تلفیق ژانر وحشت با فانتزی و علمی-تخیلی
1%
  • 0/10

هفت بازی که تلفیق ژانر وحشت با فانتزی و علمی-تخیلی محسوب می‌شوند

بهترین آثار ترسناکی ایده‌ها و عناصر ژانرهای دیگر را ترکیب کردند

هفت بازی که تلفیق ژانر وحشت با فانتزی و علمی-تخیلی محسوب می‌شوند ۰ ۱۶ شهریور ۱۴۰۳ مقالات جانبی (گیم) کپی لینک

در این مطلب بهترین آثاری که تلفیق ژانر وحشت با فانتزی و علمی-تخیلی به شمار می‌روند را معرفی و نگاهی اجمالی به آن‌ها خواهیم داشت.

وحشت ژانری بوده که کلیشه‌‎های رایج فراوانی را می‌توان در لوکیشن‌ها و عناصر مختلف آن پیدا نمود. ما همواره در آثار سینمایی و ویدئوگیم این ژانر دشمنان مشابهی چون قاتل سریالی و یا نوعی هیولای ترسناک را مشاهده می‌کنیم که در حال شکار شخصیت‌های اصلی داستان هستند. اغلب آثار این ژانر سعی می‌کنند تا محیط‌هایی که هر روزه به صورت معمول با آن‌ها سروکار داریم را به یک محیط ترسناک تبدیل نمایند. برای مثال در سینما می‌توان به خانه‌ی یک خانواده معمولی در فیلم Paranormal Activity و در ویدئوگیم به شهر عجیب و غریب به تصویر کشیده شده در مجموعه بازی Silent Hill اشاره کرد.

فیلم Alien محصول سال 1979 ساخته ریدلی اسکات (Ridley Scott) به واسطه فاصله گرفتن از بسیاری از کلیشه‌های ژانر ترسناک با تمجید فراوانی مواجه شد. دیگر با یک یا چند روح در حال عذاب در یک عمارت تسخیر شده مواجه نبودیم به جای آن سروکار شخصیت‌های اصلی با یک موجود فضایی به نام ژنومورف در یک سفینه فضایی بود و در نتیجه هر کدام از شخصیت‌ها به منظور رسیدن به غریزی‌ترین هدف خود یعنی بقا بودند. به طور غافل‌گیرکننده‌ای اگرچه این شرایط از موقعیت‌های عادی زندگی معمول فاصله زیادی داشت، باز هم مخاطبین با کاراکترهای این فیلم ارتباط فراوانی برقرار کردند و این ایده در بسیاری از آثار دیگر در مدیوم‌های مختلف از جمله فیلم ترسناک Hall of Fame نیز مورد استفاده قرار گرفت.

بازی‌های ویدئویی ترسناک اغلب به منظور امتحان کردن ایده‌های مختلف عناصری را از ژانرهای دیگر قرض می‌گیرند. با این حال مثال‌های معدود و قابل توجهی وجود دارد که عناوینی با تلفیق ژانر وحشت با فانتزی و علمی-تخیلی توانستند یک تجربه جدید و منحصر به فرد را در برابر مخاطبین خود قرار دهند. آثاری که اگرچه اغلب در ژانر وحشت دسته‌بندی می‌شوند اما در جای جای تجربه خود شاخصه‌هایی از ژانر فانتزی را درون یک محیط علمی تخیلی و یا برعکس، با استفاده از المان‌های علمی خیلی، آن را در چهارچوبی پیاده‌سازی کردند که بسیاری از المان‌های فانتزی نیز به چشم می‌خورد و برای مثال می‌توان به مجموعه Resident Evil اشاره کرد.

بازی Dead by Daylight

عنوان Dead by Daylight یکی از محبوب‌ترین آثار در میان عناوین ترس بقای چندنفره نامتوازن محسوب می‌شود. کلیت گیم‌پلی بازی بدین شکل بوده که تعدادی از پلیرها کنترل گروهی از بازماندگان را در دست گرفته که در تلاش هستند به تعمیر ژنراتورها پرداخته و به این ترتیب مسیری برای فرار برای خود باز نمایند. حال آن که از سوی دیگر یک پلیر کنترل قاتل یا هیولا را در اختیار گرفته و سعی دارد تا با کشتن افراد حاضر در محیط، مانع از فرار آن‌ها شود. این بازی یک نامه عاشقانه به ژانر وحشت در نظر گرفته می‌شود و تمامی فرم‌های متفاوتی که ژانر ترس می‌تواند به خود بگیرد را در بر می‌گیرد.

