اندروید 13

همه ویژگی‌های اندروید 13

سیستم عامل جدید گجت‌های اندرویدی

1%
  • 0/10
همه ویژگی‌های اندروید 13 ۰ ۲۶ اردیبهشت ۱۴۰۱ مقالات فناوری کپی لینک

گوگل اولین قدم معرفی اندروید 13 را برداشت و در رویداد اخیر خود از این سیستم عامل جدید رونمایی کرد. این نرم افزار اکنون در حالت بتا قرار دارد و در اختیار توسعه دهندگان بسیاری قرار گرفته است.

گوگل با رونمایی از Android 13 سرانجام چرخه جدید به روزرسانی اندروید را مشخص کرد و افراد باید در پاییز سال جاری منتظر انتشار این سیستم عامل برای گوشی‌های خود باشند. جدول زمانی انتشار نسخه‌های بتا این سیستم عامل دقیقا مثل نسل قبلی یعنی اندروید 12 است و چندان نیاز نیست که منتظر انتشار اخبار جدید در رابطه با زمان انتشار این سیستم عامل باشیم.

اندروید 13 توسط گوگل طراحی شده و هنگام عرضه گوشی‌های سری پیکسل 7 شاهد انتشار این سیستم عامل برای دیگر گجت‌ها خواهیم بود. اولین دستگاه‌های مجهز شده به نرم افزار جدید گوگل Pixel 7 و Pixel 7 Pro خواهند بود.

ویژگی‌های اندروید 13

اطلاعات زیادی از ویژگی‌ها و قابلیت‌های سیستم عامل جدید گوگل در دسترس نیست؛ زیرا هنوز نسخه‌های بتای زیادی از آن منتشر نشده است. اما با توجه به نسخه‌هایی که تا به الان منتشر شده‌اند می‌توان گفت گوگل به دنبال جلب توجه کاربران دیگر سیستم عامل‌ها است.

اولین ویژگی در رابطه با Android 13 پشتیبانی از صدای فضایی یا همان صدای سه بعدی است. این شرکت قصد دارد که قابلیت‌هایی به نرم افزار جدید خود اضافه کند تا کاربران بتوانند در صورت اتصال هر گونه هدفونی به گوشی هوشمند خود از این ویژگی جذاب بهره ببرند.

آخرین نسخه از بلوتوث، Bluetooth LE نامیده می‌شود که آخرین استاندارد بلوتوث را دارد و مصرف انرژی آن بسیار کم‌تری است. این نسخه از بلوتوث باعث می‌شود که افراد بتوانند سریع‌تر گجت‌های خود را به گوشی هوشمند متصل کنند و به لطف این فناوری تاخیر در انتقال صدا یا تاخیر در اجرای فرمان‌ها بسیار کاهش خواهد یافت.

ویرایش متن کپی شده یکی دیگر از قابلیت‌های این سیستم عامل خواهد بود. همانطور که افراد هنگام گرفتن اسکرین شات می‌توانند آن را قبل از ذخیره کردن ویرایش کنند، امکان ویرایش متن‌ها نیز قبل از Paste کردن به اندروید اضافه خواهد شد.

نام ویژگی بعدی این سیستم عامل Photo Picker است که در iOS 15 شاهد آن بودیم. با استفاده از این قابلیت کاربر می‌تواند تعیین کند که هنگام دسترسی یک برنامه به گالری کدام تصاویر به اشتراک گذاشته شوند. با استفاده از این قابلیت می‌توان امنیت اطلاعات شخصی را افزایش داد و مانع دسترسی برنامه‌های متفاوت به تصاویر مختلف شد.

شخصی سازی آیکون برنامه‌های نصب شده (سوم شخص) در سیستم عامل اندروید تنها توسط لانچرهای مختلف امکان پذیر بود. اما به لطف این سیستم عامل کاربران می‌توانند نماد برنامه‌های نصب شده را بر اساس سلیقه خود تغییر دهند و ظاهری جذاب به صفحه Home دستگاه خود ببخشند.

