آیا بهترین انیمه های براساس داستان واقعی را میشناسید؟
آثاری که حقایق تلخ و شیرین واقعیت را در خود جای دادهاند
در میان انیمههایی با ژانرهای مختلف، برخی از آنها از داستانی برگرفته از واقعیت نشات میگیرند. با رسانه سرگرمی همراه شوید چرا که قرار است در این مطلب به معرفی مواردی از انیمه های براساس داستان واقعی بپردازیم.
درحالی که بسیاری از انیمهها در ژانرهای علمی-تخیلی و فانتزی سیر میکنند، برخی از آنها بر اساس داستانی واقعی ساخته میشوند. گاهی اوقات افراد برای فرار از واقعیت به فیلم، سریال یا انیمه روی میآورند، بنابراین این موضوع در برخی مواقع منجر میشود عناصر اضافی مانند اتفاقات ماورا طبیعی یا موجوداتی افسانهای به این آثار اضافه شوند. با این حال، در آثاری که سعی دارند از واقعیت پیروی کنند، رویدادهای عجیب و غریب یا جادویی کمتر به چشم میآیند.
برخی از مانگا و انیمهها به بازگویی سرنوشت و زندگینامه شخصیتهای تاریخی میپردازند، و در ادامه در دسته آثار برگرفته شده از واقعیت قرار میگیرند. البته ناگفته نماند که برخی از نویسندگان برای کمک به جذابیت اثر خود، بخشی از داستان را تغییر میدهند، اما اصل داستان به قوت خود باقی میماند. انیمههایی با ژانر مذکور سعی دارند با تاکید بر زندگینامه برخی افراد، چهره آنها را در تاریخ ماندگار نگهدارند.
مهارت نویسندگی برای پوشاندن شکافهایی که در یک رویداد تاریخی وجود دارد، در مواقع خاص موضوعی مهم محسوب میشود. همانطور که تاکنون متوجه شدهاید، در ادامه این مطلب قرار است به معرفی مواردی از بهترین انیمه های براساس داستان واقعی بپردازیم، پس با ما همراه شوید.
Yasuke .۱۰
سال تولید (۲۰۲۱)
انیمه Yasuke زندگینامه اولین سامورایی سیاهپوست جهان را در قرن شانزدهم روایت میکند. او با فرمانده خود، اودا نوبوناگا (Oda Nobunaga) به مشکلات بسیاری برخورد میکند، و تصمیم میگیرد او را زمینگیر کند. در ادامه داستان، شخصیت اصلی، یاسوکه (Yasuke) با دختری رو به رو میشود که از قابلیتهای فراطبیعی بهرهمند است، و به اجبار از او مواظبت میکند.
در حالی که انیمه Yasuke موردی از مجموعه های براساس داستان واقعی است، اما عناصر علمیتخیلی و فانتزی بسیاری جهت افزایش جذابیت داستان به آن افزودهاند. این مجموعه شش قسمتی از نظر زمانی به اواخر دوره ساموراییها برمیگردد. سرنوشت یاسوکه پس از دستگیر شدن به دلیل شکست نیروهای اودا نوبوناگا، برای همیشه نامشخص مانده است. این مجموعه به وضوح دشوار بودن زندگی افراد طی جنگهای متوالی و دوران سخت ژاپن را به تصویر میکشد. یاسوکه با کمک مهارتهای شمشیرزنی و رزمی خود به عنوان یک قهرمان پیروزیهای خوبی را برای ارتش ژاپن به ارمغان میآورد. اما در حالی که ابتدای مجموعه Yasuke از روندی قابلقبولی پیروی میکند، پس از مدتی کیفیت خود را به دلیل استفاده بیش از حد عناصر فانتزی و غیرطبیعی از دست میدهد.
Miss Hokusai .۹
سال تولید (۲۰۱۵)
فیلم Miss Hokusai یکی از انیمه های براساس داستان واقعی است که دوران ادو را در بر میگیرد؛ دورهای که بخشی از تاریخ دوران پیشامدرن ژاپن است که از سال ۱۶۰۳ تا ۱۸۶۸ میلادی را در بر میگیرد. این انیمه زندگی نامه نقاشی حرفهای را به نام کاتسوشیکا (Katsushika) که دختر یکی از بزرگترین نقاشهای تاریخ هوکاسائی (Hokusai) است را روایت میکند. هوکاسائی موفق به خلق یکی از شاهکارترین نقاشیهای دنیا، موج عظیم کاناگاوا شده است. با این حال، انیمه در دوران بزرگسالی کاتسوشیکا سیر میکند. کاتسوشیکا سرشار از تعالیم پدر و استعداد ذاتی خود است، اما همچنان از آثار او آنچنان که شایسته است یاد نمیشود. در انتهای فیلم Miss Hokusai به توضیح سرنوشت شخصیتها پرداخته شده، و همچنین به مرگ ناگهانی و شرایط ناگهانی کاتسوشیکا نیز اشاره میشود.
