بسیار ساده‌ای دارد. برای تماشای اغلب استریم‌ها حتی نیازی به ساخت اکانت نیست، اما برای برقراری ارتباط با کانال‌ها و همچنین اقدام برای استریم کردن به اکانت شخصی خود در توییچ نیاز خواهید داشت. داشتن یک اکانت رایگان در توییچ امکان چت کردن و نظر دادن در اغلب کانال‌های استریم کننده و همچنین دنبال کردن آن‌ها جهت مطلع ماندن از برنامه‌ی زمانی استریم‌ها را فراهم می‌کند.

نرم‌افزارهای مورد نیاز برای استریم کردن
به طور کلی طیف وسیعی از نرم‌افزارهای مختلف برای استریم کردن وجود دارد و Twitch Studio هم از جمله نرم‌افزارهایی است که استریمرهای توییچ زیاد از آن استفاده می‌کنند

در توییچ دنبال کردن و سابسکراب کردن دو مقوله‌ی جدا از هم‌اند. دنبال کردن به پروسه‌ی رایگان و معمولی دنبال کردن کانال‌هایی گفته می‌شود که استریم‌های خود را به صورت عمومی برگزار می‌کنند. اما سابسکرایب کردن با پرداخت حداقل ماهانه پنج دلار به کانال‌های موردعلاقه‌تان آغاز می‌شود و دسترسی‌ها و امکانات بیشتری را پیش روی شما قرار می‌دهد. توجه داشته باشید که به عنوان یک استریمر باید به طور دقیق برنامه‌ریزی داشته باشید که چگونه تعداد سابسکرایبرهای خود را افزایش داده و در مجموع دنبال کننده‌های وفادار بیشتری داشته باشید. 

در صورت سابسکرایب کردن یک کانال، می‌توانید بدون به نمایش درآمدن تبلیغات توییچ به تماشای استریم‌های کانال سابسکرایب‌شده بپردازید و همچنین از امکانات چت اختصاصی کانال بهره ببرید. توییچ در مجموع گزینه‌های متعددی برای چگونگی شرایط پرداخت ماهانه‌ی اشتراک سابسکرایب کانال‌ها در نظر گرفته است و با مراجعه به امکاناتی که در قالب دو پیشنهاد Twitch Prime و Twitch Prime در دسترس قرار گرفته‌‎اند، یکی را جهت پرداخت انتخاب کرده و از دسترسی‌ها و امکاناتی که ارائه می‌دهند بهره ببرید.

نرم‌افزارهای مورد نیاز برای استریم کردن
شرکت‌های AMD و Nvidia هرکدام نرم‌افزارهای استریمینگ مخصوص کارت‌های گرافیکی خود را نیز منتشر کرده‌اند که می‌توانند قابلیت‌های بسیار کارآمدی را در اختیار شما بگذارند

به عنوان یک استریمر اگر می‌خواهید در توییچ استریم کنید، با توجه به سخت‌افزار خود باید امکانات و تجهیزات موردنیاز استریم کردن در توییچ را هم فراهم کنید. توییچ بسیاری از امکانات موردنیاز نرم‌افزاری را در قالب دسترسی‌های درون‌برنامه‌ای در خود جای داده اما این امکانات برای نسخه‌های ویندوز و macOS آن وجود ندارند. توییچ در مجموع این امکانات را برای ارائه‌ی پخش زنده‌ی محتوا تحت سرویس خود موردنیاز می‌داند: یک سرویس اینترنتی پرسرعت و پایدار، نرم‌افزار استریمینگ (توییچ سرویس پخش استریم است و نرم‌افزار استریمینگ محتوای تولید شده روی سخت‌افزار شما را در قالب یک پخش زنده‌ی پیوسته، به توییچ منتقل می‌کند)، تجهیزات صوتی و تصویری (میکروفون و دوربین) و یک سیستم کامپیوتری که تمام این‌ها را به یکدیگر بست داده و استریم شما را به دست بیننده برساند. فراهم آوردن این تجهیزات برای استریم کردن حتی اگر می‌خواهید استریم خود را دیگر پلتفرم‌ها پخش کنید هم الزامی است و تنها مختص به توییچ نخواهد بود. 

