اپل؛ میدانستیم آیفون ۱۵ پرو داغ میکند، آیفون ۱۶ پرو خنک کننده بهتری خواهد داشت
تغییر سیستم خنک کننده در آیفون ۱۶ پرو
اپل گفته داغ کردن آیفون ۱۵ پرو مورد انتظار بوده و میخواهد در آیفون ۱۶ پرو با تغییر سیستم خنک کننده وضعیت را بهتر کند.
اگرچه میدانیم و مطمئن هستیم اپل توانسته تا حدی مشکل داغ شدن آیفون ۱۵ پرو را حل کند، اما نگرانیها همچنان باقی است. اپل در ابتدا ادعا کرد که به خاطر مشکل نرمافزاری، پردازنده بیش از حد خود را درگیر اینستاگرام و یک سری اپ دیگر میکرد. همین موضوع سبب داغ شدن بیش از حد گوشی میشد.
حتی تکنسینهای خود اپل هم میدانند آیفون ۱۵ پرو و پرو مکس داغ میکنند
اما با این حال، زیر فشار سنگین آیفون ۱۵ پرو مکس همچنان داغ میکند و نمیتوان آن را از این حیث بهتر از قبل دانست. وبسایت NotebookCheck در این باره گفته که به یک فروشگاه فیزیکی اپل استور سر زد و مشکل داغ شدن را با آنها مطرح کرد. یکی از تکنسینها گفت که اپل به آنها اعلام کرده مشکل داغی آیفون ۱۵ پرو و پرو مکس، کاملا مورد انتظار است.
این یعنی اپل خودش هم میداند که گوشیهای قدرتمندش مستعد داغ شدن هستند. برطرف کردن این مشکل با ارائهی یک آپدیت نرمافزاری شرایط را فقط بهتر کرده، اما صورت مسأله را پاک نکرده است.
اگرچه آیفون ۱۵ پرو و پرو مکس در حال حاضر بیش از حد داغ نمیشوند، اما این میزان بیشتر از آیفون ۱۴ پرو و پرو مکس است. مینگچی کو گفته بود که چون تیتانیوم از لحاظ رسانایی و پخش دما ضعیفتر از آلومینیوم عمل میکند، در نتیجه شاهد داغی آیفونها بودیم.
تست داغی آیفون ۱۵ پرو مکس در مقابل اس ۲۴ اولترا، آیفون ۱۳ پرو مکس و راگ فون ۸ پرو
برای مشخص شدن این موضوع، بررسیکنندگان حتی تستهایی را هم روی آیفون ۱۵ پرو مکس، اس ۲۴ اولترا، آیفون ۱۳ پرو مکس و ایسوس راگ فون ۸ انجام دادند. در نتیجهی این تست، در حالی که همهی گوشیها کمتر از ۲۹ درجه گرما تولیدکرده بودند، دمای آیفون ۱۵ پرو مکس به ۳۱٫۵ درجه رسید.
البته گلکسی اس ۲۴ اولترا هم از فریم تیتانیومی بهره میبرد که این تست را با دمای ۲۹٫۳ درجه به پایان رساند. پس میتوان نظر مینگچی کو را رد کرد، مبنی بر اینکه فقط تیتانیوم باعث داغی بوده است.
اینکه تیتانیوم خیلی در پخش دما خوب عمل نمیکند حقیقت است اما اپل در استفاده از یک خنک کننده باکیفیت هم کوتاهی کرد. حالا این شرکت قول داده آیفون ۱۶ پرو را با خنک کننده بهتری عرضه خواهد کرد.
در تست یادشده، ایسوس راگ فون 8 پرو فقط 26.8 درجه گرما تولید کرد. برای یک گوشی گیمینگ کاملا طبیعی است که چنین دمای پایینی داشته باشد چون سیستم خنککنندهی بسیار قدرتمندتری از گوشیهای عادی دارد. ایسوس در این گوشی از یک ترکیب پیچیده و پیشرفته از ورقههای گرافیتی، بورون نیترید، محفظه بخار و لایه اضافی از گرافیت استفاده کرده است.
اصلا جای تعجبی ندارد که میبینیم عملکرد ایسوس راگ فون ۸ پرو زیر فشار سنگین کاملا پایدار است و بسیار بهتر از آیفون ۱۵ پرو مکس و گلکسی اس ۲۴ اولترا. این موضوع را هم نمیتوان نادیده گرفت که آیفون ۱۵ پرو مکس از هر سه گوشی دیگر داغتر بود.
استفاده از سیستم خنک کننده جدید در آیفون ۱۶ پرو
اپل برای این مشکل راه حلی در ذهن دارد اما متأسفانه کاربران آیفون ۱۵ پرو و پرو مکس قرار نیست از این راه حل بهرهمند شوند. مدتهاست میشنویم اپل میخواهد در گوشیهایش از محفظه بخار استفاده کند. از سال ۲۰۲۱ تاکنون این خبر سر زبانهاست. اما هنوز ندیدیم اپل چنین روشی را برای خنکسازی گوشیهایش استفاده کند.
اگر اپل از این روش استفاده میکرد، قطعا آیفون ۱۵ پرو و پرو مکس و ۱۴ پرو و پرو مکس خنکتر عمل میکردند. چون گوشیهای نسل گذشتهی اپل هم علیرغم داغی کمتر از نسل جدید، باز هم بیشتر از حد معمول گرم میشوند. البته فقط زیر فشار سنگین، در مدت زمان طولانی. مثلا هنگام انجام بازی سنگین.
اپل میخواهد طراحی سیستم خنک کننده آیفون ۱۶ پرو را به طور کلی دگرگون کند. اول اینکه شرکت آمریکایی در نظر دارد یک لایه از جنس فولاد ضد زنگ را به عنوان پوشش باتری این گوشی در نظر بگیرد. همچنین یک سیستم خنککننده گرافینی هم برای این گوشی در نظر خواهد گرفت که عملکرد بسیار بهتری در پخش دما دارد.
سیستم خنک کننده آیفون ۱۶ پرو قطعا موثر خواهد بود
در سال ۲۰۱۷، یک تحقیق انجام شد که محققین Rutgers اخیرا با استناد به آن، نشان دادهاند که لایههای گرافنی که به صورت مستقیم به سیلیکون میچسبند، میتوانند در پخش دما از لایههای گرافیتی عملکرد بسیار بهتری از خود به نمایش بگذارند. چرا که در این صورت رسانش گرمایی به شدت افزایش پیدا میکند.
این یعنی اپل با طراحی جدید سیستم خنک کننده آیفون ۱۶ پرو، کاری میکند گرما خیلی زودتر از تراشه دور شود. استفاده از این روش به جای محفظه بخار احتمالا روشی است که اپل برای نسل جدید گوشیهایش در نظر دارد چرا که با این کار دیگر خبری از افزایش وزن هم نخواهد بود. علاوه بر اینها، اپل یک لایه از جنس فولاد ضد زنگ هم به عنوان پوشش باتری در نظر گرفته که به پخش دما کمک میکند.
به صورت کلی، هر روشی که اپل برای خنک کردن تراشه A18 پرو در آیفون ۱۶ پرو و پرو مکس استفاده میکند، قطعا موثرتر از نسل کنونی خواهد بود. در حال حاضر مشکل دما در آیفون ۱۴ پرو و ۱۵ پرو خیلی جدی نیست اما وجود دارد و کاربران امیدوارند اپل بتواند این مشکل را هرچه زودتر برطرف کند.
نظرات
دیدگاه خود را اشتراک گذارید