بازیهای سری GTA سالهای سال است که عرضه میشوند و طرفداران شبیهساز زندگی در شهر به عنوان یک شهروند خرابکار، همواره از تجربه عناوین مختلف آن لذت میبرند. با این حال وقتی که همه بازیهای این مجموعه بسیار جالب هستند، اما آیا میدانید بهترین آن کدام است؟
انتخاب کردن بهترین GTA، واقعا کار سختی به نظر میرسد! بخصوص اگر همه آنها را تجربه کرده و با هرکدام از نسخههای مختلف آن و داستان سری در دورهای خاص از زندگی خود خاطرهای تکرار نشدنی داشته باشید. با این وجود، نمیتوان این مورد را نادیده گرفت که بالاخره این بازیها هم برای برخی افراد خوب و بد دارند و نهایتا طی یک نظر جمعی، میتوان به هرکدام از آنها نمره داد. به همین طریق، قصد داریم تا در ادامه این مطلب ۱۲ بازی سری GTA را در یک لیست کلی قرار دهیم که از بدترین به بهترین، به ترتیب نام برده میشوند.
توجه کنید که ترتیب قرار گرفتن عناوین مختلف در این لیست، نمرهای است که کاربران به هرکدام از این بازیها دادهاند. در نتیجه، اگر فکر میکنید که هر یک از بازیهای این سری ارزش قرار گرفتن در رتبه بهتری را دارند، بد نیست در قسمت نظرات آن را با دیگر کاربران و همچنین ما در میان بگذارید.
۱۲. بازی GTA: London 1969
بازی GTA: London قرار بود تا به عنوان بخش ادامه عنوان اصلی GTA در نظر گرفته شود. اما نکته اینجاست که این بازی بعدها به صورت جداگانه عرضه شد و تمام مکانیزمهای عنوان اصلی را هم نگه داشته بود، به علاوه تمامی مشکلات و نقصهایی که هرگز برطرف نشده بودند! در این عنوان شهر لندن به صورت کامل با برخی مناطق خاص با طرح واقعی شبیهسازی شده و از این نظر با سایر بازیهای سری که در شهرهای خیالی آمریکا روایت میشوند فرق داشت. اما چنان که پیداست، این بازی چندان هم باب میل طرفداران واقع نشد تا موفقیت عنوان قبلی از آن هم بیشتر باشد.
۱۱. بازی GTA
اولین عنوان از سری GTA قاعدتا بهترین آن نیست، اما اتفاقی که در این عنوان افتاد، در واقع باعث شد تا نقشه دیگر بازیهای معروف سری GTA نیز ساخته شود. در بازی GTA I، ما شاهد گرافیک دو بعدی و ماموریتهای فوقالعاده سختی بودیم که با کنترل سختتر به یک کابوس برای اتمام تبدیل میشد. شما باید از باجههای تلفن ماموریت میگرفتید و سپس آنها را در سه شهر مختلف انجام میدادید؛ سن آندرس، لیبرتی سیتی و وایس سیتی که بعدها همگی دوباره در عناوین مختلف بازسازی شدند.
به هر حال این بازی هنگام عرضه در سال ۱۹۹۷ توانست سبک جهانباز را با تکنولوژی محدود دوره خود به خوبی نشان دهد؛ گرچه بازی بیشتر به صورت آرکید بود و داستان خاصی را دنبال نمیکرد.
۱۰. بازی GTA II
بازی دوم از سری GTA اینبار مکانیزم متفاوتی را در قالب همان سطح گرافیک و سبک گیم پلی عنوان قبلی پیاده کرد، به نحوی که اینبار تجربه گنگستری کمی واقعگرایانهتر بوده و از طرفی میبینیم که حتی گنگها مختلف در شهر ظاهر میشوند تا بتوانید با پیوستن به یکی از آنها، دیگران را نابود کنید! با این وجود باز هم از نظر داستانی بازی پر از نقص بود و سبک نیز عوض نشد؛ ماموریت انجام میدهید، پول میگیرید، تمام.
بازی GTA II در سال ۱۹۹۹ عرضه شد و در خلاف عنوان قبلی که سه شهر محبوب سری GTA را خلق کرده بود، اینبار شهری تازه و کاملا خیالی را اضافه کرد؛ انیور سیتی (Anywhere City). این شهر در واقع حالتی آیندهنگر داشت و همین موضوع آن را از دیگر عناوین سری GTA جدا میکرد. شاید داستان بازی GTA 6 بالاخره در همین شهر روایت شود!
