با بالا گرفتن تب ساخت سریال و بازیهای ویدیویی برپایهی افسانههای نورث و قوم وایکینگ و صدالبته موفقیت این عناوین، به هیچ عنوان عجیب نبود که دیگر شرکتهای بزرگ بازیسازی هم به فکر کوچ دادن قهرمانان مشهورشان به سرزمینهای شمالی بیافتند. آخرین نمونه، بازی Assassin’s Creed Valhalla است که یوبیسافت هفتهی پیش از آن رونمایی کرد. این عنوان قرار است اولین حضور سری در نسل نهم باشد، برهمین اساس سازندگان در تلاشاند تجربهی Assassin’s Creed Unity در نسل هشتم را تکرار نکنند. با توجه به اینکه تاکنون اطلاعات نسبتا کاملی از این بازی در دسترس قرار گرفته، تصمیم گرفتیم به بررسی این نکات منتشر شده پرداخته و در نهایت ببینیم که آیا ارزش دارد برای عرضهی این بازی روزشماری کنیم یا اینکه با یک عنوان معمولی دیگر مانند Unity و Syndicate سر و کار داریم.
داستان بازی Assassin’s Creed Valhalla در انگلستان و نروژ و در سال ۸۷۳ میلادی یعنی قرن نهم روایت میشود. قبیلهی تحت فرمان کاراکتر اصلی به خاطر کمبود منابع، سرزمین نروژ را ترک کرده و برای ساخت یک زندگی جدید راهی جریزهی انگلستان میشود. با اینکه تصور میشود سرزمین انگلیس برای زندگی محیطی مناسبتر خواهد بود، اما بومیان این سرزمین یعنی آنگلوساکسونهای مشهور، حضور هیچ بیگانهای را در این جزیره تاب نمیآورند و نبرد بر سر کنترل منابع و زمین بین مهاجمان و بومیان آغاز میشود.
در دنیای حقیقی، زمان شروع بازی مصادف است با حملهی ارتش وایکینگها به جزیره انگلستان که دیگر خبری از حضور رومیان در آن نیست. آنها در سال ۸۶۰ میلادی یورش اصلی خود را به این سرزمین آغاز کردند و تا سال ۹۰۰ میلادی بخشهای عمدهای از این جزیره را به تسخیر خود درآوردند. با این حال، سابقهی یورشهای گاه و بیگاه وایکینگها به زادگاه آنگلوساکسونها به دههها قبل از آن باز میگردد. در تریلر منتشر شده شاهد آن هستیم که شاه آلفرد (King Alfred The Great of Wessex) که از قضا یک شخصیت حقیقی در تاریخ است، سربازان خود را برای نبرد با وایکینگها آماده میکند. او یکی از معدود رهبران انگلیسی است که در نهایت موفق به عقب راندن ارتش وایکینگ شد.
این بار هم قابلیت انتخاب کاراکتر مونث به عنوان شخصیت اصلی وجود دارد و سازندگان از همان زمان معرفی بازی، این نکته را تایید کردهاند. بازیکنان بازی را در نقش Eivor، یک مبارز و یکی از رهبران قبایل وایکینگ آغاز میکنند. همان طور که اشاره شد، با وجود نمایش کاراکتر مذکر در تریلر معرفی، بازیکنان قابلیت تجربهی بازی با شخصیت اصلی مونث را نیز دارند. چهرهی نسخهی مونث Eivor نه در تریلر سینمایی که در اکشن فیگور نسخه کالکتور بازی نمایش داده شد. هنوز مشخص نیست علاوه بر تفاوت ظاهر و صداگذار، گیمپلی بازی هم با انتخاب هر جنسیت تغییر خواهد کرد یا نه.
