بهترین کنسول سال ۲۰۲۲

بهترین کنسول سال ۲۰۲۲ کدام است؟ | مقایسه پلی استیشن ۵ و ایکس باکس سری ایکس

سال ۲۰۲۲ شاید به پایان رسید، اما بحث داغ همیشگی ما پا برجاست!

1%
  • 0/10
بهترین کنسول سال ۲۰۲۲ کدام است؟ | مقایسه پلی استیشن ۵ و ایکس باکس سری ایکس ۵ ۰۲ دی ۱۴۰۱ مقالات جانبی (گیم) کپی لینک

سال ۲۰۲۲ شاید به پایان خود رسیده باشد، اما بحثی در دنیای بازی‌های ویدیویی وجود داشته که هرگز به پایان نمی‌رسد. کدامیک از میان کنسول‌های پلی استیشن و ایکس باکس برنده است؟ در این مطلب قصد داریم بهترین کنسول سال ۲۰۲۲ را به شما معرفی کنیم.

پیش از آغاز هر چیز باید اشاره کنیم که کنسول دستی محبوب نینتندو سوییچ در این مقایسه حضور نداشته و دلیل ما برای قرار ندادن سوییچ در این لیست، تلقی نکردن آن به عنوان کنسولی نسل نهمی است. در حال حاضر تنها کنسول‌های نسل نهمی پلی استیشن ۵ و ایکس باکس سری ایکس و ایکس باکس سری اس هستند که ما از میان خانواده ایکس باکس، برادر بزرگ‌تر یعنی سری ایکس را وارد این مبارزه تنگاتنگ کردیم.

دیگر نکته که باید به آن اشاره شد، سال بی نظیر ۲۰۲۲ برای کنسول نینتندو سوییچ است. به هیچ عنوان نباید این کنسول را در سال ۲۰۲۲ یک بازنده نامید. کنسول سوییچ با گذشت شش سال از عرضه ابتدایی، خدماتی بی نظیر را در اختیار کاربران قرار داده و با انتشار مداوم بازی‌های انحصاری و البته بازی‌های ترد پارتی به لطف استودیوهای مختلف، ساعات و روزهای خارق العاده‌ای را در اختیار کاربران خود قرار داده و در بخش‌های زیادی از سال ۲۰۲۲، در صدر جدول‌های فروش قرار گرفته است. همچنین باید اشاره داشت که بازی انحصاری Xenoblade Chronicles 3 در میان نامزدهای بهترین بازی سال قرار گرفت.

حال به دو کنسول پلی استیشن ۵ و ایکس باکس سری ایکس می‌رسیم. ما در پایان هر سال این بحث داغ را میان منتقدین، مجلات و بیش از همه کاربران داریم که کدام کنسول برنده سال شد؟ امسال نیز از این قائده مستثنی نبوده و در این مطلب قصد داریم بدانیم کدام یک از میان سونی و مایکروسافت موفق به پیروزی در سال ۲۰۲۲ شده است. به عقیده بسیاری، این پرسش، پاسخی کاملا مشخص دارد.

سال ۲۰۲۲ پلی استیشن ۵ از خواب دو ساله خود برخاست و با معرفی بازی‌های انحصاری فوق العاده و انتشار بازی‌های بی نظیر، مسیری طولانی را در یک سال اخیر طی کرد. کنار رفتن نسبی کمبود قطعات در سوی دیگر، سبب فروش چشم گیر این کنسول شد. در سمت مایکروسافت اما، آن‌ها بیش از هر چیز بر فروش کنسول کوچک‌تر خود یعنی ایکس باکس سری اس پا فشاری کرده و نبود عناوین انحصاری چشم گیر و مهم، سال چندان روشنی را برای آن‌ها به همراه نداشت.

ابتدا از ایکس باکس سری ایکس شروع می‌کنیم. تاخیر خوردن انحصاری‌های ایکس باکس یکی پس از دیگری، باعث نا امیدی همه شد. از جمله بزرگ‌ترین بازی‌هایی که می‌توانست سال ۲۰۲۲ عالی را برای آن‌ها رقم بزند، بازی Starfield بود که تا سال ۲۰۲۳ تاخیر خورد. مایکروسافت سال ۲۰۲۱ بسیار قابل قبولی را با انتشار عناوینی چون Halo Infinite و Forza Horizon 5 تجربه کرد و به باور ما بازی Halo Infinite مستحق حضور در میان نامزدهای بهترین بازی سال بود، اما به دلیل انتشار دیر هنگام از این جایزه جا ماند. ما می‌دانیم که عمل نکردن به وعده‌های زیبا در دنیای ویدیو گیم، می‌تواند به راحتی شما را از رقبا عقب انداخته و امید کاربران را به شما کاهش دهد. این پایان ماجرا در سال ۲۰۲۲ نبود و متاسفانه محتوای انتشار یافته برای بازی‌های انحصاری ایکس باکس نیز چنگی به دل نزده و محتوای اصلی آن‌ها مانند بازی‌های انحصاری معرفی شده، به سال ۲۰۲۳ موکول شدند.

