بزرگ‌ترین کلاهبرداری‌ های ارز دیجیتال

بزرگ ترین کلاهبرداری‌ های ارز دیجیتال در سال ۲۰۲۱ کدام‌ها بودند؟

۲۰۲۱: سالی پرتلاطم برای ارزهای دیجیتال و همچنین کلاهبرداران این عرصه

1%
  • 0/10
بزرگ ترین کلاهبرداری‌ های ارز دیجیتال در سال ۲۰۲۱ کدام‌ها بودند؟ ۲ ۰۵ اسفند ۱۴۰۰ مقالات فناوری کپی لینک

سال ۲۰۲۱ سال مهمی برای موج‌سواری بر تلاطم دریای رمزارزها بود و همچنین شاهد بزرگ ترین کلاهبرداری های ارز دیجیتال بودیم. سالی که گذشت برای رمزارزهای شناخته‌شده‌ای مانند بیت‌کوین، اتریوم و دوج‌کوین دورانی طلایی به حساب می‌آمد.

ارزش این دسته از ارزهای دیجیتال با چنان افزایشی روبرو شد که حتی افراد تازه‌وارد در عرصه رمزارزها را به خرید بیش‌تر ترغیب می‌کرد. اما همانطور که احتمالاً می‌دانید، بازار کریپتو نیز مانند بسیاری از بازارهای سرمایه‌گذاری دیگر غیرقابل پیش‌بینی است. تجارت رمزارزها به‌طرز غیرقابل باوری شکننده است و تقریباً عاری از هرگونه مقرراتی است که برای حمایت از سرمایه‌گذاران در بازار رمزارزها وضع شده باشد. با ورود تعداد زیادی از مبتدیان به بازار ارزهای دیجیتال در سال گذشته، کلاهبرداران از تمام فرصت‌های جدید برای کسب درآمد استفاده کردند.

مطمئناً، کلاهبرداران هنوز از پلتفرم‌هایی مانند توییتر برای فریب سفته‌بازان (کسانی که معاملات اقتصادی پرریسک انجام می‌دهند) تازه‌کار در زمینه ارزهای دیجیتال استفاده می‌کنند. اما حقه‌های این چنینی به‌مرور زمان قدیمی شده‌اند و شیوه‌های کلاه‌برداری جدیدتری روی کار آمده‌اند. با عبور از سال ۲۰۲۱، برخی از  وقیحانه‌ترین و بزرگ ترین کلاهبرداری های ارز دیجیتال در سال گذشته را در ادامه مطلب مرور می‌کنیم.

توکن Squid Game

بزرگترین سریال موفق تلویزیونی سال را در نظر بگیرید! حالا آن را به یک ارز دیجیتال تبدیل کنید. چه چیزی به دست می‌آورید؟ دقیقا یکی از بزرگ ترین کلاهبرداری های ارز دیجیتال.

در ابتدای خلق توکن Squid Game، که ارز دیجیتالی کاملاً غیرمجاز بر اساس سریال موفق نتفلیکس بود، رسانه‌ها به‌شدت شیفته آن شده بودند. تنها در عرض چند هفته، توکن Squid Game از ارزش چند دلاری به بهایی حدود ۳۰۰۰ دلار رسید و به همین دلیل رسانه‌هایی از جمله CNBC، Forbes، Business Insider، و تعداد زیادی از رسانه‌های دیگر همگی توکن Squid Game را پوشش دادند و ظاهراً شیفته سرعت افزایش ارزش این توکن شده بودند.

با این حال، از همان ابتدا پیدایش توکن اسکویید گیم مشکلات متعددی در انجام معاملات وجود داشت. جدا از اینکه سازندگان این توکن مطلقاً مجوز رسمی برای استفاده از نام سریال پرطرفدار Squid Game در پایه‌گذاری ارزهای دیجیتال خود نداشتند، افرادی که در توکن Squid Game سرمایه‌گذاری کرده بودند، بلافاصله شکایت کردند که نمی‌توانند آنچه را که خریداری کرده اند بفروشند.

البته این مشکل یک باگ نرم‌افزاری نبود. بلکه سازندگان توکن Squid Game به‌شیوه‌ای عامدانه مکانیسم ضدفروشی در ارز دیجیتال اسکویید گیم ایجاد کرده بودند. با این حال تمام خریداران از فروش منع نشدند. در نهایت، پرونده توکن Squid Game بر اساس یک طرح پمپاژ و تخلیه (pump and dump)، که سازندگان و دوستانشان را غنی می‌کند و باعث ضرر سرمایه‌گذاران خرده فروش خوش نیت می‌شود، بسته شد

اما، میزان پوشش مطبوعاتی توکن Squid Game که قبل از رونمایی از کلاهبرداری توانسته بود ایجاد کند، و احتمالاً به انجام کلاهبرداری بیش‌تر کمک کرد، واقعاً در نوع خود بی‌نظیر بود.

