بررسی فصل سوم انیمه Attack On Titan - نبرد علیه تایتان

بررسی فصل سوم انیمه Attack On Titan – نبرد علیه تایتان

قصه‌ای دلنشین، آشوبی سهمگین

1%
  • 0/10
بررسی فصل سوم انیمه Attack On Titan – نبرد علیه تایتان ۱ ۳۱ تیر ۱۳۹۸ نقد انیمه کپی لینک

فصل سوم انیمه Attack on titan به مراتب قوی‌تر از آن چیزی است که تصور می‌کردیم. حداقل با اختلاف بهترین فصل این انیمه به شمار می‌رود.

انگار همین دیروز بود که پخش انیمه دفترچه مرگ (Death Note) به اتمام رسید و انیمه‌بازها به سوگ نشستند. مدتی گذشت و انیمه جدیدی از تهیه‌کننده‌های دفترچه مرگ در دست ساخت قرار گرفت. انیمه Attack on Titan پس از مدتی تبدیل به یک اثر پرطرفدار شد. به گونه‌‌ای که زمزمه جذابیت این انیمه در سرتاسر دنیا پیچیده شد.

انیمه Attack on Titan با پخش سه فصل خود توانست قصه را به یک نقطه اوج برساند. فصل نخست که با شخصیت «ارن»، «آرمین» و «میکاسا» آشنا شدیم و محوریت کلی داستان دستمان آمد. در فصل دوم نبردهای بی‌امان سربازهای پشت دیوار با تایتان‌ها را تماشا کردیم. در نهایت در فصل سوم قصه وارد فاز جدیدی شده و افشاسازی‌های داستانی را می‌بینیم که انصافا باید این دسته از پیچش‌های داستانی را  به شدت تاثیرگذار بدانیم.

«ارن» در فصل سوم کمی پخته‌تر از قبل عمل می‌کند. کما اینکه سایر شخصیت‌های قصه مثل فصل اول رفتار نکرده و هر طور حساب کنید، پس از این همه جنگ و جدال، این گونه رفتارها طبیعی و منطقی است. هر چند «ارن» همچنان از قدرت‌های تایتانی خود به بهترین نحو استفاده نکرده و در تلاش است در جریان قصه، از قدرت‌های نهفته خودش نیز اطلاع پیدا کند. ماهیت داستانی در فصل بدین شکل است «ارن» به همراه دوستان خود و صد البته ارتشی که در دست دارد، به منزل پدری خود در دیوار بیرونی رفته و از اسرار زیرزمین پنهانی منزل پدری سر در بیاورد اما رسیدن به این هدف آن طور که فکر می‌کنید ساده نیست.

انیمه Attack on titan
کاپیتان لیوای، کاراکتری که در فصل سوم به یک تکامل می‌رسد.

درست همانند فصل دوم، در سومین بخش از ماجراجویی‌های قهرمان داستان، جریان‌ کلی قصه در چند فاز طبقه‌بندی می‌شود. همانطور که در انتهای اپیزود نهایی فصل دوم متوجه شدیم، جریان‌ِ واحدِ فصل دوم در امتداد فصل سوم روایت شده و به یک مجرای بزرگتر هدایت می‌شود. شاید بپرسید با قبول این مسئله، فصل سوم باید به کسل‌کنندگی فصل دوم باشد اما دقیقا خلاف این موضوع رخ می‌دهد و اگر شما به ماجرای داستانی فرصت بدهید، قصه از اپیزود پنجم به بعد به قدری جذابیت پیدا می‌کند که شاید یک نفس تا انتهای انیمه را یک روزه ببینید.

در فصل سوم تمرکز داستانی دیگر روی سه شخصیت «ارن»، «آرمین» و «میکاسا» نیست

در فصل سوم تمرکز داستانی دیگر روی سه شخصیت «ارن»، «آرمین» و «میکاسا» نیست و ما به اندازه کافی با این کاراکترها آشنا شده و همذات‌پنداری می‌کنیم. نوبتی هم باشد نوبت «لِوی» و «اروین اسمیت» بود که با جنبه‌های دیگری از این کاراکترها به یک شناخت برسیم که انصافا در فصل سوم انیمه Attack on Titan این نیاز به خوبی مرتفع می‌شود. در حقیقت در این فصل به کاراکترهایی که تا به امسال در سایه حضور داشتند، بیشتر بها داده شده و در برخی از اپیزودها، اندکی بیشتر با روحیاتشان آشنا می‌شویم.