خرید اکتیویژن توسط مایکروسافت را البته نباید فراموش کرد که همه ما را به وجد آورد، اما مشکلات پیش آمده و سدهای قرار گرفته در برابر مایکروسافت که به شدت نا عادلانه به نظر می‌رسند، فرصت پیشرفت را از ایکس باکس گرفت. پروژه‌ای که قرار بود نقشی بزرگ در سال ۲۰۲۲ مایکروسافت داشته باشد، در حال حاضر به راه بندی تبدیل شده که اجازه تمرکز بر دیگر بخش‌ها توسط مایکروسافت را گرفته است.

مایکروسافت نمایش بی نظیری در مراسم بزرگ گیمینگ داشت و این در حالی بود که سونی به مراسم کم زرق و برق‌تر روی آورد و با این حال، عملکرد بهتری را ارائه داد. همانطور که در ابتدای مطلب نیز اشاره شد، مایکروسافت تلاش بسیاری برای فروش برادر کوچک‌تر ایکس باکس سری ایکس، یعنی ایکس باکس سری اس و البته اشتراک بی نظیر ایکس باکس گیم پس داشت، اما در پایان سال پلی استیشن ۵ و نینتندو سوییچ شش ساله توانستند دو کنسول نسل نهمی ایکس باکس را پشت سر بگذارند.

یکی از بزرگ‌ترین اشتباهات مایکروسافت را باید نمایش ندادن حتی یک عنوان انحصاری در مراسم گیم آواردز دانست. همانطور که مطلع هستید، گیم آواردز بزرگ‌ترین مراسم بازی‌های ویدیویی بوده که هر سال برگزار می‌شود و میلیون‌ها نفر به آن چشم می‌دوزند. ایکس باکس هیچگونه نمایشی در این مراسم نداشت و همین موضوع بار دیگر ضربه‌ای مهلک بر پیکر بی جان ایکس باکس در سال ۲۰۲۲ زد.

اگر بخواهیم از نکات مثبت ایکس باکس در سال ۲۰۲۲ بگوییم، باید به سرویس بی نظیر اشتراکی ایکس باکس گیم پس اشاره کنیم که متاسفانه این سرویس نیز از نظر بازی‌های انحصاری چنگی به دل نزد. می‌توان گفت این سرویس طی سال ۲۰۲۲ هیچگونه بازی انحصاری دریافت نکرد و هر عنوان بزرگی مربوط به سال ۲۰۲۲ در این سرویس می‌بینید، از طرف استودیوهای غیر انحصاری به انتشار رسیده‌اند. از جمله آن‌ها می‌توان به بازی خیره کننده A Plague Tale: Requiem اشاره داشت که در میان نامزدهای جایزه بهترین بازی سال جای گرفت.

سرویس‌های اشتراکی یکی از بخش‌هایی است که ایکس باکس در آن برتری قابل توجهی نسبت به پلی استیشن دارد. بله، پلی استیشن نیز سرویسی مشابه را برای رقابت با ایکس باکس گیم پس به انتشار رساند، اما بیایید منصفانه نگاه کرده و صادقانه بگوییم که نسخه جدید سرویس پلی استیشن پلاس افتضاح است. شاید نسخه اکسترا از این سرویس شاید قابل قبول باشد، اما نسخه گران قیمت‌تر این سرویس یعنی نسخه پرمیوم، هیچ جایی در میان کاربران ندارد. فقدان بازی‌ها طی چند ماه اخیر، این نسخه از سرویس را به معنای واقعی بی استفاده کرده است.

دیگر بخشی که از نو اشتباهی بزرگ از سوی سونی بود و پیش‌تر به آن اشاره‌ای کوتاه داشتیم، تلاش برای جلوگیری از خرید اکتیویژن بلیزارد توسط مایکروسافت بود. این اقدام سونی، به شدت کاربران را نگران انحصار طلبی سونی و پلی استیشن کرده و افراد زیادی با عصبانیت به آن‌ها برای این اقدام حمله ور شده‌اند. اما این پایان ماجرا نیست. مایکروسافت تلاش نداشته سری بازی معروف این شرکت یعنی سری بازی Call of Duty را در انحصار خود داشته باشد و تنها هدف آن‌ها افزودن این سری بازی به سرویس ایکس باکس گیم پس است. به عبارت دیگر، سونی و پلی استیشن سری بازی کالاف دیوتی را از دست نخواهند داد.

چنین موضوعی همه را به این باور رسانده که سونی و پلی استیشن بازاری بسیار شکننده در این مقطع داشته که افزوده شدن تنها یک بازی آنلاین چند نفره محبوب به سرویس گیم پس می‌تواند آن‌ها را از عرش قدرت به پایین بکشد و حال تصور کنید سری بازی کالاف دیوتی بزرگ‌ترین بازی چند پلتفرمی حال حاضر نیست! اقدام سونی در این راستا به زبان ساده مسخره بوده و سبب ریزش کاربران بسیاری از این پلتفرم تنها به دلیل خود خواهی بیش از حد و شکنندگی آن‌ها شده است.

