بهترین بازیهای سال ۲۰۲۲
یک سال بزرگ و هیجانانگیز دیگر برای گیمرها
با به پایان سال ۲۰۲۲ میلادی و شروع سال جدید قصد داریم تا با هم به بهترین بازیهای سال ۲۰۲۲ نگاهی داشته باشیم. با ما همراه باشید.
سال ۲۰۲۲ احتمالا یکی از مهمترین سالها در تاریخ دنیای بازیهای ویدئویی باشد. در این سال، پس از یک دوره طولانی و سخت، شاهد کمرنگ شدن آثار ناشی از همهگیری ویروس کووید-۱۹ بودیم و آثار منفی محدودیتها روی توسعه بازیها و کمبود سختافزارها در حال کاهش است. در این سال همچنین شاهد ثبت یکی از بزرگترین معاملهها، نه تنها در صنعت بازیهای ویدئویی، بلکه در تمام صنایع بودیم و شرکت مایکروسافت (Microsoft) اعلام کرد که قصد دارد با مبلغی نزدیک به ۶۹ میلیارد دلار، شرکت اکتیویژن بلیزارد (Activision Blizzard) را خریداری کند، این معامله مدت طولانیای است که در صدر اخبار است، البته تا الان نهایی نشده است.
روند فروش کنسولهای نسل نهمی پلیاستیشن ۵، ایکسباکس سری اس و ایکسباکس سری ایکس نیز که در سال اول به کمبود سختافزارها، به صورت محدودتر عرضه شده بودند نیز در سال ۲۰۲۲ در حال بهتر شدن است و همچنین شاهد انتشار چند بازی انحصاری و غیر انحصاری فوقالعاده نیز برای این کنسولها بودیم. علاوه بر این شرکت ولو (Valve) نیز با کنسول استیم دک (Steam Deck) پا به میدان گذاشته تا بتواند تجربه بازیهای رایانههای شخصی با بهترین کیفیت را روی یک کنسول دستی ارائه دهد.
اکنون که سال ۲۰۲۲ به پایان رسیده، میخواهیم تا با یکدیگر بهترین بازیهای سال ۲۰۲۲ را مرور کنیم:
۱۰. Need for Speed Unbound
استودیوی توسعهدهنده: کرایتریون گیمز (Criterion Games)
شرکت ناشر: الکترونیک آرتز (Electronic Arts)
نمره منتقدان در متاکریتیک (Metacritic): ۷۷
نمره کاربران در متاکریتیک: ۶.۸
پلتفرمها: رایانههای شخصی، پلیاستیشن ۵، ایکسباکس سری اس و ایکسباکس سری ایکس
نسل هشتم کنسولها برای مجموعه بازیهای Need for Speed، نسل بد و ناامیدکنندهای بود، پس از یک دوره فوقالعاده و موفق در نسل هفتم، الکترونیک آرتز استودیوی گوست گیمز (Ghost Games) را که قبلا EA Gothenburg نام داشت، مسئول ساخت این سری کرد. این استودیو در سال ۲۰۱۳ با همکاری کرایتریون گیمز بازی Need for Speed Rivals را منتشر کرد که به اندازه عناوین قبلی مجموعه موفق بود.
بعد از آن این استودیو به تنهایی عناوین بعدی این سری را توسعه داد که نتیجه آن دو بازی ضعیف و ناامیدکننده Need for Speed 2015 و Need for Speed Payback. البته این تیم در سال ۲۰۱۹ بازی Need for Speed Heat را توسعه داد که عملکرد بهتری نسبت به دو بازی قبلی داشت، اما شرکت الکترونیک آرتز تصمیم گرفت تا باری دیگر ساخت این سری را به سازندگان قبلیاش یعنی استودیوی کرایتریون گیمز بسپارد.
حالا بیست و پنجمین نسخه از این مجموعه با نام Need for Speed Unbound آماده تا با بازیکنها را به یک سفر هیجانانگیز به Lakeshore City ببرد. گیمپلی این عنوان مثل نسخههای قبلی آن، فوقالعاده است. گرافیک بازی نیز به لطف کنسولهای نسل نهمی بهتر از همیشه است و جلوههای هنری این اثر نیز که ترکیبی از عناصر واقعگرایانه، سلشید و گرافیتی است، طراحی جالب و زیبایی دارد. این بازی اگر چه نوآوری خیلی خاصی در خود دارد و داستان و شخصیتهای آن نیز احتمالا برای بازیکنها چندان جالب نخواهد بود، اما در مجموع میتواند تجربهای جذاب و شایسته را به بازیکنها ارائه بدهد.