فصل دوم از حیث پرداختن به معماها کم نیاورد اما در توضیح برخی از پازل‌های داستانی ناتوان بود. مثل این می‌ماند که شما را مدام از فردی بترسانیم اما در کمال تعجب اطلاع ندارید در درجه اول اصلا چرا باید از این فرد گمنام ترسید. مگر او چه خطایی کرده که باید این رفتار را نسبت به او داشته باشیم؟ قصه نبرد تایتان‌ها و انسان‌ها دقیقا از این قرار است و ما تا چهار الی پنج قسمت انتهایی هیچ ایده‌ای نداریم چرا ۳ فصل به پای این انیمه نشستیم، در حالیکه هیچ ایده‌ای نداریم تایتان‌ها از کجا سر و کله‌شان پیدا شد. چرا آن سوی دیوار قرار دارند و اصلا چرا تمایل دارند از انسان‌ها تغذیه کنند. سوال مهمتر اینکه چرا برخی از انسان‌های درون دیوار، قابلیت‌ تبدیل شدن به تایتان‌ها را پیدا کردند. این تشنه نگه داشتن شما در نیمه ابتدایی قصه به ذات یک نکته منفی به حساب می‌آید اما در انتها آنچنان از حقیقت سیراب می‌شوید که عاشق این فصل شده و شاید شما هم به این باور برسید فصل سوم انیمه Attack on Titan بهترین فصل سریال تا به امروز است.

انیمه Attack on titan
تایتان مرموزی که در جریانات فصل سوم نقش اساسی دارد.

در این انیمه مثل بسیاری از انیمه‌های مشابه، با شخصیت‌های کاملا سیاه یا کاملا سفید روبه‌رو نیستیم. چه بسا برخی از شخصیت‌های این فصل به اشتباه مطلقا سیاه یا مطلقا سفید به نظر برسند. این قضیه دیگر به فن نویسندگی و روایت برمی‌گردد که چطور بیننده را مجاب کنند تا فلان شخصیت در ذهنش چهره منفی داشته باشد.

اگر از افرادی که هر سه فصل انیمه را دیده باشند سوال کنیم بهترین اپیزود کل این سریال تا به امروز کدام است، به احتمال ۹۵ درصد آنها اپیزود هفدهم یا شانزدهم از فصل سوم را به عنوان بهترین اپیزود انتخاب می‌کنند. اینکه در پسِ صحنه‌های کارتونی بتوان حس غم را در کنار حس شادی در قلب مخاطب القا کرد، کار به شدت دشواری است که تنها انیمه‌سازهای ژاپنی از پسِ این کار بر می‌آیند. در حقیقت این دو اپیزود، گلِ سر سبدِ انیمه Attack on Titan محسوب می‌شوند که تماشای چندین و چند باره این دو قسمت، چیزی از حس و حالش کم نمی‌کند.

پخش فصل سوم در قالب ۲۲ اپیزود به پایان رسید اما در واقع فصل سوم زودتر از پخش بیست و دومین اپیزود خاتمه یافته و به صورت غیر مستقیم جریانِ فصل چهارم از چند اپیزود پایان فصل سوم آغاز شد. این بار برخلاف دو فصل گذشته، خبری از یک نکته هیجان‌انگیز نیست. افشای داستانی از برخی جوانب یک نکته مسرت‌بخش به شمار می‌رود اما از طرفی دیگر به ضرر فصل چهارم تمام شد. تقریبا تا امروز از تمام لایه‌های معمایی این انیمه آگاهی پیدا کردیم. باید دید فصل چهارم که حکم فصل اختتامیه را دارد قرار است چه جریان جدیدی از لحاظ روایت داستانی را آغاز کند. آیا فصل چهارم انیمه Attack on Titan می‌تواند رسالت خودش را به یک سرانجام برساند؟ مجبوریم تا پاییز سال ۲۰۲۰ میلادی صبر کنیم.


10 بی‌نظیر
تقریبا تا امروز از تمام لایه‌های معمایی این انیمه آگاهی پیدا کردیم. باید دید فصل چهارم که حکم فصل اختتامیه را دارد قرار است چه جریان جدیدی از لحاظ روایت داستانی را آغاز کند.
  • تکامل شخصیت لوای و دیگر شخصیت‌های اصلی
  • روایت فصل همچنان مثل گذشته در چند فاز طبقه‌بندی می‌شود
  • توضیح معماهای اولیه کل سری در انتهای فصل

مطالب مرتبط

دیگران نیز خوانده‌اند

نظرات

دیدگاه خود را اشتراک گذارید
اشتراک
به من اطلاع بده
guest

1 دیدگاه
جدیدترین
قدیمی‌ترین بیشترین رای
Inline Feedbacks
View all comments