فیلم The Batman به کارگردانی مت ریوز، یکی از مورد انتظارترین آثار ابرقهرمانی اقتباسی از کمیکهای دیسی در تاریخ است. بنابراین، اکنون فرصتی مناسبی است تا کمیکهایی که الهامبخش داستان این اثر بودهاند را بخوانیم.
اینطور که به نظر میرسد، مت ریوز به جای اقتباس مستقیم از یک کمیک خاص، عناصر مختلفی از چند کمیک برجسته و متفاوت را جمعآوری و با یکدیگر ترکیب کرده است تا داستان جدیدی را خلق کند. او در صحبتهای خود گفته که از منابع مختلفی برای برداشت جدید و منحصربهفرد خود از بتمن الهام گرفته و با قرار دادن آنها کنار ایدههای اصلی خود، به چیزی که بهزودی آن را در فیلم The Batman تماشا خواهیم کرد، رسیده است.
Penguin: Pain and Prejudice
کالین فارل که در این فیلم تقریبا غیرقابل تشخیص است، نقش رقیب دیرینهی بتمن یعنی پنگوئن را ایفا میکند. پنگوئن یکی از قدیمیترین شخصیتهای شرور کتابهای کمیک بتمن است و در طول سالها ماجراهای زیادی را پشت سر گذاشته و دچار تغییر و تحولاتی شده است. یکی از بهترین کمیکها که به بازنگری این شخصیت میپردازد، Penguin: Pain and Prejudice است.
این داستان تیره و تاریک در سال ۲۰۱۲ توسط گرگ هورویتز نوشته شده و نشان میدهد که چگونه اسوالد از یک کودک که مورد آزار و اذیت عاطفی و جسمی قرار گرفته است، به یکی از قدرتمندترین جنایتکاران گاتهام تبدیل میشود. همچنین همزمان با روایت داستان اصلی، یک داستان در زمان حال نیز گفته میشود که در مجموع این دو داستان به کسی که اغلب یک شرور احمق در نظر گرفته میشود، عمق بیشتری میبخشد.
Batman: Earth One
کمیک Batman: Earth One به جای تلاش برای روایت داستانی در خط زمانی اصلی مجموعهی بتمن، آن را به طور کامل ریبوت میکند و در یک زمین جایگزین اتفاق میافتد. این داستان شوالیهی تاریکی را در دنیایی مدرن و با پیچ و تابهای جدید نشان میدهد که در آن این شخصیت در مقابل بتمنی که همیشه میشناسیم، مقداری ناتوانتر است و نقاط ضعف بیشتری دارد. این کمیک همچنین تصویر واقعگرایانهتری را از پنگوئن به نمایش میگذارد.
بسیاری از طرفداران متوجه شدهاند که پنگوئن کالین فارل به طرز عجیبی شبیه به نسخهی Earth One این شخصیت است. حتی برداشت لاغرتر و جوانتر بتمن را میتوان با شکلی که رابرت پتینسون، بتمن را به تصویر میکشد، مقایسه کرد.
Batman: Arkham – The Riddler
اگرچه به نظر میرسد پنگوئن نقش مهمی را در فیلم The Batman ایفا میکند، اما با توجه به تریلرها و تصاویر منتشر شده از این اثر میتوان گفت که تهدید اصلیای که بتمن را تهدید میکند کسی نیست جز ادوارد نیگما نشتون، معروف به ریدلر. این شخصیت هرگز رویداد یا مجموعهای برای درخشش کامل نداشته است، اما تعداد داستان کوچک و لذتبخش با محوریت او وجود دارند.
کتاب Batman: Arkham – The Riddler بسیاری از کمیکهایی که ریدلر در آنها حضور دارد را در یکجا گردآوری کرده است و در آن شاهد اولین حضور او در شماره ۱۴۰ مجموعهی Detective Comics تا کمیکهای مدرنتری که در چند سال اخیر منتشر شدهاند، هستیم. این کتاب برای کسانی که میخواهند قبل از دیدن ایفای نقش پل دانو، بهترین داستانهای ریدلر را بخوانند، عالی است.
Secret Origins Special Vol. 2 #1
قبل از معرفی رسمی فیلم The Batman و انتشار اولین اطلاعات از آن، شایعه شده بود که افراد شرور بیشتری در آن حضور دارند. به جز پنگوئن، ریدلر و زن گربهای که حضورشان در این فیلم تائید شده، در یک مقطع زمانی شایعه شده بود که شخصیت دو چهره به همراه مد هتر و حتی فایرفلای نیز در این اثر نقش خواهند داشت.
از آنجایی که کمیک Secret Origins Special Vol. 2 #1 مجموعهای از چند داستان آنتالوژی است و تعداد زیادی از شرورها در آن حضور دارند، به نظر میرسد بهترین انتخاب برای علاقهمندان به خطرناکترین شرورهای گاتهام باشد. پنگوئن، ریدلر و دو چهره، همگی در این کتاب داستانهای خود را دارند.
Batman: Ego
این کمیک که توسط خالق DC: The New Frontier نوشته شده است، داستان متفاوتی را روایت میکند. Batman: Ego به جای تمرکز روی داستانهای معمول بتمن، روی جنبههای روانشناختی بروس وین تاکید میکند و به آسیبهایی که به دلیل شوالیهی تاریکی بودن با آنها روبهرو میشود، میپردازد. این کمیک را نمیتوان چندان یک داستان ابرقهرمانی دانست، بلکه باید بیشتر به چشم یک داستان روانشناسی دلهرهآور به آن نگاه کرد.
