بهترین بازیهای بتمن در گیم آپ
وقت پوشیدن شنل است!
لیست بازیهای بتمن در گیم آپ شامل ۷ عنوان متفاوت شده که میخواهیم به معرفی مختصر هر کدام از آنها بپردازیم.
مهم نیست اهل بازیهای ویدیویی، فیلم سینمایی، سریال یا بطور کلی سرگرمی باشید یا نه، بدون شک نام بتمن (Batman) حداقل یکبار به گوشتان خورده است؛ ابرقهرمانی که اواخر دهه ۳۰ میلادی برای نخستین بار به صفحات کمیک بوک (شماره ۲۷ کمیک بوک Detective Comics) آمد و به مرور زمان، به محبوبیتی رسید که کمتر ابرقهرمانی توان رقابت با او را دارد. همین محبوبیت باعث شد دی سی کامیکس به حضور بتمن در حوزههای دیگر علاقه پیدا کرده و با شرکتهای متعددی همکاری کند. یکی از حوزهها، بازیهای ویدیویی بوده است.
بتمن نخستین بار اواسط دهه ۸۰ میلادی بواسطه یک بازی به نام Batman به صنعت ویدیو گیم قدم گذاشت. از آن زمان تاکنون بیش از ۴۰ محصول مختلف بر اساسش ساخته شده و به بازارهای جهانی آمده که از این تعداد، ۷ عنوان در لیست بازیهای قلعه در گیم آپ قرار داشته و علاقه مندان میتوانند با ترافیک نیم بها دریافتشان کنند. در ادامه هم به معرفی خلاصه وار هر یک میپردازیم.
Lego Batman: The Videogame
سازنده: ترولرز تیل (Traveller’s Tales)
سال: ۲۰۰۸
Lego Batman: The Videogame اولین بازی لگوییِ محصول ترورلز تیل بوده که داستانی غیراقتباسی را در خود جای داده است. اتفاقات در شرایطی روایت میشود که خطرناکترین جنایتکاران از تیمارستان آرکهام فرار کرده و سه گروه پنج نفره را به رهبری ریدلر، پنگوئن و جوکر تشکیل دادهاند. حالا همه چیز به بتمن و رابین بستگی دارد تا مقابل دشمنان خود ایستاده و نقشههایشان را نقش بر آب کنند. در ضمن، بازی یک خط داستانی دیگر هم دارد که گیمر در آن کنترل شرورها را بدست میگیرد.
گیم پلی Lego Batman: The Videogame به بازیهای Lego Indiana Jones: The Original Adventures و Lego Star Wars شباهت دارد. به بیان دقیقتر، گیمر باید کنترل یکی از شخصیتها را بدست گرفته، به مبارزه با دشمنان پرداخته، معماها را حل کرده و آیتمهای مد نظر را جمع آوری کند تا بتواند به مرحله بعد برود. همچنین قابلیت استفاده از وسایل نقلیه از جمله بت موبیل برای جابجایی در محیط وجود دارد.
Batman: Arkham Asylum
سازنده: راک استدی (Rocksteady Studios)
سال: ۲۰۰۹
Batman: Arkham Asylum یک بازی اکشن ماجراجویی بوده و داستانی مستقل را روایت میکند. در پی حمله به ساختمان شهرداری گاتهام، بتمن موفق میشود جوکر را دستگیر کرده اما بجای زندان بلک گیت، به تیمارستان آرکهام میبرد؛ زندان دچار حریق شده بود و برای مدتی قابل استفاده نیست. به همین دلیل، تمامی جنایتکاران را بطور موقت به تیمارستان آرکهام آوردهاند. همانطور که بتمن پیش بینی میکرد، جوکر عامدانه اجازه داد دستگیر شود تا وارد تیمارستان شده و نقشه شومش را عملی کند. او تهدید کرده در صورت ورود هر فردی به تیمارستان، بمبهایی که در نقاط مختلف شهر پنهان کرده را منفجر میکند. به همین دلیل، بتمن مجبور است به تنهایی عمل کند.
بازی Batman: Arkham Asylum از المان غافلگیری نهایت را استفاده برد. از آنجایی که استودیو راک استدی تا قبل از آن محصولی در این مقیاس را توسعه نداده بود، کمتر کسی گمان میکرد چنین تجربهای را به ارمغان بیاورد؛ محصولی که نه فقط در لیست بهترین بازیهای ابرقهرمانی، بلکه در لیست بهترین بازیهای تاریخ جایگاهی برای خود دست و پا کرده است. راک استدی در اقدامی هوشمندانه به جای اینکه بخواهد اتفاقات را در شهر گاتهام روایت کند، داستان را بر بستر یک تاسیسات به تصویر کشید. این موضوع به ایجاد اتمسفری کمک کرد که گیمر به راحتی میتواند غرق در آن شود؛ تصور کنید، شما و بزرگترین ترسهایتان همگی در یک جا هستید!
