تولید آیفون
1%
  • 0/10

لحظات تاریخ‌ساز اپل برای تولید آیفون

نگاهی به تغییرات آیفون شگفت‌انگیز اپل در طول تاریخ

لحظات تاریخ‌ساز اپل برای تولید آیفون ۰ ۱۷ آذر ۱۴۰۳ علم و فناوری کپی لینک

آیفون به یکی از ابزارهای دنیای مدرن تبدیل شده است. گوشی هوشمند شیک اپل استاندارد جدیدی را برای تلفن‌های همراه تعیین کرد و به راه‌اندازی دستگاه‌های صفحه لمسی که اکنون در سراسر جهان رایج هستند کمک کرد. در طول دو دهه گذشته، اپل ۴۲ مدل آیفون تولید کرد و بیش از ۲ میلیارد دستگاه فروخت. بنابراین، جای تعجب نیست که فناوری باورنکردنی باعث موفقیت اپل در سال‌های اخیر شده و به آن کمک کرده تا به یکی از با ارزش‌ترین شرکت‌های جهان تبدیل شود.

مانند همه اقدامات اپل، آیفون نیز بر پایه نوآوری و بهبود مستمر ساخته شده است. آیفون 16 پرو که جدیدترین محصول اپل به‌شمار می‌رود با آیفون اصلی فاصله زیادی دارد. این شرکت فناوری با هر بار تکرار، گوشی هوشمند را ارتقا داده و آن را از چیزی که می‌تواند تماس برقرار کند و پیام‌های متنی را ارسال کند، به دستگاه قدرتمندی که مردم به‌‌عنوان بخشی از زندگی روزمره خود به آن تکیه می‌کنند، تغییر داده است. در طول مسیر، لحظات بسیار مهمی در تاریخ تولید آیفون وجود داشته است که به رسیدن آن به جایگاه امروزی کمک کرد.

پروژه آیفون مخفیانه آغاز شد

در ماه‌های اولی که کارمندان اپل روی تولید آیفون کار می‌کردند، یک پروژه مخفی بود که حتی برخی از کارمندان اپل هم از آن بی‌خبر بودند. ژان ماری هالو، توسعه‌دهنده فرانسوی، پس از اینکه نتوانست استیو جابز را در مورد مزایای بالقوه آن متقاعد کند، در سال ۲۰۰۱ با تیمی متشکل از ۲۲ نفر در پاریس کار روی گوشی هوشمند را آغاز کرد. پس از چندین سال توسعه و موفقیت در برنامه‌های همگام‌سازی، این پروژه در نهایت در سال ۲۰۰۵ به ایالات متحده منتقل شد و زمانی که Hullot تصمیم گرفت در فرانسه بماند، هنری Lamiraux و Scott Forstall نقش‌های اصلی را در توسعه تلفن هوشمند برعهده گرفتند.

بخشی از محرمانه بودن تولید آیفون به خاطر ترس از جابز بود. مدیرعامل اپل عادت داشت وقتی کنترل پروژه‌ای را به‌دست می‌گرفت هر زمان که اراده می‌کرد ممکن بود پروژه را حتی قبل از شروع رسمی متوقف و نابود کند و بسیاری از کسانی که در اوایل درگیر این پروژه بودند می‌ترسیدند که جابز ناگهان تصمیمش را تغییر دهد و هرگز ساخت دستگاهی جدید به واقعیت نپیوندد. ماهیت پنهان‌کاری اپل برای ساخت آیفون به این معنا بود که وقتی جابز به پروژه‌ای ورود می‌کرد، اجازه نمی‌داد هیچ کس خارج از اپل روی آن کار کند. در عوض، به مدیران مورد اعتماد مجوزی برای استخدام بهترین مهندسان شرکت داده شد که باید با کار بر روی آیفون موافقت می‌کردند بدون اینکه در واقع چیزی در مورد آن گفته شود.