توکن SaveTheKids

تبلیغ و عرضه ارزهای دیجیتال برای اینفلوئنسرهای رسانه‌های اجتماعی در سال ۲۰۲۱ تجارت بزرگی بود.

با وجود اینکه تعداد زیادی از رمزارزهایی که ستاره‌های محبوب اینستاگرام یا TikTok تبلیغ می‌کردند، به تکنیک‌های پمپاژ و تخلیه منجر شدند، با این حال، هیچ مثال دیگری از تبلیغات اینفلوئنسرها با تبلیغاتی که برای توکن SaveTheKids انجام شد مطابقت ندارد.

در اوایل ژوئن ۲۰۲۱، اعضای تیم مهاجم FaZe، به‌همراه یوتیوبری به نام FaZe شروع به تبلیغ یک ارز دیجیتال مبتنی بر خیریه به نام SaveTheKids کردند. این اینفلوئنسرها فیلم‌های تبلیغاتی ضبط کردند و تصاویرشان را به وب‌سایت ارز دیجیتال SaveTheKids قرض دادند.

متن تبلیغاتی بسیار ساده بود: «روی ارز دیجیتال جدید SaveTheKids سرمایه‌گذاری کنید که مطمئناً به دلیل ارتباط با بزرگترین برند ورزشی روی کره زمین موفقیت آمیز خواهد بود. این پروژه به جمع آوری پول برای خیریه‌های کودکان نیز کمک خواهد کرد. یک سرمایه‌گذاری برد-برد!»

در واقع، همه چیز درباره تبلیغات توکن SaveTheKid یک کلاهبرداری به‌شیوه راگ پول (rug pull) بود. rug pull اصطلاحاً به‌معنای خالی کردن زیر پای کسی است. این شیوه کلاهبرداری زمانی اتفاق می‌افتد که توسعه‌دهنده ارز دیجیتالی را به قصد فرار با سرمایه‌های سرمایه‌گذاران ایجاد می‌کند. مدت کوتاهی پس از راه‌اندازی رسمی توکن SaveTheKids، این رمزارز به دلیل فروش گسترده و ارزان سرمایه‌گذاران اولیه که اکثر توکن‌ها را در اختیار داشتند، با ضرر مالی بسیاری شکست خورد و به محض اینکه توکن SaveTheKids در اختیار عموم قرار گرفت، بی ارزش شد.

شاید، همه چیز می‌توانست به همین جا خاتمه یابد و کل وضعیت به‌عنوان یک کلاهبرداری دیگر از رمزارزها توصیف شود. اما، برخی متوجه شدند که یکی از اعضای تیمFaZe ، تمایل به تبلیغ ارزهای رمزنگاری‌شده‌ای داشت که همه با سرنوشت مشابهی پایان یافتند.

یوتیوب‌برهایی مانند Coffeezilla، SomeOrdinaryGamers و Barely Sociable شبکه‌ای از فریبکاران را کشف کردند که عضو تیم FaZe را فراتر از تبلیغ کلاهبرداری، بلکه در ایجاد رمزارزهایی برای کلاهبرداری نیز دخیل می‌کرد.

در نهایت، تیم FaZe بررسی داخلی راه اندازی کرد که با تعلیق‌های متعدد و اخراج برخی از اعضای FaZe از گروه به پایان رسید.

تبلیغ توکن MILF توسط استریمر توییچ

اگر تبلیغ توکن MILF توسط آدین راس (Adin Ross) را در فهرست بزرگ ترین کلاهبرداری های ارز دیجیتال ذکر نکنیم، ‌کم‌لطفی بزرگی محسوب می‌شود.

راس استریمری محبوب در توییچ با میلیون‌ها دنبال‌کننده در این پلتفرم است. او در طول سال گذشته به‌خاطر جریان‌های قمار، جایی که پلتفرم‌های کازینوی آنلاین ناب را تبلیغ می‌کرد، مورد انتقاد قرار گرفت. این استریمر محبوب در تابستان سال گذشته، به‌طور تصادفی پیام‌هایش را در طول فرایند استریم با مخاطبانش به اشتراک گذاشت که نشان می‌داد از معاملات تبلیغاتی میلیون‌ها درآمد کسب می‌کند.