بعد از اینکه مایکروسافت دست از سرویس استریم اختصاصی خود یعنی Mixer کشید و پشتیبانی از آن را به پایان رساند، این Facebook Gaming بود که به عنوان یک سرویس استریم تازه به دوران رسیده روی زبان‌ها افتاد. درحال حاضر فیسبوک گیمینگ و یوتیوب نیز دو پلتفرم پخش استریم دیگری هستند که در کنار توییچ بینندگان بسیار زیادی را در خود جای داده‌اند. استریم کردن در هر یک از این سه پلتفرم، نیازمند استفاده از یک نرم‌افزار استریمینگ مجزا است که محتوای درحال پردازش روی سیستم شما را از طریق پلتفرم‌های پخش‌کننده به صمع و نظر بینندگان و مخاطبین برساند. در ادامه به معرفی بهترین و کارراه‌اندازترین نرم‌افزارهای استریمینگ موجود می‌پردازیم و راه‌های دسترسی به آن‌ها و فراگیری روش‌های کار با آن‌ها را بررسی می‌کنیم.

منظور از نرم‌افزارهای استریمینگ چیست؟

نرم‌افزارهای استریمینگ، بسترهای نرم‌افزاری مختلفی هستند که وظیفه دارند بازی‌ها و دیگرهای محتواهایی که روی سخت‌افزارهای شما پردازش می‌شوند را جهت تماشای بینندگان روی پلتفرم‌های پخش‌کننده‌ی استریم به نمایش درآورند. البته استفاده از این نرم‌افزارها در برخی از شرایط، الزامی نیست. استریم کردن بازی‌ها در کنسول‌های مختلف بدون نیاز به استفاده از یک نرم‌افزار استریمینگ انجام می‌شود و برنامه‌های اختصاصی خود کنسول‌ها پروسه‌ی انتقال تصویر و صدا به پلتفرم‌های پخش‌کننده مثل توییچ را انجام می‌دهند. استفاده از این نرم‌افزار حتی روی کامپیوتر هم به لطف امکانات درون‌برنامه‌ای برخی از بازی‌ها، الزامی نیست. 

بعضی از بازی‌ها هستند که به دنبال داشتن یک بخش چندنفره و آنلاین پرمخاطب و تشکیل یک جامعه‌ی بزرگ و غنی از بازیکن‌ها، خود امکانات استریمینگ را مهیا کرده‌اند. در بازی‌هایی از این قبیل تنها با فشردن یک کلید، بدون هیچ کار اضافی دیگری، استریم بازی خود را شروع می‌کنید و همزمان اطلاعیه‌ی شروع استریم بین دیگر بازیکنان بازی مذکور پخش می‌شود. برای استریم کردن بازی‌هایی از این قبیل، تنها به سخت‌افزارها و تجهیزات جانبی صوتی و تصویری نیاز خواهید داشت و تنها فشردن یک کلید تمامی وظایف یک نرم‌افزار استریمینگ را انجام می‌دهد. اما از آنجایی که بازی کردن در ایران همیشه با محدودیت‌هایی همراه بوده و همه‌ی بازی‌ها نیز این امکانات را با خود به همراه ندارند، نرم‌افزارهای متعددی در دسترس قرار گرفته‌اند که با استفاده از آن‌ها هر محتوایی را که می‌خواهید استریم کنید و نگران پشتیبانی بازی خود از امکانات استریمینگ نباشید. 

برای مثال فرض کنید که می‌خواهید یک بازی قدیمی را روی کامپیوتر اجرا کرده و با پخش زنده از طریق توییچ، تجربه‌ی خود را با دیگران به اشتراک بگذارید. این کار تنها با استفاده از نرم‌افزارهای استریمینگ امکان‌پذیر خواهد بود. به طور کلی در دنیای سرگرمی و صنایع دیجیتال، نرم‌افزارهای استریمینگ بسیار زیادی منتشر شده‌اند که هر یک امکانات گوناگونی را با خود به همراه دارند. توجه داشته باشید که این نرم‌افزارها صرفا برای فعالیت‌های گیمی تولید نشده‌اند و اقشار و گروه‌های مختلف برای پخش زنده محتواهای گوناگون، از آن‌ها استفاده می‌کنند. در ادامه سه‌تا از این نرم‌افزارهای استریمینگ را معرفی کرده و به بررسی امکانات آن‌ها می‌پردازیم. این سه نرم‌افزار براساس ترتیب رایگان و با امکانات نسبتا محدود، ارزان‌قیمت و با امکانات نسبتا خوب و گران‌قیمت و با حداکثر امکانات رده‌بندی شده‌اند و بسته به نیازهای مختلف، امکانات متفاوتی را مهیا می‌کنند.