در طول سالیان گذشته، به فهرست کاراکترهای قابل بازی این اثر، بسیاری از کاراکترهای معروف ژانر فانتزی و علمی-خیلی اضافه شده که از جمله می‌توان به دموگورگان، ژنومورف، دراکولا و الن ریپلی اشاره کرد. این بازی به پلیر اجازه می‌دهد تا کابوس‌هایی که می‌توانند در خواب به چشمان خود ببینند را تجربه کرده و توسط برخی از مشهورترین و نمادترین شخصیت‌های شرور فیلم‌های سینمایی ترسناک فانتزی و علمی-تخیلی شکار شوند که به شکل عجیبی شامل نیکولاس کیج نیز می‌شود. عنوان Dead by Daylight بهترین مثال از ترکیب وحشت با فانتزی محسوب می‌شود. این بازی پلیرها را در لوکیشن‌های رعب‌آور قرار داده و اجازه می‌دهد تا فانتزی‌‌های خود را اعم از یک قاتل دیوانه تا یک بازمانده عاجز زندگی نمایند.

بازی Prey

به عنوان یک اثر اول شخص شوتر نقش آفرینی، بازی Prey پلیر را در نقش کاراکتری به نام مورگان یو قرار می‌دهد که در مکانی به نام Talos I بیدار می‌شود. یک ایستگاه فضایی که به منظور مطالعه روی گونه بیگانه‌ای به نام تایفون ایجاد شده و اکنون شما باید از اسرار آزمایشات صورت گرفته در این مکان سر در بیاورید. در حالی که Prey به صورت کلی جزو عناوین ژانر ترس طبقه‌بندی نمی‌شود اما عناصر ترس به کار رفته در اتمسفر و فضاسازی صورت گرفته و به خصوص نحوه حمله دشمنان بیگانه به شما خود را نشان می‌دهند.

این دشمنان بیگانه که در کالبد مختلفی از موجودات سیاه رنگ در برابرتان ظاهر می‌شوند بسیار به موجودات جادویی آثار فانتزی شباهت دارند. از طرفی به واسطه حضور در یک ایستگاه فضایی که در حال چرخیدن به دور ماه است، با انواع و اقسامی از ابزارهای مختلف مواجه می‌شوید که می‌توانند نقش نوعی را سلاح را برای شما ایفا نمایند. برای مثال ابزار Gloo Cannon می‌تواند موجب سخت شدن جسم بیگانگان شده تا سپس بتوانید با Sperthermal که نوعی قدرت مربوط به بیگانگان است آن‌ها را از بین ببرید. از سوی دیگر در طول بازی بسیاری از قابلیت‌های خود را می‌توانید از بیگانگان یاد بگیرید. یک مورد دیگر Mimic بوده که به پلیر اجازه می‌دهد خود را به شکل اجسام مختلف در بیاورد و از آن هم برای مخفی‌کاری و برای عبور از موانع استفاده نماید.

بازی Bioshock

عنوان Bioshock یک بازی اول شخص شوتر علمی-تخیلی بوده که عناصر ترس و بقا در جای جای آن به کار رفته است. محیط بازی در یک شهر زیر آب به نام رپچر در دهه 1940 جریان دارد. رپچر که توسط شخصی به نام اندرو رایان بنا نهاده شد قرار بود یک یوتوپیا یا آرمان شهر باشد که تنها شامل انسان‌های نخبه می‌شود و کشف یک ماده مخصوص به نام آدام (ADAM) در آن به این معنی بود تا ساکنان آن بتوانند به موجوداتی با قدرت‌های ماورایی تبدیل شوند. اما همان‌طور که انتظار می‌رفت این آرمان شهر با سقوط مواجه شد در نتیجه با یک خرابه شهری در زیر آب رو به رو می‌شویم که هر جای آن یک کابوس انتظار اعضای آن را می‌کشد.

