مولد هوش مصنوعی روی گوشیهای هوشمند
Ai روی ۸۳ درصد گوشیها قرار میگیرد
همه تولیدکنندگان در حال ارایه سرویس مولد هوش مصنوعی روی گوشیهای هوشمند هستند و سال ۲۰۲۴ شاهد ارایه سرویسهای هوشمند پیشرفتهای روی این دستگاهها خواهیم بود.
سامسونگ طی دو سال آینده تقریباً ۵۰ درصد از سهم بازار گوشیهای هوشمند مجهز به هوش مصنوعی مولد را تصاحب خواهد کرد. توسعه دهندگان تلفن همراه چینی نیز امیدوارند که گوشیهای هوشمند مجهز به این فناوری را توسعه دهند. از سوی دیگر گوگل پیکسل 8 را میتوان اولین گوشی هوشمند مولد هوش مصنوعی دانست.
امروزه هوش مصنوعی مولد تقریباً در همه محصولات راه خود را باز کرده است؛ از ماشینهای هوشمند گرفته تا هر اپلیکیشنی که در گوشیهای موبایل قابل تصور است، قابلیتهای هوش مصنوعی مولد راه پیدا کرده است. بسیاری از سازمانها در حال افزایش سرمایه گذاری خود در برنامههای کاربردی هوش مصنوعی هستند. مصرفکنندگان همچنین از قابلیتهای این فناوری، بهویژه در نحوه حل وظایف استفاده میکنند.
همچنین انتظار میرود هوش مصنوعی در گوشیهای هوشمند تعبیه شود. در واقع، طبق گزارش Counterpoint Research، سال ۲۰۲۴ برای گوشیهای هوشمند، هوش مصنوعی بسیار مهم خواهد بود و دستگاههایی که به این تکنولوژی مجهز میشوند به ۱۰۰ میلیون دستگاه برسد و تا سال ۲۰۲۷ تعداد دستگاههایی که از این تکنولوژی برخوردار میشوند به ۵۲۲ میلیون دستگاه برسد که رشد ۸۳ درصدی خواهد داشت.
مولد هوش مصنوعی روی گوشیهای هوشمند بهچه شکل است؟
در حالی که امروزه بیشتر گوشیهای هوشمند نوعی هوش مصنوعی را در خود جای دادهاند، گوشیهای هوشمند مولد هوش مصنوعی بسیار بیشتر از پاسخهای از پیش برنامهریزیشده یا انجام وظایف از پیش تعریف شده را ارائه میدهند. به عنوان مثال، سیری اپل یک ربات چت هوش مصنوعی مولد نیست، بلکه یک دستیار شخصی داخلی و با کنترل صوتی سرویسهایی را به کاربران اپل ارایه میدهد که از هوش مصنوعی پشتیبانی میکند.
اما این ربات دارای قابلیتهایی نیست که یک چت ربات هوش مصنوعی در یک گوشی هوشمند داشته باشد. اپل تاکنون هیچ محصول یا خدماتی را با تجهیز به این فناوری عرضه نکرده است، اما طبق گزارشها، این شرکت فناوری برنامههایی برای یک گوشی هوشمند مولد هوش مصنوعی در آینده دارد.
فروش گوشیهای هوشمند هواوی در چین با رشد ۳۷ درصدی نسبت به سال قبل، ۱۲.۹ درصد از سهم بازار این کشور را در سه ماهه چهارم سال ۲۰۲۳ به خود اختصاص داد در حالی که سهم اپل کاهش یافت. در همین حال، پیکسل 8 پرو گوگل که بهتازگی معرفی شده، اولین گوشی هوشمند با هوش مصنوعی مولد است.
روی این دستگاه در حال حاضر Gemini Nano گوگل اجرا میشود و انتظار میرود بهروزرسانیها و ویژگیهای بیشتری در مدلهای آینده رونمایی شود. جمینی نانو به کاربران این امکان را میدهد تا تجربه مفیدتر، سازندهتر و شخصی شدهتری را در دستگاه داشته باشند. کاربران میتوانند از فناوری مذکور در پیکسل 8 برای پیشنویس ایمیلها، قرار ملاقات با مخاطبان خود و انجام کارهای دیگر استفاده کنند.
سامسونگ همچنین برنامههایی برای نسخهای از یک گوشی هوشمند مولد هوش مصنوعی دارد. مدل AI سامسونگ که Samsung Gauss نام دارد برای استفاده در تمام دستگاههای این برند طراحی شده است. Samsung Gauss یک مدل زبان مولد است که میتواند به نوشتن ایمیل و ترجمه محتوا کمک کند. همچنین میتواند با فعال کردن کنترل هوشمندتر دستگاه هنگام ادغام در محصولات، تجربه کاربر را بهبود ببخشد.
