معرفی بهترین بازیهای ژانر مترویدوانیا
یکی از محبوبترین ژانرهای کنونی بازیهای ویدئویی
در این مطلب به معرفی بهترین بازیهای ژانر مترویدوانیا میپردازیم که در چند سال اخیر از محبوبیت بسیاری برخوردار شدهاند.
برخی از ژانرها از ابتدای پیدایش بازیهای ویدئویی به عنوان یک سرگرمی وجود داشتند اما ژانرهای دیگر راه خود را طریق ساخت بازیهای دیگر پیدا کرده و سرانجام دستهبندی مستقل خود را ایجاد کردند. یکی از آنها به ژانر مترویدوانیا ارتباط داشته که نام آن برگرفته از دو مجموعه بازی Metroid و مجموعه بازی Castlevania گرفته شده است. گیمپلی این عناوین به صورت عمومی به صورت اکشن پلتفرمر سایداسکرولر بوده که پلیرها را در یک نقشه به هم پیوسته قرار میدهد و نحوه طراحی مراحل به شکلی بوده که گیمر باید به صورت غیرخطی نسبت به پیشرفت و کشف مناطق مختلف آن اقدام نماید.
در طول چند سال اخیر طیف وسیعی از بازیهای مترویدوانیا ساخته شده و روز به روز نیز بر تعداد و تنوع آنها هم افزوده میشود. تلفیق این ژانر با ژانرهای دیگر و فضاسازیهای مختلف سبب شده تا دست گیمر برای انتخاب از میان آنها بسیار باز باشد. به همین دلیل ممکن است برای تعداد زیادی از مخاطبینی که آشنایی چندانی با این ژانر ندارند انتخاب عنوان درست مخصوصا برای شروع کمی سخت باشد. به همین دلیل در ادامه به معرفی بهترین بازیهای ژانر مترویدوانیا که به راحتی قابل تهیه و تجربه هستند میپردازیم.
بازی Supraland
مترویدوانیا از دید اول شخص
عنوان Supraland اثری بوده که مرزهای ژانری که در آن دستهبندی میشود را به جلو حرکت میدهد. عنوان مذکور در ژانر مترویدوانیا بوده اما گیمپلی آن به سایر عناوینی که عموما به شکل سایداسکرولر هستند و سبب پیدایش این ژانر شدند شباهتی ندارد.
بازی به لطف فضای محیطی خود، ذات کودکانهای دارد اما همچنان سبب نمیشود بزرگسالان از تجربه آن لذت نبرند. این بازی، ترکیب مهیجی از مبارزات پرتنش، حل پازلهای مختلف و کمی پلتفرمر در بخشهای مختلف بازی را شامل میشود. هیچ بازی دیگری نمیتواند به مانند Supraland به آسانی در ژانرهای گوناگون نام خود را قرار دهد.
بازی Bloodstained: Ritual Of The Night
مترویدوانیایی که موجب غافلگیری شما میشود
با استفاده از ترکیبی از آرت استایل دو بعدی و سه بعدی، بازی Bloodstained: Ritual of the Night عناصر گوتیک مجموعه بازی Castlevania را به عنوان بستر اصلی خود قرار داده و برخی از جنبههای بازیهای نقش آفرینی ژاپنی را به آن اضافه میکند. به دست گرفتن کنترل شخصیت اصلی یتیم آن یعنی Miriam به شکل غیرمنتظرهای چالشبرانگیز بوده که طی آن باید با هیولاهای مختلفی که در گوشه و کنار محیط بازی حضور دارند مواجه شوید.
اگرچه عنوان مورد بحث به مانند سایر عناوین حاضر در این لیست از ریتم سریعی برخوردار نیست اما طراحی هیولاها و خط داستانی درخشان آن سبب متمایز شدن تجربه این اثر میشود. عناصر بصری بازی شاید در سطح بهترین آثار حاضر در بازار به شمار نرود با این حال پلیر باز هم روح منحصر به فرد بازی را در طول تجربه آن احساس کرده و اثری است که ارزش صرف وقت را خواهد داشت.