Project Purple در سال ۲۰۰۴ با ایده‌های رقابتی شروع شد

زمانی که استیو جابز متقاعد شد که اپل در سال ۲۰۰۴ باید یک تلفن همراه بسازد تا به آن کمک کند در بازار دنیا حرفی برای گفتن داشته باشد، دو ایده رقیب در مورد آیفون وجود داشت. یکی از اولین نمونه‌های اولیه اساسا یک آی‌پاد کلاسیک با قابلیت‌های یک گوشی بود. این بدان معناست که کاربران باید از چرخ کلید گرد آی‌پاد برای انتخاب مخاطبان یا شماره‌های ورودی به جای صفحه لمسی استفاده کنند. همچنین فاقد برنامه‌هایی مثل ایمیل و نمایش وضعیت آب‌و‌هوا بود.

این پروژه Project Purple نام داشت، دومین دیدگاه از آنچه آیفون می‌توانست حول یک صفحه نمایش چند لمسی بزرگ‌تر بچرخد این بود که به کاربران اجازه بدهد آن را با استفاده از انگشتان خود کنترل کنند. اپل قبلاً مفهوم یک تبلت بالقوه را آزمایش کرده بود، اما پس از اینکه مدیران متوجه شدند این فناوری روی یک دستگاه کوچک‌تر بهتر عمل می‌کند، این پروژه را برای آیفون کنار گذاشتند. اگرچه جابز در ابتدا فقط به ساخت تلفنی علاقه‌مند بود که راحت در دست کاربر قرار گیرد، تیم او توانست او را متقاعد کند که آیفون باید بیشتر یک رایانه همراه باشد.

آیفون در سال ۲۰۰۷ رونمایی شد

۲۰۰۷ شاید مهم‌ترین سال در تاریخ تولید آیفون باشد، زیرا در نهایت برای اولین‌بار این سال رونمایی شد. استیو جابز در Macworld در سانفرانسیسکو روی صحنه رفت و آیفون را نهم ژانویه ۲۰۰۷ به جمعیتی که جمع شده بودند معرفی کرد. در اینجا، دستگاه به‌عنوان تلاقی بین یک تلفن همراه، یک iPod و یک ابزار متصل به اینترنت توصیف شد. با‌این‌حال، بزرگ‌ترین مزیت این واقعیت بود که از یک صفحه نمایش ۳.۵ اینچی چند لمسی بهره می‌برد که می‌شد آن را منحصراً با لمس کنترل کرد. همچنین دارای یک دوربین 2 مگاپیکسلی بود و می‌شد با لپ‌تاپ و کامپیوتر برای وارد کردن مخاطبان یا موسیقی همگام‌سازی شود.

جابز در زمان سخنرانی تکرار کرد: “آیفون یک محصول انقلابی و جادویی است که به معنای واقعی کلمه پنج سال از هر تلفن همراه دیگری جلوتر است.” “همه ما با انگشت نشانه‌گر متولد شده‌ایم و آیفون از آنها برای ایجاد انقلابی‌ترین رابط کاربری از زمان ماوس استفاده می‌کند.”

اولین آیفون ۲۹ ژوئن، شش ماه پس از معرفی، به فروش رسید. تا ماه نوامبر، دستگاه با فروش بیش از یک میلیون دستگاه تنها در ایالات متحده موفقیت بزرگی به‌دست آورد. طی چند ماه آینده، آیفون در مناطق دیگری به فروش رفت و اوایل سال ۲۰۰۸ در بیشتر اروپا و آسیا در دسترس بود.

انقلاب App Store در سال ۲۰۰۸ اتفاق افتاد

زمانی که آیفون برای اولین‌بار عرضه شد، برنامه‌هایی داشت، اما اینها نرم‌افزارهای بومی بودند که از قبل روی دستگاه نصب شده بودند و کاربر حق انتخاب دیگری نداشت، زیرا استیو جابز، مدیرعامل اپل ظاهراً تمایلی به اجازه دادن نرم‌افزار شخص ثالث روی دستگاه نداشت، زیرا این به معنای از دست دادن کنترل بر تلفن هوشمند بود. جابز همچنین متقاعد نشده بود که برنامه‌های اضافی برای مشتریان یا شرکت ارزشی ایجاد کند.