Open Broadcaster Software

نرم‌افزار Open Broadcaster Software که اختصارا به آن OBS گفته می‌شود، یک سرویس همراه با منابع باز و عمومی است که طی همکاری یک جامعه‌ی مشارکتی ساخته شده و Open Source بودنِ آن به معنای رایگان بودنش است. رایگان بودن این محصول آن را به یک انتخاب پرطرفدار و محبوب بین استریمرهای تازه‌کار تبدیل کرده و استفاده از آن تمامی امکانات اولیه‌ی موردنیاز برای شروع استریم کردن را در دسترس شما قرار می‌دهد. محدودیت‌های OBS زمانی هویدا می‌شوند که به امکانات پیشرفته و حرفه‌ای نمونه‌های مشابه و پولی این نرم‌افزار نیاز پیدا می‌کنید. اما در عین حال، OBS یک پروژه‌ی open source بوده و شدیدا قابل شخصی‌سازی است. 

به مرور زمان امکانات و پلاگین‌های بیشتری از سوی توسعه‌دهنده‌های مختلف از سرتاسر جهان منتشر می‌شوند و این به معنای آن است که اگر به جز OBS شرایط استفاده از دیگر نرم‌افزارها برایتان فراهم نیست، می‌توانید با وقت گذاشتن و جستجو در میان جامعه‌ی بزرگ استفاده کنندگان این نرم‌افزارها، طریقه‌ی دسترسی به امکانات بیشتر را فرا بگیرید. این مورد در عین حال بدان معنا است که هیچ تیم مرکزی و پشتیبانی برای OBS وجود ندارد که درصورت وجود مشکل به شما کمک کند. کار کردن با OBS و بهره بردن از امکانات رایگان آن، نیازمند وقت گذاشتن و مطالعه و تحقیق درباره‌ی بخش‌های مختلف آن است. شما به عنوان یک کاربر OBS باید با دیگر استفاده کنندگان این نرم‌افزار ارتباط برقرار کرده و از تجربیات آن‌ها بهره ببرید. 

به عنوان یک کاربر OBS که قصد دارد سرحد استفاده را از امکانات آن داشته باشد و پابه‌پای کاربران دیگر نرم‌افزارهای پولی و گران‌قیمت پیش برود، باید حوصله‌ی کافی برای مطالعه، دریافت آموزش‌ها و هچنین وبگردی و جستجو در اینترنت داشته باشید. خوشبختانه درحال حاضر آموزش‌ها و منابع بسیاری از OBS در سرتاسر اینترنت وجود دارد و با سرچ‌های هوشمندانه می‌توانید به تمامی آن‌ها دسترسی داشته باشید.

XSplit

نرم‌افزار XSplit هم به صورت رایگان هم به صورت پولی با قیمت منصفانه در دسترس استریمرها قرار گرفته است. شما می‌توانید با تهیه‌ی نسخه‌ی رایگان این سرویس، از بسیاری امکانات استاندارد آن بهره ببرید، اما درعین حال محدودیت‌هایی هم در این نسخه‌ی رایگان وجود دارند. برای مثال در طول استفاده از نسخه‌ی رایگان نرم‌افزار XSplit باید واترمارک‌هایی که روی صفحه‌ی استریم شما به نمایش درمی‌آیند را تحمل کرده و همچنین محدودیت‌های موجود در زمینه‌ی نرخ فریم و وضوح تصویر را نیز قبول کنید. 

