اپل در حال طراحی آنتن مخصوص برای آیفون 5G است
دوراهی دشوار کوپرتینوییها
اپل در سال جاری برنامههای بزرگی با معرفی اولین آیفون 5G در سر دارد. تلفنی که طبق شایعات جدید، شاید به آنتن ساخت خود اپل مجهز باشد. با سرگرمی همراه باشید.
پشتیبانی از نسل پنجم ارتباطات همراه احتمالا بزرگترین ویژگی آیفونهای نسل جدید خواهد بود و اپل از حالا در تکاپوست تا این فناوری را به بهترین شکل ممکن در گوشیهای پرفروش خود بگنجاند. آسانترین راه برای اپل، استفاده از ماژول آنتن موجِ میلیمتری QTM525 شرکت کوالکام است. با این حال طبق گفتهی یکی از منابع آگاه به Fast Company، اپل از این کار امتناع ورزیده چرا که این ماژول برای قرار گرفتن در بدنه نازک و ظریف آیفونهای جدید بیش از حد بزرگ است. چیپ مودم Snapdragon X55 این شرکت که در گوشیهای سری S20 سامسونگ هم به کار رفته اما به احتمال زیاد در آیفون 5G تعبیه خواهد شد. نسل جدید آیفون به احتمال فراوان در پاییز پیشرو معرفی میشود.
اپل معمولا برای طراحی گوشیهای جدید خود راههای موازی مختلفی را امتحان کرده و به گفته منبع مذکور، هماکنون روی آیفونی با مودم و آنتن 5G کوالکام هم کار میکند. این شاید گزینه نهایی برای اپل باشد که در آن صورت یعنی کمپانی آمریکایی مجبور خواهد شد به آیفون ضخیمتر از آنچه در نظر داشته بسنده کند. کوالکام پیشتر اذعان داشته که آنتن QTM525 از طراحی گوشیهایی با ضخامت کمتر از ۸ میلیمتر هم پشتیبانی میکند. با در نظر گرفتن این موارد، اپل تصمیمات سختی پیشرو دارد.
آنتنهای ساخت اپل چندان خوب نیستند
اپل سابقهی طراحی آنتنهای مخصوص خودش را در گذشته دارد که البته سابقهی درخشانی برایش محسوب نمیشود. مشخصا آیفون 4 که سال ۲۰۱۰ معرفی شد، به آنتنهای ساخت اپل مجهز بود و از مشکلات زیادی هنگام برقراری تماس برخوردار بود. یکی دیگر از آنتنهای اخیر ساخت اپل در مقایسه با مدلهای رقیب، برای تولید حجم یکسان سیگنال رادیویی به دو برابر انرژی احتیاج داشت.
طراحی آنتن 5G دشوار است
طراحی آنتنهای لازم برای دستگاههای 5G موج میلیمتری نسبت به گونههای دیگر سختتر است زیرا این آنتنها فرکانسهای بالاتری را ارسال و دریافت میکنند. بنابراین هنگام ساخت آنها، جای تقریبا هیچ خطایی وجود ندارد. یک نقص ساده در طراحی آنتن میتواند نتیجهای فاجعهبار برای گوشی هوشمند نهایی به همراه داشته باشد.
آیفون 5G قرار است به یک آنتن «آرایهی فازی» دو بخشی مجهز باشد که در ترکیب با هم پرتوی سیگنال رادیویی تولید میکنند. این پرتو را میتوان به صورت الکترونیکی جهت داد، بدون این که نیاز به جابهجایی آنتن باشد. تراشهی مودم و ماژول آنتن برای تحقق این امر، همکاری نزدیکی با هم دارند. طراحی این دو قطعه توسط شرکتهای مجزا میتواند فرایند طراحی کلی را دشوارتر کرده و ناهمخوانیهایی به وجود آورد.
اکنون بدترین زمان ممکن برای شکست است
اپل بهشدت امیدوار است که آیفونهای جدید مورد استقبال مشتریان قرار بگیرند تا بار دیگر فروش آیفون روند صعودی پیدا کند. به ارمغان آوردن امکان ارتباط بسیار پرسرعت از طریق فناوری 5G از بزرگترین امیدهای اپل برای متقاعد کردن مشتریان جهت خرید آیفون جدید است. یک تصمیم اشتباه بر سر انتخاب آنتن 5G کافی است تا اپل در یکی از حساسترین برهههای تاریخ گوشیهای هوشمند خود شکست بخورد.
رابطهی شکننده
تمایل به نازک بودن آیفون جدید، تنها دلیل اپل برای رد کردن آنتنهای کوالکام نیست. در واقع اپل مایل است در گوشیهای خود تا جای ممکن از قطعات ساخت کوالکام استفاده نکند. به گفتهی منبع وبسایت Fast Company، اپل هنوز هم از کوالکام بر سر مبلغی که برای استفاده از پتنتهایش میپردازد عصبانی است. این شرکت نه تنها برای گنجاندن قطعاتی چون مودم در آیفون به کوالکام پول میدهد، بلکه مبلغی را هم برای مالکیتهای فکری به این شرکت میپردازد. این دو شرکت مدتها بر سر این مسئله در دادگاهها با هم درگیر بودند تا اینکه در سال ۲۰۱۹ بالاخره رضایت دادند تا با هم کنار بیایند.
با وجود امضای پیمان صلح، رابطهی میان دو غول آمریکایی بهشدت شکننده است و بعید نیست که بهزودی پایان یابد. اپل برای آمادهسازی خود در صورت برهم خوردن توافق با کوالکام، سال گذشتهی میلادی تجارت مودمهای اینتل را خریداری کرد و اکنون هزینهی سنگینی برای خودکفایی در تولید مودمهای 5G متحمل میشود.
این سوال که چه شرکتی آنتنهای آیفون 5G را تولید خواهد کرد هنوز پابرجاست و جواب دادن به آن هم اصلا ساده نیست. روند طراحی یک آیفون جدید همواره سیال و متغیر بوده و اپل به تغییر برنامهها و نقشهها پیش از تولید شهرت دارد. چیزی که قطعی است، دوراهی اپل بر سر استفاده از آنتن QTM525 یا آنتنهای خودش است. انتظار میرود تا پیش از تابستان، تکلیف این مورد مشخص شود.
نظرات
دیدگاه خود را اشتراک گذارید