۹. Call of Duty: Modern Warfare II
استودیوی توسعهدهنده: اینفینیتی وارد (Infinity Ward)
شرکت ناشر: اکتیویژن (Activision)
نمره منتقدان در متاکریتیک: ۷۶
نمره کاربران در متاکریتیک: ۵
پلتفرمها: رایانههای شخصی، پلیاستیشن ۴، پلیاستیشن ۵، ایکسباکس وان، ایکسباکس سری و ایکسباکس سری ایکس
دومین نسخه از ریبوت سری Call of Duty: Modern Warfare که نوزدهمین قسمت از مجموعه Call of Duty نیز هست، باری دیگر بازیکنها را به ماموریتهای بزرگی به همراه نیروهای ویژه چند ملیتی گروه ضربت ۱۴۱ (Task Force 141) میبرد و در آن شاهد بازگشت شخصیتهای محبوب کاپیتان پرایس (Captain Price)، گوست (Ghost) و جان سوپ مکتاویش (John Soap MacTavish) به همراه چند شخصیت جدید هستیم.
بازی Call of Duty: Modern Warfare II بدون شک یکی از بهترین نسخههای سری Call of Duty در سالهای اخیر است. ماموریتهای داستانی این عنوان فوقالعادهاند و بازیکنها در پیشبرد آنها آزادی عمل بالایی دارند. همچنین تنوعی که در ماموریتها و محیطهای مراحل مختلف بازی وجود دارند، واقعا تحسینبرانگیز هستند.
جدای از بخش کمپین داستانی بازی، بخش چندنفره این عنوان و البته بخش بتل رویال آن با نام Warzone 2.0 ارزش تجربه بسیار بالایی دارند و محتوای متنوع آنها باعث میشوند تا ساعتها پای تجربه این بازی بنشینید و از آن خسته نشوید.
۸. Stray
استودیوی توسعهدهنده: بلوتوئلو استودیو (BlueTweleve Studio)
شرکت ناشر: آناپورنا اینتراکتیو (Annapurna Interactive)
نمره منتقدان در متاکریتیک: ۸۳
نمره کاربران در متاکریتیک: ۸.۵
پلتفرمها: رایانههای شخصی، پلیاستیشن ۴، پلیاستیشن ۵
بازی Stray احتمالا متفاوتترین اثری است که میتوانید در نسل نهم تجربه کنید. این عنوان که توسط تعدادی از بازیسازان سابق استودیوی Ubisoft Montpellier ساخته شده، روی گربه ولگردی تمرکز دارد که در شهری پر از رباتها، ماشینها و باکتریهای جهشیافته سقوط کرده و با کمک یک هواپیمای بدون سرنشین با نام B-12 میخواهد از آن خارج شود.
توسعهدهندگان برای ساخت محیط این بازی از شهرک محصور کاولون الهام گرفتهاند، یک شهرک خودمختار و بیدولت در مطقه کاولون هنگ کنگ که در سال ۱۸۹۸ تشکیل و ۹۶ سال بعد از نیز از بین رفت. سازندگان احساس کردند که چنین محیطی میتواند به درستی توسط یک گربه مورد بررسی قرار بگیرد، پس شخصیت اصلی بازی را یک گربه قرار دارند و گیمپلی آن را با الهام از گربههای خانگی خودشان طراحی کردند. البته آنها در طول توسعه بازی تحقیقات و مطالعات زیادی درباره گربهها داشتند تا بهترین گیمپلی را از شبیهسازی یک گربه به بازیکنان ارائه دهند.
بازی Stray اگر چه عنوان کاملا بیعیب ون قصی نیست، اما داستان تکاندهنده آن که درباره تنهایی، از دست دادن و تخریب محیط زیست است، بسیار جذاب است و کاوش در محیطهای پر رمز و راز آن حس عجیبی دارد. گرافیک و طراحی هنری بازی نیز جالب است و بدون شک گربه داستان، میتواند یک از ماندگارترین تجربهها را برایتان رقم بزند، تجربهای که تا مدتها آن را از یاد نخواهید برد.
