کارگردان سری آواتار قصد داشت فیلم بسیار متفاوتی از مرد عنکبوتی را بسازد
یک مرد عنکبوتی فوق فقیر!
طبق آخرین مصاحبهای که با جیمز کامرون (James Cameron) انجام شده، کارگردان سری آواتار (Avatar) و همچنین Terminator اعلام کرده که ایده او برای ساخت یک فیلم بسیار متفاوت از مرد عنکبوتی به دلایلی کنسل شده بود، در حالی که میتوانست فوقالعاده جذاب و واقعگرایانه باشد!
تا به امروز شاهد معرفی سه سری فیلم برجسته و معروف از Spider-Man بودهایم که ابتدا با یک سهگانه به کارگردانی سم ریمی (Sam Raimi) شروع شدند و سپس در سال ۲۰۱۲ یک بار دیگر سرگذشت این ابرقهرمان با دو فیلم The Amazing Spider-Man ریبوت شد. در نهایت، نیز مرد عنکبوتی محبوب محله به دنیای سینمایی مارول رفت تا امروزه شاهد فیلمهای فوقالعاده موفقی از آن باشیم که احتمالا با Spider-Man: No Way Home به اوج میرسند.
با این وجود وقتی که صحبت از کارگردانی و نحوه روایت داستان زندگی پیتر پارکر در هرکدام از این عناوین را در نظر بگیریم، بسیاری از افراد معتقد هستند که سم ریمی داستان را بسیار شبیه به دنیای کمیک، مارک وب (Marc Webb) آن را کمی واقعگرایانهتر و دنیای سینمایی مارول نیز او را متفاوتتر از همیشه در قالب پسری که توسط مرد آهنی آموزش میبیند نشان میدهند. این در حالی است که جیمز کامرون، فردی که کارگردان سری آواتار و آثار معروف دیگری مانند Aliens و Titanic بوده، قصد داشت تا اسپایدرمن را در جهانی قرار دهد که هرگز ندیده بودیم!
به گفته این کارگردان و نویسنده معروف هالیوود، او قصد داشته تا به عنوان اولین تصمیم خود در ساخت یک فیلم Spider-Man، به سراغ لئوناردو دیکاپریو (Leonardo Dicaprio) یا مایکل بین (Micheal Beihn) به عنوان مرد عنکبوتی برود؛ آن هم درست قبل از اینکه سم ریمی به عنوان کارگردان سه گانه اسپایدرمن انتخاب شده و کار خود را آغاز کند!
کارگردان سری معروف آواتار اظهار دارد که فیلمهای ساخته شده توسط ریمی، کاملا به دنیای کمیک وفادار هستند و حتی برخی صحنههای آن کاملا از داستان کتابها برداشته شده است. با این وجود، او در دهه ۹۰ میلادی و درست پیش از آنکه ریمی بخواهد فیلمی را با عنوان Spider-Man بسازد، قصد داشته تا مرد عنکبوتی را به جهانی واقعگرایانه بیاورد و حتی متنهای اولیه داستان آن را هم نوشته بود. در اقتباس او از کمیکها، اسپایدرمن چندان هم جلوه ابرقهرمانی نداشت و همه چیز کاملا خیابانی و واقعگرایانه روایت میشد، طوری که شاید حتی او برای طراحس لباس خود کاملا به مشکل خورده یا حتی با لباسی کاملا متفاوت از آنچه که به عنوان اسپایدرمن میشناسیم ظاهر میشد.
من میخواستم اثری را خلق کنم کنم که یک واقعیت نسبی در آن قرار داده شده باشد. همیشه فیلمهای ابرقهرمانی برای من تخیلی بودهاند، به همین خاطر نیز قصد داشتم تا این تخیل را به جهانی مثل Terminator و Aliens تبدیل کنم. پس با این حساب شما دیگر در شهر گاتهام سیتی (Gotham City) نیستید که انگار شبیه به یک قصه خیالی باشد، بلکه در نیویورک و حال حاضر داستان روایت میشود؛ جایی که یک پسر توسط عنکبوت نیش میخورد، سپس قدرتهای عجیبی را دریافت میکند و در نهایت میبیند که با توانایی جدید خود، میتواند یک ابرقهرمان باشد. اما این اتفاق هرگز به راحتی رخ نمیدهد و مشکلات روزانه یا حتی طراحی یک لباس خوب، مسائل اصلی او هستند.
کارگردان سری آواتار حتی اعلام کرده که به نظر او پیتر پارکر داستان قدیمی او، درست به مانند نسخه سم ریمی میتوانست از دستان خود تار عنکبوت بزند؛ چراکه فقیر است! به همین دلیل نیز ساختن یک وب شوتر عملا برای پسری که به اندازه کافی پول ندارد تا غذای خود را بخرد هرگز منطقی نخواهد بود. با این وجود هرقدر که ایدههای کامرون برای ساخت این فیلم جذاب به نظر میرسند، اما سونی و قوانین سختگیرانه آن مانع از پایانی شدن پروژه او شد و در نهایت، سری Spider-Man با ایده دیگری به دست ساخت افتاد.
به هر حال نشان دادن دنیای ابرقهرمانی در قالب واقعگرایانه چیزی است که بسیاری از افراد امروزه در برخی آثار متفاوت و مختلف MCU میبینند. اما پس از رد شدن ایدههای کامرون، دنیای دی سی دقیقا همین کار را با سه گانه معروف و بزرگ The Dark Knight به کارگردانی کریستوفر نولان (Christopher Nolan) انجام داد؛ جایی که بتمن بسیار متفاوتی از آنچه که در کمیک دیده بودیم نشان داده شد! همانطور هم که دیدیم، این سهگانه با استقبال بینظیری همراه شد که نشان میدهد ساخت فیلمهای ابرقهرمانه با نزدیک کردن شخصیتهای آن به دنیای واقعی، ایده بسیار کاربرپسندی خواهد بود.
جدیدترین فیلم از سری مرد عنکبوتی با عنوان No Way Home در تاریخ ۲۶ آذر (۱۷ دسامبر) اکران خواهد شد.
نظرات
دیدگاه خود را اشتراک گذارید