اما استفاده از نسخه‌ی پولی این نرم‌افزار، واترمارک‌های آزاردهنده را از بین برده و همچنین محدودیت‌های کیفی را نیز لغو می‌کند. XSplit اما در نسخه‌ی غیررایگانش هم دارای محدودیت‌هایی است که کاربران به مراتب حرفه‌تر و خاص سرویس‌های استریمینگ را دچار مشکل می‌کند. از جمله این محدودیت‌ها می‌توان به منحصر بودن فرمت‌های ویدیویی این نرم‌افزار به MP4 و FLV اشاره داشت. از طرفی نیز کاربرانی که با سیستم عامل macOS استریم می‌کنند، باید به فکر استفاده از یک سرویس دیگر باشند چرا که XSplit تنها از طریق ویندوز قابل استفاده است. 

برخلاف OBS، XSplit دارای یک تیم توسعه‌دهنده‌ی رسمی است که ساپورت‌های فنی ارائه داده و هرچند وقت یک بار، به‌روزرسانی‌هایی را جهت بهبود تجربیات کاربری منتشر می‌کند. شما همچنین می‌توانید امکانات توسعه‌یافته توسط دیگر کاربران را تهیه کرده و دسترسی‌های نرم‌افزاری خود را افزایش دهید. نرم‌افزار XSplit رابط‌های کاربری پیشنهادی و مناسب جهت پلتفرم‌های مختلف پخش‌کننده‌ی استریم ارائه می‌دهد و بسته به پلتفرم مورد علاقه‌ی خود می‌توانید امکانات انحصاری مربوط به آن را در XSplit استفاده کنید. توییچ و یوتوب به عنوان دوتا از اصلی‌ترین پلتفرم‌های پخش‌کننده استریم در جهان، دارای امکانات انحصاری بسیاری در نرم‌افزار XSplit هستند و به عنوان استریمری که استریم‌هایش را از طریق این پلتفرم‌ها پخش می‌کند، می‌توانید دسترسی‌های بسیاری را در این نرم‌افزار مورداستفاده قرار دهید.

نسخه‌ی غیررایگان و پولی این نرم‌افزار با قیمت‌های منصفانه و مناسبی در دسترس عموم قرار گرفته‌اند. شما می‌توانید با پرداخت ۱۹۸دلار نسخه‌ی کامل و بدون محدودیت زمانی آن را بخرید یا با پرداخت ماهانه ۴دلار، اشتراک موفقت آن را تهیه کنید.

Wirecast

نرم‌افزار Wirecast را می‌توان پرامکانات‌ترین نرم‌افزار استریمینگ و در عین حال گران‌قیمت‌ترین آن‌ها در دنیای بزرگ استریم دانست. این نرم‌افزار سطح جدیدی از تجربه‌ی کاربری حرفه‌ای و نامحدود را پیش روی کاربران خود قرار می‌دهد و با استفاده از آن می‌توانید امکانات و ابزارهایی را مورد استفاده قرار دهید که در هیچ‌یک از دیگر نرم‌افزارها – یک‌جا در کنار هم – وجود ندارند. ضبط high-resoluthion ویدیوها با فرمت ISO، جدول امتیازات زنده و لایو، پوسته‌های گرافیکی سه‌بعدی، قابلیت بازپخش فوری، خروجی NDI و همچنین افزودن میهمانان بیشتر به پخش زنده. تمامی این موارد در کنار طیف وسیعی از دسترسی‌های بیشتر و کامل‌تر، از جمله امکاناتی هستند که نرم‌افزار Wirecast در قبال حق اشتراک گران قیمت خودش در اختیار استریمرها قرار می‌دهد. شما می‌توانید تمامی این امکانات را طی یک اشتراک آزمایشی رایگان مورداستفاده قرار دهید تا با دید بازتر و مطمئن‌تری نسبت به خرید آن اقدام کنید. 

نرم‌افزار Wirecast توسط کمپانی بزرگ Telestream توسعه یافته و منتشر شده است. این کمپانی به طور پیوسته نرم‌افزار وایرکست را مورد پشتیبانی قرار داده و امکانات جدید بسیاری را در قالب به‌روزرسانی‌های متعدد به آن اضافه می‌کند. کمپانی Telestream همچنین رابطه‌ی بسیار نزدیکی با کاربران وایرکست دارد و پشتیبانی خوبی را از خود نشان داده است. شما می‌توانید با پرداخت ۳۰۰دلار به مدت یک سال از پشتیبانی ویژه و پریمیوم این کمپانی برخوردار شوید و به عنوان یک مشترک vip به حل تمامی مشکلات کاربری خود بپردازید.