والتر آیزاکسون توضیح داد: «زمانی که برای اولین بار در اوایل سال ۲۰۰۷ آیفون عرضه شد، هیچ برنامه‌ای وجود نداشت که بتوانید از توسعه‌دهندگان خارجی بخرید و جابز در ابتدا با اجازه دادن به آنها مخالفت کرد. او نمی‌خواست خارجی‌ها برنامه‌هایی برای آیفون تولید کنند که بتواند دستگاه را دستکاری یا آلوده به ویروس کند یا یکپارچگی آن را به‌هم بزنند.»

به لطف برخی مدیران دیگر اپل و توسعه دهندگان سایر شرکت‌ها، جابز در نهایت به پشتیبانی از برنامه‌های شخص ثالث چراغ سبز نشان داد. سپس اپل در ۱۰ ژوئیه ۲۰۰۸ اپ‌استور را راه اندازی کرد و به کاربران این فرصت را داد تا طیف وسیع‌تری از نرم‌افزارها را دانلود کنند که قابلیت‌های آیفون را گسترش می‌داد. اپ استور در ابتدا فقط ۵۰۰ برنامه تایید شده داشت، اما این برنامه به سرعت توسعه یافت و از بازی‌ها گرفته تا برنامه‌های مختلف را شامل می‌شد.

آیفون 4 با تغییر زیادی نسبت به نسل قبل عرضه شد

پس از عرضه آیفون در سال ۲۰۰۷، اپل هر سال مدل‌های جدیدی از این دستگاه را عرضه می‌کرد. ابتدا، سال ۲۰۰۸ شاهد عرضه آیفون 3G بودیم که نام آن از ورود داده‌های 3G خبر می‌داد، اگرچه با توجه به طرح نام‌گذاری متوالی که اپل بعداً اتخاذ کرد، این امر گیج کننده می‌شد و در سال ۲۰۰۹ با iPhone 3GS پیگیری شد. با‌‌‌این‌حال، اینها در مقایسه با مدل اصلی عمدتاً ارتقاء تدریجی بودند، از جمله بهبودهایی در دوربین، سرعت پردازنده و نمایشگرهای بهتر. تا زمانی که آیفون 4 در سال ۲۰۱۰ عرضه شد، این شرکت به‌درستی این سری را با طراحی کاملا جدید عرضه کرد.

آیفون 4 یک گام قطعی رو به جلو بود که تغییر قابل توجهی نسبت به نسل قبل داشت. آیفون 4 که در ۲۴ ژوئن ۲۰۱۰ عرضه شد، برای اولین‌بار دوربین سلفی داشت، چیزی که بعدها در همه گوشی‌های هوشمند رایج شد. یکی دیگر از موارد مهم، امکان استفاده از FaceTime برای تماس‌های ویدیویی بود که از این دوربین جلویی استفاده می‌کرد.

اپل همچنین به لطف آپدیت iOS، صفحه نمایش رتینا، یک صفحه نمایش LCD با تراکم پیکسلی بالا، را در کنار عملکرد چندوظیفه‌ای و پشتیبانی از پوشه‌های برنامه اضافه کرد. همچنین دارای یک طراحی نازک‌تر قابل توجه با یک نوار فولادی در اطراف بود تا به‌عنوان آنتن عمل کند و همچنین به کاربران امکان ضبط ویدیو با وضوح بالا و ویرایش فیلم را مستقیماً روی تلفن هوشمند می‌داد.