۷. Bayonetta 3
استودیوی توسعهدهنده: پلاتینیوم گیمز (Platinum Games)
شرکت ناشر: نینتندو (Nintendo)
نمره منتقدان در متاکریتیک: ۸۶
نمره کاربران در متاکریتیک: ۷.۲
پلتفرمها: نینتندو سوییچ
پس از معرفی بازی Bayonetta 3 در مراسم The Game Awards 2017، این عنوان مدت زمان طولانیای در سکوت رفت و حتی شایعاتی منتشر شدند که خبر از لغو توسعه آن میدادند. نهایتا این بازی امسال در سکوت خبری منتشر شد.
هر وقت صحبت از مجموعههای هک اند اسلش میشود، کمتر کسی است از مجموعه Bayonetta یاد کند، اولین نسخه این مجموعه اگر چه بازی موفقی بود، اما Bayonetta 2 به دلیل این که تنها برای کنسول شکستخورده وی یو (Wii U) منتشر شد، چندان بین بازیکنان شناخته شده نیست.
اکنون پس از یک انتظار طولانی، Bayonetta 3 با همان فرمول آزمایششده نسخههای قبل بازگشته تا شیاطین قدرتمند و باس فایتهای سختتر از قبل، تجربهای دیوانهوار را برای عاشقان اکشن رقم بزند. اگر چه از نظر داستانی این عنوان با مشکلاتی همراه است و گیمپلی آن کاملا بیعیب و نقص نیست، اما Bayonetta 3 از مهمترین عناوین هک اند اسلش سالهای اخیر است و طرفداران این سبک، حتما باید آن را تجربه کنند.
۶. Return to Monkey Island
استودیوی توسعهدهنده: تریبل تویباکس (Terrible Toybox)
شرکت ناشر: دیوولور دیجیتال (Devolver Digital)
نمره منتقدان در متاکریتیک: ۸۶
نمره کاربران در متاکریتیک: ۷.۴
پلتفرمها: رایانههای شخصی، پلیاستیشن ۵، نینتندو سوییچ، ایکسباکس سری اس و ایکسباکس سری ایکس
ران گیلبرت (Ron Gilbert) معروف و گایبراش تریپوود (Guybrush Threepwood) پس از سالها بازگشتهاند. بیش از ۳۰ سال از انتشار بازی Monkey Island 2: LeChuck’s Revenge اکنون ران گیلبرت آمده تا دنباله حقیقی مجموعه Monkey Island را برای بازیکنان به ارمغان بیاورد، زیرا این سری بازی که جزو محبوبترین مجموعههای در سبک اشاره و کلیک است، اکنون در دست سازندگان اصلیاش قرار گرفته است.
پس از انتشار بازی تحسینشده Thimbleweed Park در سال ۲۰۱۷ که نشان داد ران گیلبرت هنوز هم توانایی ساخت یک بازی جذاب در سبک اشاره و کلیک را دارد، نهایتا در سال ۲۰۱۹ حقوق مجموعه Monkey Island به دست شرکت دیزنی (Disney) و شرکت دیوولور دیجیتال هم که از علاقه ران گیلبرت به ساخت یک بازی جدید در این مجموعه آگاه بود، زمینه را برای توسعه Return to Monkey Island آغاز کرد.
نهایتا ساخت این بازی در سال ۲۰۲۰ آغاز شود و توسعهدهندگان در طول این دو سال مخفیانه به ساخت آن ادامه دادند. نتیجه کار، یک اثر ستودنی شده است که همچنان روح دو نسخه اول خود را دارد و کاملا به آنها وفادار است. سبک هنری بازی اگر چه تغییراتی داشته است، اما همچنان حس و حال بازیهای قدیمی این مجموعه را دارد و بدون شک عاشق آن خواهید شد.
۵. Pentiment
استودیوی توسعهدهنده: آبسیدین انترتینمنت (Obsidian Entertainment)
شرکت ناشر: ایکسباکس گیم استودیوز (Xbox Game Studios)
نمره منتقدان در متاکریتیک: ۸۶
نمره کاربران در متاکریتیک: ۷.۳
پلتفرمها: رایانههای شخصی، ایکسباکس وان، ایکسباکس سری و ایکسباکس سری ایکس
سال ۲۰۲۲، سال بازگشت یکی از خبرههای سبک نقشآفرینی یعنی جاش سایر (Josh Sawyer) نیز هست. او که یکی از اعضای کلیدی تیم توسعه بازی Fallout: New Vegas و مجموعه Pillars of Eternity است، نزدیک به ۳۰ سال بود که آرزوی ساخت بازی Pentiment را داشت.