بازی Axiom Verge
بیگانگان حمله میکنند
هنگامی که در حال تجربه بازی Axiom Verge هستید میتوانید نتیجه مستقیم تاثیر مجموعه بازی Metroid را روی آن مشاهده کنید که مسلما از نکات مثبت آن به شمار میرود. گرافیک ساده، فرمت گیمپلی ساید اسکرولر کلاسیک و ترکیب آن با داستان تهاجم بیگانگانی که در دام کلیشههای این گونه عناوین نمیافتد همگی به شکلی در هم ترکیب شده که ساخته استودیو Thomas Happ Games در عین نوستالژی بودن، تجربه تازهای را ارائه میکند.
نکتهای بسیار جالب و قابل توجه و در عین حال ترسناک در رابطه با مناظر پیکسل آرتی بازی وجود دارد که توسط موجودات فضایی مخوف، مورد تغییر شکل قرار گرفته و پلیر برای نابود کردنشان پیشروی میکند. اگر خواستار تجربه اثری هستید که به بهترین شکل عناصر کلاسیک این ژانر را درک کرده و به شکلی نوین در برابر مخاطب خود قرار میدهد عنوان Axiom Verge بهترین گزینه برای شما به شمار میرود.
بازی Ori And The Blind Forest
نگاهی لطیفتر به این ژانر
عنوان Ori And The Blind Forest اثری بسیار زیبا و لطیف در ژانر مترویدوانیا محسوب میشود که گیمپلی بسیار متفاوتی از موارد عموما خشنی که از عناوین این ژانر میبینیم را در برابر مخاطب خود قرار میدهد. این اثر که ساخته استودیو مون (Moon Studios) بوده به شکلی قابل ملاحظهای راه خود را از رقبایش متمایز میکند.
این اثر تعادل مناسبی را بین کلیشههای کلاسیک ژانر مترویدوانیا به مانند قرار گرفتن در نقش شخصیتی یتیم و عنصر جنگل جادویی و ایدههای جدیدتری نظیر آرت استایل دو و نیم بعدی و تاکید کمتر روی مبارزات و تمرکز بیشتر روی ماجراجویی برقرار میکند. اگر خواستار توجه بیشتری به روایت داستانی احساسی در سبک مترویدوانیا هستید عنوان Ori And The Blind Forest شما را در سفری قرار میدهد که طی آن با انواع و اقسام احساسات متفاوت مواجه شده و در عین متفاوت بودن، از بهترین بازیهای ژانر مترویدوانیا نیز به شمار میرود. دنبالهای برای این بازی با نام Ori and the Will of the Wisps نیز ساخته شد که به مانند نسخه اول با استقبال بسیار مطلوبی همراه شد.
بازی Guacamelee
برای حمله آماده شوید
مترویدوانیایی برالر که ریشههای مربوط به فرهنگ اسپانیایی را در بطن خود جای داده است. عنوان Guacamelee نمونهای مهیج و لذتبخش برای طرفداران قدیمی و جدید این ژانر به شمار میرود. در طول تجربه بازی به کشتیگیر رویایی خود تبدیل شده و شاید حتی بتوانید دختر رئیس جمهور را هم نجات بدهید.
ترکیب جالبی از مبارزات، عناصر فراطبیعی و آرت استایل سبب شده تا این بازی به تجربهای مستقل و منحصر به فرد تبدیل شود. چالشها و مراحل بسیار متفاوتی طراحی شده تا شما را همواره سرگرم کند. به علاوه بستههای الحاقی آن نیز میتواند مبارزات بیشتری را به تجربه بازی اضافه نماید.
بازی Rain World
تجربهای دلگیر اما مهیج
بازی در نقش یک گربه تنبل و تلاش برای زنده ماندن شاید جذابترین ایده و مهیجترین کوئست در میان تمامی انتخابهایی که وجود دارد به شمار نرود، با این حال پس از تجربه بازی و مشاهده تمام مناطقی که Rain World شما را در مدت زمان کوتاهی به آن میبرد غافلگیر خواهید شد.
بازی تصاویر بسیار زیبایی را در مقابل مخاطب خود قرار داده که شامل پلت رنگی محدود و محیط غرق شده در آبی میشود و به صورت کلی گرافیک سادهای دارد. با این حال با پیشروی در طول خط داستانی آن و به دنبال آن یادگیری موارد مختلف اعم از شکار کردن و زنده ماندن، احساس بسیار عمیقی از جایگاهی که در زنجیره غذایی Rain World خواهید داشت را به مخاطب منتقل میکند.
