بازی باغ نگار

نقد و بررسی بازی ایرانی باغ نگار

با یک بازی شاد و مفرح ایرانی بیشتر آشنا شوید

1%
  • 0/10
نقد و بررسی بازی ایرانی باغ نگار ۱ ۱۸ آبان ۱۳۹۹ بررسی بازی موبایل کپی لینک

باغ نگار، یکی از جدیدترین بازی‌های ویدیویی استودیوی بازی‌سازی پاییزان است که در سبک پازل توسعه یافته است. ضمن معرفی این محصول داخلی، قرار است در قالب یک نقد و بررسی نگاهی بیندازیم به المان‌های مثبت و منفی این بازی موبایلی.

استودیوی پاییزان، خالق بازی‌های جذابی مثل پسرخوانده ثابت کرده که می‌توان روی محصولات این شرکت در بازار گیم حساب ویژه‌ای باز کرد. بازیسازهای خوش‌ذوق این شرکت، شانس خود را برای تولید یک بازی شاد و مفرح به اسم باغ نگار امتحان کرده‌اند. بازی باغ نگار مدتی می‌شود که در بسترهای گوگل‌پلی و بازار برای گوشی‌های اندروید منتشر شده اما آیا واقعا ارزش وقت گذاشتن را دارد؟ اگر شما اهل بازی‌هایی مثل کندی کراش (Candy Crush) هستید، به احتمال زیاد از بازی باغ نگار خوش‌تان می‌آید؛‌ اساس گیم‌پلی بازی به این شکل است که شما باید میوه‌های هم‌شکل را کنار هم قرار دهید. صفر تا صد بازی باغ نگار به همین صورت است اما المان‌های دیگری در بازی وجود دارد که بازی را جالب‌تر و منحصربه‌فردتر می‌کند.

اولین المانی که در همان ابتدای بازی به چشم می‌آید، وجود یک خط داستانی عاشقانه‌ است که برای کودکان و نوجوانان، در حد قابل قبول پیاده‌سازی شده اما عجیب است که اساسِ پازل‌ها هیچ ربطی به خط داستانی ندارند. شما در نقش پسری به اسم ارسطو در خانه‌ی فردی به اسم خان حضور دارید که به محض دیدن دختر صاحب خانه به اسم نگار، یک دل نه صد دل عاشقش می‌شوید. ارسطو برای به دست آوردن توجه نگار، دستورهای خان را انجام می‌دهد اما همان‌طور که اشاره کردیم جالب است که دستورهای خان با کاری که گیمر انجام می‌دهد هیچ سنخیتی ندارد. شما در هر صورت باید میوه‌های هم‌شکل را کنار هم قرار دهید و ماموریت‌های بازی هم هیچ ربطی به میوه و میوه‌فروشی ندارد! جدا از این مسئله، بازی فارغ از بستر داستانی، تجربه‌ی دلنیشن و جالبی را برای شما به ارمغان می‌آورد.

با این‌که بازی در همان ابتدای امر به شما مکانیک‌های خود را هر چند سریع آموزش می‌دهد، بازی از یک نقطه به بعد کمی سخت می‌شود و به همین دلیل شما باید برای پیش‌برد مراحل اندکی فکر کنید. سختی بازی البته به علت محدودیت‌هایی است که بازیسازها در پیش گرفته‌اند. برای مثال شما پنج قلب دارید که با هر بار تلاش ناموفق در رد کردن یک مرحله، یک قلب از شما کم می‌شود. از طرفی دیگر شما به صورت نامحدود نمی‌توانید هر حرکتی را که دلتان می‌خواهد را در پازل‌ها انجام دهید و با صعود به مراحل بالاتر، هم پازل‌ها سخت می‌شوند و هم محدودیت‌های بیشتری ایجاد می‌شود. در هر صورت با اثری روبه‌رو هستیم که با ظاهر دل‌فریبنده و جذابش، چالش‌های متعددی نیز به دنبال خواهد داشت.

بازی باغ نگار، همان‌طور که از اسمش نیز برمی‌آید اثری روی پلتفرم موبایل است که طیف عمده‌ی جامعه‌ی هدف خود را دختران در نظر گرفته. از فضای شاد و شنگول بازی گرفته تا تم عاشقانه‌ی داستانِ بازی، همگی در راستای جذب حداکثری دخترها به این بازی است. با این حال جالب است که باغ نگار با فضای دخترانه‌پسند خود، همچنان این قدرت را دارد که پسرها را نیز به خود جلب کند تا از حل کردن پازل‌ها لذت برده و برای مدتی هم که شده سرگرم شوند. با تمامی این تفاسیر، بازی باغ نگار می‌توانست اعتیادآورتر نیز توسعه یابد؛‌ به‌گونه‌ای که گیمر به انجام هر روزه بازی معتاد شود. با این‌که بازیسازها عاملی به اسم «گردونه شانس» را در بازی گنجانده‌اند تا گیمر هر روزه به صورت شانسی یک جایزه دریافت کند، باغ نگار همچنان جای کار زیادی دارد؛ چراکه اگر گیمر بازی‌های موبایلی به انجام بازی معتاد نشود، پس از مدتی برای همیشه بازی را رها کرده و چه بسا پس از مدتی بازی را هر چند که خوش‌ساخت باشد از دستگاه خود حذف می‌کند. باغ نگار می‌تواند با تعبیه عوامل تشویقی بیشتری، گیمرها را مجاب کند که به صورت مستمر به بازی سر بزنند.