۹. بازی GTA: China Town Wars
در سال ۲۰۰۹ یک بازی عجیب برای کنسولهای نینتندو DS عرضه و سپس برای کنسول دستی PSP در اختیار کاربران قرار گرفت. با این حال جالب است بدانید که وقایع این عنوان در قالب یک گیم پلی از زاویه دید دوربین بالا، درست مثل بازیهای قدیمی GTA I و GTA II روایت میشود. همچنین داستان بازی درست یک سال بعد از اتفاقات عنوان GTA: IV در شهر لیبرتی سیتی بوده و درباره شخصیتی به نام هوانگ لی (Huang-Lee) است؛ کسی که پسر یکی از بزرگان محله چینیها بوده و حال خود به یک گنگستر تبدیل میشود.
در هر صورت این بازی نتوانست با صحنههای داستانی در سبک کمیک بوکی و گیم پلی متفاوت خود، جایی را در میان کاربران پیدا کند و خیلی زود به فراموشی سپرده شد، اما اینکه داستان GTA: China Town Wars ادامه دهنده سری GTA در دوران سه بعدی بود، به آن اهمیت میبخشد.
۸. بازی GTA: Liberty City Stories
بازی GTA: Liberty City Stories برای افراد دارنده کنسول دستی PSP یک شاهکار به تمام معنا بود! در واقع استودیو راک استار گیمز پیش از این اثر چند عنوان دیگر از جمله GTA III را هم عرضه کرده بود و موفقیت آن در نهایت باعث شد تا Liberty City Stories هم منتشر شود. با این حال به دلیل اینکه بازی برای یک کنسول دستی با مشخصات فنی پایین عرضه میشد، برخی محدودیتها برای آن وجود داشت؛ مثل نداشتن هواپیما. اما در مجموع سازندگان گرافیک بازی را چیزی شبیه به نسخههای پلی استیشن 2 درآورده بودند که به نظر فوقالعاده میرسید.
همچنین از نظر داستانی باز هم این عنوان یکی از موفقیتهای بزرگ راکستار گیمز خوانده میشد؛ چراکه جدای از داستان نسبتا جذابی که در سال ۱۹۹۸ روایت میشد، برخی شخصیتهای قدیمی که در دیگر عناوین دیده بودیم نیز در این اثر حاضر بودند تا همه چیز مرتبط باشند.
۷. بازی GTA: Vice City Stories
یک سال بعد از موفقیت GTA: Liberty City Stories، اینبار نوبت به داستانهای شهر وایس سیتی رسیده بود تا روایت شود. دو سال قبل از عنوان اصلی Vice City، یعنی سال ۱۹۸۴، شما در نقش ویکتور ونس (Victor Vance) بازی را تجربه میکنید. در واقع ویکتور (ملقب به ویک) یکی از شخصیتهای مهم در عنوان سال ۲۰۰۲ Vice City است که اینبار داستان زندگی او روایت میشود. همچنین دیگر کاراکترهای داستانی و مهم این شهر، در این اثر هم حضور دارند.
به هر حال Vice City Stories برای دارندگان کنسول دستی PSP یک تجربه فوقالعاده بود، اما نمیتوان این موضوع را نادیده گرفت که سه گانه اصلی سری GTA، چیزی دیگر بودند!
۶. بازی GTA: Episodes From Liberty City
بازی GTA IV دو بسته الحاقی به نامهای The Balad of Gay Tony و همچنین The Lost And The Damned داشت که داستان شهر لیبرتی سیتی را کمی بهتر نشان میداند. با این حال شرکت راکستار گیمز ابتدا این دو را در قالب بازی GTA: Episodes From Liberty City به صورت انحصاری برای کنسول ایکس باکس 360 عرضه کرد تا یکبار دیگر پولدار بودن مایکروسافت ثابت شود. اما طولی نکشید تا سونی هم دست به کار شد و از محبوبیت کنسول پلی اسیشن 3 به نفع خود استفاده کرد تا این بازی برای دارندگان این دستگاه هم منتشر شود.
۵. بازی GTA III
اولین بازی در حالت سه بعدی و HD جهان GTA، یکی از موفقترینهایی بوده که تا به امروز عرضه شده و همچنین اولین عنوان از سه گانه کلاسیک این فرنچایز هم محسوب میشود. عنوان GTA III در سال ۲۰۰۱ برای کنسول پلی استیشن 2 عرضه شد و برای اولین بار توانست آنچه که سازندگان را در دو عنوان قبل محدود کرده بود بالاخره حذف کند تا در یک دنیای سه بعدی، داستان همانطور که باید و شاید روایت شود. در این عنوان یک گنگستر به نام کلاد (Claude) نقش شخصیت اصلی را بازی میکند و همه چیز در شهر لیبرتی سیتی اتفاق میافتد. این بازی به عنوان اولین اثری که در این سبک ساخته و روایت میشد، بدون شک توانست تاثیر فوقالعاده بزرگی را روی صنعت بازیهای ویدیویی بگذارد و در نهایت، به اعتیاد جدید طرفداران برای گذراندن ساعتها جلوی تلویزیون و مانیتور تبدیل شود.