بازی The Messenger
نینجاها، شیاطین، دیگر چه چیز بیشتری میخواهید؟
عنوان The Messenger ساخته Sabotage Studio اثر مترویدوانیایی است که موارد بسیاری را از عناوینی که پیش از آن در این ژانر ساخته و عرضه شدهاند آموخته است. نقشه مراحل، گیمپلی و حتی طراحی هیولاها به شکلی توسعه یافته که میتوانید ریشه آنها را در برخی از اولین عناوین ساخته شده در این ژانر بیابید.
با این حال جایی که The Messenger در آن درخشیده به لحن شوخ، فضاسازی منحصر به فرد و خط داستانی جالب آن ارتباط دارد. اگر به دنبال تجربه بازی چون Ninja Gaiden و ترکیب آن با عناوین محبوب ماجراجویی دو بعدی هستید، پس از تجربه این بازی به قدری شیفته آن خواهید شد که هرگز دوست نخواهید داشت تا تجربه آن به پایان برسد. همین مسئله به راحتی بازی The Messenger را در میان بهترین بازیهای ژانر مترویدوانیا قرار میدهد.
بازی Dead Cells
یک تجربه ساید اسکرولر با چالشهای سخت
عنوان Dead Cells مترویدوانیایی با مکانیزمهایی در بخش گیمپلی بوده که به طور قطع مهارتهای شما را مورد آزمایش قرار میدهد و چالشهایی در برابر مخاطب قرار میدهد که در هیچ کدام از آثار دیگر این ژانر یافت نمیشوند. مدت زمان چندانی از انتشار این بازی نمیگذرد اما ساخته استودیو موشن تویین (Motion Twin) به آسانی توانسته خود را به رتبههای بالایی تمامی فهرستهای مربوط به بهترین بازیهای ژانر مترویدوانیا برساند.
فضاسازی بازی درجه یک بوده، طراحی بصری آن در عین سادگی بسیار زیباست و مرگ به عنوان تهدیدی دائمی در بازی موجب میشود تا در هر پلیترو، سختتر و بیشتر تلاش کنید تا بتوانید در طول بازی پیشروی کنید. اگر به این ژانر علاقهمند بوده و تاکنون به پای تجربه بازی Dead Cells ننشستهاید، پیشنهاد میکنیم که هرگز آن را از دست ندهید.
بازی Blasphemous 2
یک ماجراجویی خونین
با برداشتی خشن و خونین از ژانر مترویدوانیا، عنوان Blasphemous 2 شما را به محیط Cvstodia برگردانده و متاسفانه هیچ نشانهای از تغییر مثبت پس از فرار شما در بازی اول از این روستا در آن به چشم نمیخورد.
این بازی برداشت بسیار مهیجی از این ژانر محسوب میشود و در لحظات فراوانی احساس میکنید که این اثر قدم منطقی بعدی به منظور گسترش این ژانر به دنبال بزرگترین آثار آن به مانند Castlevania را برداشته است. اگر به دنبال اثری هستید که شامل مضامین بزرگسالانه باشد، هر دو نسخه Blasphemous از بهترین بازیهای ژانر مترویدوانیا بوده به نوعی که پس از تجربه آن با خود فکر خواهید کرد که چگونه تا پیش از ساخته استودیو The Game Kitchen، هیچ بازی دیگری موفق به انجام چنین دستاوری نشده است.
بازی Hollow Knight
زندگی یک حشره
چه کسی گفته که تجربیات خوب نمیتواند در قالب پکیجهای کوچک ارائه شود؟ در حالی که Hollow Knight شما را وارد تجربه دنیایی میکند که شاید از منظر اندازه کوچک باشد، این بازی اثری نبوده که بخواهید از تجربه آن چشم پوشی کنید. آرت استایل و طراحی کاراکتر به شکلی در این عنوان مترویدوانیا ترکیب شده تا احساس منحصر به فردی را به مخاطب خود منتقل میکند.