رابط کاربری نرم‌افزار Wirecast با اینکه طراحی بسیار خوب و جذابی دارد، پر شده از گزینه‌ها و ابزارهای مختلفی که اگر هیچگونه آشنایی نسبت به نحوه‌ی کار با آن‌ها نداشته باشید، می‌تواند ناامیدی شما از استفاده‌ی کارآمد از تمامی امکانات وایرکست را به دنبال داشته باشد. اما لازم است به شما اطمینان دهیم که اگر وقت کافی جهت یادگیری کار با وایرکست صرف کنید، به راحتی با رابط کاربری آن ارتباط برقرار کرده و خیلی زود به یکی از مشترکین حرفه‌ای وایرکست تبدیل خواهید شد. در صورت امکان، می‌توانید با پرداخت حق پشتیبانی ویژه‌ی Telestream به قیمت ۳۰۰دلار، تمامی پرسش‌های خود را به اعضای تیم پشتیبانی این محصول مطرح و آموزش‌های لازم را دریافت کنید. 

هرچند مثل خیلی دیگر از محصولات و سرویس‌های استریمینگ، با جستجو در اینترنت و صرف وقت برای وبگردی، می‌توانید تمامی آموزه‌های لازم جهت به کار بردن امکانات این نرم‌افزار را فرا بگیرید. از یوتوب گرفته، تا خیلی دیگر از فروم‌ها و جوامع مجازی مختلفی که استریمرهای حرفه‌ای و تازه‌کار در آن‌ها دور هم جمع می‌شوند. توجه داشته باشید که تسلط به زبان انگلیسی، لازمه‌ی اصلی جهت برقراری ارتباط با دیگر اعضای جامعه‌ی بزرگ استریمرها و همچنین مطرح کردن پرسش‌ها در مقابل تیم پشتیبانی Telestream است.

پس از به پایان رسیدن دوره‌ی آزمایشی ۳۰ روزه و رایگان وایرکست، درصورتی که بخواهید به استفاده از آن ادامه دهید، باید هزینه‌های لازمه را پرداخت کنید. نسخه‌ی معمولی و استاندارد Wirecast Studio به قیمت ۶۹۵دلار عرضه شده اما بعد از تخفیف‌های اعمال شده در ماه‌های اخیر، هم‌اکنون با قیمت ۴۸۶دلار قابل تهیه است. نسخه‌ی ویژه و حرفه‌ای آن یعنی Wirecast Pro نیز با قیمت ۹۹۵دلار عرضه شده و با در نظر گرفتن تخفیف‌ها می‌توانید به قیمت ۶۹۶دلار آن را تهیه کنید. تنها آپشنی که هنوز Wirecast به آن مجهز نشده، امکان استریم به صورت 4K است. 

هرچند کمپانی Telestream اعلام کرده که این امکان در آینده به وایرکست اضافه خواهد شد اما هیچ تاریخ رسمی برای آن مشخص نکرده است. استریم به صورت 4K تنها دلیلی است موجب می‌شود برای انتخاب یک نرم‌افزار استریمینگ از قالب این سه گزینه خارج شوید و اجبارا گزینه‌ی چهارم را انتخاب کنید. پیشنهاد ما به شما برای استریم با وضوح تصویر 4K نرم‌افزار vMix است. نرم‌افزار vMix بر اساس امکانات انتخابی و ابزارهایی که می‌توانید آن را بدان تجهیز کنید، ارزش‌گذاری می‌شود و بین ۶۰ تا ۱۲۰۰ دلار نسخه‌های مختلف آن قیمت‌گذاری شده‌اند. vMix به طور انحصاری برای ویندوز منتشر شده و خبری از نسخه‌ی macOS نیست.



نظرات

دیدگاه خود را اشتراک گذارید
اشتراک
به من اطلاع بده
guest

0 دیدگاه
جدیدترین
قدیمی‌ترین بیشترین رای
Inline Feedbacks
View all comments