افراد مسن رویکرد متفاوتی برای استفاده از فناوری در دنیای مدرن امروز دارند. ممکن است آنها به اپلیکیشن های کاربردی برای سالمندان در راستای برطرف کردن نیازهای شخصی و اجتماعیشان نیاز داشته باشند.
طبق گزارشهای یک سایت آلمانی به نام Statista، در سال جاری تعداد کاربران سالمند که دارای گوشی هوشمند هستند در ایالات متحده افزایش یافته است. دادههای بین سالهای ۲۰۱۵ تا ۲۰۲۱ نشان میدهد که ۶۱ درصد از سالمندان در حال حاضر از دستگاههای تلفن همراه استفاده میکنند. این آمار نسبت به نرخ استفاده از گوشیهای هوشمند در میان بزرگسالان مسن، که در سال ۲۰۱۵ برابر ۳۰ درصد بود، افزایش چشمگیری داشته است.
معمولاً وقتی صحبت از تکنولوژي به میان میآید، اصطلاح «تکنوفوب» را به افراد سالمند نسبت میدهیم، که به معنای فردی است که نسبت به فناوریهایی مانند رایانه و ابزارهای تکنولوژي ترس غیرمنطقی دارد. اما در واقع، در خلال پیشرفت تکنولوژي، شهروندان سالخورده نیز یاد گرفتهاند که چگونه خودشان را با این روند هماهنگ کنند. آنها حتی به شرکت در رسانههای اجتماعی و استفاده از اپلیکیشنها برای مقاصد مختلف عادت میکنند.
در این مطلب به ارائهی لیستی از اپلیکیشن های کاربردی برای سالمندان پرداختهایم که شاید برای مادربزرگها و پدربزرگهای شما مناسبتر باشند.
گوگل مپ (Google maps)
سایت SeniorLiving.org گوگل مپ را در لیست اپلیکیشن های کاربردی برای سالمندان ۶۵ سال به بالا قرار داد. برای مثال، اگر افراد مسن در یادآوری محل پارک ماشین خود مشکل داشته باشند، میتوانند از گوگل مپ برای به خاطر سپردن آخرین مکانی که در آنجا حضور داشتهاند استفاده کنند. Google Maps ابزاری عالی برای یادآوری مکانهای فراموش شده به افراد مسن است.
اپلیکیشنهای ذرهبین و چراغ قوه
با افزایش سن، بسیاری افراد به بیماریهای چشمی متعددی مبتلا میشوند که بینایی آنها را تحت تاثیر قرار میدهد. تعداد زیادی از افراد سالمند، برای وضوح در بینایی به استفاده از عینک نیاز دارند. با این حال، اگر این افراد در خواندن چاپهای کوچک و ریز مشکل داشته باشند، برنامههای ذرهبین و چراغ قوه، در هر دو گوشیهای آیفون و اندرویدی، میتوانند جزو اپلیکیشن های کاربردی برای سالمندان باشند. استفاده از این برنامهها خواندن متون چاپ شده روی برچسب کالاها یا بروشورها را برای افراد مسن آسانتر میکند.
بازی Words With Friends
برای سرگرمی و داشتن اوقات فراغت خوشایند، سالمندان میتوانند به بازی Words With Friends بهصورت رایگان دسترسی داشته باشند. این بازی برای آن دسته از بزرگسالانی که میخواهند مغز خود را تمرین دهند مناسب است. بازی Words With Friends همان مکانیزم بازی محبوب Scrabble را قرض گرفته است. بزرگسالان مسن میتوانند این برنامه را با دوستان خود بازی کنند.
Words With Friends، یکی از اپلیکیشن های کاربردی برای سالمندان محسوب میشود که روی دو پلتفرم اندروید و iOS قابل دسترسی است.
Personal Capital
افراد مسنی که در آستانهی بازنشستگی هستند باید امور مالی و مدیریت سایر منابع پولی خود را پیگیری کنند. فرایند انجام چنین اموراتی ممکن است برای سالمندان سخت به نظر برسد. اما برخی از اپلیکیشن های کاربردی برای سالمندان میتوانند به آنها در مدیریت منابع مالی کمک کنند.
بهعنوان مثال، Personal Capital یک اپلیکیشن عالی برای ارزیابی شرایط فعلی بازنشستگی است. همچنین، این برنامه به آنها کمک میکند تا در مورد برنامهها و اهداف بلندمدت خود تصمیم بگیرند. مانند برنامههای قبلی، اپلیکیشن Personal Capital برای هر دو پلتفرم اندروید و iOS قابل دانلود است.
اپلیکیشن فیس بوک موبایل
برای همهی افراد، خصوصاً سالمندان، استفاده از تلفن هوشمند راحتتر از رایانه رومیزی است. به گزارش Senior Lifestyle، شهروندان سالخورده میتوانند از طریق فیس بوک موبایل به رسانهی اجتماعی فیس بوک دسترسی داشته باشند تا از رویدادهای دوستان، خانواده و سایر همکاران خود مطلع شوند.
فیس بوک موبایل به آنها کمک میکند تا خاطرات گذشته را از طریق تعامل با رسانههای اجتماعی مرور کنند. آنها میتوانند از طریق فیس بوک موبایل که یک اپلیکیشن کاربردی برای سالمندان است، استاتوس ارسال کنند، در مورد یک مقاله نظر دهند و حتی عکسها و کلیپهای مورد علاقهشان را با دوستان خود به اشتراک بگذارند.
اینستاگرام
یکی از اپلیکیشن های کاربردی که این روزها از نوجوانان و جوانان گرفته تا سالمندان به آن علاقه دارند، اپلیکیشن اینستاگرام است. بر این اساس این اپلیکیشن نیز جزو اپهای پرکاربردی است که توصیه میشود برای سالمندان نصب کنید چون ساعتهای زیادی میتوانند وبگردی کرده و سرشان گرم شود.
نظرات
دیدگاه خود را اشتراک گذارید