بازیهای اندروید به ویندوز ۱۱ میآیند
گوگل به تنهایی دست به کار شده!
بر اساس تازهترین بیانیهی شرکت بزرگ گوگل، برنامهی اختصاصی گوگل پلی در سال آینده میلادی برای ویندوز ۱۰ و ویندوز ۱۱ عرضه میشود که به لطف آن، کاربران میتوانند تمامی بازیهای اندروید را روی سیستم عاملهای مذکور اجرا کنند.
چند ماهی است که از عرضهی رسمی نسخهی جدید سیستم عامل مایکروسافت تحت عنوان ویندوز ۱۱ میگذرد. ویندوز جدید از یک سری ویژگیهای جالب همچون پشتیبانی از تمامی برنامههای اندروید برخوردار است که به لطف این امر، کاربران میتوانند نرم افزارها و حتی بازیهای اندروید را از طریق ویندوز به طور مستقیم و بدون نیاز به هیچ لانچر و شبیهسازی روی پلتفرم رایانهی شخصی خود اجرا کنند. البته، این قابلیت در زمان عرضهی نسخهی رسمی ویندوز فعال نبوده و ردموندیها همچنان در تلاش هستند تا این ویژگی کاربردی را روز به روز گسترش دهند.
در همین راستا، چندی پیش کمپانی سرشناس گوگل در جریان رویداد گیم اواردز که به میزبانی جف کیلی برگزار شده بود، اعلام کرد که نرم افزار گوگل پلی بهزودی برای ویندوز ۱۰ و ویندوز ۱۱ عرضه میشود. نکته جالب ماجرا این است که این برنامه با همکاری مایکروسافت ساخته نشده و گوگل به تنهایی در حال توسعه و عرضهی آن برای کاربران ویندوز است.
به لطف انتشار گوگل پلی در ویندوز، کاربران به رایگان میتوانند تمامی برنامهها و بازیهای اندروید را روی پلتفرم رایانهی شخصی خود تجربه کنند. خبر خوب این است که برای تجربهی بازیها، نیازی به خرید دوبارهی آنها نیست و شما با ورود به حساب کاربری خود در گوگل پلی، میتوانید به فهرست عناوین خود دسترسی داشته باشید. ویژگی جالب این برنامه، سازگاری کامل گوشیهای هوشمند با سیستم عامل ویندوز است؛ به طوری که اگر در گوشی اندرویدی خود شروع به تجربهی یک بازی کنید و هر لحظه آن را متوقف کنید، میتوانید از طریق پیسی به ادامهی بازی بپردازید. در واقع، گفته شده که تمامی دستاوردها و دیتاهای شما در حساب کاربری گوگل پلی ذخیره میشود و با این اقدام، هیچ امتیازی از شما در بازی کسر نخواهد شد.
همانطور که اشاره کردم، اجرای بازیهای اندروید در ویندوز نیازمند برنامهی گوگل پلی خواهد بود. در حال حاضر این اپلیکیشن مراحل توسعهی خود را در گوگل طی میکند و هنوز تاریخ دقیقی برای انتشار رسمی آن اعلام نشده است. با این وجود، غول صنعت تکنولوژی مدعی است که از سال ۲۰۲۲ میلادی، کاربران ویندوز به رایگان میتوانند بازیهای اندرویدی مورد علاقهی خود را روی لپ تاپ و یا کامپیوترهای رومیزی تجربه کنند.