بازی Pentiment یک داستان جذاب را در قرن شانزدهم میلادی و در باواریا روایت میکند و بازیکن را در نقش هنرمندی با نام آندریاس مالر (Andreas Maler) قرار میدهد که در مورد قتل یک فرد برجسته تحقیق میکند، فردی که دوست او به قتلش متهم شده است. سبک هنری این بازی ترکیبی از نقشهای چوبی، چاپهای اولیه و نسخههای خطی اواخر قرون وسطی است و طراحی منحصر به فردی دارد.
انتخابها و تصمیمات بازیکن در طول تجربه این بازی مسیر اصلی داستانی آن را شکل میدهد. هیچ مسیر طلایی و بدون عیبی در این بازی وجود ندارد و هر انتخاب شما مزایا و معایب خود را خواهد داشت. بازی همچنین جزئیات تاریخی شگفتانگیزی دارد و اگر که به تاریخ اروپا علاقهمند هستید، نباید به هیچ وجه تجربه این عنوان را از دست بدهید.
۴. Horizon Forbidden West
استودیوی توسعهدهنده: گوریلا گیمز (Guerrilla Games)
شرکت ناشر: سونی اینتراکتیو انترتینمنت (Sony Interactive Entertainment)
نمره منتقدان در متاکریتیک: ۸۶
نمره کاربران در متاکریتیک: ۸
پلتفرمها: پلیاستیشن ۴، پلیاستیشن ۵
سال ۲۰۱۷ سال مهمی برای سونی بود، در این سال استودیوی گوریلا گیمز که بیشتر به خاطر توسعه مجموعه بازیهای Killzone شناخته میرشد، دست به یک ریسک بزرگ زد. این استودیو در این سال عنوان Horizon Zero Dawn را منتشر کرد، یک اثر اکشن نقشآفرینی که هیچ شباهتی به عناوین قبل گوریلا گیمز نداشت. نتیجه نهایی اما اثری فوقالعاده جذاب و دوستداشتنی بود که یکی از شخصیتهایی که میتواند نماد آینده پلیاستیشن باشد، یعنی الوی (Aloy) را به جهان معرفی کرد.
حالا الوی در Horizon Forbidden West قرار است منطقهای اسرارآمیز که با نام غرب ممنوعه شناخته میشود را کاوش کند. نقشه بازی نسبت به نسخه قبلی بزرگتر است و شامل مناطقی چون کالیفرنیا، نوادا و یوتا میشود.
این دنباله موفق شده تا بسیاری ایرادات و ضعفهای نسخه قبلی خود را برطرف کند و تقریبا همه چیز بزرگتر، بهتر و زیباتر کند. گرافیک این بازی روی کنسول پلیاستیشن ۵ بسیار زیباست و به خوبی قدرت این کنسول نسل نهمی را به نمایش میگذارد.
۳. Xenoblade Chronicles 3
استودیوی توسعهدهنده: مانولیت سافت (Monolith Soft)
شرکت ناشر: نینتندو (Nintendo)
نمره منتقدان در متاکریتیک: ۸۹
نمره کاربران در متاکریتیک: ۸.۵
پلتفرمها: نینتندو سوییچ
استودیوی مانولیت سافت یکی از حرفهای توسعهدهندگان بازیهای اکشن نقشآفرینی است و حالا پس از گذشت ۱۲ سال آمده تا حماسه سهگانه Xenoblade Chronicles را کامل کند. این عنوان نیز مانند نسخه قبل سعی در بهبود و تکامل گیمپلی کلی این سهگانه دارد و داستان آن نیز روایت جذاب و زیبایی را دارد.
سیستم مبارزات بازی در این نسخه با تغییراتی همراه بوده است، اما در مجموع این تغییرات به بهبود مبارزات بازی منجر شده و تجربه لذتبخشی را به بازیکنها ارائه میدهد. همچنین قابلیت جدید ترکیب تواناییهای شخصیتها نیز یکی از ویژگیهای جدید و مثبت این اثر است.
با وجود این که کنسول نینتندو سوییچ از نظر سختافزاری نسبت به دیگر کنسولهای موجود با محدودیتهای همراه است، اما جلوههای بصری در بازی Xenoblade Chronicles 3 زیبا و دلنشین هستند. همچنین یک حس جالبی که در زمان تجربه این بازی میتوان داشت این است که با وجود این که این عنوان به اندازه کافی مدرن هست، اما کاملا حس بازیهای اکشن نقشآفرینی قدیمی را نیز به خوبی منتقل میکند و قطعا طرفداران آن بازیها از این تجربه بسیار لذت خواهند برد.