با این حال، در ماه مه سال ۲۰۲۱، راس با تبلیغ یک آلت‌کوین به نام توکن MILF، وارد دنیای ارزهای دیجیتال شد. راس صدها هزار دلار دستمزد دریافت کرد تا فرایند طولانی و خسته‌کننده خرید رمزارزها را به مخاطبانشان به‌صورت زنده نشان دهد. با این حال، تنها سه هفته بعد، راس در صحبت‌هایش درباره این فرصت سرمایه‌گذاری موضع کاملاً متفاوتی داشت.

او در حالی که در جریان پخش زنده می خندید، گفت: «به هر حال، تبلیغ توکن MILF که چند وقت پیش انجام دادم، قبلاً به شما گفته بودم که نباید چنین چیزهایی را بخرید.» «من برای انجام تبلیغ آن توکن مزخرف فقط یک کیف به‌عنوان دستمزد دریافت کردم. امیدوارم هیچ یک از شما واقعاً توکن‌ها را خریداری نکرده باشید.»

در زمان انتشار، توکن MILF تقریباً ۹۸ درصد از ارزش‌اش را نسبت به زمانی که راس آن را تبلیغ کرد، از دست داده است.

بیانیه‌های مطبوعاتی جعلی

سال گذشته، امکان نداشت با توییتی در مورد ارزهای دیجیتال مواجه شوید که یک حساب توییتر جعلی از ایلان ماسک در رپلای‌ها درباره طرح‌های memecoin یا ponzi را تبلیغ نکرده باشد.

امسال، انتشارات مطبوعاتی جعلی این شیوه کلاهبرداری را به سطوح بالاتری ارتقا داده اند.

در دو نوبت جداگانه در سال ۲۰۲۱، بیانیه‌های مطبوعاتی جعلی از شرکت‌های خرده‌فروشی جهانی، موفق شدند رسانه‌ها را فریب دهند تا داستان‌های جعلی،‌ مبنی بر اینکه شرکت‌های تجاری قرار است ارزهای دیجیتال را به‌عنوان ارز پرداختی بپذیرند منتشر کنند،‌. در ماه سپتامبر، یک بیانیه مطبوعاتی جعلی اعلام کرد که شبکه خرده‌فروشی والمارت (Walmart) شروع به پذیرش لایت‌کوین خواهد کرد. تنها چند ماه بعد، یک بیانیه مطبوعاتی جعلی ادعا کرد که شرکت کروگر (Kroger) قصد دارد بیت‌کوین کش را به‌عنوان ارز پرداختی پذیرش کند.

اما هیچ کدام از بیانیه‌های نشریافته درست نبودند. با این حال، کلاهبرداران پشت این اسناد ساختگی با موفقیت توانستند این اخبار جعلی را از طریق شرکت‌های بزرگ پخش بیانیه مطبوعاتی توزیع کنند.

در هر دو مورد، قیمت لایت‌کوین و بیت‌کوین کش با انتشار اخباری از این دست افزایش یافت و پس از رد ادعاهای والمارت و کروگر دوباره کاهش یافت و نتیجه چیزی جز از دست دادن پول نقد کسانی که درگیر کلاهبرداری بودند نبود.

از آنجایی که حامیان ارزهای دیجیتال همچنان به‌دنبال اعتبار و مشروعیت برای صنعت نوپایشان هستند، کلاهبرداری‌هایی که ادعا می‌کنند ارائه‌دهنده اعتبار و مشروعیت هستند، همچنان گسترش خواهند یافت.

هک شدن پلتفرم مالی غیرمتمرکز Poly Network

در طول تابستان، یک هکر نقصی را در پلتفرم مالی غیرمتمرکز Poly Network کشف کرد که به هکرها اجازه می‌داد بیش از ۶۰۰ میلیون دلار را به حساب خود منتقل کنند.

بیش از ۶۰۰ میلیون دلار!

تیتر بزرگ ترین کلاهبرداری های ارز دیجیتال در سال ۲۰۲۱ را فراموش کنید، هک شبکه پالی نتورک بزرگ‌ترین دزدی قرن بود.

در طول تابستان، یک هکر نقصی را در پلتفرم مالی غیرمتمرکز Poly Network کشف کرد که به هکرها اجازه می‌داد بیش از ۶۰۰ میلیون دلار را به حساب خود منتقل کنند.

بیش از ۶۰۰ میلیون دلار!