البته محیطی بسته، پر از چالشهای خطرناک و رازهای مختلف، تنها دلیلی نیست که بازی Batman: Arkham Asylum را به یکی از ماندگارترین نامها در صنعت ویدیو گیم تبدیل کرد. راک استدی با این عنوان از سیستم مبارزهای بر پایه حمله، دفاع و جای خالی رونمایی کرد که با گذشت بیش از یک دهه همچنان الهام بخش بازیهای مشابه از جمله Marvel’s Spider Man 2 است. در ضمن، جوکر با صداپیشگی مارک همیل (Mark Hamill) به یکی از بهترین و محبوبترین نسخههای دلقک دیوانه تبدیل شده است.
Batman: Arkham City
سازنده: راک استدی
سال: ۲۰۱۱
در پی اتفاقاتی که در تیمارستان آرکهام رخ داد، کویینسی شارپ به شهردار گاتهام تبدیل شده و بخش فقیرنشین شهر را به تاسیساتی برای نگهداری از جنایتکاران تبدیل کرده و آن را شهر آرکهام نامیده است. مسئولان این تاسیسات بزرگ قادر هستند هر کاری که مد نظرشان است را انجام دهند. بروس وین که حدس میزند اوضاعِ شهر آرکهام خیلی زود از کنترل خارج شود، تصمیم میگیرد در یک کنفرانس خبری مخالفت خود را اعلام کند اما توسط مزدوران شرکت تایگر (شرکتی که با شارپ همکاری میکند)، دستگیر شده و به شهر آرکهام انتقال داده میشود. بروس در ادامه به تجهیزات خود دسترسی پیدا کرده و قصد دارد جلوی نقشه شوم مسئولان تاسیسات را بگیرد.
یک بازی شاهکار چه چیزی میطلبد؟ یک دنباله شاهکار! بازی Batman: Arkham City بدون شک بهترین دنبالهای است که میشد برای Batman: Arkham Asylum توسعه داد. نقاط ضعف برطرف شده و قابلیتهای جدید به بخشهای مختلف اضافه شده است؛ برای مثال، بتمن حالا میتواند چند ضربه را بطور همزمان دفع کند. همچنین دیگر خبری از محیطهای تنگ، بسته و کوچک نبوده و گیمر میتواند به لطف مکانیک بهبود یافته گلایدینگ بصورت آزادانه به کاوش در شهر پرداخته و از رمز و رازهای آن سر درآورد. در ضمن، مارک همیل بازگشته و بار دیگر عنوان جوکر را صداپیشگی کرده است.
Batman: Arkham Origins
سازنده: شعبه مونترال وارنر (WB Games Montréal)
سال: ۲۰۱۳
بازی Batman: Arkham Origins حکم یک پیش درآمد را داشته و داستانش حدوداً ۸ سال قبل از Batman: Arkham Asylum جریان دارد. اواسط زمستان بوده و بتمن سال دوم فعالیتهای ابرقهرمانانهاش را پشت سر گذاشته و حتی پلیس نمیداند او مجری خودسر قانون، یک افسانه یا موجودی فراطبیعی است. بتمن طی اتفاقاتی متوجه میشود بلک ماسک جایزهای ۵۰ میلیون دلاری برای او گذاشته و برای دریافت این جایزه، ۸ نفر از مرگبارترین قاتلان جهان به گاتهام آمده تا بتوانند پاداش را از آن خود کنند.
بازی Batman: Arkham Origins ترکیبی از نقاط ضعف و قوت بوده و به همین دلیل، در مقایسه با دیگر نسخههای مجموعه آرکهام محصولی متوسط به شمار میرود. یکی از مهمترین نقاط ضعف به داستان مربوط میشود. داستان هدف چندانی جز پرداختن به ریشههای رابطه بتمن و جوکر نداشته و پر از حفرههایی است که هرگز پر نمیشوند. همچنین پیچشهای داستانی هم عملاً تاثیر چندانی ندارند. جهان بازی هم از لحاظ زیبایی حرفهای زیادی برای گفتن دارد اما توخالی بوده و محتوای چندانی را در مقایسه با نسخههای پیشین در خود جای نداده است.
یکی از مهمترین نقاط قوت، طراحیهای باس فایتها است؛ طراحیهایی که نشان میدهد سازندگان در شعبه مونترال وارنر درک درستی از ابرشرورهای متعلق به کمیک بوکهای بتمن داشته و توانستهاند آن را در بازی پیاده کنند. به همین دلیل، هیچ کس نمیتواند به طراحیهای باس فایتهای کوچکترین ایرادی بگیرد.