با اینکه المانهای نقشآفرینی مدتهاست در سری Assassin’s Creed به صورت محدود وجود دارند اما این بازی Assassin’s Creed Odyssey بود که به صورت گسترده، از المانهای نقشآفرینی استفاده کرد؛ به طوری که میتوان این بازی را نه یک عنوان اکشن ادونچر که اکشن نقش آفرینی نامید. در Odyssey گیمرها حق انتخاب دیالوگ کاراکتر اصلی را داشتند و این انتخابها روی مسیر داستان و پیشروی در ماموریتها نیز تاثیر میگذاشت. با توجه به استقبال طرفداران از این تغییرات، این سیستم در بازی Assassin’s Creed Valhalla هم مورد استفاده قرار خواهد گرفت.
یکی از بخشهای مهمی که از Assassin’s Creed 3 به گیمپلی سری افزوده شد، قابلیت کشتیرانی و نبردهای دریایی بود. این بخش به صورت محدود در قسمت سوم مورد استفاده قرار گرفت اما استقبال از همین بخش کوتاه هم به حدی زیاد بود که یوبیسافت نسخهی بعدی سری را کاملا مبتنی بر کشتیسواری و زندگی دزدان دریایی ساخت. از آن زمان تاکنون بخش کشتیسواری در اکثر نسخههای این مجموعه مورد استفاده قرار گرفت و با اینکه به صورت محدود در نسخه Assassin’s Creed Origins وجود داشت اما باز هم به صورت گسترده در نسخهی Assassin’s Creed Odyssey بازگشت. اگر کسی تصور کند خبری از کشتیسواری در بازی Assassin’s Creed Valhalla نخواهد بود، اشتباه بزرگی مرنکب شده زیرا شخصیت اصلی داستان، یک وایکینگ است و قوم وایکینگ بیش از هر چیز در تاریخ به دریانوردی مشهور هستند. بر همین اساس انتظار میرود المانهای جذاب کشتیسواری که در قسمت قبل شاهدشان بودیم، در این نسخه هم حضور داشته باشند و بازیکنان با قلع و قمع کشتیهای دشمن به تجهیز کشتی خود پرداخته و تبدیل به سلطان دریای شمال شوند.
اگر بخواهیم براساس تریلر سینماتیک منتشر شده از بازی قضاوت کنیم، باید انتظار نبردهای بزرگی را در بازی Assassin’s Creed Valhalla داشته باشیم؛ چیزی شبیه به نبردهای آتنیها و اسپارتیها برای کنترل ایالتهای یونان در Assassin’s Creed Odyssey. اشرف اسماعیل از کارگردانهای این نسخه در مصاحبهای تایید کرد که نبردهای تن به تن بازی Assassin’s Creed Valhalla به واسطهی خوی جنگجو و بی رحم وایکینگها، نسبت به قسمتهای قبلی بسیار خشنتر و خونینتر خواهند بود. البته تغییرات اعمال شده در مبارزات این نسخه محدود به خون و خونریزی بیشتر نیست و قرار است برخی المانهای جدید هم به سیستم مبارزات افزوده شوند. المانهایی نظیر پرتاب تبر و قابلیت استفادهی همزمان از دو سلاح از جمله المانهای جدید افزوده شده به مبارزات سری هستند.
یکی دیگر از قابلیتهایی که بار دیگر به سری Assassin’s Creed بازگشته، مدیریت و گسترش پایگاه است. در نسخهی Valhalla مدیریت پایگاه، نقشی اساسی در گیمپلی ایفا میکند. خوشبختانه با در نظر گرفتن سابقهی سازندگان در توسعهی این بخش، مدیریت پایگاه چیزی شبیه به مدیریت مناطق مسکونی در Fallout 4 نخواهد بود که دست کمی از یک فاجعه نداشت. کاراکتر اصلی بازی یعنی Eivor رهبر یک قبیله است و بر همین اساس، مدیریت روستای وایکینگها نیز برعهده او قرار دارد. مدیریت درست این روستا باعث افزایش قدرت مبارزان و دستیابی آنها به تجهیزات و مهارتهای جدید خواهد شد. بازیکنان در این روستا به ساخت و توسعهی ساختمانهایی مانند سربازخانه و آهنگری خواهند پرداخت. توانایی گیمرها در افزایش قدرت ساکنان روستا و شخصیسازی ظاهر آنان به موارد ذکر شده ختم نشده و آنها میتوانند با ساخت یک ساختمان مخصوص، تتوهای مورد علاقهشان را روی بدن و صورت جنگجویانشان حک کنند.
