یک تغییر دیگر در راه آیفون؛ اپل باز هم تحت فشار اتحادیه اروپا
اتحادیه اروپا باز هم شرایط را برای اپل و آیفون سخت کرد و حالا اپل باید یک تغییر جدید روی گوشیهایش اعمال کند.
به گزارش وبسایت PhoneArena بهترین شرکت جهان از لحاظ فروش گوشی یعنی اپل حالا باز هم تحت منگنه قرار گرفته و باید سر تسلیم در برابر خواستهی اتحادیهی اروپا فرود بیاورد.
تیم کوک و شرکت بزرگش طی چند سال اخیر به خوبی توانستند با محدود کردن کاربرانشان به سود زیادی دست پیدا کنند و جالبتر اینکه کاربران زیادی را هم به فنبیس خود اضافه کنند. اما اتحادیهی اروپا به این شرکت اجازه نداده تا جلوتر از این برود.
در ابتدا اپل به خاطر تهدیدهای اتحادیه مجبور شود پورت USB-C را در تمام گوشیهایش جایگزین پورت لایتنینگ کند. این اتحادیه همچنین شرکت آمریکایی را مجبور کرده سرویس Rich Communication Services (RCS) را هم به گوشیهای خود در سراسر جهان اضافه کند.
این تمام ماجرا نیست؛ اتحادیهی اروپا همچنین از اپل خواسته تا سایدلود اپلیکیشنها روی گوشیهای آیفون هم مجاز شود که البته اپل اینجا دیگر نتوانست تحمل کند و تصمیم گرفت اپ استور را به دو بخش تقسیم کند؛ یکی برای ۲۷ کشور اروپایی با امکان سایدلود اپلیکیشن و دیگری برای سایر نقاط جهان با همان محدودیتهای قبلی. این شرکت همچنین اعلام کرده هیچ مسئولیتی در قبال مشکلات امنیتی در صورت نصب اپ از استور شخص ثالث را بر عهده نمیگیرد.
یکی دیگر از فشارهای جدید اتحادیه اروپا روی اپل، امکان فعال کردن فناوری NFC برای پرداختها از پلتفرمهای شخص ثالث است. بدین ترتیب شرکتهای شخص ثالث در کشورهای اروپایی میتوانند پرداخت بدون تماس از طریق آیفون داشته باشند تا رقابت با اپل پی هم وجود داشته باشد.
اپل اصلا دوست ندارد با هیچ سرویس خوب دیگری رقابت کند؛ حال دلیلش ترس است یا سود بیشتر مشخص نیست اما این شرکت میخواهد کاربرانش از سرویسهای خودش در انجام تمام کارها استفاده کنند، نه شرکتهای دیگر. با این قانون جدید اتحادیهی اروپا، اپل حالا مجبور شده به توسعهدهندگان شخص ثالث امکان قرار دادن دکمهی پرداخت سرویسهای خودشان را بدهد، البته فقط در کشورهای اروپایی.
اگر اپل با قانون جدید اتحادیه اروپا مبنی بر اجازه دادن پرداخت بدون تماس سرویسهای شخص ثالث در آیفون ها مخالفت کند، باید ۱۰ درصد از درآمد سالانهی خود را به عنوان جریمه پرداخت کند که بر اساس درآمد شرکت در سال ۲۰۲۳، میشود چیزی حدود ۳۸ میلیارد دلار و این اصلا مبلغ کمی نیست!
نظرات
دیدگاه خود را اشتراک گذارید