گلکسی اس ۳۰
1%
  • 0/10

با این سیاست سامسونگ، حالا حدس زدن طراحی گلکسی اس ۳۰ هم کار سختی نیست!

ظاهر یکسان، متریال بهتر!

با این سیاست سامسونگ، حالا حدس زدن طراحی گلکسی اس ۳۰ هم کار سختی نیست! ۲ ۰۸ بهمن ۱۴۰۲ یادداشت فناوری کپی لینک

با این روندی که سامسونگ در طراحی گوشی‌های هوشمند در پیش گرفته، به نظر می‌رسد حالا حتی می‌توانیم طراحی سری گلکسی اس ۳۰ را هم حدس بزنیم.

آخرین باری که واقعا از بابت طراحی جدید گوشی‌های سری گلکسی اس شگفت‌زده شدید را به خاطر دارید؟ منظورمان فریم تیتانیومی یا سنسور دوربین جدید نیست؛ بلکه درباره‌ی خود طراحی صحبت می‌کنیم.

سری گلکسی اس ۲۰ را می‌شد یک پیشرفت چشمگیر از لحاظ طراحی در مقایسه با اس ۱۰ دانست. بعد از آن سری اس ۲۱ هم با تغییر محسوس نسبت به قبل عرضه شدند اما از اس ۲۲ به بعد، دیگر همه چیز شبیه به هم شد. سامسونگ فقط در این بین ماژول دوربین را حذف و اضافه می‌کرد. گلکسی اس اولترا هم که سه نسل است طراحی‌اش دست نخورده و اگر بخواهیم خیلی ریزبین باشیم، اس ۲۱ اولترا هم ماژولش را برداریم، اس ۲۲ اولترا از آب در می‌آید. با این روند، عجیب نیست اگر بگوییم گلکسی اس ۳۰ هم احتمالا شبیه به گوشی‌های چند نسل قبلش خواهد بود.

آیا این اتفاق بد است؟ قطعا نه. چرا که پرچم‌داران سامسونگ واقعا زیبا و باکیفیت هستند اما آیا این طراحی شگفت‌انگیز است؟ خیر! این طراحی ما را به وجد نمی‌آورد، حالا می‌خواهد خیلی خوب و عالی هم باشد. اما این سیاست سامسونگ سبب شده حالا بدانیم گلکسی اس ۳۰ قرار است چه شکلی باشد.

اگر به یک کودک مداد شمعی بدهید و بگویید یک گوشی برایتان بکشد، اگر آیفون ندیده باشد و تحت تأثیر آن نباشد، تصویری که خلق می‌کند شبیه به گلکسی اس ۲۴ خواهد بود. چون ساده‌ترین تعریف از یک گوشی هوشمند را ارائه می‌کند. مهم هم نیست آیا قبل گلکسی اس ۲۴ دیده باشند یا خیر چون طراحی این گوشی‌ها در مقایسه با قبل تغییر خاصی هم نداشته است.

پس آن همه خلاقیت کجا رفته است؟

در این لحظه، گوشی‌های پرچم‌دار سامسونگ مربع‌های ساده‌ی شیشه‌ای هستند که تعدادی دوربین هم روی پنل پشتی آن‌ها به چشم می‌خورد. یک پنل پشتی ساده با سه دوربین که حالا سامسونگ برای گوشی‌های امسال حتی به خودش زحمت نداده جنس این پنل را ارتقا دهد. اینجا، جایی است که هویت سامسونگ زیر سوال می‌رود.

هر سه گوشی سری گلکسی اس ۲۴ از حفره‌ی کوچک روی پنل نمایشگر بهره می‌برند؛ ظاهری که از گلکسی اس ۱۰ تاکنون در گوشی‌های سامسونگ دیده می‌شود؛ یعنی ۶ سال! هر سه مدل هم نمایشگر تخت دارند که البته برای مدل اولترا یک تغییر محسوب می‌شود اما برای دو مدل پلاس و استاندارد، ۴ سال است که چنین طراحی در نظر گرفته می‌شود. این یعنی اگر طراحی گلکسی اس ۲۵ متفاوت از اس ۲۴ باشد، باید انتظار داشته باشیم سامسونگ همان را با اندکی تغییر برای سری گلکسی اس ۳۰ هم در نظر بگیرد.

حالا گوشی‌های پرچم‌دار سامسونگ شبیه به گوشی‌های آیفون شده‌اند چون فریم تخت و نمایشگر تختی دارند. فقط گلکسی اس ۲۴ اولترا همچنان امضای کار شرکت کره‌ای را با خود به همراه دارد.

اگر سامسونگ وضعیت را در این بخش بهبود نبخشد، افشاگران دیگر حتی زحمت افشای اطلاعات پیرامون گوشی‌های این شرکت را هم به خود نمی‌دهند.

شاید دلیل اصلی اینکه فکر می‌کنیم سامسونگ هویتش را از دست داده این است که ابتدا تمام طراحی‌های گوشی‌های بالارده‌اش را روی گوشی‌های اقتصادی و میان‌رده تست می‌کند.

گلکسی A14 مثلا یکی از همان گوشی‌هایی بود که به دوربین‌های مجزا روی پنل پشتی راهی بازار شد. همین موضوع سبب شده در ذهن ناخودآگاه کاربران اینطور شکل بگیرد که پرچم‌دارهای سری گلکسی اس ۲۳ و اس ۲۴ در واقع دنباله‌ی گوشی‌های ارزان‌قیمت هستند. بنابراین عرضه‌ی یک گوشی میان‌رده با طراحی جدید هم می‌تواند ظاهر سری گلکسی اس ۳۰ را لو دهد.