پس از سرزنش سونی و دلایل نه چندان رضایت بخش پیشرفت ایکس باکس در سال ۲۰۲۲، قصد داریم به چرایی پیروزی سونی و پلی استیشن ۵ در سال ۲۰۲۲ بپردازیم. سونی سالی بی نظیر داشت. معرفی بازی‌های بزرگ چون Rise of the Ronin، Final Fantasy VII Rebirth‌ و مهم‌تر از همه Silent Hill 2 به عبارتی آینده آن‌ها را تضمین کرد. در سوی دیگر، انتشار بازی Horizon Forbidden West که البته همزمان با بهترین بازی سال یعنی Elden Ring به انتشار رسید، عملکردی بی نظیر داشت. بازی Horizon Forbidden West یکی از نامزدهای بهترین بازی سال نام گرفت. بازی Gran Turismo 7 نیز قدرتی چشم گیر در اختیار سونی قرار داد و پس از انتشار برخی به روزرسانی‌ها و ایجاد تعادل در بازی توانست فروشی عالی را تجربه کند.

از غول بی شاخ و دم سونی یعنی God of War Ragnarok نیز باید گفته شود که بدون شک یکی از بهترین‌های سال ۲۰۲۲ بوده و در میان نامزدهای بهترین بازی سال نیز حضور داشت. بازی The Last of Us Part I شاید عنوانی بزرگ به حساب نیاید، اما نبود نام این بازی در مطلب ما بی انصافی در حق استودیو ناتی داگ (Naughty Dog) است که واقعا کار خوبی در ریمیک این بازی انجام داده است. حضور دیگر عنوان انحصاری پلی استیشن یعنی Stray در میان نامزدهای بهترین بازی سال را نباید فراموش کرد.

به میزان فروش پلی استیشن ۵ نیز باید چشم دوخت. سونی بالاخره موفق شد پس از بیش از دو سال تعداد پلی استیشن ۵ را به حدی قابل قبول در بازارهای جهانی رسانده و فروشی بی نظیر را به ثبت برساند. فروش پلی استیشن ۵ به نحوی در اواخر سال ۲۰۲۲ رشد داشت که حتی افزایش قیمت این کنسول نیز نتوانست فروش آن را کاهش دهد و توانست فروشی به مراتب بهتر از ایکس باکس سری ایکس و سری اس را به ثبت برساند. ناگفته نماند که عموم بازی‌های ترد پارتی نیز فروش بهتری در پلی استیشن نسبت به ایکس باکس داشته‌اند.

سونی و پلی استیشن در خرید استودیو در سال ۲۰۲۲ نیز دستی داشته و به خرید استودیو بانجی (Bungie)، توسعه دهنده برخی از نسخه‌های ابتدایی سری بازی Halo و البته توسعه دهنده سری بازی Destiny پرداختند. سونی که چند سالی است وارد دنیای پی سی نیز شده، درآمد خوبی را از دو بازی God of War سال ۲۰۱۸ و بازی Marvel’s Spider-Man کسب کرد. آن‌ها سری بازی Uncharted و بازی Sackboy را نیز در اختیار کاربران رایانه شخصی قرار دادند که فروش غیر قابل قبولی را تجربه کردند.

ناگفته نماند که سونی سالی بی نقص نداشت و مشکلات بسیاری در راه آن‌ها ظاهر شد. بسیاری از انحصار طلبی و تلاش برای کاهش رقابت نا راضی بوده و توجه کمتر آن‌ها به کاربران، نسبت به ایکس باکس، محبوبیت آن‌ها را در نظر کاربران کاهش داده است. با وجود تمام این اتفاقات، سونی سالی به مراتب بهتر از مایکروسافت را تجربه کرد. فارغ از اینکه به بخش بازی‌های انحصاری یا معرفی بازی‌ها برای سال آینده بپردازیم، سونی و پلی استیشن عملکرد بهترین داشته و برای ایکس باکس و مایکروسافت مشکل ساز بوده است. متاسفانه برای ایکس باکس، باید با این واقعیت روبه رو شد که آن‌ها در بخش‌های نه چندان چشم گیری از سونی و پلی استیشن پیشی گرفته و در نهایت باید پلی استیشن ۵ را برنده سال ۲۰۲۲ نامید.

ما امیدواریم که سال ۲۰۲۳ سالی پر بار برای هر دو کنسول و کاربران آن‌ها باشد و بیش از پیش شاهد رقابت هر دو کنسول برای بهتر شدن دنیای ویدیو گیم باشیم. نظر شما درباره بهترین کنسول سال ۲۰۲۲ چیست؟ فکر می‌کنید سونی و پلی استیشن ۵ مستحق لقب بهترین کنسول سال ۲۰۲۲ هستند؟ نظرات خود را با ما و دیگر کاربران مجله سرگرمی به انتشار بگذارید.



مطالب مرتبط

دیگران نیز خوانده‌اند

نظرات

دیدگاه خود را اشتراک گذارید
اشتراک
به من اطلاع بده
guest

5 دیدگاه
جدیدترین
قدیمی‌ترین بیشترین رای
Inline Feedbacks
View all comments