اتمسفر بامزهای در بازی وجود داشته که بلافاصله با خشونت و فسادی که در دنیای اطرافتان فراگیر میشود احساس عجیب و متضادی را ایجاد میکند. در حالی که ممکن است ساخت و عرضه بازی به شکلی غیرمنتظره صورت گرفته باشد اما Hollow Knight که محصول استودیو تیم چری (Team Cherry) بوده از زمان انتشار، اسم و رسم قابل ملاحظهای برای خود در این ژانر دست و پا کرده است و به یکی از باکیفیتترین آثار در میان عناوین مستقل نیز تبدیل شده است.
بازی Carrion
تلاقی ژانر مترویدوانیا با ژانر بادی هارور
با افزایش گوناگونی عناوین مترویدوانیا، آثاری نیز پدید آمدند که این ژانر را با ژانرهای دیگر تلفیق کردند. این موضوع بدین معنی بوده که دیر یا زود توسعهدهندهای اقدام به تلفیق این ژانر با ژانر ترس و وحشت میکرد. قطعا مجموعه بازی Castlevania دارای خونآشامها و عناصر ترسناک بود اما آیا این عناوین دارای موجودات هیولاشکل همزیست فربه حالبهم زن نیز بودند؟
بازاریابی این اثر به شکل ترس معکوس (Reverse horror) صورت گرفت. جایی که در آن به جای آن که مخاطب ترسانده شود، پلیر در نقش شخصیت اصلی اقدام به ترساندن دیگران میکند. در همین راستا بازی Carrion سبب میشود تا نقش هیولا را در بازی زیر سوال برده و در طول آزمایشگاهها اقدام به کشف رمز و رازهای بازی کنید و با حل پازلها و خوردن هر چه تعداد انسانهای بیشتر، قدرت بیشتری به دست آورده و از نظر اندازه نیز حجیمتر شوید. Carrion به مانند هیچ بازی دیگری در بازار نبوده و مسلما تجربه آن به افرادی که از روحیه قوی نیز برخوردار نیستند پیشنهاد نمیشود.
مجموعه بازی Castlevania
دراکولا در یک قلعه دیگر حضور دارد
نمیتوانید از بهترین بازیهای ژانر مترویدوانیا صحبت کنید و اسمی از یکی از دو مجموعهای که سبب شد این ژانر به وجود بیاید نبرید. مجموعه بازی Castlevania از زمان دستگاههای آرکید در بازار بازیهای ویدئویی حضور داشته و از اسم بزرگی نیز در این صنعت برخوردار است. به شکلی که از محدوده بازیهای ویدئویی نیز فراتر رفته و در دنیای تلویزیون نیز اقتباس باکیفیت و خوشساختی از آن صورت گرفته است.
تا جایی که بتوانید از عناصر گوتیک موجود در فضاسازی و داستان خانواده بلمونت لذت ببرید، چندان مهم نیست که از کجا و به چه شکل وارد دنیای Castlevania میشوید. با این حال بازی Castlevania: Symphony of the Night از آثار کلاسیک این مجموعه و بازی Castlevania: Lords of Shadow از بهترین آثار جدیدتر و مدرن آن محسوب میشوند. تنها حواستان به این نکته جمع باشد: دراکولا با تازهواردها چندان به شکل مطلوبی رفتار نمیکند.
مجموعه بازی Metroid
یک درگیری نزدیک
آیندهنگر در عین حال کلاسیک و آسان برای یادگیری، مجموعه بازی Metroid یکی از بزرگترین نامها در این ژانر به حساب میآید که سبب شد بخش اصلی نام این ژانر از روی آن برداشته شود. افرادی که نسخه اصلی بازی را تجربه کردهاند هنوز شوکی که در پایان بازی و به دنبال مشاهده شخصیت Samus برای اولین مواجه میشوند را به خاطر میآورند.
این بازی نه تنها سبب شکلگیری نام مترویدوانیا گردید بلکه راه را برای بسیاری از المانهای رایج در بازیهای ویدئویی نظیر تهاجم بیگانگان شرور، زرههای قدرتی و همچنین قهرمانان زن هموار کرد. بازیهای اندکی توانستهاند از تست زمان به مانند مجموعه بازی Metroid عبور نمایند. حال آن که برخورداری از ترکیب مناسبی از هیجان و کنترل آسان هم به بقای حیات این مجموعه کمک کرده و هم آن را در جایگاه نخست بهترین بازیهای ژانر مترویدوانیا قرار میدهد.
نظرات
دیدگاه خود را اشتراک گذارید