البته که سامسونگ می‌خواهد با این کار، استقبال کاربران از طراحی جدیدش را محک زده و سپس از آن در گوشی‌های بالارده‌اش استفاده کند اما این چه کاری است؟ سری گلکسی اس برای خودش هویتی دارد، طرفدران زیادی دارد و اصلا نیازی به این کارها ندارد. این سری باید با یک زبان طراحی خاص و انحصاری به کاربران معرفی شود.

همین جزئیات کوچک، اپل را از سامسونگ سوا می‌کند. کاربران وقتی یک گوشی آیفون را می‌خرند، می‌دانند یک گوشی بالارده در دست گرفته‌اند، حتی اگر این گوشی قدیمی باشد. اما وقتی یک گلکسی اس ۲۴ داشته باشید، اگر به کسی نگویید گلکسی اس ۲۴ است قطعا چندین گوشی اقتصادی را نام می‌برد تا در نهایت به گلکسی اس ۲۴ برسد.

همه چیز هم آنقدرها بد نیست! روزنه‌ی امید برای سری گلکسی اس ۳۰

اگرچه گوشی‌های سری گلکسی اس ۲۴ طراحی کسل‌کننده‌ای دارند، اما از یک طرف واقعا گوشی‌های خوبی هستند و آن، متریال به کار رفته در ساختشان است. در بالا به این نکته اشاره کردیم که سامسونگ به خودش زحمت ارتقای شیشه‌ی گوریلا گلس ویکتوس 2 را نداده اما این شیشه واقعا باکیفیت است.

البته سامسونگ برای گلکسی اس ۲۴ اولترا از شیشه‌ی بسیار مقاوم‌تر گوریلا گلس آرمور استفاده کرده که در تست خط و خش دیدیم چگونه مقاومت می‌کرد. این شیشه در کنار تیتانیوم کاری کرده در دست گرفتن گلکسی اس ۲۴ اولترا یک حس پریمیوم و تکرارنشدنی را به شما القا کند. از طرفی وجود آلومینیوم سبک و باکیفیت در اس ۲۴ و اس ۲۴ پلاس هم همین حس را به شما القا می‌کند.

برخلاف اپل که کوچش از فولاد ضد زنگ به تیتانیوم باعث یک تغییر محسوس یعنی کاهش وزن شد، سامسونگ با سوییچ از آلومینیوم به تیتانیوم فقط ماندگاری بهترین مدل از پرچم‌داران جدیدش را افزایش داد. حالا این ماده باعث شده گوشی بزرگ سامسونگ بهتر در دست بنشیند، سر نخورد و به شما اجازه می‌دهد گوشی را حس کنید.

گلکسی اس ۳۰ شاید جذاب‌ترین گوشی سال ۲۰۳۰ نباشد اما قطعا بیشترین کیفیت را خواهد داشت.

با روندی که سامسونگ در طراحی پرچم‌دارانش در پیش گرفته، اگر گلکسی اس ۳۰ شبیه به گوشی‌های سه چهار نسل قبلش باشد اصلا جای تعجب ندارد. اما می‌دانیم حداقل از لحاظ کیفیت ساخت، با گوشی‌های کم‌نظیری مواجه خواهیم بود.

مشخص نیست سری گلکسی اس ۳۰ از چه شیشه گوریلا گلسی استفاده خواهند کرد؛ یا اصلا سامسونگ در ساخت این گوشی‌ها از شیشه گوریلا گلس استفاده خواهد کرد یا خیر. اما هرچه که هست، این گوشی‌ها از لحاظ مقاومت، زبانزد خواهند بود.

با وجود هوش مصنوعی، چه کسی به ظاهر سری گلکسی اس ۳۰ اهمیت می‌دهد؟

سامسونگ در سال ۲۰۲۴، قابلیتی را به گوشی‌هایش اضافه کرده که به نظر می‌رسد آینده از آنش باشد. پس بعید است تا ۶ سال دیگر کسی اصلا به ظاهر گوشی اهمیت بدهد. البته که ظاهر گوشی‌ها تا آن زمان زشت نخواهد شد اما اگر هم تغییر خاصی نداشت نباید خیلی تعجب کرد. چون آنچه که قرار است تغییر کند، ماهیت نرم‌افزاری آن‌هاست. هرچند چه کسی بدش می‌آید بالاخره یک طراحی جذاب و سرگرم‌کننده از سامسونگ ببیند؟

احتمال همه‌گیری گوشی‌های تاشو هم وجود دارد

ما درباره سری گلکسی اس ۳۰ صحبت می‌کنیم اما نکته‌ای که وجود دارد این است که شاید تا ۶ سال دیگر، دنیای گوشی‌های هوشمند در تسخیر محصولات تاشو یا رول‌شونده قرار بگیرد.

کسی چه می‌داند؛ وقتی همین حالا این گوشی‌ها روند رو به رشد خیره‌کننده‌ای را در پیش گرفته‌اند، قطعا تا ۳۰ سال دیگر و به بلوغ رسیدن فناوری نمایشگرهای منعطف، بازار را دگرگون خواهند کرد. این دگرگونی هم می‌تواند به معنای پایان سلطه‌ی گوشی‌های معمولی از جمله سری گلکسی اس ۳۰ و آغاز حکمرانی گوشی‌های تاشو بر بازار باشد.



مطالب مرتبط

دیگران نیز خوانده‌اند

نظرات

دیدگاه خود را اشتراک گذارید
اشتراک
به من اطلاع بده
guest

2 دیدگاه
جدیدترین
قدیمی‌ترین بیشترین رای
Inline Feedbacks
View all comments