با این حال، احتمال ناپدید شدن محموله‌ای به این بزرگی و معاف از مالیات احتمالاً دور از ذهن بود. چنانکه در هفته‌های بعد، هکر با Poly Network تماس گرفت و ادعا کرد که قصد هکرها از ابتدای ماجرا بازگرداندن مبلغ پول بوده است. Poly Network نیز با بازی هکرها همراه شده بود و حتی از هکر به‌عنوان «آقای کلاه سفید» یاد می‌کرد. این اصطلاح یک هکر پایبند به اخلاقیات را توصیف می‌کرد که سعی می‌کند نقص‌های امنیتی را پیش از رخ دادن فاجعه‌های بزرگ‌تر افشا کند.

در نهایت، اوضاع برای Poly Network خوب پیش رفت. شخص هکر در نهایت اکثر سرمایه‌های ارزهای دیجیتال را به پلتفرم بازگرداند.

پس دستاورد هکر در این میان چه بود؟ برای اولین بار، هکرها از هرگونه عواقب احتمالی برای انجام بزرگ‌ترین سرقت رمزارز در تاریخ فرار کردند. همچنین، Poly Network پانصد هزار دلار جایزه برای بازگرداندن وجوه به هکر تقدیم کرد.

رمزارز Africrypt

دو برادر با نام‌های Raees و Ameer Cajee، یک شرکت سرمایه‌گذاری بیت‌کوین در خارج از آفریقای جنوبی به نام Africrypt را اداره می‌کردند. در حال حاضر، هر دو برادر به‌همراه تمام ارزهای رمزنگاری‌شده متعلق به سرمایه‌گذاران‌شان گم شده اند.

در آوریل سال ۲۰۲۱، Cajees ادعا کرد که شرکت سرمایه‌گذاری آن‌ها هک شده است و خطر بزرگی تمام حساب‌های مشتریان را تهدید می‌کند. با این حال، اوضاع به‌سرعت پیچیده‌تر شد و سرمایه‌گذاران انگشت اتهام را به سمت Cajees نشانه رفتند.

وکلای مدافع سرمایه‌گذاران ادعا می‌کنند که ۳.۶ میلیارد دلار توسط برادران کاجی به سرقت رفته است. اگر چنین چیزی صحت داشته باشد، مورد قبلی را که مربوط به پلتفرم Poly Network فراموش کنید، چون Africrypt تا کنون بزرگ ترین کلاهبرداری های ارز دیجیتال بوده است خواهد بود.

هنوز محل مخفی شدن دو برادر مشخص نشده است.

NFTهای دزدیده‌شده Bored Ape (میمون‌های کسل)

داستان کالوین بسرا (Calvin Becerra) در مقایسه با مقدار پولی که از طریق دیگر کلاهبرداری‌های موجود در این لیست به سرقت رفته است، بسیار کم است. با این حال، هنوز هم ارزش ذکر کردن دارد.

بسرا کلکسیونر سه مجموعه NFT میمون‌های کسل (Bored Ape Yacht Club) بود. سرمایه‌گذاران این توکن‌های غیرقابل تعویض را خریداری می‌کنند تا مالکیت اموالشان را ثابت کنند. در مورد Becerra، ما در مورد سه قطعه هنری کامپیوتری صحبت می‌کنیم که میمون‌های کارتونی را به تصویر می کشد.

به گفته Beccera، کلاهبرداران او را فریب دادند تا این سه NFT را به بهانه ارائه پشتیبانی فنی برای کلاهبرداران ارسال کند. فکر می‌کنید قیمت کف فعلی یکی از این میمون‌ها در بازار NFT چقدر است؟ حدود ۲۲۵۰۰۰ دلار! Becerra ادعا می‌کند که قیمت سه NFT که او در اختیار داشت، مجموعاً بیش از یک میلیون دلار است.

به نظر می‌رسد Becerra حداقل برخی از NFT هایش را پس گرفته باشد، اگرچه احتمالاً که او باید برای پس گرفتن آن‌ها هزینه می‌کرد. با این حال، زمانی که NFTها برای اولین بار به سرقت رفتند، بسرا سعی کرد این خبر را نشر دهد و به دیگران اطلاع دهد که NFT های دزدیده‌شده او را نخرند.

اگرچه بلاکچین نشان می‌داد که او دیگر مالک NFTها  نیست، بسرا ادعا کرد که سوابق غیرقابل انکار روی بلاکچین بی‌ربط بوده است و او مالک واقعی NFTهاست.



مطالب مرتبط

دیگران نیز خوانده‌اند

نظرات

دیدگاه خود را اشتراک گذارید
اشتراک
به من اطلاع بده
guest

2 دیدگاه
جدیدترین
قدیمی‌ترین بیشترین رای
Inline Feedbacks
View all comments