سیری سال ۲۰۱۱ عرضه شد

عرضه سیری برای iPhone 4S در سال ۲۰۱۱ نقطه عطف مهم دیگری در تاریخ تولید و عرضه آیفون بود. دستیار مجازی به‌طور موثری این امکان را برای کاربران فراهم می‌کرد که به جای اتکا به پیمایش در منوها یا دسترسی به برنامه‌ها، با تلفن هوشمند خود صحبت کنند. در سطح پایه، سیری می‌تواند به سؤالات پاسخ دهد و بر اساس اطلاعات ارائه‌شده توسط یک شخص به توصیه‌ها کمک کند، همچنین اقداماتی مانند پخش موسیقی، تنظیم آلارم‌ها یا تهیه فهرست را انجام دهد. این نحوه تعامل مردم با آیفون‌های خود را تغییر داد و نماینده نمادین این برند در آینده خواهد بود.

با‌این‌حال، در حالی‌که سیری در دهه گذشته به بخش مهمی از اکوسیستم آیفون و اپل تبدیل شده است، این پروژه در واقع از این شرکت فناوری سرچشمه نمی‌گیرد. بلکه سیری کار شرکت دیگری به همین نام بود که تحقیقاتی را از دانشگاه استنفورد و DARPA وزارت دفاع به عنوان بخشی از پروژه CALO، دستیار شناختی که یاد می‌گیرد و سازمان‌دهی می‌کند، انجام داد.

با‌این‌حال، اپل در سال ۲۰۱۰ سیری را خریداری کرد و تلاش‌هایی را برای ادغام این فناوری در آیفون آغاز و زمینه را برای ورود دستیار شخصی خودکار فراهم کرد که در نهایت به صدای محصولات خانه هوشمند اپل و ابتکار هوش اپل تبدیل شد.

Batterygate باعث جنجال اپل و آیفون شد

Batterygate جنجالی است که اپل را اواسط تا اواخر دهه ۲۰۱۰ فراگرفت. به گفته منتقدان، اپل به عمد سرعت پردازنده‌های آیفون‌های خود را به‌عنوان نوعی از رده خارج شدن برنامه‌ریزی شده کاهش می‌داد تا کاربران را مجبور به ارتقا و خرید دستگاه‌های جدید کند. گزارش‌ها در سال ۲۰۱۷ حاکی از آن بود که این شرکت عملکرد گوشی‌های هوشمند قدیمی‌تر را کاهش می‌دهد، اگرچه اپل این را راهی برای حفظ ایمنی و طول عمر آیفون‌ها توضیح داد. این شرکت فناوری به CNET توضیح داد که با تحلیل رفتن باتری‌، آیفون‌ها به گونه‌ای برنامه‌ریزی می‌شوند که تقاضای عملکرد را کاهش دهند و برای «محافظت از اجزای الکترونیکی آن» خاموش شوند.

در نهایت، تعداد شکایت‌ها علیه اپل افزایش یافت و کاربران گوشی‌های هوشمند آیفون 6، آیفون 6 اس و آیفون 7 به‌ویژه تحت تأثیر قرار گرفتند. در سال ۲۰۲۰، این شرکت پس از مواجهه با ادعاهایی که در تلاش برای وادار کردن کاربران به خرید مدل‌های جدید آیفون بود، موافقت کرد که یک شکایت را با کاربران ۳۳ ایالت از ایالات متحده به مبلغ ۱۱۳ میلیون دلار حل و فصل کند. یک دعوای دسته جمعی که در ایالات متحده مطرح شد با پرداخت ۵۰۰ میلیون دلار توسط اپل به حدود سه میلیون نفر که در این اقدام قانونی شرکت داشتند، پایان یافت. با‌این‌حال، اپل با وجود موافقت با حل‌و‌فصل دعاوی به هیچ تخلفی اعتراف نکرد.