۲. God of War Ragnarök
استودیوی توسعهدهنده: استودیو سنتا مونیکا (Santa Monica Studio)
شرکت ناشر: سونی اینتراکتیو انترتینمنت (Sony Interactive Entertainment)
نمره منتقدان در متاکریتیک: ۹۴
نمره کاربران در متاکریتیک: ۷.۹
پلتفرمها: پلیاستیشن ۴، پلیاستیشن ۵
دومین و آخرین ماجراجویی کریتوس (Kratos) در اساطیر نورس به یکی از بزرگترین و حماسیترین حماسیترین اتفاقات در تمام اساطیر یعنی راگناروک میپردازد. استودیوی سنتا مونیکا در این نسخه سنگ تمام گذاشتهاند و تقریبا هر چیزی که فکرش را کنید، نسبت به God of War 2018 ارتقا پیدا کرده و در بالاترین سطح خود قرار دارد.
روایت داستان در God of War Ragnarok فوقالعاده است و کارگردانی صحنهها به بهترین شکل ممکن است. این اثر نه تنها یک بازی ویدئویی بیعیب و نقص است، بلکه یک تجربه سینمایی ماندگار و جذاب را به بازیکنان ارائه میدهد. محیطهای بازی بسیار گستردهاند و با جست و جو اکتشاف در آنها، میتوانید با دنیای مرموز و عجیب و غریب نورس بیشتر آشنا شوید، دنیایی که رازهای زیادی در خود دارد و مکانی عالی برای عاشقان ماجراجویی خواهد بود.
مبارزات بازی اکنون تنوع بیشتری دارند و در صحنههایی، سرعتی دیوانهوار و قطعا لحظات اکشنی ماندگاری را برای هر بازیکنی رقم خواهد زد. تا به این جا شاید God of War Ragnarok بهترین بازی انحصاری پلیاستیشن باشد و احتمالا تا سالها شاهد بازی اکشنی تا به این حد لذتبخش نخواهیم بود.
۱. Elden Ring
استودیوی توسعهدهنده: فرام سافتور (FromSoftware)
شرکت ناشر: بندای نامکو انترتینمنت (Bandai Namco Entertainment)
نمره منتقدان در متاکریتیک: ۹۶
نمره کاربران در متاکریتیک: ۷.۷
پلتفرمها: رایانههای شخصی، پلیاستیشن ۴، پلیاستیشن ۵، ایکسباکس وان، ایکسباکس سری اس و ایکسباکس سری ایکس
هیدتاکا میازاکی (Hidetaka Miyazaki) و همکارانش در استودیوی فرام سافتور قطعا جزو بزرگترین بازیسازان تاریخ هستند. از مدتها پیش طرفداران آرزوی ساخت یک نسخه از مجموعه Dark Souls را به صورت جهانباز داشتند و اکنون میازاکی با قدرتمندترین اثر خود آمده تا آرزوی آنها برآورده کند.
بازی Elden Ring به نوعی قرار است فرمول سری Dark Souls را به بالاترین سطح ارتقا دهد و کاملترین و بینقصترین تجربه از آن را ارائه دهد. گیمپلی این بازی مانند عناوین مجموعه Dark Souls است و با یکسری بهبودها همراه بوده است. در این عنوان نیز مانند ساختههای پیشین فرام سافتور شاهد باس فایتهای فوقالعادهای هستیم که قطعا مبارزه با آنها چالش سختی خواهد بود و هر بازیکنی از عهده شکست دادن آنها بر نمیآید.
طراحی دنیا و داستانگویی ساختههای میازاکی همیشه تحسینبرانگیز بودهاند، اما برای این که بازی در این زمینه نیز چند درجه ارتقا پیدا کند، فرام سافتور به سراغ یکی از بزرگترین نویسندگان فانتزی در طول تاریخ، یعنی جرج آر. آر. مارتین (George R. R. Martin) رفته است، کسی که بیشتر به خاطر خلق رمانهای افسانهای نغمه آتش و یخ، منبع اقتباس سریال Game of Thrones شناخته میشود.
اینها بخشی از بهترین بازیهای سال ۲۰۲۳ بودند و به هر بازیکنی تجربه آنها را پیشنهاد میکنیم. نظر شما در این رابطه چیست؟ شما از تجربه کدام یک از این بازیها بیشتر لدت بردید؟ به نظر شما دیگر بازیهایی میتوانستند جزو لیست بهترین بازیهای سال ۲۰۲۳ باشند؟
نظرات
دیدگاه خود را اشتراک گذارید