پتینسون پیشتر در مورد اینکه چگونه The Batman به درون ذهن تاریک بتمن فرو میرود و نشان میدهد که او چقدر آسیب دیده است، صحبت کرده بود. بر اساس گزارش رسانهی Gizmodo، حتی خود ریوز نیز گفته است که یکی از بزرگترین منابع الهام او برای فیلمش کمیک Batman: Ego بوده ست.
Batman: The Long Halloween
معلوم نیست که دقیقا انگیزهی او چیست، اما واضح است که زن گربهای با بازی زوئی کراویتز در The Batman به طور گستردهای با بتمن همکاری میکند تا با پنگوئن و ریدلر مبارزه کند. این پویایی چیز جدیدی نیست، زیرا همکاری آنها طی چندین دهه در بسیاری از کمیکها به نمایش درآمده است.
با اینحال، از لحن تیره و تاریک The Batman و همچنین گنجاندن جان تورتورو به عنوان کارماین فالکون در آن، به نظر میرسد که ریوز چند یادداشت از داستان کارآگاهی معروف Batman: The Long Halloween برداشته باشد. این داستان یکی از مشهورترین بازنگریهای مجدد بتمن است که در آن این ابرقهرمان تلاش دارد تا یک قاتل زنجیرهای را متوقف سازد.
Batman: Dark Victory
جف لوب، نویسندهی Batman: The Long Halloween، پس از این کمیک به سراغ نوشتن Batman: Dark Victory رفت. این کمیک یک داستان کارآگاهی نوآر دیگر را روایت میکند که در آن بتمن به دنبال یک قاتل سریالی مرموز است، او همچنین با دیک گریسون ملاقات میکند که تبدیل به اولین رابین میشود.
به نظر میرسد که لوب تاثیر زیادی روی مت ریوز گذاشته است، زیرا به نظر میرسد هم Batman: The Long Halloween و هم Batman: Dark Victory با لحنی که هدف اوست، کاملا مطابقت دارند. حتی در تصاویر بازاریابی فیلم The Batman نیز شاهد استفادهی زیادی از رنگهای قرمز و سیاه هستیم که شبیه به آثار هنری اصلی Batman: Dark Victory هستند.
Batman: Year One
فرانک میلر نویسندهای بحثبرانگیز است که روی چندین مجموعهی مهم کار کرده است، او تا به حال چندین کمیک با محوریت بتمن نوشته شده است که البته اولین آثارش تاثیر زیادی روی این شخصیت گذاشتهاند. کمیک Batman: Year One به بازسازی بتمن کمک کرد و او را دوباره به عنوان یک کارآگاه تاریک و بیرحم، همانطور که در ابتدا بیل فینگر و باب در نظر داشتند، معرفی کرد.
ماجراجوییهای هیجانانگیز و تبهکاران فوقالعاده در این کمیک از بین رفتند و در عوض به جای آنها شاهد نگاهی تلخ از دید جیمز گوردون به سال اولی که بتمن در شهر گاتهام کار خود را آغاز کرد، هستیم. طرفداران متوجه شدهاند که تکههایی از Batman: Year One را میتوان در فیلم The Batman دید، که البته با توجه به اینکه این اثر روی بروس وین جوان تمرکز دارد، منطقی است.
Batman: Year Two
این کمیک دیگر روی داستان پیدایش بتمن تمرکز ندارد، درست مانند فیلم The Batman و این شخصیت را در دومین سال حضورش در گاتهام نشان میدهد. داستان این کمیک مقداری شبیه به بازی ویدئویی دست کم گرفته شدهی Batman: Arkham Origins است. در ضمن Batman: Year Two دنبالهای برای Batman: Year One است.
در این کمیک شاهد یک شخصیت شرور معروف به Reaper هستیم که به بتمنی که هنوز جوان است، به دلیل ضعفها و محدودیتهایش فشارهای زیادی وارد میکند. در این داستان بتمن که سلاح گرم خود را کنار گذاشته است و از روشهای غیر کشنده برای مبارزه با دشمنان خود استفاده میکند، با چالشهایی روبهرو میشود که این کارها عواقب بزرگی را برای او به همراه خواهند داشت. از آنجا که The Batman سال دوم شروع به کار بتمن را نشان میدهد، برخی از طرفداران منتظرند تا ببینند آیا بروس وینِ رابرت پتینسون نیز قرار است تا با چالشهای مشابهی دست و پنجه نرم کند یا خیر.
Batman: Zero Year
مشابه Batman: Year One، کمیک Batman: Zero Year نیز خوانندگان را به اولین سال شروع کار بتمن میبرد. این داستان مربوط به بتمن New 52 است و برداشتی مدرنتر را از شوالیهی تاریکی به نمایش میگذارد، مانند Earth One.
مانند فیلم The Batman، در کمیک Batman: Zero Year نیز شاهد داستان پیدایش بتمن نیستیم، بلکه منشاء مبارزهی حرفهای این شخصیت با ابرشرورها را خواهیم دید. همچنین نسخهی جدیدی از شخصیتهای شروری مختلفی مثل Doctor Death و حتی یک نسخهی تاریکتر از ریدلر در این داستان معرفی خواهند شد. علاوه بر این لباس زرهی بتمن به همراه تجهیزات تاکتیکی نظامیای که Zero Year دارد، شبیه به آنچه در فیلم The Batman نشان داده شده، است.
فیلم The Batman در تاریخ ۴ مارس (۱۳ اسفند) در سالنهای سینما اکران خواهد شد. دیدگاه شما در رابطه با این کمیکها چیست؟ آیا تا به حال آنها خواندهاید؟ به نظر شما ساختهی جدید مت ریوز میتواند برداشت شایستهای از کارآگاه افسانهای گاتهام ارائه بدهد؟
نظرات
دیدگاه خود را اشتراک گذارید