اپل در سال ۲۰۱۷ فیس آی‌دی را معرفی کرد

Face ID یک سیستم تشخیص چهره است که در آیفون‌ها و سایر دستگاه‌های iOS برای ارائه نوعی احراز هویت بیومتریک استفاده می‌شود. به‌این ترتیب کاربران می‌توانستند به سادگی با نگاه کردن به دوربین صفحه را باز کنند. این قابلیت اولین‌بار در سال ۲۰۱۷ برای آیفون معرفی شد و اولین گوشی که از این قابلیت بهره می‌برد آیفون X بود و بعداً به مدل‌های دیگر آیفون گسترش یافت.

این سیستم با ترکیب چندین عنصر کار می‌کند که می‌تواند مدل دقیقی از چهره یک فرد ارائه دهد که شامل استفاده از یک پروژکتور نقطه‌ای لیزری و یک دوربین مادون قرمز است که با فناوری Face ID قادر است چهره‌ها را بدون در نظر گرفتن وجود عینک یا ریش تشخیص دهد.

Face ID را می‌توان برای برنامه‌های خاص نیز فعال کرد. پس از روشن شدن، فقط به آن شخص اجازه دسترسی به برنامه را می‌دهد. این برنامه می‌تواند برای دستگاه‌های اشتراک‌گذاری‌شده که توسط چندین نفر استفاده می‌شود مفید باشد، جایی‌که می‌خواهید محدودیت محتوا و برنامه‌هایی را که دیگر کاربران می‌توانند به آن‌ها دسترسی داشته باشند را محدود کنید. به‌عنوان یک مزیت اضافی، Face ID همچنین امکان ایجاد Memoji متحرک را با فناوری مورد استفاده برای تقلید حالت چهره شما به صورت متحرک فراهم می‌کند.

پشتیبانی از واقعیت افزوده سال ۲۰۱۷ اضافه شد

عرضه آیفون 8 از نظر اعلامیه‌های جدید چندان گوشی جالبی نبود. آیفون با بدنه شیشه‌ای جدید، دوربین ارتقا یافته و شارژ بی‌سیم را در کنار بهبود عملکرد کلی معرفی شد. بزرگترین تغییر، اولین پشتیبانی از واقعیت افزوده بود. در ژوئن ۲۰۱۷، اپل اعلام کرد که فناوری AR به iOS می‌آید و حتی ابزار توسعه سیستم ARKit را برای توسعه دهندگان راه‌اندازی کرد تا برنامه‌ها و بازی‌ها را برای گوشی هوشمند ایجاد کنند.

اضافه شدن فناوری AR برای آیفون‌ها به این معنی است که می‌توان دنیای مجازی را با زندگی واقعی ترکیب کرد. یک مثال خوب در این مورد، اپلیکیشن Measure در دستگاه‌های iOS است که به کاربران اجازه می‌دهد از یک نوار اندازه‌گیری مجازی برای اندازه‌گیری و ضبط مستقیم با دوربین دستگاه استفاده کنند. البته کاربردهای بسیار دیگری نیز وجود دارد، از برنامه‌های رصد ستارگان که می‌توانند مکان سیارات، ستاره‌ها و موارد دیگر را نشان دهند و همچنین بازی‌هایی مانند «گدازه داغ» که فضاهای شما را به مسیری با مانع تبدیل می‌کند.

آیفون 12 باز‌طراحی شد و MagSafe را به ارمغان آورد

نسل چهاردهم آیفون که شامل آیفون 12، آیفون 12 مینی، آیفون 12 پرو و ​​آیفون 12 پرو مکس می‌شد، به‌روزرسانی بزرگ بعدی طراحی بود که پس از اکتبر ۲۰۱۰ معرفی شد. تعدادی ارتقاء مهم را با خود به همراه داشت که از آن زمان در همه آیفون‌های آینده رایج شد و همچنین اولین‌بار بود که اپل چهار نوع از یک مدل را برای خرید همزمان در دسترس قرار داد.