شرکت گوگل در این خصوص توضیح میدهد:
از سال ۲۰۲۲ میلادی، کاربران میتوانند بازیهای مورد علاقهی خود در گوگل پلی را روی دستگاههای بیشتری تجربه کنند. در واقع ما پلتفرمهای مختلف از جمله گوشی هوشمند، تبلت، کروم بوک و رایانهی شخصی را با یکدیگر ادغام میکنیم. اپلیکیشن ساخته شده توسط گوگل قصد دارد که بهترین بازیهای گوگل پلی را برای پیسی به ارمغان بیاورد و ما خوشحال هستیم که پلتفرمهای خود را برای گیمرها گسترش میدهیم. آنها از این پس میتوانند بازیهای اندرویدی مورد علاقهی خود را روی پیسی نیز تجربه کنند. این یک قابلیت بومی برای ویندوز است و از ویندوز ۱۰ و ویندوز ۱۱ به طور کامل پشتیبانی میکند.
لازم به ذکر است که ردموندیها پیشتر برای ورود برنامههای اندروید به سیستم عامل ویندوز، با شرکت آمازون همکاری کردهاند. به لطف استفاده از اپ استور آمازون، در حال حاضر کاربران نسخهی بتای ویندوز میتوانند تعدادی از برنامهها و بازیهای اندروید را در ویندوز اجرا کنند. مایکروسافت وعده داده که در آینده برنامهها و بازیهای بیشتری از اپ استور آمازون به ویندوز راه مییابند. البته، دقت داشته باشید که رویکرد گوگل در این زمینه مشابه رویکرد ردموندیها و آمازون نیست؛ چرا که گوگل به تنهایی با توسعهی گوگل پلی، بازیهای خود را در ویندوز عرضه خواهد کرد.
در این میان، بد نیست اشاره کنم که تا به امروز شایعههای زیادی در رابطه با پشتیبانی کنسولهای ایکسباکس از بازیهای اندروید به گوش رسیده است. در حالی که مایکروسافت در واکنش به این گزارشها اعلام کرده بود که هنوز برنامهای برای پشتیبانی از بازیهای اندروید در کنسولهای خود ندارد، اما تحقق این موضوع با توجه به عرضهی برنامهی گوگل پلی برای ویندوز چندان هم دور از انتظار نیست.
البته، ورود بازیهای اندروید به کنسولهای ایکسباکس به همین سادگی نیست؛ چرا که در حال حاضر شماری از بازیها برای تمامی تبلتهای اندرویدی به طور کامل بهینه نشدهاند و هنوز هم برخی از کاربران در هنگام استفاده از اپلیکیشنها روی پلتفرمهای اندرویدی خود با مشکلات زیادی دست و پنجه نرم میکنند. از این رو، اجرای بی عیب و نقص و بدون باگ بازیهای اندروید روی کنسول و تلویزیونهای بزرگ کمی دشوار بوده و بیشک هزاران توسعهدهنده را به دردسر میاندازد.
مشکل اصلی فقط بهینهسازی بازیها برای نمایشگرهای بزرگ و کنسول نیست، بلکه در صورتی که ایکسباکس قادر به اجرای بازیهای اندروید باشد، مایکروسافت باید یک سری تغییرات در کلیات شبکهی ایکسباکس لایو و قوانین فروش خود نیز ایجاد کند. به عنوان مثال، رابط برنامهنویسی ایکسباکس لایو، سیستمهای حال حاضر در فروشگاه ایکسباکس و همچنین سیستم اچیومنتهای ایکسباکس باید با یکدیگر هماهنگ شوند. با وجود این دردسرها، باید منتظر ماند و دید که گوگل پلی در آینده به ایکسباکس نیز راه مییابد یا صرفا در دسترس پیسی بازها قرار خواهد گرفت.
در پایان خبر، دیدگاه شما در رابطه با اجرای بازیهای اندروید در ویندوز چیست؟ به نظر شما، آیا این اقدامها میتواند محبوبیت سیستم عامل اندروید را در میان بازیکنان افزایش دهد؟ آیا این برنامه در آینده برای کنسولهای ایکسباکس نیز عرضه خواهد شد؟ فراموش نکنید که نظرات شخصی خود را با ما و دیگر کاربران رسانه سرگرمی به اشتراک بگذارید.
نظرات
دیدگاه خود را اشتراک گذارید