در کنار تاثیرات گرفته شده از المان‌های کلاسیک ژانر علمی-تخیلی، اشارات فراوانی نیز از ژانر فانتزی در بازی مورد استفاده قرار گرفته که برای مثال پلیر می‌تواند از نوعی قدرت‌های جادویی بهره‌مند شود. این جادو به واسطه استفاده از ماده‌ای به نام پلازمیدها شکل می‌گیرد و به شما اجازه می‌دهد تا اشکال مختلفی از قدرت‌های مبتنی بر صاعقه و آتش را شلیک کرده و در مواردی دیگر اشیاء را با استفاده از ذهن خود به حرکت در بیاورید. این بازی سرشار از تصاویر آزاردهنده است. به ویژه موجوداتی به نام Big Daddies که ابرانسان‌هایی هستند که درون یک لباس ویژه غول پیکر قرار گرفته‌اند. این‌ها حافظان لیتل سیسترها هستند. دختر بچه‌های ترسناکی که قدرت ذهنی قابل توجهی داشته و کارشان استخراج آدام است. این موجودات و ظاهرسازی آن‌ها به قدری معذ‌ب‌کننده بوده که سبب می‌شود دو دختر بچه دوقلوی حاضر در فیلم The Shining چندان عجیب و ترسناک به نظر نیامده و کاملا معمولی جلوه کنند. عنوان Bioshock مثال بی‌نقصی از تلفیق ژانر وحشت با فانتزی و علمی-تخیلی به شمار می‌رود.

بازی Alan Wake 2

عنوان Alan Wake 2 سال گذشته منتشر شد و به عنوان یک اثر ترسناک روان‌شناختی منحصر به فرد با استقبال فراوانی از سوی منتقدان مواجه شد. آخرین ساخته استودیو رمدی (Remedy Entertainment) عناصر پرتعدادی را از ژانر علمی تخیلی قرض می‌گیرد از جمله وجود چند بعد مختلف، یک دستگاه جادویی که یادآور دستگاه Sonic Screwdriver از سریال Doctor Who است.

عناصر فانتزی به کار رفته در بازی Alan Wake 2 در شکل افسانه‌های نورث و خدایان اساطیر اسکاندیناوی خود را بروز می‌دهد. بدون آن که بخواهیم چیزی را برایتان اسپویل کنیم، بخشی در بازی وجود دارد که کاراکترهای الهام گرفته از خدایان نورث با استفاده از برگزاری کنسرت و بهره‌گیری از قدرت موسیقی راک که در آن سولو گیتارهای متعددی نیز به کار رفته، قادر می‌شوند تا صاعقه را از آسمان احضار نمایند. هر آن چیزی که از لذت و مهیج بودن تلفیق ژانر وحشت با فانتزی و علمی-تخیلی را بخواهید درون Alan Wake 2 قرار داده شده است.

بسته الحاقی The Night Springs نیز حتی تکیه بیشتری به جهان علمی تخیلی می‌زند که شامل یک چپتر با حضور بازیگر مشهور شان ازمور (Shawn Asmore) می‌شود که در یک مالتی ورس قرار گرفته و در نقش نسخه‌های متعددی از خودش قرار می‌گیرد. این مراحل شامل قرار گرفتن در نقش شخصیت تیم بریکر یکی از ماموران پلیس دنیای Alan Wake نیز شده و حتی اشاراتی به آثار قبلی استودیو رمدی از جمله بازی Quantum Breakm و بازی Control دارد.

بازی Resident Evil 4 Remake

عنوان Resident Evil 4 یکی محبوب‌ترین نسخه‌ها در میان مجموعه بازی Resident Evil بوده و بدون شک یکی از بهترین و محترم‌ترین بازی‌‌های ساخته شده در تاریخ ویدئوگیم به شمار می‌رود. بازسازی صورت گرفته به نسخه اصلی آن که برای کنسول GameCube منتشر شده بود ظاهر جدید امروزی پوشانده و در عین حال عناصری را به هم بخش گیم‌پلی به منظور بهبود چیزی که قبل از آن نیز یک بازی خارق‌العاده محسوب می‌شد اضافه می‌کند. مجموعه Resident Evil عناصر علمی تخیلی را در تمامی نسخه‌های مختلف خود مورد استفاده قرار داده که شامل خیزش زامبی‌ها، افراد آلوده شده، موجودات غول پیکر حاصل از آزمایشاتی که توسط کمپانی آمبرلا صورت گرفته‌، می‌شدند.