یکی از ارتقاهای مهمی که با آیفون 12 ارائه شد، تغییر صفحه نمایش Super Retina XDR بود. این یک صفحه نمایش OLED با کیفیت بالا است که جایگزین صفحه نمایش LCD مورد استفاده در آیفون‌های قبلی شد. کاربران حالا می‌توانستند ویدئو را در Dolby Vision 4K با برد دینامیکی بالا ضبط کنند و گوشی هوشمند از فناوری 5G پشتیبانی می‌کرد.

آیفون 12 همچنین از Apple A14 Bionic استفاده می‌کند که برای تامین انرژی iPad و iPad Air نیز استفاده می‌شود. یکی دیگر از موارد اضافه شده، گنجاندن MagSafe بود، سیستمی که به کاربران اجازه می‌دهد دستگاه‌ها را به‌صورت بی‌سیم و با استفاده از آهن‌رباهای طراحی‌شده مخصوص، نصب و شارژ کنند.

سال ۲۰۲۴ آیفون پیشرو بازار جهانی شد

۲۰۲۴ سال بزرگی برای اپل بود. اپل پس از رسیدن به ارزش بازار یک تریلیون دلاری در سال ۲۰۱۸ و سپس رشد تا رسیدن به مرز ۳ تریلیون دلار در سال ۲۰۲۳ اولین شرکتی بود که به این ارزش‌ رسید و یک سال بعد نیز به نقطه عطفی بزرگ دست یافت. این شرکت فناوری به‌طور رسمی رهبر بازار از نظر گوشی‌های هوشمند شد، به‌طوری‌که آیفون‌ها ۲۰ درصد از کل گوشی‌های هوشمند فروخته شده در سال ۲۰۲۳ را تشکیل می‌دهند.

این اولین بار در یک دوره ۱۲ ساله بود که شرکت سامسونگ الکترونیک، سازنده سری گوشی‌های هوشمند اندرویدی گلکسی، در رتبه اول قرار نداشت. اپل با ۰.۶ درصد از سامسونگ پیشی گرفت و شرکت‌های دیگری مانند شیائومی نیز به رقمی دوبرابر رسیدند. این سهم بازار به معنای فروش بیش از ۲۳۴ میلیون آیفون در طول سال است که نشان دهنده رشد قابل توجه ۳.۷ درصدی نسبت به ۱۲ ماه گذشته است.

Apple Intelligence به آیفون 15 می‌آید

Apple Intelligence جدیدترین نوآوری تکنولوژیکی است که به سری آیفون‌های اپل آمده است. Apple Intelligence که اولین بار در سال ۲۰۲۴ با آیفون 15 رونمایی شد، نوع جدیدی از هوش مصنوعی است که تعدادی ویژگی چشمگیر را به گوشی هوشمند و سایر دستگاه‌های iOS اضافه می‌کند. متأسفانه، در دستگاه‌های قدیمی‌تر در دسترس نیست زیرا به قدرت پردازش پیشرفته‌ای نیاز دارد که در تلفن‌های هوشمند با پردازنده قدیمی‌تر در دسترس نیست.

تغییر عمده‌ای که Apple Intelligence برای آیفون‌ها ایجاد می‌کند، نسخه پیشرفته‌تر سیری است که می‌تواند کارهای پیچیده‌تری را انجام دهد و کمتر شبیه یک ربات است. همچنین ابزارهای نوشتن را اضافه می‌کند، که می‌تواند همه کارها را انجام دهد، از تصحیح متن گرفته تا کمک به خلاصه کردن محتوا و ارائه خلاصه‌ای سریع از آنچه می‌گوید. وقتی صحبت از تماس‌ها به میان می‌آید، Apple Intelligence می‌تواند به شما در ضبط تماس‌ها و ارائه رونویسی از آنچه گفته می‌شود کمک کند.



نظرات

دیدگاه خود را اشتراک گذارید
اشتراک
به من اطلاع بده
guest

0 دیدگاه
جدیدترین
قدیمی‌ترین بیشترین رای
Inline Feedbacks
View all comments