یکی از قابلیت‌های جذاب این سیستم عامل پشتیبانی از سیم کارت دوگانه است. این ویژگی باعث می‌شود که دیگر نیاز نباشد تا افراد برای دسترسی به اپراتورهای مختلف از سیم کارت‌های متفاوت استفاده کنند. در صورت پشتیبانی از این فناوری دیگر نیاز به سیم کارت فیزیکی از بین خواهد رفت و تغییر اپراتورها به صورت نرم افزاری انجام خواهد شد.

در گذشته تنها اسکن کردن کدهای QR تنها توسط دوربین گوشی انجام می‌شد، اما اکنون اسکن کردن این دسته از کدها در تصاویر گرفته شده یا اسکرین شات‌ها نیز امکان پذیر است. این تکنولوژی جذاب نیاز به دستگاه دوم برای اسکن کردن کد QR در گوشی هوشمند را از بین می‌برد.

پخش صدای آیفون در دیگر گجت‌ها به سادگی انجام می‌شود و نیازی به قطع کردن یا ایجاد اتصال جدید نیست. اما سیستم عامل اندروید از این ویژگی استفاده نمی‌کند و گفته می‌شود قابلیت Media Tap-to-Transfer برای رقابت با iOS به زودی به اندروید 13 اضافه خواهد شد.

مجوز دسترسی برنامه‌ها به بخش‌های مختلف گوشی هوشمند در Android 13 تغییر کرده و افراد می‌توانند با استفاده از مجوزهای مختلف اجازه دسترسی برنامه‌ها به بخش‌هایی از دستگاه مثل حافظه، گالری، دوربین، میکروفون و… را بدهند. در گذشته تمام این دسترسی‌ها با یک یا دو مجوز انجام می‌شود و یک راه هموار برای نفوذ هکرها وجود داشت.

یکی از ویژگی‌هایی که چند سال است در گوشی‌های شرکت اپل وجود دارد، تنظیم کردن نور چراغ قوه گوشی است. فلش دستگاه یا همان چراغ قوه در گوشی‌های شرکت اپل داری تنظیمات هستند و در صورت نیاز می‌توانند نور کم یا زیادی را منتشر کنند. این ویژگی به زودی به اندروید جدید اضافه خواهد شد و افراد می‌توانند از آن برای نور پردازی در شرایط نوری مختلف استفاده کنند.

قابلیت جدیدی که از آن رونمایی شده بایگانی اطلاعات برنامه‌ها است. گفته می‌شود این ویژگی تنها مختص Android 13 نخواهد بود و دیگر نسخه‌ها نیز از آن پشتیبانی خواهند کرد. این ویژگی به افراد این اجازه را می‌دهد که حجم برنامه را بدون از دست دادن اطلاعات کاهش دهند، چنین قابلیتی می‌تواند باعث شود که افراد دیگر نیازی به حافظه داخلی‌های با حجم بالا مثل حافظه داخلی ۲۵۶ یا ۵۱۲ گیگابایتی نداشته باشند.

مدیریت اعلان‌ها در اندروید تقریبا یک کپی از iOS خواهد بود؛ زیرا امکان مدیریت اعلان‌های دریافت شده به این سیستم عامل اضافه خواهد شد. اما این ویژگی باید توسط توسعه دهنده برنامه نیز پشتیبانی شود و سپس در بخش تنظیمات برنامه توسط کاربر شخصی سازی شود.

مدیریت فرمت صدا در اندروید 13 بسیار برای کاربران علاقه‌مند به موسیقی کاربردی خواهد بود؛ دلیل این موضوع این است که در صورت استفاده از اسپیکرها و دیگر گجت‌های پخش کننده صدا باید از فرمت‌های مناسب استفاده شود. به لطف این سیستم عامل جدید امکان تغییر فرمت‌های صدا بر اساس نیاز افراد وجود خواهد داشت.

آخرین ویژگی اضافه شده به اندروید جدید گوگل این است که افراد دیگر نیازی به حذف کردن تاریخچه کلیپبورد (Clipboard) ندارد و خود سیستم عامل به صورت خودکار پس از گذشت مدتی اطلاعات این بخش را حذف خواهد کرد.



مطالب مرتبط

دیگران نیز خوانده‌اند

نظرات

دیدگاه خود را اشتراک گذارید
اشتراک
به من اطلاع بده
guest

0 دیدگاه
جدیدترین
قدیمی‌ترین بیشترین رای
Inline Feedbacks
View all comments