در طول داستان این انیمه زیبا از عناصر فانتزی برای جذابیت و گیرایی بیشتر استفاده میشود. به طور مثال، هنگامی که کاتسوشیکا به طراحی یک اژدها مشغول است، با توجه به افسانهای قدیمی، اژدها را زنده میکند. یک ابهام بزرگ در مورد مرز واقعیت بین رویدادهای آن و بازتابی از احساسات شخصیتها وجود دارد. اما با وجود تمام این تفاسیر، انیمه Miss Hokusai در وظیفه خود یعنی به نمایش گذاشتن یکی از ناشناختهترین هنرمندان جهان با موفق رو به رو میشود.
Skull-face Bookseller Honda-san .۸
سال تولید (۲۰۱۸)
انیمه Skull-face Bookseller Honda-san به عنوان موردی دیگر از انیمه های براساس داستان واقعی در ژانر کمدی و سبک کارتونی به زندگینامه نویسنده خود میپردازد. هوندا (Honda) نویسنده این اثر، خود را به شکل یک اسکلت با ساختاری که به واقعیت نزدیکتر است طراحی میکند و داستان را حول محور اعمال خود میچرخاند. در طول داستان Skull-face Bookseller Honda-san صداپیشگی شخصیت هوندا در حالی که نویسنده آن در واقعیت یک زن است، بر عهده سوما ساتو (Soma Saito) قرار دارد. به همین ترتیب دیگر همکاران هوندا نیز برای مخفی کردن هویت خود از ماسک و پوششهای مختلف استفاده میکنند.
هوندا به عنوان کتاب فروش در یک کتابفروشی زنجیرهای در ژاپن خدمت میکند و با اتفاقات گوناگونی مواجه میشود. این موضوع که هوندا واقعی نیز برای مدتی به عنوان کتاب فروش به کار کردن میپرداخت به واقعگرایانه بودن این مجموعه افزوده است. گاهی اوقات عنوان کتابها پوشانده شدهاند اما صحبتهای مربوط به این کتابها نام آنها را فاش میکند. اگر بیشتر به روند داستان دقت کنیم متوجه شباهتهای هوندا و نویسنده خود میشویم. در چنین مواقعی ممکن است هوندا برای مشهور شدن خود از این انیمه استفاده کرده باشد.
Steins;Gate .۷
سال تولید (۲۰۱۱)
انیمه Steins;Gate بر اساس رمانی به همین نام، داستان رینتارو اوکابه (Rintaro Okabe) را دنبال میکند؛ فردی که طی کنفرانس خود با موضوع سفر در زمان به جسد مرده یک محقق علوم اعصاب برخورد میکند. رینتارو سعی دارد پیامی را با توجه به این حادثه ارسال کند، اما در همین زمان متوجه میشود موتفی زنده است، و پیام قبل از ارسال او ظاهر شده است. پس از وقوع این اتفاقات عجیب و غریب، رینتارو و دوستانش متوجه اختلالی در زمان میشوند. آنها تصمیم میگیرند به دست کاری و سفر در زمان بپردازند، و هدف آنها تغییراتی در گذشته، حال و آینده است.
همانطور که از موضوع این مقاله مشخص است، انیمه Steins;Gate نیز جزوی از انیمه های براساس داستان واقعی است. این انیمه از شخصی به نام جان تایتر (John Titor) فردی که ادعا میکرد مسافری از سال ۲۰۳۶ است الهام میگیرد. جان تایتر ادعا میکرد برای تعمیر زمان به یک کامپیوتر ۱۹۷۵ IBM-۵۱۰۰ احتیاج دارد. اما نکته جالب این انیمه اینجا است؛ جان تایتر در قالب رینتارو اوکابه به تصویر کشیده نمیشود، بلکه شخصیت مجزا خود را دارد. این نسخه از جان تایتر به عنوان منبعی از اطلاعات مهم در طول داستان ظاهر میشود و به نظر میرسد یک مسافر واقعی در زمان باشد.