بازی Resident Evil 4 عناصر فانتزی بسیاری را به این مجموعه معرفی می‌کند. قلعه‌ای پر از افراد زره‌پوشی که به شما حمله می‌کنند، یک هیولای رودخانه‌ای غول پیکر و ترول‌هایی که انگار به صورت مستقیم از فیلم‌های ارباب حلقه‌ها سر بیرون آورده‌اند، تنها چند مثال از آن محسوب می‌شوند. عناصر فانتزی به کار رفته در این بازی بعدها به شکل عمیق‌تری در نسخه هشتم این سری یعنی بازی Resident Evil Village مورد استفاده قرار گرفتند که شامل خون‌آشام‌ها و گرگینه‌ها می‌شد اما استقبال صورت گرفته از آن هرگز به پای نسخه چهارم نمی‌رسید. عنوان Resident Evil 4 بدون شک یکی از بهترین مثال‌ها برای تلفیق ژانر وحشت با فانتزی و علمی-تخیلی به شمار می‌رود.

بازی Luigi’s Mansion 3

سری Luigi’s Mansion مجموعه‌ای بوده که در آن شخصیت لوئیجی به شخص مستقلی برای خود تبدیل شده و دیگر در سایه برادرش یعنی ماریو قرار ندارد. اولین نسخه این مجموعه به صورت بازی زمان عرضه برای کنسول GameCube در سال 2001 انتشار یافت و به واسطه ترس ملایمی که برای کودکان نیز مناسب بود و حال و هوای Ghostbusters را منتقل می‌کرد با استقبال مثبت بسیاری مواجه شد. با این حال به عقیده بسیاری از مخاطبین، نسخه سوم این مجموعه که در سال 2019 برای کنسول نینتندو سوییچ منتشر شد بهترین تجربه از Luigi’s Mansion به شمار می‌رفت.

عناصر علمی تخیلی به کار رفته در بازی از طریق شخصیتی به نام پروفسور ای-گد و آزمایشات عجیب و جالب او به بازی تزریق شده که کمک می‌کند تا شما ارواح را به دام بیندازید. این عناصر شامل نوعی جارو مکنده به نام Poltergust G-00، دستگاه The Dark-Light و البته Gooigi می‌شود که نوعی کلون سبزرنگ برای لوئیجی محسوب می‌شود. از نظر فانتزی نیز مثال‌های زیادی از جمله شوالیه‌های روح مانند، شعبده‌بازها و Serpci که یک ملکه مصری جادویی بوده در بازی مشاهده می‌شود.

بازی The Evil Within 2

مجموعه The Evil Within بسیار بیشتر از آنچه که افراد بتوانند متوجه شوند عناصر علمی تخیلی را درون خود جای داده است. نسخه دوم این فرنچایز به طور مشخصی تحت تاثیر فیلم The Matrix قرار داشته که بسیاری از اتفاقات در یک دنیای جایگزین در جریان بوده و کاراکترهای داستان با استفاده از یک دستگاه به آن منتقل می‌شوند. این دستگاه STEM نام داشته و مغز انسان‌های مختلف را به یکدیگر مرتبط می‌کند و بدین ترتیب آن‌ها را درون یک واقعیت جایگزین اشتراکی غوطه‌ور می‌کند.

درون این دنیا انواع و اقسام موجودات فانتری مانند حضور دارند که انتظار از بین بردن شما را می‌کشند. از جمله شامل Sentinels که نوعی موجود گرگ مانند جهش یافته، Guardian که یک موجود ترول مانند با چند کله بوده و شخصیت سباستین والنتینی می‌شود که شرور اصلی بازی با توانایی‌ قدرت‌های جادویی به شمار می‌رود. عنوان The Evil Within 2 در کنار گیم‌پلی بهبویافته و عناصر بصری پیشرفته‌تر، داستان سرراست‌تر و در عین حال درگیرکننده‌ای را روایت می‌کند که به شکل عمیق‌تری می‌توانید با شخصیت اصلی آن ارتباط برقرار کنید. این عنوان از هر جهت از نسخه اول خود تجربه ممتازتری محسوب می‌شد و به بهترین شکل ممکن تلفیق ژانر وحشت با فانتزی و علمی-تخیلی به شمار می‌رود.



مطالب مرتبط

دیگران نیز خوانده‌اند

نظرات

دیدگاه خود را اشتراک گذارید
اشتراک
به من اطلاع بده
guest

0 دیدگاه
جدیدترین
قدیمی‌ترین بیشترین رای
Inline Feedbacks
View all comments