پس از شاهکاری مانند San Andreas، همه طرفداران انتظار یک بازی فوقالعاده قوی را برای نسل پلی استیشن 3 داشتند، اما نهایتا چیزی که نصیب آنها شد GTA IV بود. البته این بازی در زمان خود توانست به خوبی جای خود را پیدا کند و یکی از بهترینهای سری GTA باشد، اما در مجموع GTA IV بسیار زودتر از دیگر عناوین سری به دست فراموشی سپرده شد تا پس از گذشت چند سال دیگر نامی از آن هم برده نشود. این در حالی است که داستان بازی در جای خود واقعا جذاب بود؛ روایت فردی مهاجر به نام نیکو (Niko) که به شهر لیبرتی سیتی آمده تا آمریکایی زندگی کند! اما متاسفانه اوضاع چندان هم جالب نیست و در نهایت مجبور میشود تا با کنترل بازیکنان عزیز، به نابودی شهر و ترکاندن ماشینها دست بزند.
بدون شک حتی اگر طرفدار سری GTA هم نباشید درباره GTA V شنیدهاید و میدانید که موفقیت آن باعث شده تا در سه نسل متوالی وجود داشته باشد! این عنوان ابتدا برای کنسول پلی استیشن 3 و ایکس باکس 360، سپس برای پلی استیشن 4 و ایکس باکس وان و در نهایت به کنسول پلی استیشن 5 آمد تا ثابت کند که راکستار گیمز، کار خود را خوب بلد است! همچنین بعد از خسته شدن کاربران از بخش داستانی که به طرز عجیبی بدون اشاره به سی جی در شهر لوس سانتوس روایت میشد، سازندگان یک نسخه آنلاین به نام GTA: Online را هم بر پایه گیم پلی و مکانیزم کلی GTA V عرضه کردند که در آن افراد میتوانند با دیگر بازیکنان در شهر خرابکاری کنند و همدیگر را به دیار باقی بسپارند.
این بازی در واقع نقشه شهر GTA: San Andreas را یکبار دیگر زنده کرد، اما مشکل اینجاست که این حرکت کامل انجام نشد و صرفا بخشی از این مپ دوباره ساخته شد تا در این زمینه San Andreas همچنان خاص باقی بماند!
راکستار گیمز با GTA III مسیر تازهای برای خود پیدا کرد، در حالی که یک سال بعد در ۲۰۰۲ با عرضه Vice City راه خود را برای رسیدن به یک ایدهال فوقالعاده هموارتر کرد! در واقع عنوان Vice City خیلی از اشتباهاتی که در GTA III انجام شده بود را رفع کرده و یک داستان فوقالعاده بینظیر را در شهر وایس سیتی روایت میکرد که ابتدا در عنوان GTA I معرفی شده بود. تامی ورستی (Tommy Vercetti) شخصیت اصلی این روایت جدید بود که اخلاق و کارهای او خود به یک نقطه قوت برای این عنوان تبدیل شده بود. همچنین در کنار تمامی این موارد، موزیکهای درجه ۱ و فوقالعاده این عنوان را هم فراموش نکنید!
به حدی که مطالب و تصاویر مختلف از ماموریتهای مخفی، خود سی جی و دیگر شخصیتهای داستانی بازی GTA: San Andreas در سطح اینترنت وجود دارد، میتوان گفت که حتی پس از گذشت حدود ۲۰ سال هنوز هم افرادی وجود دارند که از تجربه این عنوان به شدت لذت میبرند و به همین دلیل هم بیشترین نمره را به آن دادهاند. شخصیتپردازی بینظیر، اضافه کردن جنگهای گنگستری بین محلهها و همچنین روایت داستانی فوقالعاده واقعگرایانه درباره خانواده کارل جانسون و پلیسهای خلافکار، همگی باعث شدند تا این اثر در نهایت به یکی از بهترینهای تاریخ دنیای بازیهای ویدیویی تبدیل شود!
همچنین در نظر داشته باشید که روایت بازی در سه شهر مختلف انجام میشد که هرکدام کاراکترهای تازه و همچنین جزئیات بیشتری را اضافه میکردند؛ جزئیاتی که خاص San Andreas بوده و هیچ عنوانی نتوانسته است تا جای آن را بگیرد!
نظرات
دیدگاه خود را اشتراک گذارید