The Wind Rises .۶
سال تولید (۲۰۱۳)
انیمه The Wind Rises از جمله بهترین انیمه های استودیو جیبلی به شمار میآید که از قضا براساس داستان واقعی است. این انیمه حول محور شخصیتی به نام جیرو هوریکوشی (Jiro Horikoshi) میچرخد که بسیاری از هواپیماهای ارتشی ژاپن را خلق کرده است، که به عنوان یکی از مهمترین آنها میتوان به هواپیما جنگنده Mitsubishi A6M Zero در جنگ جهانی دوم اشاره کرد. جیرو از ابتدای زندگی خود رویای پرواز کردن را در سر داشت، اما به دلیل مشکلات بینایی نمیتواند خلبانی را به عنوان شغل خود برگزیند. با وجود این اتفاقات و نقصها، جیرو تصمیم میگیرد به یک مهندس هوافضا تبدیل شود، و به ساخت هواپیماهای جنگنده بپردازد. او بدون توجه به عواقبی که در انتظار ساختههای خطرناکاش است به ساخت هواپیماهای جنگی ادامه میدهد.
شخصیت جیرو در انیمه The Wind Rises تلفیقی از جیرو واقعی و پدر هایائو میازاکی است. این فیلم برای میازاکی به عبارتی یک پروژه شخصی محسوب میشود؛ چرا که سکانهای A6M در کارخانه پدر او تولید میشدند، و این موضوع باعث میشود میازاکی علاقهاش را در پرواز کردن پیدا کند و آن را در آثار مختلف خود مانند قلعه متحرک هاول و سرویس تحویل کیکی به کار ببرد.
Tetsuko no Tabi .۵
سال تولید (۲۰۰۷)
انیمه Tetsuko no Tabi بر اساس مانگای غیر داستانی نوشته هیروهیکو یوکومی (Hirohiko Yokomi) است که حول تجربیات او از بازدید از تمام ایستگاههای حمل و نقل ریلی در ژاپن می چرخد. این ماجرا از وقتی شروع میشود که نویسنده این اثر توسط دستورات رئیس خود مجبور میشود او را در سفری طولانی همراه کرده و به بازدید قطارهای ژاپن بپردازد. او از یوکومی میخواد تمام اتفاقات را بدون ذرهای اغراق، یادداشت کند. یوکی به همراه نائو کیکوچی (Naoe Kikuchi) که به عنوان تصویرگر مانگا عمل میکند و ویراستار ماساهیکو ایشیکاوا (Masahiko Ishikawa) به ادامه سفر خود میپردازند.
در طی این مجموعه، یوکومی به عنوان یک طرفدار پرانرژی قطار معرفی میشود، که هنگام مسافرت تا کوچکترین جزئیات را برنامهریزی میکند. در این حال ایشیکاوا نیز به عنوان شریک عشقی کیکوچی معرفی میشود، در حالی که کیکوچی تقریباً نسبت به او احساس خاصی ندارد، و تا حدی بدبین است. در ابتدای سریال، کیکوچی به عنوان یک هنرمند مبارز به تصویر کشیده می شود که به کار نیاز دارد و از اینکه یوکومی را در سفر به هزاران ایستگاه قطار همراهی کرده است، تا حدودی وحشت زده میشود. در نهایت، این تیم جذاب به بازدید ۴۶۳۶ ایستگاه قطار از ۵۲۰۷ ایستگاه در کل ژاپن، میپردازند.
Bakuman .۴
سال تولید (۲۰۱۰)
به عنوان یکی از بهترین انیمه های براساس داستان واقعی میتوان به مجموعه Bakuman اشاره کرد. داستان از آنجایی شروع میشود که موریتاکا ماشیرو (Moritaka Mashiro) با الهام گرفتن از مانگاکای بزرگ به عنوان الگوی خود، رویای تبدیل شدن به نویسنده مانگا را در سر دارد. او با دختری به نام میهو (Miho) که رویای گویندگی شخصیتهای انیمهای را دارد ملاقات میکند، و قصه عاشقانه آنها آغاز میشود. این دو شخصیت سختکوش با یکدیگر عهد میبندند تا زمانی که به آرزوی خود نرسیدهاند، مزدوج نشوند. پس از گذشت مدتی از داستان انیمه Bakuman، عضو دیگری به جمع این دانش آموزان رویاپرداز افزوده میشود. آکیتو تاکاگی (Akito Takagi) قصد دارد با استفاده از قوه داستان پردازی قوی خود به یک نویسنده افسانهای تبدیل شود. پس از اینکه ماشیرو با تاکاگی ملاقات میکند به او پیشنهاد میدهد به تیم آنها ملحق شود. ماشیرو میکشد، میهو گویندگی میکند و تاکاگی مینویسد.
همانطور که مشخص است، شخصیتهای این مجموعه از انسانهای واقعی الهام گرفته شدهاند و وجود خارجی دارند. هنگام نوشتن یک مانگا در مورد ساخت یک مانگا، منطقی است که تجربیات خود تیم خلاق، بخشی از داستان شود. بسیاری از شخصیتها بر اساس چهرههای واقعی در این صنعت ساخته شدهاند، و بسیاری از طرفداران معتقدند تاکاگی و ماشیرو به عنوان پایههای اوبا سوگومی (Ohba Tsugumi) نویسنده و اوباتا تاکشی (Obata Takeshi) طراح انیمه دفترچه مرگ هستند.
