اپل روی فناوری 6G سرمایه گذاری میکند
اپل برای توسعه تکنولوژی 6G نیرو استخدام میکند
اپل ظاهرا سرمایه گذاری روی فناوری 6G را آغاز کرده است و قصد دارد از هماکنون روی این تکنولوژی کار کند.
اپل با انتشار آگهی، اقدام به جذب نیرو برای توسعهی تکنولوژی نسل بعدی کرده و درصدد انجام تحقیقات برای دستیابی به مزایای نسل 6G شبکههای موبایل است. موارد ثبت شده در این آگهی به دفاتر اپل در سیلیکون ولی و سن دیگو که در زمینه توسعه فناوری بیسیم و طراحی تراشه کار میکنند مربوط میشود.
با توجه به اینکه اکثر کاربران آیفون فعلا تازه استفاده از تکنولوژی 5G را تجربه میکنند، شاید خیلی زود به نظر میرسد که در مورد استاندارد بی سیم بعدی صحبت کنیم؛ بهخصوص که این استاندارد هنوز توسعه داده نشده و نهایی نشده است.
در حال حاضر نمیتوانیم بگوییم 6G چیست، زیرا هنوز اطلاعات کاملی از این فناوری نداریم. اما میتوانیم در مورد برخی از مواردی که اپل و سایر تولید کنندگان در حال برنامهریزی برای آن هستند، صحبت کنیم.
به عبارت دیگر، 6G در حال حاضر یک پروژه تحقیق و توسعه است و هنوز به یک فناوری فعال تبدیل نشده است.
در حالی که 5G در حال حاضر فقط برای تعداد کمی از کاربران در سراسر دنیا ارایه شده و اگرچه سرمایهگذاری زیادی روی آن صورت گرفته اما هنوز به دست بسیاری در سراسر دنیا نرسیده، بر این اساس سهامداران نمیخواهند در مورد فناوری 6G اشتباه کنند. بر این اساس احتمالا شاهد صرف هزینههای زیادی برای توسعه 6G در جهت حمایت از منافع ملی آن خواهیم بود.
تحلیلگران میگویند ارتباطات 6G ممکن است به یک تجارت حتی بزرگتر از 5G تبدیل شود. به این ترتیب هم برای 5G و هم برای 6G فرصتهای نرم افزاری و سخت افزاری زیادی به وجود میآید تا از این فرصت استفاده کنند.
بنابراین تعجبی ندارد که اپل و سایر غولهای فناوری به این حوزه علاقه دارند چرا که بوی پول را حس کردهاند و گزارشها حکایت از سرمایهگذاری بیش از یک میلیارد دلار در این فضا تاکنون شده است.
بر این اساس هماکنون چین ماهوارهای را برای بررسی نحوه عملکرد 6G با استفاده از طول موجهای ۷۵ گیگاهرتز تا ۱۰ هرتز راهاندازی کرده است که به نظر میرسد بخشی از استاندارد 6G باشد.
چنین طول موجهایی سرعت انتقال اطلاعات را بسیار سریعتر از 5G ارائه میدهد؛ تصور کنید سرعت انتقال اطلاعات از سوی مریخ نورد به زمین به اندازه ارسال عکس و ویدیو به یکی از دوستانتان از طریق یکی از اپهای پیامرسان باشد؛ این فقط بخشی از این تفاوت ممکن بین 5G و 6G است.
هدف از ارایه این فناوری انتقال اطلاعات با سرعت ۱۰۰ گیگ بر ثانیه است در حالی که سرعت انتقال توسط 5G ۱۱ گیگ بر ثانیه است که البته سرعت واقعی ممکن است خیلی بیشتر از این باشد و یکی از پر استنادترین پیش بینیها برای سرعت 6G ادعا میکند یک ترابایت در ثانیه یا ۸ هزار گیگابیت بر ثانیه است.
در این میان اپل سالها است که در حال کار روی روشهای جایگزین شارژ برقی دستگاههای خود است. به این ترتیب امیدها به فناوری 6G این است که این دستگاه قادر به انتقال نیرو و همچنین سیگنال خواهد بود، به این معنی که دستگاههای آینده ممکن است دیگر نیازی به فکر کردن در مورد عمر باتری نداشته باشند؛ مثلا زمانی را تصور کنید که گوشیهای آیفون، مکبوکها یا آیپد نیازی به باتری نداشته باشند.
با این حال احتمالا بین سالهای ۲۰۳۲ تا ۲۰۳۴ شاهد ارایه فناوریهای مرتبط با 6G خواهیم بود و پس از گذشت چند سال از آن، دستگاههای 6G بدون باتری استفاده میشوند.
با این حال استاندارد 6G هنوز نهایی نیست و احتمالا توسط اتحادیه بین المللی مخابرات (ITU) تصویب میشود.
ITU اواخر سال ۲۰۱۹ و در پی حداقل هشت سال کار، فناوری 5G (IMT-2020) را تأیید کرد و ما واقعا با 6G در آغاز کار هستیم.
اپل سرمایه گذاری روی 6G را آغاز کرده است
اگرچه انتقادات زیادی به اپل دربارهی عملکرد کندش در ارایه فناوریهای 3G ، 4G و 5G شد، و معمولا این کمپانی بزرگ زمانی به هر کدام از صنایع ورود میکند که به شکل گسترده ارایه شده باشد و امکان ارایه خدماتش را به شکل کامل داشته باشد، اما این بار ظاهرا اپل از حالا دست به کار شده و اقدام به استخدام مهندسانی در زمینه توسعه تکنولوژی 6G کرده است.
اپل در حال تحقیق و استخدام استعدادهای مهندسی برای توسعه 6G است و همچنین به عنوان یکی از اعضای اعتلاف Next G Alliance شناخته میشود و به نظر میرسد یک گروه صنعتی برای هدایت و تکمیل استاندارد را وارد عمل میکند.
در شرح وظایف مهندسی اپل 6G آمده است:
شما یک فرصت منحصر به فرد برای ارایه فناوریهای بی سیم نسل بعدی خواهید بود که تأثیر عمیقی بر محصولات آینده اپل خواهد داشت. شما در مرکز یک گروه تحقیقاتی پیشرفته کار میکنید که مسئولیت ایجاد فناوریهای دسترسی رادیویی در دهه آینده را دارد.
روند توسعه استاندارد این فناوری در حال حاضر متخصصانی از انجمنهای مختلف را درگیر ایدهها میکند و همه چیز از سیستمهای صورتحساب تا کیفیت خدمات و شبکه و سایر موارد را تحت تاثیر قرار خواهد داد.
البته این فناوری با مشکلاتی همچون پهنای باند، تامین، مدیریت و توزیع نیرو، ارتباطات فضایی و ماهوارهای و گسترش اتصال به مکانهای صعب العبور مانند زیرزمین، وسایل نقلیه متحرک یا اکتشاف زیر دریا روبهرو است.
اما با ظهور محصولات و خدمات طراحی شده برای استفاده نهایی از این فناوری، امیدواریم به معنای تأخیر کمتر هنگام استفاده از FaceTime AR شگفتانگیز اپل باشد.
نظرات
دیدگاه خود را اشتراک گذارید