Batman: Arkham Knight
سازنده: راک استدی
سال: ۲۰۱۵
حدوداً ۹ ماه از اتفاقات Batman: Arkham City میگذرد و در پی تهدید مترسک پیرامون انتشار گازهای سمی، مردم عادی شهر گاتهام را تخلیه میکنند. تنها بتمن و متحدانش، نیروهای پلیس و امدادی، جیمز گوردون و تعدای از شرورها در شهر باقی ماندهاند. شوالیه تاریکی در ادامه متوجه میشود مترسک با فردی مرموز به نام شوالیه آرکهام همکاری کرده و نقشههای شومی دارند.
چهارمین و آخرین نسخه مجموعه آرکهام از هر جنبهای قابل نقد باشد، از جنبه جلوههای بصری اصلاً و ابداً جای حرف و سخنی باقی نمیگذارد. کافی است به بالای ساختمان رفته و نگاهی به نمای شهر بیاندازید تا ببینید بازی از لحاظ گرافیک فنی یک سر و گردن از محصولاتی که همان سال عرضه شده بودند، بالاتر است. جدا از این، ویژگیهای جدیدی به گیم پلی اضافه شد که برای مثال میتوان بت موبیل یا نبردهای مشترک اشاره کرد. به بیان دقیقتر، گیمر میتواند در مراحلی که بتمن تنها نیست، کنترل متحدش را بصورت موقت بدست بگیرد.
داستان بازی Batman: Arkham Knight شگفت انگیز بوده و بهترین شرورهای بتمن را در خود جای داده است. همچنین اضافه شدن شخصیت شوالیه آرکهام که هیچ همتایی در کمیک بوکها ندارد، کاملاً موفق میشود حس کنجکاوی را برانگیخته و گیمر را همراه خود کند. از دیگر ویژگیهای شاخص بازی میتوان به چالشهای ریدلر اشاره کرد که البته به خوبی Batman: Arkham Asylum نیستند.
Batman: The Telltale Series
سازنده: تل تیل گیمز (Telltale Games)
سال: ۲۰۱۶
همانطور که از نامش میتوان حدس زد، Batman: The Telltale Series در سبک کلیک و اشاره قرار میگیرد. در پی نفوذ به ساختمان شهرداری، بتمن سریعاً خودش را رسانده و با چند مزدور و صد البته کت وومن درگیر میشود. آنها بدنبال دستیابی به یک درایو بودند که بتمن آن را از چنگ خلافکاران درآورده و به عمارت وین میآورد تا بتواند اطلاعات داخلش را بررسی کرده و ببیند چرا حائز اهمیت است. در همین حین، بروس متوجه میشود دوست دوران بچگیاش، ازوالد کابلپات که یک خلافکار مشهور به نام پنگوئن شده به گاتهام بازگشته است. بروس به ملاقاتش رفته و در مکالمه با دوست دوران بچگیاش متوجه میشود شهر بزودی متحول خواهد شد.
استودیو تل تیلز گیمز شاید تعطیل شده باشد اما فراموش نشده است. به هر حال، طی سالهای فعالیت خود عناوین شاخصی را روانه بازارها کرده که یکی از آنها Batman: The Telltale Series است. داستان این بازی ترکیبی عالی از تلاش بروس وین برای رفع اتهام از خانوادهاش، روابط عاشقانه، پلیسهای فاسد، درگیری گروههای خلافکاری با هم بوده و به همین دلیل، میتواند مخاطب را همراه خود کند. به این مورد باید صحنههای اکشن را اضافه کرد که جذابیت بالایی دارند.
Batman: The Enemy Within
سازنده: تل تیل گیمز
سال: ۲۰۱۷
در پی موفقیتهای Batman: The Telltale Series، تل تیل گیمز فصل دومش را ساخت و تحت عنوان Batman: The Enemy Within عرضه کرد. حدوداً یک سال از اتفاقات قسمت اول و شکست فرزندان آرکهام میگذرد، ریدلر وارد گاتهام شده و همه چیز را بهم میریزد. با رخ دادن این اتفاق، بتمن سعی میکند جلوی اقدامات دشمن خود را گرفته و همزمان، بفهمد چه ارتباطی میان او و یک دلال سلاح وجود دارد.
اگر کمیک بوکهای جدید را خوانده باشید، باید بدانید جان دو فردی است که به جوکر تبدیل میشود. داستان بازی Batman: The Enemy Within تمرکز ویژهای روی شخصیت جان داشته و تصمیمات و اقدامات گیمر در طول داستان، سرنوشت او را مشخص میکند. بنابراین، اگر دنبال داستانی متفاوت با محوریت جوکر میگردید، اصلاً نباید The Enemy Within را از دست بدهید.
در ضمن، شما میتوانید به راحتی از طریق کلیک روی دکمه زیر وارد صفحه مربوط به تمام بازیهای بتمن در گیم آپ شوید.
نظرات
دیدگاه خود را اشتراک گذارید