باغ نگار با فضای دخترانه‌پسند خود، همچنان این قدرت را دارد که پسرها را نیز به خود جلب کند تا از حل کردن پازل‌ها لذت برده و برای مدتی هم که شده سرگرم شوند

اگر دلتان می‌خواهد یک بازی بسیار سخت را تجربه کنید شاید باغ نگار شما را مایوس کند. به این دلیل که در بازی عاملی به اسم «شتاب دهنده‌ها» وجود دارد. شتاب‌دهنده‌ها آیتم‌هایی مثل پنکه و بمب هستند که بر اساس نوع چینش میوه‌ها در کنار یکدیگر، شما می‌توانید درون محیط بازی به آنها دست پیدا کنید. بازی به شما توضیح می‌دهد که با ترکیب شتاب‌دهنده‌ها با یکدیگر این قدرت را پیدا خواهید کرد تا در وسعت بیشتری تغییرات مورد نظرتان را اعمال کنید. این مورد به انضمام عاملی به اسم «شانس» می‌تواند یک مرحله‌ی سخت و چالش‌برانگیز را برای‌تان آسان کند. شانس، عنصر مهمی در این بازی است که اگر یارتان باشد، قطعا یکی پس از دیگری از مراحل بازی پیروز بیرون می‌آیید.

گیمر با انجام مراحل مختلف می‌تواند ماموریت‌هایی که به کاراکتر قابل بازی محول می‌شود را انجام دهد. در این میان شما می‌توانید منزل خان و اتاق‌تان را شخصی‌سازی کنید. یعنی بازی به شما این اجازه را می‌دهد برای مثال بین چند مدل میز، یک نوع دلخواه را برای محیط بازی خود انتخاب کنید. به همین خاطر در باغ نگار، عامل شخصی‌سازی یا کاستومایز نیز وجود دارد و این مسئله برای افراد کم‌سن و سال می‌تواند جذاب باشد. از طرفی دیگر روایت قصه‌ی بامزه و ساده‌ی بازی نیز می‌تواند یکی دیگر از دلایل سرگرم‌کننده بودن بازی باغ نگار قلمداد کرد. در هر صورت وجود دنیای شاد و مفرح به انضمام پازل‌های جذاب، بازی باغ نگار را به یکی از بازی‌های قابل احترام پلتفرم موبایل تبدیل کرده است.

باغ نگار با این‌که بدون عیب و ایراد نیست، همچنان اثری به شدت سرگرم‌کننده است که خوشبختانه یا شاید هم متاسفانه (!) دوز اعتیادش آنچنان زیاد نیست که گیمر را از خواب و خوراک بیندازد. اگر برادر یا خواهر کوچک‌تر از خود دارید، می‌توانید برای تهیه و دانلود باغ نگار از مارکت‌های گوگلی پلی یا بازار اقدام کنید. چه چیزی بهتر از تجربه‌ی یک بازی خوبِ آفلاینِ موبایلی رایگان، آن هم محصول یک استودیوی ایرانی؟


8.5 عالی
باغ نگار با این‌که بدون عیب و ایراد نیست، همچنان اثری به شدت سرگرم‌کننده است که خوشبختانه یا شاید هم متاسفانه (!) دوز اعتیادش آنچنان زیاد نیست که گیمر را از خواب و خوراک بیندازد. اگر برادر یا خواهر کوچک‌تر از خود دارید، می‌توانید برای تهیه و دانلود باغ نگار از مارکت‌های گوگلی پلی یا بازار اقدام کنید. چه چیزی بهتر از تجربه‌ی یک بازی خوبِ آفلاینِ موبایلی رایگان، آن هم محصول یک استودیوی ایرانی؟
  • محیط بسیار مفرح و شاد بازی
  • قابلیت شخصیت‌سازی و کاستومایز محیط
  • پازل‌های جذاب و چالش‌برانگیز
  • قصه‌گویی در حد و اندازه‌ی یک بازی پازل موبایلی خوب است
  • هسته‌ی گیم‌پلی هیچ سنخیتی با داستان ندارد
  • ترکیب شتاب‌دهنده‌ها با یکدیگر، مکانیکی OP محسوب می‌شود

مطالب مرتبط

دیگران نیز خوانده‌اند

نظرات

دیدگاه خود را اشتراک گذارید
اشتراک
به من اطلاع بده
guest

1 دیدگاه
جدیدترین
قدیمی‌ترین بیشترین رای
Inline Feedbacks
View all comments