Samsung Gauss همچنین قادر است توسعه دهندگان نرم افزار را قادر به نوشتن سریع کد کند. هوش مصنوعی مولد میتواند تصویر تولید و ویرایش کند که یک ویژگی برجسته و مطلوب برای کاربران هوش مصنوعی بهشمار میرود. توسعه دهندگان تلفن همراه چینی همچنین امیدوارند که گوشیهای هوشمند مولد هوش مصنوعی را توسعه دهند.
گزارشها حاکی از آن است که شرکت چینی Oppo تلاشهای تحقیقاتی خود در زمینه هوش مصنوعی دو برابر میکند زیرا رقابت بین سازندگان گوشیهای هوشمند برای ادغام محصولات مشابه ChatGPT در گوشیها در حال افزایش است. سازنده چینی گوشیهای هوشمند به طور فعال در حال سرمایه گذاری در هوش مصنوعی مولد، از جمله توسعه مدل زبان بزرگ (LLM) به نام AndesGPT است.
شیائومی همچنین امیدوار است که گوشی هوشمند آیندهاش را با هوش مصنوعی تولید کند. در گزارشی توسط فوربس، بنیانگذار و مدیرعامل شیائومی، لی جون، در آگوست سال جاری اعلام کرد که دستیار دیجیتالی شرکتش که شیائو آی نام دارد، قابلیتهای هوش مصنوعی مولد را نیز شامل شود. گفته میشود که توسط یک مدل هوش مصنوعی سبک وزن با 1.3 میلیارد پارامتر که روی تلفن اجرا میشود، پشتیبانی میشود، اما شیائومی قصد دارد به همان خوبی مدلی با 6 میلیارد پارامتر در حال اجرا در سرویس رایانش ابری خود ارایه کند.
گوشیهای آینده
علیرغم تواناییهای گوگل، کانترپوینت، سامسونگ و کوالکام را بهعنوان رهبران بلامنازع میبیند، زیرا محصولات و قابلیتهای فعلی آنها را به عنوان اولین محرکها در بازار قرار میدهد. این تحقیق حاکی از آن است که سامسونگ در دو سال آینده تقریباً ۵۰ درصد از سهم بازار را تصاحب کند، درست مانند دستگاههای تاشو. سازندگان چینی مانند شیائومی، ویوو، آنر و اوپو نیز بازیگران کلیدی بازار خواهند بود.
شیائومی در حال برنامهریزی است که فروش گوشیهای پرچمدار خود را در کمتر از دو هفته به بیش از یک میلیون دستگاه برساند. کوالکام احتمالا تا دو سال آینده بیش از ۸۰ درصد از بازار گوشیهای هوشمند مولد هوش مصنوعی را تصاحب خواهد کرد و مدیاتک به هدف خود یعنی تولید دستگاههای مبتنی بر دایمنسیتی 9300 میرسد. سهم گوشیهای هوشمند مولد هوش مصنوعی در بازار موبایل تا سال آینده تک رقمی خواهد بود.
پیشبینی میشود سال ۲۰۲۴ بیشتر روی یادگیری این دستگاهها کار شود تا سال ۲۰۲۶ این دستگاهها سهم بیشتری از بازار را به خود اختصاص دهند. هوش مصنوعی در چند سال گذشته یکی از ویژگیهای گوشیهای هوشمند بوده است. اکنون انتظار داریم که شاهد ظهور گوشیهای هوشمند بهینهسازی شده برای اجرای مدلهای هوش مصنوعی مولد علاوه بر استفاده معمولی از هوش مصنوعی باشیم.
موارد استفاده احتمالی شامل ایجاد محتوای شخصیشدهتر، دستیارهای دیجیتالی باهوشتر با شخصیتها و سبکهای مکالمه منحصربهفرد، توصیههای محتوا و موارد دیگر است. با این حال، ریچاردسون همچنین معتقد است که این امر مستلزم پرداختن به مسائلی مانند برداشتن محدودیتهای حافظه است و احتمالاً در برخی موارد منجر به رویکرد ترکیبی خواهد شد. با این وجود، یک چیز قطعی است و آن اینکه به دورانی میرسیم که کاربران گوشیهای هوشمند دیگر نیازی به هماهنگی با دستگاههای خود ندارند.
نظرات
دیدگاه خود را اشتراک گذارید