بازیکنان با گسترش قدرت قبیلهی وایکینگ خود، باید دایرهی نفوذ خود را از نروژ تا انگلستان گسترش دهند و حملات گستردهای را علیه دشمنان آنگلوساکسون خود سازماندهی کنند. البته تمام فعالیتهای بازیکنان به قتل و غارت ختم نشده و با افزایش قدرت نظامی، میتوانند با برخی لردهای بریتانیایی پیمان اتحاد منعقد سازند ولی هنوز اطلاعات دقیقی از نحوهی کارکرد دیپلماسی در بازی Assassin’s Creed Valhalla منتشر نشده است. بازیکنان میتوانند نیروهای جنگجوی وایکینگ مزدور را هم به خدمت بگیرند تا در کنار نیروهایشان مبارزه کنند. کارکرد این نیروها به نبرد در کنار سربازان خودی محدود نشده و بازیکنان میتوانند این مزدوران درنده را با دوستانشان هم به اشتراک بگذارند.
مانند تمامی نسخههای سری، این بار هم بخشی از داستان در دنیای مدرن روایت شده و برای سومین بازی پیاپی، بازیکنان کنترل کاراکتر لیلا حسن را در اختیار خواهند گرفت. سازندگان، برنامههای زیادی برای پربار ساختن گیم پلی بازی Assassin’s Creed Valhalla دارند که از بسیاری از آنها هنوز رونمایی نکردهاند. به عنوان مثال در یکی از عکسهای منتشر شده از بازی، کاراکتر Eivor در کنار یک خرس زیبا اما خشن دیده میشود، با اینکه توضیح خاصی دربارهی این عکس داده نشده اما میتوان انتظار داشت که قابلیت رام کردن حیوانات از دیگر ساختهی کمپانی یوبیسافت یعنی سری Far Cry به بازی Assassin’s Creed Valhalla منتقل شود.
یکی از بهترین خبرهایی که مایکروسافت دربارهی بازی Assassin’s Creed Valhalla به صاحبان Xbox One داد، پشتیبانی این بازی از قابلیت Smart Delivery بود. این قابلیت جالب و صدالبته هوشمندانه به کاربران Xbox One اجازه میدهد که در صورت خرید نسخهی نسل هشتمی این بازی، نسخهی نسل نهمی مخصوص کنسول Xbox Series X را به صورت رایگان روی این کنسول دریافت کنند و نسخهی نسل نهمی با تمام بهبودهای گرافیکی در اختیارشان قرار خواهد گرفت. استفاده از قابلیت Smart Delivery برای بازیسازان اختیاری است و تصمیم شرکت پولپرستی مانند یوبیسافت برای استفاده از آن در این بازی نشان میدهد که آنها برنامههای زیادی برای موفقیت این عنوان دارند.
تاریخ دقیق انتشار بازی Assassin’s Creed Valhalla تا لحظهی انتشار این مقاله تایید نشده و سازندگان به اعلام تعطیلات ۲۰۲۰ به عنوان زمان انتشار این عنوان بسنده کردهاند. با توجه به تریلر و اطلاعاتی که از بازی Assassin’s Creed Valhalla منتشر شده، به نظر میرسد با یک عنوان خوش ساخت دیگر مانند قسمت Odyssey سر و کار خواهیم داشت. تقریبا تمامی استودیوهای تحت فرمان یوبیسافت مانند شعبهی سنگاپور، بخارست و شانگهای به طور مشترک روی این پروژه کار میکنند. این موضوع از یک سو باعث خوشحالی است اما از سوی دیگر باعث نگرانی. خوشحالی از این جهت که تمامی منابع یوبیسافت برای ساخت این بازی متمرکز شدهاند و نگران کننده از آن جهت که در صورت هماهنگ نبودن تیمهای سازنده، فاجعهی بزرگی اتفاق خواهد افتاد.
نظرات
دیدگاه خود را اشتراک گذارید