Ringing Bell .۳
سال تولید (۱۹۷۸)
انیمه Ringing Bell در مسیر تاریکی از داستان قرار میگیرد. چیرین (Chirin) بره کوچکی است که در مزرعه همراه مادرش به زندگی آرام و شادی میپردازد. او سعی میکند در همه حال طابع دستورات مادر خود باشد و تحت هر شرایطی به او احترام بگذارد. همه چیز خوب پیش میرود تا هنگامی که مادر چیرین توسط پادشاه گرگ (Wolf King) کشته و سپس خورده میشود. پس از این اتفاق، چیرین در تاریکی مطلق قرار میگیرد و تصمیم دارد برای قویتر شدن و انتقام مادرش به سختی تلاش کند. این تصمیم چیرین تا جایی پیش میرود که او راه خود را در تعلیم دیدن تحت نظر پادشاه گرگ میبیند.
این اثر به تلخیهای زندگی و واقعیت به خصوص در جنگ جهانی دوم میپردازد. تاکاشی یاناس (Takashi Yanase)، نویسنده Ringing Bell، در جنگ جهانی اول از ژاپن به چین فرستاده میشود. او سعی میکند از طریق بازنویسی وقایع در دنیای حیوانات، منظور خود را به تماشاگران برساند. با این حال، داستان به سمت تاریکتری نیز میرود؛ گرگ پادشاه تمامی گله چیرین را میکشد، که این موضوع نشان دهندهی تلفات غیر نظامی جنگ است.
Barefoot Gen .۲
سال تولید (۱۹۸۳)
فیلم انیمهای Barefoot Gen با داستانی دردناک در دوران جنگ، موردی از بهترین انیمه های براساس داستان واقعی است از جایگاه خاصی در این لیست برخوردار است. این انیمه برگرفته از مانگایی با همین نام، به نویسندگی کیجی ناکازاوا (Keiji Nakazawa) و تجربیات شخصی خود او از جنگ جهانی است. داستان این انیمه حول محور پسر جوانی به نام ناکائوکا (Nakaoka) و شرایط سخت خانواده خود میچرخد. آنها در گرسنگی و فلاکت به سر میبرند و باید بیشتر از هر فرد دیگری به مادر خانواده توجه داشته باشند، چرا که او باردار است. خواهر و عضو جدید خانواده متولد میشود اما یک فرد از بین آنها کم میشود.
ناکازاوا نیز مانند ناکائوکا، یکی از بازماندگان بمباران هیروشیما و جنگ جهانی است، و بیشتر اعضای خانواده خود را از دست میدهد. درست مانند شرایط ناکائوکا، ناکازاوا نیز موفق میشود از مادر خود مواظبت کند اما در حفظ زندگی خواهر کوچک خانواده سربلند بیرون نمیآید. خواهر کوچکتر او پس از ریزش هستهای از طریق مسمومیت در اثر تششعات از بین رفته و کشته میشود.
Grave of the Fireflies .۱
سال تولید (۱۹۸۸)
داستان انیمه Grave of the Fireflies از سرنوشت دو کودک معصوم در پی عواقب جنگ جهانی پیروی میکند. سیتا (Seita) و خواهر کوچک او، ستسوکو (Setsuko)، پس از بمباران هوایی کوبه، مادر و خانه خود را در سال ۱۹۴۵ میلادی از دست میدهند. آنها مجبور میشوند برای مدتی اوقات خود را داخل خانه یکی از خویشاوندان سپری کنند، اما طرز رفتار ناپسند و ناخوشایند آنها باعث شد ستسوکو و سیتا خانه آنها را ترک کنند. ستسوکو و سیتا آرامش و آزادی را به دست میآورد اما پس از مدت کوتاهی گرسنگی بر خوشحالی آنها غلبه میکند.
این فیلم بر اساس داستانی کوتاهی به نویسندگی آکیوکی نوساکا (Akiyuki Nosaka) که از جهات مختلفی شرایط خود او را بازگو میکند، ساخته شده است. نوساکی نیز مانند شخصیتهای اصلی انیمه Grave of the Fireflies، خانواده خود از جمله خواهر، پدر خوانده و خواهر ناتنی را از دست میدهد. سیتا، پس از مرگ ستسوکو میمیرد، در حالی نوساکا تا ۸۵ سالگی عمر میکند، که این موضوع میتواند به احساس گناه او به دلیل زنده ماندن اشاره کند.
نظرات
دیدگاه خود را اشتراک گذارید